درمان زخم معده + داروی زخم معده و درمان خانگی زخم معده
این روزها با نگاهی گذرا به مراکز درمانی متوجه خواهیم شد که درصد قابلتوجهی از بیماران مراجعهکننده از مشکلات گوارشی بهویژه زخم معده رنج میبرند و به دنبال راهحلی برای بهبودی بیماری خود هستند. زخم معده زخمهایی باز و دردناک در دیواره معده است که چندین عامل مختلف در بروز آنها نقش دارند. از شایعترین علل زخمهای گوارشی عفونت باکتری هلیکوباکتر پیلوری و استفاده طولانیمدت از داروهای ضدالتهابی مانند ایبوپروفن است.
فهرست مطالب
زخم معده چه علائمی دارد؟
چه طور بدانیم به زخم معده مبتلا هستیم و آیا دردهای که گهگاه در شکم احساس میشود به دلیل زخم معده است یا علت دیگری دارد؟ علائم زیر از مهمترین نشانههای ابتلای یک فرد به بیماری زخم معده است:
- درد ناحیه معده
- احساس پربودن معده، نفخ و آروغزدن
- عدم تحمل غذاهای چرب
- سوزش سردل
- حالت تهوع
شایعترین علامت زخم معده، درد و سوزش است که در زمان گرسنگی به دلیل تولید اسید معده تشدید میشود. این نوع درد را اغلب میتوان با خوردن غذاهای خاصی که اثر اسید معده را خنثی میکنند یا با مصرف داروهای کاهنده اسید تسکین داد. در موارد شدید زخم معده ممکن است علائم زیر بروز کند:
- استفراغ که احتمال دارد با خون نیز همراه باشد
- خون تیره در مدفوع، مدفوع سیاه و تیرهرنگ
- مشکلات تنفسی
- احساس ضعف
- حالت تهوع یا استفراغ
- کاهش وزن بیدلیل
- تغییرات اشتها
درمان زخم معده چگونه است؟
درمان زخم معده به علت بهوجودآورنده آن بستگی دارد و در گام اول عامل زمینهای مثل عفونت هلیکوباکتر حذف شده و یا مصرف داروهای ضدالتهابی قطع میشود و در گام بعدی داروهای موردنیاز برای درمان تجویز میشوند. داروهایی که برای درمان زخم معده کاربرد دارند شامل موارد زیر است.
داروهای زخم معده
داروهایی که به منظور درمان زخم معده مورد استفاده قرار میگیرند بستگی به علت زمینهای زخم دارد. برای مثال، اگر فردی مبتلا به زخم معده باشد و علت آن مصرف بیش از حد داروهای مسکن تشخیص داده شود، ممکن است پزشک نوع مسکنی که فرد استفاده میکند را تغییر داده و داروی دیگری مانند پاراستامول تجویز نماید. اما اگر تشخیص بر این باشد که زخم معده به دلیل هلیکوباکتر پیلوری بروز کرده است، رویکرد درمانی متفاوتی به کار گرفته خواهد شد. در چنین مواردی معمولا داروهای زیر تجویز میشوند:
- آنتی بیوتیکهایی که از رشد و تکثیر هلیکوباکتر جلوگیری میکنند
- مهارکنندههای پمپ پروتون که تولید اسید معده را مهار میکنند
- آنتاگونیستهای گیرنده H2 که از تولید اسید مازاد جلوگیری میکنند
- آنتی اسیدها یا آلژیناتها برای کاهش تولید اسید معده تجویز میشوند
- داروهایی مانند بیسموت سابسالیسیلات که از پوشش معده محافظت میکنند
علائم زخم معده اغلب پس از درمان به سرعت فروکش میکند. با این حال، مصرف داروها بایستی تا اتمام دوره و مطابق با دستور پزشکی ادامه یابد.
آنتیبیوتیکها و درمان زخم معده
گام اول در درمان زخم معده از بین بردن باکتری هلیکوباکتر پیلوری است که از طریق تجویز آنتی بیوتیکها صورت میگیرد. اگر باکتری هلیکوباکتر پیلوری در دستگاه گوارش شما رویت شود، پزشک ممکن است ترکیبی از آنتیبیوتیکها را برای از بین بردن عفونت تجویز کند. این داروها معمولاً شامل آموکسیسیلین، کلاریترومایسین، مترونیدازول، تینیدازول، تتراسایکلین و لووفلوکساسین است.
آنتیبیوتیکهای مورداستفاده برای زخم معده با توجه به میزان مقاومت هلیکوباکتر به آنتیبیوتیک تجویز میشوند و ممکن است بر اساس ناحیه جغرافیایی متفاوت باشد. بهمنظور درمان زخم معده، مصرف آنتیبیوتیک و همچنین داروهای دیگر برای کاهش اسید معده به مدت دو هفته لازم است. عوارض جانبی این آنتی بیوتیکها اغلب خفیف است و شامل موارد زیر است:
- احساس کسالت و خستگی
- اسهال
- طعم فلز در دهان
داروهای متوقفکننده تولید اسید معده
مهارکنندههای پمپ پروتون که PPI نیز نامیده میشوند با کاهش عملکرد تعدادی از سلولهایی که در تولید اسید معده فعال هستند، بهبودی زخم را تسریع میکنند. از این نوع داروها میتوان امپرازول، لانسوپرازول، رابپرازول، اسمومپرازول و پانتوپرازول را نام برد. استفاده طولانیمدت از مهارکنندههای پمپ پروتون، بهویژه در دوزهای بالا ممکن است پوکی استخوان را به دنبال داشته باشد و خطر شکستگی لگن، مچ دست و ستون فقرات را افزایش دهد. سایر عوارض جانبی داروهای مهار کننده اسید به شرح زیر است:
- سردرد
- اسهال یا یبوست
- احساس کسالت
- معده درد
- سرگیجه
- بثورات پوستی
داروهای کاهنده تولید اسید معده
به این گروه از داروها مسدودکنندههای هیستامین (H-2) نیز گفته میشود و میزان اسید معده آزادشده در دستگاه گوارش را کاهش میدهند. داروهای مسدودکننده هیستامین درد معده را تسکین میدهند و بهبودی زخمها را تسریع میکنند. از این گروه دارویی میتوان فاموتیدین، سایمتیدین و نیزاتیدین را نام برد.
آنتیاسیدهای خنثیکننده اسید معده
پزشک شما ممکن است یک آنتیاسید را نیز در کنار سایر داروها تجویز نماید. آنتیاسیدها اسید موجود در معده را خنثی کرده و به تسکین درد کمک میکنند. البته مصرف این داروها در برخی افراد عوارضی همچون یبوست یا اسهال را به دنبال دارد. لازم به یادآوری است که آنتیاسیدها برای تسکین علائم مفید هستند، و معمولاً برای بهبود زخمها تجویز نمیشوند.
داروهای محافظتکننده پوشش معده و روده کوچک
در برخی موارد و بسته به تشخیص پزشک داروهایی به نام ترکیبات سیتو پروتکتیو (محافظتکنندههای سلولی) تجویز میشود که در محافظت از مخاط معده و روده کوچک مؤثر هستند. از این گروه دارویی میتوان سوکرالفات (کارافات) و میزوپروستول (سایتوتک) را نام برد.
توجه داشته باشید که این مطلب، جایگزین نظرات و توصیههای تخصصی پزشکان نیست و هرگز از این مطلب بهعنوان جایگزین توصیه پزشکان استفاده نکنید.
پیگیری بعد از درمان اولیه زخم معده
درمان زخم معده در بسیاری از موارد موفقیتآمیز است و به بهبود زخم منتهی میشود. اما اگر شدت علائم شدید باشد و از درمان دارویی نیز اثرات موردنظر حاصل نگردد، پزشک ممکن است آندوسکوپی را برای ارزیابی بیشتر دستگاه گوارش انجام دهد. اگر در آندوسکوپی اولیه وجود زخم و یا جراحتهای مخاطی مشاهده شود ممکن است پس از طی شدن دوره درمانی آندوسکوپی دیگری برای اطمینان از بهبود یافتن زخم انجام شود.
چرا گاهی پس از مصرف داروها زخم معده درمان نمیشود؟
زخمهای گوارشی که با مصرف دارو بهبود نیابند را زخمهای مقاوم به درمان میگویند. دلایل زیادی وجود دارد که چرا زخم ممکن است به دارو پاسخ ندهد، ازجمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- عدم مصرف داروها طبق دستورالعمل
- مقاومت دارویی بعضی از انواع هلیکوباکتر پیلوری به آنتیبیوتیکها
- استعمال مواد دخانی مثل سیگار و قلیان
- استفاده زیاد از مسکنهای ضدالتهابی غیر کورتونی
در موارد کمتر شایع، زخمهای مقاوم به درمان ممکن است نتیجه موارد زیر باشد:
- تولید بیشازحد اسید معده، برای مثال در سندرم زولینگر-الیسون
- عفونت معده که به دلیل باکتریهایی غیر از هلیکوباکتر پیلوری رخداده
- سایر بیماریهایی که ممکن است باعث ایجاد زخم در معده و روده کوچک شوند، مانند بیماری کرون
- سرطان معده
برای درمان زخمهای مقاوم به درمان ابتدا عوامل مختلکننده دارویی حذفشده و سپس طیفی از آنتیبیوتیکهای مؤثر تجویز میشوند. اگر عارضه زخم معده پیشروی کرده باشد برای مثال باعث سوراخ شدن جداره معده شده است و یا خونریزی زیادی دارد، ممکن است درمان زخم مستلزم انجام عمل جراحی باشد. بااینحال، امروزه به دلیل دسترس بودن طیف وسیعی از داروهای مؤثر، نیاز به جراحی بسیار کمتر از گذشته است.
چه عواملی مانع درمان زخم معده هستند؟ به گفتهی وبسایت healthline برخی از انتخابها و عادتها به عنوان موانع درمانی بالقوه شناخته میشوند. مهمترین فاکتورهای مخرب عبارتاند از:
- نوشیدن مشروبات الکلی
- استعمال دخانیات
- عدم رعایت بهداشت فردی
- استفاده خودسرانه و زیاد از مسکنهایی مثل ایبوپروفن، آسپرین و ناپروکسن
- استرس و اضطراب مزمن
- رژیم غذایی ناسالم و پرچرب
انجام اقداماتی برای برخوردار بودن از سبک زندگی سالم میتواند در بهبودی هرچه سریعتر زخم موثر باشد. برای نمونه ترک سیگار، خودداری از مصرف الکل، گنجاندن میوهها، سبزیجات و غلات کامل در برنامه غذایی از کارهای مفید و ثمربخش در درمان زخم معده به شمار میروند.
درمانهای خانگی برای درمان زخم معده
اگرچه مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک اصلیترین راه درمانی برای بهبود زخم معده است اما بعضی از روشهای طبیعی و سنتی نیز در صورتی که با مشورت پزشک مورد استفاده قرار گیرند در تسریع بهبودی موثرند. در این بخش از مقاله به تعدادی از درمانهای خانگی برای بهبود زخم معده اشاره می شود.
فلاونوئیدها و درمان زخم معده
منابع تحقیقاتی نشان میدهند که فلاونوئیدها که به بیوفلاونوئیدها نیز معروف هستند قادرند بهعنوان درمان مکمل زخم معده مؤثر باشند. فلاونوئیدها ترکیباتی هستند که بهطور طبیعی در بسیاری از میوهها و سبزیجات وجود دارند. غذاها و نوشیدنیهای غنی از فلاونوئیدها عبارتاند از:
- سویا
- حبوبات
- انگور قرمز
- گلکلم
- کلم بروکلی
- سیب
- انواع توتها
- چای بهخصوص چای سبز
این مواد غذایی در مبارزه با باکتری هلیکوباکتر پیلوری به بدن کمک میکنند. فلاونوئیدها در گروه ترکیبات “محافظ گوارشی” قرار دارند به این معنی که از پوشش معده دفاع میکنند و در درمان سریعتر زخمها تأثیر مثبت دارند. با استناد بر شواهد انجمن متخصصین دستگاه گوارش، مصرف فلاونوئیدها به مقدار موجود در یک رژیم غذایی متعادل عوارض جانبی ندارد، اما مقادیر بالاتر فلاونوئیدها ممکن است در سیستم انعقاد خون اختلال ایجاد کند. منابع غنی از فلاونوئیدها را با مشورت پزشک خود در رژیم غذایی بگنجانید و یا با صلاحدید پزشک از مکملهای فلاونوئید برای درمان زخم معده بهره ببرید.
شیرینبیان دگلیسیریزه (DGL) و درمان زخم معده
شیرینبیان دگلیسیریزه شده درواقع همان شیرینبیان است که ترکیب گلیسیریزین آن حذفشده است. اسناد تحقیقاتی بیانگر این است که شیرینبیان بدون گلیسیریزین، با مهار رشد هلیکوباکتر پیلوری به بهبود زخم معده کمک میکند. شیرینبیان دگلیسیریزینه (DGL) بهعنوان مکمل موجود است.
پروبیوتیکها و زخم معده
نتایج بسیاری از مطالعات تحقیقاتی نشان داده است که پروبیوتیکها یک روش بالقوه امیدوار کننده و ثمربخش برای جلوگیری از رشد باکتریهای هلیکوباکتر پیلوری هستند. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO)، پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که مصرف آنها اثرات مفید گوارشی را برای میزبان به همراه میآورد. مصرف منظم پروبیوتیک از چندین اختلال گوارشی از جمله اسهال و بیماری التهابی روده جلوگیری میکند. مهمترین مواد غذایی حاوی پروبیوتیکها عبارتاند از:
- باتر میلک
- ماست
- میسو
- کیمچی
- کفیر
علاوه بر موارد بالا، پروبیوتیکها را میتوان بهصورت مکمل نیز مصرف کرد. نتایج بعضی از مطالعات نشان میدهد که پروبیوتیکها زمانی که همراه با آنتیبیوتیکهای تجویزشده مصرف شوند ممکن است در از بین بردن هلیکوباکتر پیلوری و کمک به بهبودی زخم معده مؤثر باشند.
نقش فیبر در درمان زخم معده
برخوردار بودن از رژیم غذایی سرشار از فیبر یکی از روشهای بسیار مفید برای کاهش درد و علائم مرتبط با زخم معده به شمار میآید. فیبر با کاهش غلظت اسیدهای صفراوی در معده نفخ و درد گوارشی را تسکین میدهد. تحقیقات نشان میدهد که رژیم غذایی غنی از فیبر، خطر ابتلا به زخم معده را کاهش میدهد. از غذاهایی که حاوی فیبر محلول بالایی هستند میتوان به جو دوسر، پوسته پسیلیوم، حبوبات، دانه کتان، آجیل، سبزیجاتی مانند هویج و میوههایی نظیر پرتقال و سیب اشاره نمود.
عسل و درمان زخم معده
عسل بسته به گیاهی که از آن مشتق شده است، میتواند تا ۲۰۰ عنصر ازجمله پلی فنولها و سایر آنتیاکسیدانها را در خود داشته باشد. بر اساس شواهد علمی، عسل یک آنتی باکتریال قوی است و در حذف هلیکوباکتر پیلوری از معده مؤثر است. تا زمانی که سطح قند خونتان نرمال است، میتوانید از خوردن عسل و خاصیت شفابخش آن لذت ببرید.
سیر و درمان زخم معده
آزمایشات حیوانی و انسانی انجامشده بر روی عصاره سیر نشان میدهد که سیر قادر است از رشد هلیکوباکتر پیلوری جلوگیری کند. اگر طعم سیر با ذائقه شما سازگار نیست، میتوانید عصاره سیر را بهصورت مکمل مصرف کنید. سیر بهعنوان رقیقکننده خون نیز عمل میکند، بنابراین اگر داروهایی مثل وارفارین، آسپرین و سایر داروهای رقیقکننده مصرف میکنید مصرف سیر و یا مکملهای آن باید با مشورت پزشک باشد. اگر سیر خام و یا مکمل آن با ذائقه شما سازگار نیست، میتوانید سیر را خرد کرده و با یک قاشق کره بادام زمینی و یا با خرما میل نمائید.
توجه داشته باشید که این مطلب، جایگزین نظرات و توصیههای تخصصی پزشکان نیست و هرگز از این مطلب بهعنوان جایگزین توصیه پزشکان استفاده نکنید.
سلام طب سنتی هم میتونه زخم معده رو درمون کنه؟
سلام صادق عزیز
مهمتر از طب سنتی اصلاح سبک زندگیه.
سیگار نکشیدن، داشتن تغذیه مناسب، ورزش (که طب سنتی هم این موارد رو تایید میکنه) جزئی از اصلاحات سبک زندگی هستن.
در مورد دارو چون در طب سنتی دوز داروها مشخص نیست بهتره از داروهای این چنینی پرهیز بشه.
برای مثال شیرین بیان که برای درد معده در طب سنتی تجویز میشه میتونه منجر به مشکل و حتی نارسایی حاد کلیه بشه.
سلام درسته که میگن میشه با مصرف آب و عسل زخم معده رو درمان کرد؟
سلام به شما
این حرف مبنای علمی نداره.
سلام مصرف سیاهدونه برای درمان زخم معده خوبه؟ ترکیب عسل و سیاهدونه چطور؟
سلام دوست عزیز
اکثر داورهایی که داریم منشا گیاهی دارن.
مهم اینه که مطالعه کافی و درستی برای تجویز یک دارو یا گیاه دارویی وجود داشته باشه که متاسفانه در همه موارد طب سنتی این وجود نداره و منجر به عوارض کبدی یا کلیوی میشه.
اگه مشکل گوارشی دارین بهتره با پزشک گوارش مشورت کنین.
سلام ممنون از مطالب دقیق و خوبتون. برای درمان زخم معده چه مدت باید دارو مصرف کرد؟
سلام به شما
ممنون از شما که مطالب رو مطالعه میکنین
به نوع زخم و فاکتورهای زیاد دیگهای بستگی داره که تو افراد متفاوت متغیره. این رو پزشک مشخص میکنه.
سلام وقت به خیر
ب تازگی اندوسکوپی و نمونه برداری و سونوگرافی انجام دادم تشخیص چند زخم و التهاب داده شده ک البته گفتن ریشه عصبی داره،من قبل از اندوسکوپی و بعدش هنوز درد شدید در معده اطراف معده دارم ک دکتر علاوه بر داروهای دیگه مسکن کتور…ک هم تجویز کرد فقط با اون سرپام
ایا این دردا تموم میشه و اصلا طبیعیه چون خیلی بهویی بعد از ی فشار و شوک عصبی بهم ب این روز افتادم
سلام دوست عزیز
اگر آندوسکوپی و درمان لازم تحت نظر پزشک انجام شده، جای نگرانی نیست. توصیه میشه علاوه بر رعایت رژیم غذابب مناسب و پرهیز از خوراکیهای تشدید کننده درد (خوراک اسیدی، ادویه ای و تند، کاکائو و قهوه و …)، سعی در کنترل شرایط روحی به کمک روانپزشک داشته باشین.
سلام چه غذاهایی برای زخم معده ضرر داره؟ چیا نباید بخوریم وقتی زخم معده داریم؟
سلام مرجان عزیز
وقتی زخم معده دارین و مخاط معده ملتهبه مثل این میمونه که روی زخم باز نمک بپاشین!
باید فرصت بدین مخاط ملتهب ترمیم بشه.
پس غذاهای پرادویه، تند، نوشابه و وعده های غذایی سنگین که برای هضم به معده فشار میارن استفاده نکنین.
سلام من خیلی غذای تند میخورم و عاشق فلفلم. خوردن فلفل باعث زخم معده نمیشه؟
سلام یاسی عزیز
خوردن فلفل میتونه زخم رو تشدید کنه.
سلام من مدتیه که وقتی گرسنم میشه حالت تهوع هم میگیرم و نمیتونم چیزی بخورم ممکنه منم زخم معده داشته باشم؟ غذاهای تند زیاد میخورم
سلام آیسان عزیز
زخم میتونه یکی از دلایلش باشه.
حتما با پزشک گوارش مشورت کنین.
سلام من معده درد و تهوع داشتم و رفتم کتر بهم دارو داد ولی هنوز حالم بهتر نشده و معده درد دارم. چیکار باید بکنم؟
سلام محمدرضای عزیز
مشکلات گوارشی نیاز به گذشت زمان و مداوا و رعایت دارن.
مصرف دارو رو ادامه بدین، تغذیه مناسب داشته باشین و در صورت عدم بهبودی بعد از یک ماه مجددا با پزشکتون مشورت کنین.
سلام وقت بخیر من مشکل گوارشی داشتم چند مدت با درد از خواب بیدار میشم آزمایش و اندوسکپی هم دادم مشکل خاصی نبوده، دکتر میگه از اعصاب ، استرس نباید داشته باشی ولی این درد صبح منو خیلی اذیت میکنه ممکن زخم باشه؟
سلام به شما
اگر آندوسکوپی انجام شده و نرمال بوده، وجود زخم رد میشه. چون اگر بود دیده میشد و تحت درمان قرار میگرفتین. با این حال، تداوم استرس و رعایت نکردن، میتونه شرایط گوارشی رو بدتر و معده رو مستعد زخم بکنه.
ممنون از مطالب مفیدتون خداقوت
سلامت باشین
ممنون از شما که مطالب رو مطالعه کردین
سلام کسی که زخم معدش درمان میشه با مصرف دارو ممکنه دوباره زخم معدش برگرده؟
سلام علی عزیز
بله. بنابراین باید از عواملی که باعث عود میشن پرهیز کنید؛ مثل تغذیه نامناسب، پرخوری، اضطراب، سیگار کشیدن، مصرف نوشابه و فست فود.
سلام خداقوت
من یک سال میشه که زخم معده شدید دارم و توی این سال ۲ بار خون ریزی معده دادم وخود به خود وزنم خیلی تا حلا کم شده
رفتم پیش یه دکتر گفته که زخم معده ت خیلی بزرگه
باید چیکار کنم
سلام ممنون از شما
حتما نیاز به بررسی مجدد با آندوسکوپی و نمونه برداری، رد بدخیمی، درمان مناسب و پیگیری مرتب تا بهبود کامل زخم توسط فوق تخصص گوارش هست.
بعد از خوب شدن زخم هم به علت ریسک ایجاد بدخیمی در بستر زخم نیاز به پیگیری مداوم با فواصل طولانیتر حتی در صورت عدم وجود علائم هست.
سلام وقتتون به خیر
بنده زخم معده دارم و سیگار مصرف میکنم
احتمال بهبود با سیگار وجود نداره؟؟
سلام به شما
با توجه به عدم معاینه و بررسی آندوسکوپی، مطرح کردن احتمالات ممکن نیست. اما سیگار کشیدن فاکتور بسیار موثری در بروز و تشدید زخم معده هست و ترک اون شرایط رو قطعا بهتر میکنه.
سلام،میشه بگید سیگار چه اندازه در تشدید زخم معده تاثیر داره؟
سلام حمیدرضای عزیز
در مورد میزان ریسک ایجاد زخمهای گوارشی با مصرف سیگار به عنوان یک فاکتور مستقل منابع علمی محدودی وجود داره.
ولی در اکثر تحقیقات علمی مشخص شده زخمهای گوارشی از جمله زخم معده تحت تاثیر عوامل مختلفی ایجاد میشن که یکی از مهمترین فاکتورهاش مصرف سیگاره.
ممنون از مطالب خوبتون. کسی که سابقه زخم معده داشته باشه ممکنه بعد از درمان دوباره دچار زخم معده بشه؟
سلام دوست عزیز
ممنون از توجه شما
بله، در صورت عدم رعایت توصیه های تغذیهای، عدم مصرف مرتب داروها و همینطور وجود شرایط پراسترس فیزیکی و روحی، میتونه مجدد تشدید بشه.
خیلی ممنون و خسته نباشید
ممنون از توجه شما
سلام . مادر من حدود ۲ هفته بود احسای درد در قفسه سینه داشت که بعدا پهلو ها هم به این درد ها اضافه شد . رفتیم آندیوسکوپی گفتن زخم معده بزرگ دارید و به سی تی اسکن هم فرستادن . از علائم زخم معده فقط درد رو دارنند یعنی نه استفراغ نه کم اشتهایی ..
لطف میکنید راهنمایی کنید
سلام علی عزیز
سوال واضحی در نوشته شما وجود نداره و نامفهومه. اگر اشاره به درمان زخم معده دارین، باید از پزشک فوقتخصص گوارش کمک بگیرین. علاوه بر رعایت محدودیت غذایی، نیاز به درمان دارویی هم هست.
سلام و خدا قوت
میخواستم بگم که من چند وقته که در ناحیه شکم و معده احساس درد میکنم که ولی وقتی روی شکمم میخوابم دردش کمتر میشه میخواستم بدونم ضخم معدس؟
سلام به شما
باید دستگاه گوارش کاملا معاینه بشه. ورم معده میتونه بر اثر زخم ایجاد بشه. اما بدون شرح حال کامل و معاینه، اظهارنظر ممکن نیست.
سلام آندوسکوپی کولنوسکوپی دادم میگه معده زخم و میکروب معده داری چند مورد نولپازا لانسوپر ازول این دارو ها رو خوردم خوب نشدم چه غذایی باید بخورم هر غذایی میخورم اذیتم میکنه
سلام به شما
شکلات، چای، قهوه، غذاهای تند و ادویهدار، غذاهای اسیدی و غذاهای پرچرب باید خیلی محدود بشه.
سلام
من از وقتی واسه درد پریودی یک عدد ژلوفن خوردم بعد از اون سه روزه
صبح ها و کلا با معده خالی سر دلم شروع میکنه به سوزش و درد تند با علایمی که خوندم فکر میکنم دچار زخم معده شدم
یعنی از ژلوفن یا عصبی میتونه باشه ربطی نداره؟
سلام به شما
هر دو ممکنه باشه. اما مصرف داروهای مسکنی از این دسته با معده خالی ممنوع هست. بهتره تحت درمان ضد اسید معده قرار بگیرین.
نولپازا ۴٠ دادن بهم گفتن یکساعت قبل از صبحانه
علاوه بر صبح ناشتا قبل صبحانه، مصرف یک قرص دیگه قبل خواب هم به رفع علائم کمک میکنه.
سلام وفت بخیر
من مدتیه بشدت درد معده دارم متاسفانه رزیم نادرست گرفتم دکتر تشخیص زخم معده دادن اندوسکوپی نوشت اما من بشدت ترس دارم از اندوسکوپی ممکنه ک با قرصای امپرازول فامتیدین و رانتیدین و عسل این زخم احتمالی خوب کرد؟
سلام به شما
خیر لازمه حتما برای بررسی ابعاد آسیب و درمان های اضافی احتمالی، آندوسکوپی انجام بشه. با توجه به انجام این پروسه تحت بیهوشی عمومی در اغلب درمانگاهها، جای نگرانی نداره.
آندوسکپی اصلا ترس نداره منم خیلی میترسیدم ولی انجام دادم
ممنون از اینکه تجربه تون رو با ما به اشتراک گذاشتین.
سلام
ممنونم از مطلب مفیدتون وچقدر خوبه که تک تک به همه پاسخ دادین
آیا زخم معده درمان قطعی داره یا با قطع داروها و برگشتن شرایط دوباره ایجاد میشه؟ بعد ۳-۴ هفته تا داروهام تموم شدن درد و مشکلاتم دوباره برگشته
من میگرن دارم و انقدر که سالها با معده خالی مسکن خوردم اینجوری شده، سردردهامو نمیتونم بدون مسکن تحمل کنم پس چیکار باید بکنم؟
سلام به شما
ممنون از توجهتون
مصرف مسکن با معده خالی، رفتار غلط و متاسفانه رایجی هست. زخم معده بستگی به مرحله پیشرفت و محل درگیری، تا حد بسیار خوبی قابل درمان هست. بهتره از فوق تخصص گوارش کمک بگیرین. در مورد سردردها هم پزشک فوق تخصص سردرد میتونن برای کنترل درد راهکارهایی غیر از مسکن بهتون پیشنهاد کنن. روشهای پیشرفته زیادی موجودن.
سلام من زخم معده داشتم و خونریزی از مدفوع وآندسکوپی کردم وسوزاندن رگ معده احتمال خونریزی مجدد دارم یا نه
سلام به شما
بله متاسفانه امکان عود هست. باید حتما رژیم غذایی و توصیههای پزشک معالج مداوم رعایت بشه. در صورت برگشت علائم هم حتما بررسی مجدد بشه.
سلام ممکنه زخم معده به درد کمر هم بزنه؟
سلام به شما
خیر درد ناحیه کمر محتمل نیست. درد در پشت بین دو کتف ممکنه حس بشه.
سلام مطالب عالی بود و بیشتر مطالب بگذاری
ممنون از توجه شما
سلام دخترم ده سالشه مدتی است از ناحیه شکم احساس درد سنگینی میکنه روز به روز ضعیف میشه اصلا اشتها نداره زیر چشمانش کبود میشه میشه لطفا راهنمایی کنید چکار باید بکنم
سلام به شما
حتما باید توسط متخصص اطفال معاینه و بررسی بشه. بی اشتهایی و ضعف طولانی مدت در کودکان خوب نیست.
سلام خسته نباشید.از اول سال ۱۴۰۱ من مشکل معده دارم،اول ازمایش دادم معلوم شد میکروب معده دارم دکتر درمان سه داروعه انتی بیوتیک کلاریترومایسین امپرازول و نوشت مصرف کردم و رژیم بشدت سخت و اعمال کردم خوب بودم تا اینکه پاییز بدتر شدم رفتم اندوسکوپی معلومشد زخم معده دارم دوباره درمان سه داروعه و مصرف کردم و رژیم سخت تر شد ینی حتی چای و شیر هم نمیخورم اما بعد از دوماه بازم خوب نشدم لطفا بگید چیکار کنم ممکنه چون دکتر دارو های دیگه ای بم نداده خوب نشدم؟درمان سه داروعه مشخصا دیگه جواب نیست
سلام به شما
خیر، سیر درمان همینطور هست. اگر با درمان فول دارویی علائم بازگشت داشته و به طور کامل رفع نشده، باید حتما به پزشک معالج مراجعه کنین تا بررسی بیشتر انجام بشه و درمان تغییر کنه. ممکنه حتی نیاز به مداخله تهاجمی تر وجود داشته باشه.
سلام
بنده اچپیلوری داشتم ، خدا رو شکر الان خوب شدم ، متاسفانه به دلایلی مصرف متادون دارم ، احساس میکنم زخم معده دارم چون قبلاً راحت متادون میخوردم اما حالا با خوردن متادون فشار خون و ضربان قلبم میره بالا که خیلی اذیت کننده است ، حتی با خوردن غذا هم فشارم بالا میرفت که با مصرف قرص پنتوپرازول دیگه راحت غذا میخورم اما همچنان گاهی درد در قسمت های مختلف معده دارم و اگر کمی دوز متادون را بالا ببرم ، بلافاصله فشارم بالا میره ، ضمنا از علامت های زخم معده فقط دردش رو دارم ( درد بصورت احساس فشار) و هیچ گونه علامت دیگه ای که مختص زخم معده است را ندارم . لطفاً راهنمایی بفرمایید باید چکار کنم خیلی شرایط بدی را تجربه میکنم .
سلام به شما
با توجه به علائم، لازم هست یک نوبت بررسی آندوسکوپی انجام بشه. مصرف متادون به خودی خود باید بررسی بشه و بعید بنظر میرسه به معده ارتباط مستقیم داشته باشه.