آزمایش TSH
خانه
مقالات
آزمایش TSH

آزمایش TSH

آخرین تاریخ به روز رسانی: 1403/09/11
ثبت رایگان درخواست

خدمت خود را انتخاب کنید

همه‌ی خدمات آزمایشگاهی، تحت پوشش بیمه پایه و تکمیلی قابل انجام است.
پکیج‌های تخصصی
TSH در آزمایش خون چیست؟ + تشخیص کم کاری و پرکاری تیروئید!
آزمایش TSH یکی از تست‌های مهم برای بررسی عملکرد غده تیروئید است. TSH در واقع یک پیام‌آوراست. یعنی دستور را از مغز گرفته و به غده تیروئید ابلاغ می‌کند. اگر اختلالی در آن ایجاد شود، غده تیروئید نمی‌تواند به درستی عمل کند. در این مقاله هومکا می‌خواهد اطلاعات مختصر و مفیدی در رابطه با TSH در آزمایش خون و نحوه تفسیر آن، در اختیار شما قرار دهد. همچنین اگر قصد دارید در ارتباط با تفسیر آزمایش TSH مطالب کاملی را بدست آورید، ادامه مقاله را دنبال کنید.

همه چیز در رابطه با تیروئید!

در این بخش، به هفت سوال پرتکراری که در مورد تیروئید و آزمایش تیروئید داشتید، پاسخ می‌دهیم: ۱) تیروئید چیست؟ ۲) کم کاری تیروئید چیست؟ ۳) علائم كم كاري تيروئيد چیست؟ ۴) پرکاری تیروئید چیست؟ ۵) علائم پرکاری تیروئید چیست؟ ۶) آزمايش TSH چيست؟ ۷) بیماری هاشیموتو چیست؟
podcast poster

اگر دچار علائمی مانند کاهش یا افزایش وزن ناگهانی، تعریق غیر طبیعی، پریود نامنظم یا افسردگی شدید، بهتر است تا آزمایش TSHرا پشت گوش نیاندازید. این آزمایش، در واقع عملکرد غده تیروئید را مورد بررسی قرار می‌دهد. بروز کم کاری یا پرکاری تیروئید که امروزه نیز بسیار رایج است، با انجام این آزمایش مشخص می‌شود. بهتر است بدانید که حدود ۶۰ درصد از افرادی که به بیماری تیروئیدی مبتلا هستند، از بیماری خود بی‌خبر هستند. اگر قصد دارید تا در ارتباط با آزمایش TSH بیشتر بدانید، ادامه مطالب را از دست ندهید. همچنین اگر قصد انجام آزمایش دارید و وقت کافی برای رفتن به آزمایشگاه را ندارید، کلیک کنید!

اختلالات تیروئیدی و TSH در آزمایش خون

 

TSH در آزمایش خون چیست؟

آزمایش TSH یا Thyrotropin آزمایشی است که عملکرد غده تیروئید در بدن را بررسی می‌کند. TSH مخفف "هورمون تحریک کننده تیروئید" است. آزمایش TSH میزان این هورمون را در خون اندازه‌گیری می‌کند.

TSH در آزمایش خون مشخص می‌کند که غده تیروئید بیش از حد فعال (پرکاری تیروئید) یا کم‌کار (کم‌کاری تیروئید) است. از آنجا که هورمون‌های تیروئیدی در متابولیسم، وزن بدن، دمای بدن، حالات خلقی، کنترل عضلات، هضم، رشد،‌ عملکرد و رشد مغز، عملکرد قلب و باروری تاثیر دارند، لذا سالم بودن این غده نقش مهمی در سلامت کلی دارد. اختلالات تیروئید مشکلات سلامتی زیادی را ایجاد می‌کنند که شایع‌ترین آن‌ها بیماری‌های خودایمنی و کمبود ید است. 

آزمایش در منزل

 

علت تجویز آزمایش TSH چیست؟

حال سوال اینجاست «چه زمانی نیاز به انجام آزمایش TSH داریم؟». در صورتی‌ که پزشک علائم مربوط به یکی از اختلالات کم‌کاری تیروئید و یا پرکاری تیروئید را در شما مشاهده کند، برای اطمینان یافتن از تعادل هورمون‌های هیپوفیزی و تیروئیدی آزمایش TSH را درخواست می‌کند. اگر نسخه آزمایش دارید و وقت کافی برای رفتن به آزمایشگاه را ندارید، کلیک کنید! سایت Medline Plus در رابطه با علت تجویز آزمایش TSH می‌گوید:

اگر مقدار هورمون تیروئید در خون بیش از حد(پرکاری تیروئید) و یا بسیار کم(کم‌کاری تیروئید) باشد، ممکن است نیاز به آزمایش TSH داشته باشید.

علائم پرکاری تیروئید، که به عنوان تیروئید بیش فعال نیز شناخته می‌شود، شامل موارد زیر است:

  • اضطراب
  • کاهش وزن
  • لرزش در دستان
  • افزایش ضربان قلب
  • پف کردن
  • برجستگی چشم‌ها
  • مشکل خوابیدن

علائم کم‌کاری تیروئید، که به عنوان تیروئید کم‌کار نیز شناخته می‌شود ، شامل موارد زیر است:

  • افزایش وزن
  • خستگی
  • ریزش مو
  • تحمل کم نسبت به سرما
  • دوره‌های قاعدگی نامنظم
  • یبوست

 

هورمون تیروئید در بدن

 

شرایط آزمایش TSH چیست؟‌

شرایط آزمایش TSH چندان پیچیده نیست. این آزمایش را می‌توان در هر ساعتی از روز  انجام داد. هیچ آمادگی قبلی مثل ناشتا بودن برای انجام این آزمایش نیاز نیست. همچنین قبل از بررسی سطح TSH خون نیازی به قطع مصرف دارو نیست. با این حال مهم است که به پزشک اطلاع دهید که چه داروهایی مصرف می‌کنید، زیرا برخی از داروها می‌توانند بر عملکرد تیروئید تأثیر بگذارند.

البته گاهی گفته می‌شود که فردی که قصد انجام آزمایش تیروئید را دارد به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت ناشتا باشد. بهتر است این موضوع را دقیقا از پزشک خود بپرسید؛ زیرا برخی از پزشکان به انجام این آزمایش در شرایط ناشتایی تاکید دارند و برخی دیگر ضرورتی برای این کار نمی‌بینند.

نکته:

 اگر تحت درمان با داروی تیروئید هستید، بهتر است ابتدا آزمایش را انجام دهید و بعد داروی خود را مصرف کنید.

 

آزمایش TSH چگونه انجام می‌شود؟

برای این منظور، متخصص نمونه‌گیری از ساعد شما نمونه خون را دریافت می‌کند. این نمونه به لوله‌آزمایش منتقل‌شده و برای سنجش TSH به بخش آزمایشگاهی ارسال می‌شود. ممکن است مانند سایر نمونه‌گیری‌های خونی محل نمونه‌گیری با اندکی سوزش و درد همراه باشد که پس از چند دقیقه برطرف می‌شود.

همچنین ممکن است به دلیل دریافت خون از شما، مقداری احساس سرگیجه و سبکی سر به شما دست دهد که جای نگرانی نیست. در چنین حالتی یکجا نشسته و مقداری آب بنوشید تا فشار و قند خون شما به وضعیت طبیعی برگردد.

آزمایش TSH چگونه انجام می‌شود

 

تفسیر آزمایش TSH چگونه است؟

TSH+mIU/L+966

پس از آنکه به پرسش" TSH چیست؟" پاسخ داده شد، بهتر است بدانید که تفسیر آزمایش TSH برای کمک به تشخیص اختلالات غده تیروئید، بررسی روند درمان بیماران مبتلا به کم‌کاری یا پرکاری تیروئید اولیه و ثانویه و غربالگری نوزادان از نظر کم‌کاری تیروئید مادرزادی انجام می‌شود. 

تفسیر آزمایش TSH در کنار سایر تفسیر تست‌های مربوط به تیروئید مانند آزمایش T3 و آزمایش T4 انجام خواهد شد. در این رابطه حتما باید با پزشک مشورت داشته باشید. سطح نرمال TSH در بزرگسالان بین ۰.۴ mlU/L تا ۴ mlU/L (واحد بین‌المللی میلی به ازای هر لیتر) است. این میزان در افرادی که تحت درمان اختلالات تیروئید قرار دارند، بین ۰.۵ mlU/L تا ۳.۳ mlU/L است.

اگر سطح TSH خون بالاتر از حد نرمال باشد، فرد دچار کم کاری تیروئید ثانویه و یا پرکاری غده تیروئید است و اگر میزان آزمایش TSH کمتر از حد نرمال باشد، فرد دچار پرکاری تیروئید ثانویه و یا کم کاری غده تیروئید است. سطوح TSH از نظر جنسیت و سن متفاوت خواهند بود.

آیا آزمایش TSH داده‌اید و به دنبال تفسیر رایگان فاکتورهای آن هستید؟ کلیک کنید. اما به طور کلی تفسیر میزان نرمال TSH می‌تواند براساس جدول زیر باشد: 

TSH

Free T4

T3 یا Free T3

نتیجه

بالا

بالا

نرمال

کم‌کاری تیروئید خفیف

بالا 

کم 

کم 

کم‌کاری تیروئید (هایپوتیروئیدی)
بیماری هاشیموتو

کم 

نرمال 

نرمال

پرکاری تیروئید خفیف

کم

بالا

بالا

پرکاری تیروئید (هایپرتیروئیدی)
بیماری گریوز

کم

کم

کم

نارسایی غده هیپوفیز و کم‌کاری تیروئید ثانویه

نرمال یا بالا

بالا

بالا

پرکاری تیروئید ثانویه مربوط به غده هیپوفیز

بالا

نرمال

نرمال

پرکاری تیروئید تحت نظر

نرمال

نرمال

نرمال

عملکرد نرمال تیروئید

ممکن است نتیجه آزمایش TSH بر اساس آزمایشگاهی که به آن مراجعه می‌کنید، کمی متفاوت باشد. باید بدانید که سطح TSH در کودکان، نوزادان و زنان باردار می‌تواند خارج از حد طبیعی بزرگسالان باشد.

تفسیر آنلاین فاکتور

 

تفسیر آزمایش TSH در باروری مردان

میزان غیر طبیعی TSH چه بالا و چه پایین می‌تواند برای باروری مردان مضر باشد. در پاسخ به این پرسش که آزمایش TSH برای چیست؟ گفتیم که سطح این هورمون می‌تواند اختلالات تیروئید را مشخص کند. کم کاری تیروئید می‌تواند باعث بروز علائمی مثل چاقی و کاهش انرژی شود که با علائم کاهش تولید تستوسترون مشابه باشد. پرکاری تیروئید نیز باعث تپش قلب و تعریق زیاد و کاهش وزن می‌گردد.

هر دو این مشکلات می‌تواند بر تولید اسپرم‌های مردان اثرگذار باشد. اگرچه باید گفت کمتر پیش می‌آید که مشکلات تیروئید باعث ناباروری شود. در حالتی که اختلالات تیروئید خفیف باشد مشکلی برای باروری مردان پیش نخواهد آمد. در بعضی موارد که علائم اختلال تیروئید و ناباروی شبیه به هم باشد ممکن است پزشک آزمایش TSH را تجویز کند. برای تفسیر آزمایش TSH در مورد مشکلات باروری لازم است که حتما با پزشک خود مشورت کنید.

 

میزان نرمال TSH در کودکان چقدر باید باشد؟

حد نرمال TSH در کودکان با توجه به سن آن‌ها طبق جدول زیر است. میزان نرمال TSH در نوزاد و در ماه اول پس از تولد زیاد است. با افزایش سن به‌تدریج از سطح آن کاسته خواهد شد. نمونه‌گیری برای نوزادان از پاشنه پا انجام می‌شود.

سن

محدوده نرمال

کودکان ۰ تا ۴ روزه

۱.۶–۲۴.۳ mU/L

کودکان ۲ تا ۲۰ هفته

۰.۵۸–۵.۵۷ mU/L

کودکان ۲۰ هفته تا ۱۸ سال

۰.۵۵–۵.۳۱ mU/L

 

آزمايش TSH در بارداری چیست؟

آزمایش TSH در بارداری در کنار آزمایش T3 و T4 انجام می‌شود. به طور کلی، سطح T3 و T4 در بارداری بالا می‌رود و سطح TSH کاهش پیدا می‌کند. از آزمایش T4 برای بررسی‌های بیشتر استفاده خواهد شد. بررسی هورمون hCG در آزمایش hCG و هورمون استروژن در عملکرد غده تیروئید در دوران بارداری تاثیر زیادی دارند. هورمون (Hcg) در سه ماهه اول بارداری سطح بالایی دارد؛ به همین جهت از ترشح TSH جلوگیری می‌کند و ممکن است باعث بیماری پرکاری تیروئید در زنان باردار شود. بنابراین مقدار TSH در سه ماهه اول بارداری کاهش پیدا می‌کند و در طول دوران بارداری به حالت اولیه خود باز می‌گردد. از این رو آگاه از میزان نرمال TSH در بارداری می‌تواند در سلامت مادر و جنین موثر باشد. آیا می‌خواهید در دوران بارداری آزمایش دهید و مراجعه به آزمایشگاه برای شما دشوار است؟ برای انجام آزمایش در منزل کلیک کنید!

آزمایش TSH در بارداری

هورمون استروژن مقدار پروتئین‌های ناقل هورمون‌های تیروئید را در سرم افزایش می‌دهد. بیش از ۹۹ درصد هورمون‌های تیروئید در خون به این پروتئین‌ها متصل هستند. در نتیجه هورمون‌های تیروئید تام افزایش پیدا می‌کنند، اما هورمون‌های آزاد به صورت نرمال باقی می‌مانند. با نرمال باقی ماندن میزان هورمون‌های TSH ،Free T3 ،Free T4 در طول بارداری، عملکرد تیروئید نیز نرمال است و تغییری نمی‌کند.

اگر جواب آزمایش TSH را رفته‌اید و به دنیال تفسیر آن هستید، بهتر است بدانید که تفسیر آزمایش TSH در بارداری می‌تواند براساس جدول زیر باشد. 

سن بارداری

میزان TSH

سه ماهه اول بارداری

mU/L ۲.۵

سه ماهه دوم بارداری

  mU/L ۳

سه ماهه سوم بارداری

mU/L ۳

آزمایش TSH در بارداری ناشتایی نیاز ندارد، با این حال قبل از آن با پزشک مشورت داشته باشید. برخی پزشکان ناشتا بودن برای آزمایش تیروئید را توصیه می‌کنند. اگر نتیجه آزمایش خود را دریافت کرده‌اید و می‌خواهید تفسیر آن را بدانید، باید با پزشک مشورت نمایید. برای تفسیر آنلاین آزمایش توسط پزشک، کلیک کنید!

 

آیا بالا بودن TSH در آزمایش خون خطرناک است؟

هورمون‌های تیروئیدی با هورمون‌های غده هیپوفیز به‌صورت یک لوپ معکوس باهم در ارتباط هستند. بدین‌صورت که هرگاه مقدار هورمون‌های تیروئیدی در خون کاهش یابد از غده هیپوفیز هورمون TSH بیشتری به جریان خون رها می‌شود. از این رو حتما در تفسیر آزمایش TSH، میزان نرمال آن را بررسی کنید. یکی از شایع‌ترین علل کم‌کاری تیروئید و بالابودن TSH در آزمایش خون وجود یک بیماری خود ایمن التهابی در غده تیروئید است. این بیماری که به بیماری هاشیموتو نیز معروف است به‌صورت مزمن و تدریجی بافت غده تیروئید را تخریب می‌کند و عملکرد بهینه آن را با مشکل مواجه می‌کند. اگر میزان TSH در آزمایش خون شما بالا است و می‌خواهید تفسیر آن را توسط پزشک به صورت آنلاین بدانید، کلیک کنید!

TSH نیز در این حالت با یک عملکرد مهاری، تولید هورمون‌های تیروئیدی را کاهش می‌دهد. بنابراین هر عاملی که باعث کم‌کاری تیروئید شود در مرحله اول تأثیر خود را بر غده هیپوفیز اعمال می‌کند. سایر مواردی که بر سطح هورمون T4 تأثیر دارند درنهایت بر میزان TSH نیز اثرگذار خواهند بود و مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر است:

  • تغییر در سطح هورمون‌های بدن به دلیل تغییر میزان استروژن یا به دلیل مصرف قرص‌های پیشگیری از بارداری
  • مصرف داروهایی که تأثیر مستقیم بر روی غده تیروئید دارند ماند داروی آمیودارون
  • آسیب‌های وارده به غده تیروئید براثر پرتودرمانی
  • برداشتن قسمتی و یا تمام غده تیروئید براثر جراحی

اگرچه در خصوص غده تیروئید و عملکرد آن تاکنون تحقیقات زیادی انجام‌شده است اما عوامل مؤثر در بالا و پایین شدن هورمون TSH هیپوفیز چندان شناخته‌شده نیستند و تحقیقات بیشتری برای روشن‌تر شدن مکانیسم‌ها لازم است. با وجود این، یکی از دلایل عمده افزایش مقدار TSH در خون وجود تومورهای تشکیل‌شده در غده هیپوفیز است که باعث تولید مقادیر غیر نرمال هورمون‌های هیپوفیزی به جریان خون می‌شود. یکی دیگر از دلایل چنین اختلالی ورم بافت غده هیپوفیز است که منجر به ترشح مقادیر بالای TSH به جریان خون می‌شود.

عوارض بالا بودن TSH در آزمایش خون

 

TSH بالا در آزمایش خون چه علائمی دارد؟

بالا بودن TSH در آزمایش خون از علائمی است که نشان می‌دهد غده تیروئید شما به ‌اندازه کافی هورمون تولید نمی‌کند. به این حالت از تیروئید هیپوتیروئیدیسیم یا کم‌کاری تیروئید گفته می‌شود. در کم‌کاری تیروئید غده هیپوفیز سعی می‌کند که با رهاسازی TSH به خون سبب تحریک تولید هورمون‌های T3 و T4 گردد. هورمون‌ T3 و T4 از مهم‌ترین هورمون‌های بدن در سوخت‌وساز سلولی هستند و بنابراین نقش حیاتی در حفظ سلامت بدن دارند. این بیماری بیشتر در خانم‌های مسن شایع است، اما می‌تواند در هر سنی افراد را درگیر کند. علائم بالا بودن TSH که در اختلال هیپوتیروئیدیسم دیده می‌شود به‌صورت زیر است:

  • مشکلات حافظه
  • گواتر
  •  ضربان آهسته قلب
  •  افسردگی
  •  افزایش وزن
  • مفاصل متورم، سفت و یا دردناک
  •  خستگی
  •  یبوست
  •  خشکی پوست یا مو
  •  کم‌پشت شدن یا ریزش موها
  •  ناباروری
  • دوره پریود نامنظم و دردناک
  •  افزایش حساسیت به سرما

همه این علائم ممکن است در ابتدای بیماری دیده نشوند اما با مزمن و طولانی شدن کم‌کاری تیروئید این عوارض به‌تدریج ظاهر می‌شوند. البته بهتر است بدانید که در برخی از موارد شما ممکن است همه علائم کم کاری تیروئید را تجربه نکنید، از این رو تنها تفسیر آزمایش TSH و سایر تست‌های مربوط به تیروئید می‌تواند این بیماری را تشخیص دهد.

 

علت پایین بودن TSH در آزمایش خون چیست؟

اگر در آزمایش TSH مقدار این هورمون پایین‌تر از حد نرمال باشد، یکی از موارد زیر ممکن است علت این کاهش باشد:

  • بیماری گریوز (سلول‌های سیستم ایمنی بافت غده تیروئید را مور حمله قرار می‌دهند.)
  • وجود مقدار زیادی ید در بدن
  • مصرف نادرست داروهای تیروئیدی

درصورتی‌که داروهایی مانند استروئیدها، دوپامین و یا مسکن‌های اپیوئیدی مصرف می‌کنید، ممکن است جواب آزمایش مقادیر پایین TSH را نشان دهد. همچنین مصرف بیوتن (مکمل‌های ویتامین B) نیز می‌تواند باعث مقادیر پایین TSH در آزمایش خون گردد. آزمایش TSH تنها آزمایش برای بررسی عملکرد تیروئید نیست بلکه تست‌های دیگری مثل T3 ،T4 و آنتی‌بادی‌های ضد TPO نیز برای ارزیابی عملکرد تیروئید مورداستفاده قرار می‌گیرند. چه عواملی باعث بالا رفتن anti tpo میشود؟ یکی از دلایل بالا بودن این فاکتور در کنار غیر نرمال بودن TSH، برروز مشکلت تیروئیدی است.

علت پایین بودن TSH در آزمایش خون

 

علائم پایین بودن TSH در آزمایش خون چیست؟

برخی از علائم پایین بودن این فاکتور در تفسیر آزمایش TSH که می‌تواند نشانه‌ای از پرکاری تیروئید باشد، عبارت‌اند از:

  •  عصبی بودن
  •  تحریک پذیری
  • بروز اختلالات خواب 
  •  احساس خستگی عمومی
  • ضعف عضلانی
  • اسهال
  • بزرگ شدن ظاهری گردن
  • بزرگ شدن چشم ها
  • تپش قلب 
  • افزایش ضربان قلب
  • تعریق بیش‌ازحد

 

درمان سطوح پایین TSH چگونه است؟

اگر غده تیروئید شما کم‌کارتر از حد نرمال باشد پزشک شما با تجویز داروهای مخصوص، تعادل هورمونی را به شما برمی‌گرداند. این داروها علائم مرتبط با کم‌کاری تیروئید، نظیر خستگی و افزایش وزن را به‌تدریج برطرف می‌کنند. به‌منظور اینکه پزشک بتواند دوزهای مناسب دارو را برای شما تعیین کند، هر دو الی سه ماه آزمایش TSH تکرار می‌شود. در صورت نرمال بودن سطح TSH معمولا پزشک آزمایشات دیگر را تحت عنوان آزمایش چکاپ کامل مردان یا زنان تجویز خواهد کرد تا سلامتی سایر ارگان‌های بدن شما نیز مشخص شود. بهتر است بدانید که همچنین اگر تیروئید شما پرکارتر از حد نرمال است یکی از موراد زیر ممکن است جهت درمان تجویز شود:

  • داروهای ید رادیواکتیو برای کاهش عملکرد تیروئید
  • داروهای مهارکننده هورمون‌های تیروئیدی
  • داروهای مهارکننده بتا برای کاهش ضربان قلب
  • عمل جراحی برای برداشتن غده تیروئید (کمتر مورداستفاده قرار می‌گیرد)

درمان TSH پایین

 

درمان بالا بودن TSH در آزمایش خون

پزشک معمولا برای درمان این مشکل دارو تجویز می‌کند. رایج‌ترین دارویی که برای کم کاری تیروئید تجویز می‌شود لووتیروکسین (L-Tyrosine) است. البته بدون تجویز پزشک نباید این دارو را مصرف کنید. بعضی افراد لازم دارند که به طور مادام العمر از این دارو استفاده نمایند تا مشکل تیروئید آن‌ها کنترل شود. این دارو باعث می‌شود میزان کلسترول خون شما طبیعی شود و افزایش وزنی که در اثر کم کاری تیروئید ایجاد شده از بین برود.

همچنین تغییر در رژیم غذایی نیز می‌تواند در کاهش میزان TSH نرمال موثر باشد. به عنوان مثال: مصرف ویتامین B، تخم مرغ، ماهی تن، گوشت بوقلمون و حبوبات و همچنین کاهش مصرف قند و گلوتن سبب بهبود کم کاری تیروئید خواهد شد.

 

داروهای تاثیرگذار در تفسیر آزمایش TSH

بعضی شرایط مانند مصرف برخی داروها می‌‌تواند میزان TSH نرمال را به هم بزند و باعث نتایج کاذب در آزمایش شود. این داروها می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

 

هدف از انجام آزمایش TSH Elisa چیست؟

هورمون TSH از بخش قدامی غذه هیپوفیز ترشح می‌شود و دارای دو زنجیره پروتئینی در ساختار خود است. برای تشخیص کم کاری و یا پر کاری تیروئید شناسایی دقیق این پروتئین‌ها در خون بسیار حائز اهمیت است. یکی از روش‌های آزمایشگاهی که برای شناسایی هورمون TSH مورد استفاده قرار می‌گیرد، تکنیک Elisa است که به صورت کمی و ‌ایمونو آنزیماتیک مقدار TSH را در خون ارزیابی می‌کند. در این آزمایش، یک نمونه خون از فرد دریافت شده و با کیت مخصوص آزمایشگاهی که حاوی آنتی بادی‌های مونوکلونال و آنزیم است بررسی می‌شود. پس از انجام شدن مراحل الایزا، جواب با دستگاه الایزا ریدر آماده می‌شود. در روش الایزا از آنتی بادی‌های مونوکلونال که اختصاصی هورمون TSH هستند، استفاده می‌شود. این آنتی بادی‌ها گرایش بالایی به هورمون TSH دارند و به طور قوی به آن‌ها متصل می‌شوند. با اتصال آنتی بادی‌ها به هورمون، آنزیم های متصل شده به آنتی بادی‌ها با ساطع کردن نور از خود مقدار دقیق پروتئین‌های هورمونی را در خون نشان می‌دهند.

هدف انجام آزمایش TSH Elisa

 

پیامدهای درمان نشدن سطح غیر نرمال TSH چیست؟

 هورمون TSH توسط غده هیپوفیز تولیدشده و سبب تنظیم عملکرد غده تیروئید می‌شود. این هورمون در واقع محرک تولید هورمون‌های تیروئیدی مثل T3 و T4 است. هر مقدار که غلظت هورمون TSH در خون بیشتر باشد به همان نسبت تولید هورمون‌های تیروئیدی نیز بیشتر می‌شود. اگر غلظت TSH بیش‌ازحد نرمال شود و در سطح غیر نرمال TSH قرار گیرید، بدن به عارضه‌ای به نام هایپرتیروئیدیسم یا پرکاری تیروئید مبتلا می‌شود که به دلیل تولید بیش‌ازحد هورمون‌های تیروئیدی می‌باشد.

از سویی دیگر اگر مقدار TSH در خون کمتر از حد نرمال باشد بدن دچار عارضه‌ای به نام هیپوتیروئیدیسم یا کم‌کاری تیروئید می‌شود که در آن غده تیروئید توانایی لازم برای تولید مطلوب هورمون‌های تیروئیدی را از دست می‌دهد. این اختلالات در بلندمدت می‌توانند عوارض نامطلوبی ازجمله چاقی و بالا رفتن سطح چربی و کلسترول خون و یا تأثیر نامطلوب در عملکرد قلبی و عروقی شوند.

 

آزمایش TSH در منزل با هومکا

اگر قصد انجام آزمایش TSH یا سایر خدمات آزمایشگاهی را دارید، می‌توانید آزمایشگاه را به منزل بیاورید. مجموعه هومکا با همکاری مجهزترین آزمایشگاه‌ها در استان تهران، کرج، شیراز، اصفهان، اهواز، رشت، تبریز و مشهد، همواره بهترین خدمات آزمایش در منزل را زیر نظر بیمه پایه و تکمیلی به شما ارائه می‌دهد.

برای انجام خدمات آزمایش در منزل و تفسیر آزمایش خون، با تماس با شماره ۰۲۱۶۷۳۷۱، به راحتی می‌توانید تا درخواست آزمایش خود را ثبت کنید. همچنین با کلیک بر روی بنر زیر نیز، این امکان برای شما فراهم است تا درخواست آزمایش در منزل خود را ثبت کنید. پس از مدت زمان کوتاهی، همکاران ما با شما تماس خواهند گرفت و هماهنگی‌های لازم صورت خواهد گرفت. همچنین بهتر است بدانید که جواب آزمایش شما نیز در کوتاه‌ترین زمان در اختیارتان قرار خواهد گرفت.

آزمایش در منزل

دسترسی سریع

درخواست خدمت

کافیست فرم را پر کنید و دکمه "ثبت نهایی درخواست" را بزنید. همکاران ما به زودی با شما تماس خواهند گرفت.
جزئیات درخواست
شهر*
شهر موردنظرت رو انتخاب کن
گروه خدمت*
گروه خدمت موردنظرت رو انتخاب کن
نوع خدمت*
خدمت موردنظرت رو انتخاب کن
اطلاعات درخواست
فایل ضمیمه
محاسبه هزینه
هزینه خدمت
۰ تومان
هزینه خدمات در محل
- تومان
مالیات بر ارزش افزوده
۰ تومان
هزینه مشاوره و تجویز نسخه
تومان
هزینه تفسیر آزمایش
تومان
تخفیف
۰ ۰ تومان
مجموع هزینه‌ها
۰ تومان
اطلاعات تماس
کد تخفیف:
discount-icon
بررسی

کد معرف:
discount-icon
بررسی

سوالات متداول

TSH در آزمایش خون چیست؟
TSH مخفف "هورمون تحریک کننده تیروئید" است. نتیجه آزمایش TSH در کنار سایر فاکتورهای آزمایش تیروئید، مشخص می‌کند که غده تیروئید بیش از حد فعال (پرکاری تیروئید) یا کم‌کار (کم‌کاری تیروئید) است.
میزان TSH نرمال در آزمایش خون چقدر است؟
میزان نرمال TSH در بزرگسالان بین ۰.۴ mlU/L تا ۴ mlU/L (واحد بین‌المللی میلی به ازای هر لیتر) است و اگر مقدار آن بالا یا پایین‌تر از محدوده طبیعی باشد، می‌تواند نشان‌دهنده اختلال در عملکرد تیروئید باشد.
آیا سطح TSH می تواند روزانه تغییر کند؟
بله، در طول ۲۴ ساعت سطح TSH می‌تواند نوسان داشته باشد و در نیمه شب به اوج می‌رسد.
آیا کمبود خواب می‌تواند بر سطح TSH تأثیر بگذارد؟
کاهش شدید خواب در انسان با افزایش T4 ،TSH و T3 همراه است.
آیا استرس می‌تواند بر سطح TSH تأثیر بگذارد؟
برخی تحقیقات نشان داده‌اند که استرس می‌تواند سطح هورمون TSH را کاهش دهد.
آیا ورزش روی آزمایش TSH تأثیر می‌گذارد؟
طبق مطالعات انجام شده، عملکرد تیروئید در بیماران مبتلا به کم‌کاری تیروئید که به طور منظم ورزش می‌کنند، بهبود می‌یابد. زیرا با ورزش منظم، سطح TSH کاهش یافته و T3 و T4 افزایش می‌یابند.
آزمایش در منزل هومکا چه شهرهایی را تحت پوشش قرار می‌دهد؟
سراسر استان تهران، کرج و حومه و شهر مشهد می‌توانند از خدمات این مجموعه بهره ببرند.
آیا برای آزمایش خون TSH باید ناشتا بود؟
برای انجام آزمایش TSH بهتر است بین ۸ تا ۱۲ ساعت ناشتا باشید.
آیا آزمایش در منزل هومکا تحت بیمه است؟
بله. آزمایش در منزل هومکا تحت بیمه های پایه و درمانی قرار دارد.

پرسش و پاسخ با پزشک

Loading...
Loading...
دوست دارید درباره فاکتور CBC بیشتر بدانید؟
برای دریافت فایل راهنما، کافیست اطلاعات زیر را وارد نمایید.
request
دانلود فایل