آزمایش کبد چرب
خانه
مقالات
آزمایش کبد چرب

آزمایش کبد چرب

آخرین تاریخ به روز رسانی: 1403/02/02
تشخیص کبد چرب در منزل!
بهترین راه برای تشخیص کبد چرب انجام آزمایش کبد چرب و سونوگرافی است. می‌پرسید چرا؟ این بیماری به طور خاموش در بدن پیشرفت می‌کند. البته با بروز کبد چرب، با علائم و نشانه‌هایی مواجه خواهید شد اما روزمرگی زندگی سبب می‌شود نسبت به آنها بی‌اعتنا باشید. اگر می‌خواهید در مورد آزمایش کبد چرب، خواندن آزمایش کبد چرب، علائم کبد چرب در زنان، درمان کبد چرب و تست کبد چرب در خانه بیشتر بدانید، مقاله زیر را مطالعه کنید.

انواع کبد چرب، علائم و درمان!

راه‌های تشخیص کبد چرب چیست؟ آیا آزمایش خون، کبد چرب را تشخیص می‌دهد؟ آیا کبد چرب علائم دارد؟ چگونه می‌توان کبد چرب را درمان کرد؟ چه زمانی باید آزمایشات مربوط به کبد چرب را انجام داد؟ کبد چرب چند مرحله دارد؟ آیا می‌توان کبد چرب را کنترل کرد؟ برای پاسخ به این سوالات، این پادکست از هومکا را گوش کنید!
podcast poster
مشاوره رایگان
هنوز تصمیم نگرفتید؟ نگران نباشید. می‌توانید اطلاعات خود را بفرستید و مشاوره رایگان بگیرید. کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

کبد چرب یکی از بیماری‌های بسیار جدی و آسیب‌رسان است که برخلاف شدت آسیبی که به بدن وارد می‌کند، کاملا بدون علامت است. کافی است این بیماری برای مدت کوتاهی مورد بی‌توجهی قرار بگیرد تا به سرعت پیشرفت کند. شما در مراحل اولیه نمی‌توانید تشخیص کبد چرب را بدون آزمایش انجام بدهید. بیماری کبد چرب تنها زمانی بدون آزمایش قابل تشخیص است که وارد مراحل سخت و خطرناک شده باشد، بنابراین باید دانست که در مراحل نخست تقریبا هیچ علامتی مشاهده نمی‌کنید. با هومکا همراه باشید تا بیشتر راجع به آزمایش کبد چرب و تشخیص کبد چرب در منزل بدانید. همچنین برای تشخیص زودهنگام کبدچرب می تواند از خدمات آزمایش در منزل هومکا استفاده کنید.

دکمه ثبت درخواست رایگان

 

کبد چرب چیست؟

افرادی که مبتلا به کبد چرب هستند، بافت کبدشان درگیر مقدار زیادی چربی شده و دچار التهاب است. انواع کبد چرب معمولا شامل موارد زیر است:

  • کبد چرب الکلی

الکل یکی از موادی است که به کبد آسیب می‌رساند. کبد شما فقط می‌تواند مقدار معینی الکل را تحمل کند. اگر بیش از مقدار معینی بنوشید، این مقدار به سلول‌های کبد شما آسیب می‌رساند. اگر این کار را برای سال‌ها ادامه دهید، می‌تواند آسیب جدی‌تری به کبد وارد کند و منجر به بیماری کبدی ناشی از الکل شود. اگر چاق هستید، سیگار می‌کشید، یا به بیماری کبدی مانند هپاتیت B یا هپاتیت C مبتلا هستید، این امر شایع‌تر است.

  • کبد چرب غیرالکلی

بیماری کبد چرب غیر الکلی یک اختلال کبدی با ویژگی‌های بافتی بیماری کبد چرب در افرادی است که الکل مصرف نمی‌کنند. بیماری کبد چرب غیر الکلی به طیف وسیعی از آسیب‌های کبدی اشاره دارد که از تجمع چربی ساده تا فیبروز پیشرفته و سیروز را شامل می‌شود.

بیماری کبد چرب غیرالکلی شایع‌ترین بیماری مزمن کبد در کشورهای توسعه یافته است که بیشتر به دلیل چاقی، دیابت نوع ۲، چربی خون بالا و مقاومت به انسولین است. اهمیت بالینی بیماری کبد چرب غیر الکلی عمدتا ناشی از وقوع رایج آن در جمعیت عمومی و پتانسیل پیشرفت آن به سیروز و نارسایی کبدی است.

  • کبد چرب بارداری

دوره بارداری به دلیل به هم خوردن تعادل هومرون‌ها می‌تواند باعث اختلالاتی در عملکرد کبد و تجمع چربی شود. به خصوص اگر عوامل زمینه‌ای مثل دیابت یا چاقی دارید بیشتر باید مراقب این مسئله باشید. به همین دلیل بهتر است اگر الکل مصرف می‌کنید یا اینکه در دوران بارداری هستید، انجام آزمایش کبد چرب را جدی بگیرید.

در سایت Health Line در مورد این بیماری اینگونه می خوانیم: 

از بیماری کبد چرب تحت عنوان استئاتوز کبدی نیز یاد می‌شود. این بیماری با تجمع چربی در کبد رخ می‌دهد. وجود مقدار کمی چربی در کبد طبیعی است، اما مقدار زیاد آن به یک مشکل سلامتی تبدیل خواهد شد.

کبد دومین اندام بزرگ بدن به‌شمار می‌رود. این عضو به پردازش مواد مغذی موجود در غذا و نوشیدنی‌ها کمک می‌کند. همچنین تصفیه مواد مضر از خون بر عهده این عضو است. تجمع چربی بیش از حد در کبد باعث التهاب این عضو خواهد شد. این امر زمینه را برای ایجاد زخم و در نتیجه نارسایی کبدی مهیا خواهد کرد.

کبد چرب زمانی خطرناک می‌شود که زود شناسایی نشود و مورد درمان قرار نگیرد. فردی که تحت درمان قرار نمی‌گیرد، بزودی کبدش درگیر فیبروز سلول‌های کبدی می‌شود. فیبروز سلول‌های کبدی حالتی است که در آن سلول‌ها دچار مرگ و تخریب می‌شوند. بنابراین کبد دیگر فعالیت نرمال خود را نخواهد داشت، سموم را جذب و دفع نمی‌کند و سموم در بدن باقی می‌مانند. اگر می‌خواهید از سلامتی خود مطمئن شوید و وقت کافی برای مراجعه به آزمایشگاه را ندارید، کلیک کنید!

کبد چرب چیست؟

 

مراحل کبد چرب

  • کبد چرب گرید ۱ بیشتر به دلیل سبک رژیم ناسالم و پرچرب بروز می‌کند، در این بیماری چربی زیادی در کبد تجمع می‌کند
  • کبد چرب گرید ۲ سخت تر از نوع ۱ است، بیماری پیشرفته‌تر است و معمولا زمانی رخ می‌دهد که بیمار علاوه‌بر تغذیه غلط، مصرف الکل داشته باشد
  • در کبد چرب گرید ۳ بیمار دچار فیبروز کبدی می‌شود و تنها تغییر سبک زندگی راه حل نخواهد بود. پس از گرید ۳ سیروز کبدی بروز می‌کند. اگر بیماری وارد مرحله سیروز شود جز پیوند کبد راهی برای زنده ماندن باقی نمی‌ماند

 

راه‌های تشخیص کبد چرب

معاینه و بررسی سوابق درمانی

در این خصوص پزشک از شما سوالاتی در مورد سابقه بیماری‌های پیشین که ممکن است شما را در معرض بیماری کبد چرب قرار داده باشند، خواهد پرسید، ازجمله:

  • اضافه وزن و چاقی
  • مقاومت به انسولین یا ابتلا دیابت نوع ۲
  • سطوح بالای تری گلیسیرید یا کلسترول خون
  • سندرم متابولیک

همچنین سوالاتی در خصوص رژیم غذایی کبد چرب و سبک زندگی مانند کمبود فعالیت بدنی، رژیم غذایی سرشار از قند یا مصرف نوشیدنی‌های شیرین که ممکن است احتمال ابتلا به کبد چرب را افزایش دهند، پرسیده می‌شود. پزشک ممکن است در مورد سایر دلایل دخیل در بیماری کبد چرب مانند مصرف الکل یا مواد مخدر سوالاتی بپرسد.

در طول معاینه فیزیکی، پزشک شما را معاینه می‌کند و وزن و قد را برای محاسبه شاخص توده بدنی ارزیابی می‌کند. پزشک در معاینه بالینی به دنبال علائم کبد چرب است، مانند:

  • تورم کبد
  • علائم مقاومت به انسولین مانند لکه‌های پوستی تیره روی بند انگشت، آرنج و زانو
  • علائم سیروز، مانند بزرگ شدن طحال و تحلیل رفتن عضله

تست‌های تصویربرداری

آزمایش‌های تصویربرداری قادرند حجم چربی را در کبد نشان دهند.

  • سونوگرافی
  • سی‌تی اسکن
  • تصویربرداری MRI
  • الاستوگرافی

بیوپسی کبد

تنها آزمایشی که می‌تواند به‌طور قطعی ابتلا به کبد چرب، گرید آن و شدت بیماری را تشخیص دهد بیوپسی کبد است. بیوپسی کبد در مقایسه با الاستوگرافی قادر است فیبروز را در مراحل اولیه نشان دهد. با این حال، پزشکان بیوپسی کبد را برای همه افراد مشکوک به کبد چرب تجویز نمی‌کنند. این آزمایش تنها درصورتی‌که احتمال ابتلا به کبد چرب همراه با فیبروز پیشرفته وجود داشته باشد و همچنین نتایج سایر آزمایشات حاکی از وجود علائم پیشرفته سیروز کبد باشد، انجام می‌شود.

شواهد علمی نشان می‌دهد که آزمایش خون، سونوگرافی و سی‌تی‌اسکن در تشخیص کبد چرب مکمل هم هستند، اما سونوگرافی در اکثر بیماران با وضوح بهتری می‌تواند تغییرات بافتی مرتبط با کبد چرب را نشان دهد.

آزمایشات خونی

بدین منظور یک نمونه خون از بیمار گرفته می‌شود. اگر آزمایش خون افزایش سطح آنزیم‌های کبدی آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) را نشان دهد، مشکوک به کبد چرب هستید. همچنین پزشکان قادرند از بالا بودن قابل توجه آنزیم‌های کبدی در خون تا حدودی گرید کبد چرب و میزان فیبروز کبد یا اسکار را تخمین بزنند.

پزشک همچنین ممکن است آزمایش‌های تکمیلی را برای تشخیص سایر بیماری‌های مرتبط با کبد چرب تجویز نماید. معمولا پزشک به شما توصیه می‌کند هنگام آزمایش کبد چرب ناشتا باشید. در ادامه به معرفی انواع آزمایشات مربوط به کبد چرب می‌پردازیم.

اگر قصد انجام آزمایش کبد چرب را دارید، نیازی به مراجعه به آزمایشگاه نیست! برای انجام آزمایش در منزل کلیک کنید.

 

آزمایشات خون مربوط به کبد چرب چیست؟

اگر پزشک به ابتلای شما به کبد چرب مشکوک شود معمولا آزمایشات زیر را برایتان تجویز می‌کند:

  • آزمایش Bilirubin چیست؟ بیلی‌روبین نام آنزیمی است در کبد پدازش می‌شود. زمانی که کبد توانایی پردازش آن را نداشته باشد،  زردی رخ خواهد داد. سطح نرمال آزمایش بیلی روبین برای Direct Serum بین ۰ تا ۰.۳ mg/dl است و برای Total Serum بین ۰.۳ تا ۱.۲ mg/dl است. اگر بیلی روبین خون شما بالا بود ممکن است مشکلی در کبد یا کیسه صفرا وجود داشته باشد و توصیه می‌شود تا حتما با پزشک مشورت نمایید.
     
  • آزمایش آلبومین افزایش و یا کاهش سطح آلبومین منجر به اختلالات کبدی و کلیوی خواهد شد. آلبومین یکی از  پروتئین‌های پلاسما خون به‌شمار می‌رود. سطح نرمال آلبومین یا Albumin Serum در آزمایش خون مابین ۳.۵ تا ۵.۴ g/dl است.
     
  • آزمایش Calcium یا کلسیم که مقدار نرمال آن در آزمایش بین ۹ تا ۱۰.۵ mg/dl است.
     
  • زمان انعقاد خون یا Bleeding Time که مقدار نرمال آن مابین ۲ تا ۷ دقیقه است.
     
  • قند ناشتا یا Fasting Plasma که مقدار نرمال آن بین ۷۰ تا ۱۰۵ mg/dl است. 
     
  • آزمایش HbA1c یا هموگلوبین A1c که مقدار نرمال آن بین ۴.۷٪ تا ۸.۵٪ است.
     
  • سطح چربی که با دو آزمایش HDL و LDL سنجیده می‌شود. سطح نرمال HDL باید بیشتر از ۴۰ mg/dl است و سطح نرمال LDL کمتر از ۱۳۰ mg/dl می‌باشد.

بهتر است بدانید که تست کبد چرب جزو آزمایش چکاپ کامل است و از این نظر اگر بصورت سالیانه چکاپ دهید، از بسیاری از بیماری‌های کبد فورا باخبر خواهید شد.

تفسیر آزمایش

 

شرایط انجام آزمایش کبد چرب

برای تشخیص کبد چرب و بررسی وضعیت کبد، آزمایشات متعددی وجود دارد.  برای مثال در آزمایش خون کبد، به بررسی آنزیم و پروتئین‌های کبدی پرداخته می‌شود. برای اینکه بدانید آیا آزمایش کبد چرب ناشتا انجام می‌شود یا خیر، حتما با پزشک مشورت داشته باشید. متخصص برای تایید تشخیص و رد سایر احتمالات ممکن است از تست‌های تصویربرداری مانند سونوگرافی، آزمایش ادرار یا بیوپسی نیز استفاده کند. منظور از بیوپسی، همان نمونه برداری از کبد است. 

 

خواندن آزمایش کبد چرب

علائم اختصاری کبد چرب در آزمایش در ادامه توضیح داده شده است. موارد زیر سطح نرمال آنزیم‌ها را نشان می‌دهد:

  • آزمایش Bilirubin Total (بیلی روبین): بین ۰ تا ۰.۳ mg/dl برای آزمایش Direct Serum  و بین ۰.۳ تا ۱.۲ mg/dl  برای آزمایش Total Serum
  • آزمایش آلبومین: بین ۳.۵ تا ۵.۴ g/dl
  • آزمایش Calcium: بین ۹ تا ۱۰.۵ mg/dl
  • آزمایش PT: بین ۲ تا ۷ دقیقه
  • آزمایش fasting blood sugar: بین ۷۰ تا ۱۰۵ mg/dl
  • آزمایش HbA1c: بین ۴.۷ تا ۸.۵ درصد
  • آزمایش کلسترول: برای آزمایش HDL بالاتر از ۴۰ و برای آزمایش LDL کمتر از ۱۳۰ mg/dl 
  • تست ALT: بین ۰–۳۵ U/L. اگر این فاکتور در آزمایش خون شما بالا است و این پرسش برای شما به وجود آمده است که بالا بودن ALT در آزمایش خون به چه معناست. این مقاله از هوکا را مطالعه کنید.
  • تست ATP :میزان نرمال آن برابر ۳۰–۱۷۰ U/L است. این آنزیم در آزمایش ATP بررسی می‌شود.  
  • آزمایش ALP : میزان نرمال آن برابر ۳۶–۱۵۰ U/L است.   
  • تست GGT:میزان نرمال آن برابر ۸–۷۸ U/L است.   
  • SGOT در آزمایش خون: برای خانم‌ها بین ۹ تا ۳۲ U/L و برای آقایان بین ۱۰ تا ۴۰ U/L است.

تشخیص کبد چرب در منزل

 

سونوگرافی کبد چیست؟

تشخیص کبد چرب در بسیاری از موارد با سونوگرافی انجام می‌شود و اغلب این یک یافته تصادفی است، زیرا کبد چرب غالبا بدون علامت است. به طور معمول، پس از سونوگرافی شکمی که در آن کبد بزرگتر از حد طبیعی یا به رنگ روشن‌تر رویت می‌شود، احتمال کبد چرب افزایش می‌یابد.

اینکه تشخیص کبد چرب با آزمایش خون یا سونوگرافی مناسب‌تر است باید گفت سونوگرافی معمولا پس از مشاهده نتایج آزمایش تجویز می‌شود. سونوگرافی کبد چرب به شما امکان می‌دهد با شیوه‌ای بی‌ضرر، سریع و ساده میزان آسیب کبد را ارزیابی کنید. در گذشته تنها از طریق نمونه برداری کبد که یک تکنیک تهاجمی و با احتمال عوارض است میزان چربی بررسی می‌شود. وجود پارامترهای زیر در سونوگرافی نشانه کبد چرب است:

  • روشن و براق بودن بافت پارانشیم کبد در تصاویر (به علت تجمع چربی در بافت کبد)
  • دیواره‌های رگ‌ها روشن‌تر از حالت نرمال
  • تغییرات دیواره کیسه صفرا

در روش سونوگرافی از امواج صوتی برای تولید تصاویر برای ارزیابی اندازه، شکل و همچنین جریان خون کبد استفاده می‌شود. در تصاویر سونوگرافی، اگر در کبد چربی انباشته‌شده باشد در تصاویر روشن‌تر از کبد طبیعی به نظر می‌رسد و کبدی که دچار سیروز (فیبروز پیشرفته) شده باشد حالت برآمده و چروکیده دارد.

 

تشخیص کبد چرب در منزل از روی رگ‌های بدن

اگر رگ‌های عنکبوتی یا وریدهای نخی روی قفسه سینه، پشت و شانه‌ها ایجادشده و یا رگ‌های خونی در صورت حالت شکسته و نمایان باشند، احتملا زمان آن فرا رسیده که برای اطمینان از سلامت کبد خود به پزشک مراجعه کنید. بیرون‌زدن این وریدهای کوچک ممکن است نشانه‌ای از بیماری کبد چرب باشد.

رگ‌های عنکبوتی زمانی ایجاد می‌شوند که چربی در کبد به دلیل بیماری کبد چرب تجمع می‌یابد و متعاقباً کیفیت جریان خون در پوست را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) اصطلاحی است برای طیف وسیعی از مشکلات ناشی از تجمع چربی در کبد به کار می‌رود. این بیماری معمولاً در افرادی که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند بیشتر شایع است. افرادی که حجم بیشتری غذا می‌خورند و تحرک کمتری دارند در معرض خطر این بیماری قرار دارند.

 

تشخیص کبد چرب در منزل از روی زبان

زبان یکی از شاخص‌های عالی برای پی بردن به سلامت دستگاه گوارش و کبد است. اگر بر روی زبان خود یک لایه رنگی می‌بینید احتمالاً به این معنی است که هضم غذا به‌درستی انجام نمی‌شود و مخمرها و باکتری‌های بد در روده تکثیرشده‌اند و یا عملکرد کبد تحت تأثیر قرار گرفته است. این حالت همچنین باعث بوی بد دهان می‌شود که ممکن است از آن بی‌اطلاع باشید.

داشتن زبان پوشیده و رنگی معمولاً نشان‌دهنده آن است که غذا به‌خوبی هضم نمی‌شود و به همین دلیل باکتری‌های بد روده و مخمرهایی مانند کاندیدا اجازه رشد بیش‌ازحد در دستگاه گوارش پیدا کرده‌اند. کبد با تولید صفرا به هضم چربی کمک می‌کند. اگر مشکلات کبدی یا کیسه صفرا وجود داشته باشد عموماً صفرای کافی برای هضم غذا تولید نمی‌شود. این حالت علاوه بر رنگی شدن زبان می‌تواند احساس نفخ و خستگی را نیز به همراه داشته باشد. اگر اخیراً دچار مشکل هاضمه یا مشکل کبدی و صفراوی شده باشید، ممکن است زبان شما دارای پوششی سفید، زرد یا قهوه‌ای شود.

این عارضه باعث می‌شود که غذاهای غنی از پروتئین مانند گوشت، غذاهای دریایی و تخم‌مرغ در دستگاه گوارش به‌درستی هضم نشوند. بنابراین غذاها برای مدت طولانی‌تری در معده باقی خواهند ماند و ازاین‌رو احساس نفخ و سنگینی بیشتری به شما دست خواهد داد. این روند آسیب‌زا باعث تجمع بیشتر باکتری‌های بد در دستگاه گوارش می‌شود که اثرات آن در زبان نیز قابل‌مشاهده خواهد بود.

 

تفسیر آزمایش کبد چرب

تفسیر آزمایش کبد چرب را برعهده پزشک بگذارید. با استفاده از نتایج تست‌های کبدی می‌توانید اطلاعات کلی در مورد وضعیت سلامتی خود بدست آورید، اما این پزشک است که با در نظر گرفتن فاکتورهای مختلف مانند سن، جنسیت، داروهای مصرفی، وضعیت سلامتی عمومی و ... تفسیر و تشخیص نهایی را انجام می‌دهد. مقایسه کردن نتایج آزمایش توسط خودتان یا افراد غیر متخصص تنها منجر به استرس و اضطراب می‌شود. آیا جواب آزمایش خود را دریافت کرده‌اید و می‌خواهید خواندن آزمایش کبد چرب را بدون مراجعه حضوری به مطب پزشک بدانید؟ برای تفسیر آنلاین آزمایش توسط پزشک کلیک کنید!

 

علائم کبد چرب چیست؟ 

در مورد تشخیص کبد چرب، نکته حائز اهمیت این است که در هر دو نوع الکلی و غیرالکلی غالبا هیچ علامتی را مشاهده نخواهید کرد. شایع‌ترین علامتی که افراد مبتلا به کبد چرب از این بیماری پیش از تشخیص تجربه می‌کنند و بیشترشان هم اصلا آن را مرتبط با بیماری کبد چرب نمی‌دانند، خستگی و احساس درد در سمت راست است. یعنی علائم کبد چرب دقیقا جایی‌ که کبد قرار دارد، بروز می‌کند. 

ولی هنگامی که بیماری وارد فاز استئوهپاتیت غیرالکلی یا به عبارت دیگر سیروز کبدی می‌شود، کبد آسیب شدیدی می‌بیند، بنابراین علائم زیر را مشاهده خواهید کرد:

  • تورم شکم
  • پوست و سفیدی چشم زرد می‌شود. ( این زردی به دلیل بروز بیماری زردی است)
  • بزرگ شدن پستان در مردان
  • رنگ‌های خونی زیر پوست بزرگ‌تر از حد نرمال می‌شوند.
  • کف دست به رنگ قرمز تغییر می‌کند

اگر این علائم را دارید و می‌خواهید از سلامت خود مطمئن شوید، نیازی به مراجعه به آزمایشگاه نیست! برای انجام آزمایش در منزل کلیک کنید.

علائم کبد چرب چیست

 

علائم کبد چرب حاد

هنگامی که بیماری وارد مرحله حاد شود، کبد چرب تبدیل به سیروز خواهد شد. در این حالت بیماری علائم خود را بصورت واضح نشان می‌دهد. افرادی که مبتلا به سیروز کبدی هستند، برای تشخیص کبد چرب در منزل، علائم زیر را خواهند داشت:

  • احساس حالت تهوع و استفراغ

از آنجایی که بدن با ورود به مرحله سیروز کارکرد طبیعی خود را از دست می‌دهد، نمی‌تواند سموم را دفع کند، بنابراین بدن دچار اختلال شده، سموم را در خود حفظ می‌کند و گوارش بیمار برهم می‌خورد. بیمار مرتبا از ریفلاکس اسید و سوءهاضمه رنج می‌برد و با خوردن مواد غذایی مکرر دچار استفراغ می‌شوند.

  • زرد شدن پوست و سفیدی چشم

زردی پوست و چشم در مبتلایان به سیروز به دلیل تجمع بیلی روبین (رنگدانه صفرا) در بدن است. این رنگدانه باید از بدن خارج شود و اگر در خون بماند بیماری زردی بوجود می‌آید.

  • درد و نفخ معده

به این وضعیت که معمولا در بانوان باردار مشاهده می‌شود، آسیت می‌گویند. اما درد و نفخ معده ممکن است به دلایل دیگر بخصوص سیروز کبدی نیز بروز کند.

  • زرد و تیره شدن ادرار

با افزایش بیلی روبین ادرار به رنگ سیاه و زرد تیره در می‌آید.

  • خارش پوستی

این علامت نیز ناشی از افزایش بیلی روبین خون است و هنگامی رخ می‌دهد که کبد توانایی پاکسازی صفرا را نداشته باشد. در این حالت لکه‌هایی روی پوست ایجاد می‌شوند که تحریک و خارش را به همراه دارند.

  • گیجی

همانطور که کبد از کار می‌افتد سموم بیشتری در بدن ذخیره می‌شوند، این سموم به مغز رسیده و بیمار دچار اختلالات و بیماری‌های مغزی همچون فراموشی، توهم، گیجی و عدم تمرکز می‌شود.

  • افزایش خونریزی و کبود شدن

وقتی بیمار از سیروز کبدی رنج می‌برد، پروتئین‌های لازم برای لخته شدن خون در بدنش تولید نمی‌شوند، بنابراین براحتی خونریزی بوجود می‌آید یا اینکه بدن خیلی زود دچار کبودی می‌شود.

  • ادم

سیروز کبدی سبب توقف تولید و گردش پروتئین‌ها در بدن می‌شود، بنابراین گردش خون نیز با مشکل مواجه خواهد شد. با بروز اختلال در کلیه و احتباس مایعات، بدن دچار ادم می‌شود. ادم حالتی است که در آن مچ یا کل پاها دچار ورم می‌شود.

علائم کبد چرب حاد چیست؟

 

درمان کبد چرب

درمان کبد چرب راحت نیست و اگر بیمار وارد مرحله سیروز کبدی شود، تقریبا راهی جز پیوند کبد باقی نمی‌ماند. بنابراین اگر بیماری کبد چرب در مراحل نخست تشخیص داده شد یا اینکه شما مستعد ابتلا به این بیماری هستید بهتر است پیشگیری کنید. برای پیشگیری از کبد چرب بهتر است نکات مراقبتی زیر را جدی بگیرید:

  • مصرف شیرینی و قندها را به حداقل برسانید یا اینکه اصلا مصرف نکنید
  • مقدار کمی نمک مصرف کنید
  • غذای فست فودی نخورید
  • غذاهای یخ زده و سرخ شده مصرف نکنید
  • اگر اضافه وزن دارید حتما وزنتان را کاهش دهید
  • هر روز ورزش کنید
  • مواد غذایی پرکالری نخورید
  • از نوشیدنی‌های الکلی دوری کنید
  • میوه و سبزیجات را جایگزین خوراکی‌های مضر کنید
  • بیشتر کشمش، بادام و موز میل کنید چون حاوی پتاسیم هستند
  • در طول روز ۸ لیوان آب بنوشید

وبسایت Healthline در ارتباط با درمان کبد چرب اینگونه بیان می‌کند:

در حال حاضر هیچ دارویی برای درمان بیماری کبد چرب تایید نشده است. در بسیاری از موارد، تغییر سبک زندگی می تواند به معکوس کردن بیشتر مراحل بیماری کبد چرب کمک کند. برای مثال، پزشک ممکن است به شما توصیه کند:

  •     الکل را محدود یا اجتناب کنید
  •     برای کاهش وزن قدم بردارید
  •     تغییراتی در رژیم غذایی خود ایجاد کنید
  •     از مصرف داروها و مکمل هایی که برای کبد شما سخت هستند خودداری کنید

 

عوارض کبد چرب

عوارض کبد چرب درواقع همان علائم آن هستند که در مراحل پیشرفته خود را نشان می‌دهند. با این حال شما باید بدانید که با ابتلا به بیماری کبد چرب این عوارض یک به یک به سراغ شما می‌آیند و خود مشکلات بسیار دیگری را بوجود می‌آورند:

  • عوارض پوستی
  • فشارخون بالا
  • سندرم x: اختلالی متابولیکی است. در این سندرم انسولین خون به صورت غیرطبیعی افزایش پیدا می‌کند. بدن افراد مبتلا به سندرم x در مقابل انسولین مقاوم است و به همین علت پانکراس میزان بیشتری انسولین تولید می‌کند
  • فیبروماتوز کف دست: در این بیماری تاندون‌های کف دست کوتاه و ضخیم می‌شوند

عوارض کبد چرب چیست؟

 

آزمایش کبد چرب در منزل با هومکا

بهتر است بدانید که برای انجام خدمات آزمایشگاهی، نیازی نیست تا حتما به آزمایشگاه بروید. مجموعه هومکا با همکاری مجهزترین و مدرن‌ترین آزمایشگاه‌ها در استان تهران، کرج، شیراز، اصفهان، اهواز، رشت، تبریز، یزد و مشهد، همواره بهترین خدمات آزمایش در منزل را زیر نظر بیمه پایه و تکمیلی به شما ارائه می‌دهد. از این اگر دارای بیمه پایه و تکمیلی هستید، بدون نگرانی خدمات نمونه گیری در منزل را از هومکا دریافت کنید.

اگر قصد انجام خدمات آزمایش در منزل یا تفسیر آزمایش خون را دارید، می‌توانید با شماره ۰۲۱۶۷۳۷۱ تماس بگیرید یا با کلیک بر روی بنر زیر، درخواست آزمایش خود را ثبت کنید. در اینصورت همکاران ما با شما تماس خواهند گرفت و هماهنگی‌های لازم جهت انجام آزمایش صورت می‌گیرد. علاوه بر این، جواب آزمایش شما در اسرع وقت و با کوچکترین خطا به دستتان خواهد رسید.

دکمه ثبت درخواست رایگان

دسترسی سریع

سوالات متداول

راه‌های تشخیص کبد چرب شامل چه مواردی می‌شود؟
تشخیص کبد چرب از طریق سونوگرافی و انجام آزمایش خون امکان‌پذیر است.
آیا از طریق خواندن آزمایش خون می‌توان به کبد چرب پی برد؟
بهتر است بدانید که در صورت غیر نرمال بودن آنزیم‌های کبدی در آزمایش خون، برای تشخیص کبد چرب سونوگرافی انجام خواهد شد.
خدمات هومکا چه مناطقی را تحت پوشش قرار می دهد؟
کلیه ساکنین استان تهران، کرج و حومه و مشهد می‌توانند از خدمات این مجموعه بهره ببرند.
آیا چاقی عامل اصلی بروز کبد چرب است؟
بروز کبد چرب به فاکتورهایی مانند ژنتیک، رژیم غذایی و سبک زندگی بستگی دارد. نمی‌توان چاقی را به عنوان علت اصلی آن بیان کرد.
چطور می توان از بیمه برای پرداخت هزینه آزمایش در منزل هومکا استفاده کرد؟
کافی است هنگام ثبت درخواست نوع بیمه خود را نیز ثبت کنید، هزینه آن در همان لحظه کسر خواهد شد.

پرسش و پاسخ با پزشک

Loading...
Loading...
دوست دارید درباره فاکتور CBC بیشتر بدانید؟
برای دریافت فایل راهنما، کافیست اطلاعات زیر را وارد نمایید.
request
دانلود فایل
interpretation-icon

تفسیر رایگان CRP

mg/L