علت تپش قلب + چه زمانی تپش قلب نگرانکننده است؟
وقتی اسم تپش قلب به میان میآید برای همه ما لحظاتی تداعی میشود که قلبمان تندتر و محکمتر زده است بهطوریکه تپشهای آن را بهخوبی احساس کردهایم. شاید در چنین لحظاتی سوالات مختلفی ذهن ما را به خود مشغول کند که آیا این حالت طبیعی است؟ آیا ممکن است تپشهای قلب عوارضی به دنبال داشته باشد؟ و سوالات دیگری که برای دانستن پاسخ آنها اکنون در حال مطالعه این مقاله هستید. برای پاسخ به چنین سوالاتی این مقاله از هومکا را به مبحث تپش قلب اختصاص دادهایم تا مطالب معتبر پزشکی را به زبانی ساده در اختیار شما قرار دهیم.
فهرست مطالب
تپش قلب چیست؟
زمانی که ضربان قلب تندتر و محکمتر از حالت طبیعی خود میزند بهگونهای که لرزش آن را در قفسه سینه، گلو یا گردن خود احساس میکنیم و یا صدای تپشهای قلب را در گوش خود میشنویم به این حالت تپش قلب میگویند. خوشبختانه در بیشتر موارد این عارضه جدی یا مضر نیست بلکه یک پاسخ طبیعی به شرایطی مانند استرس است. بااینحال، اگر تپش قلب بهدفعات زیادی تکرار میشود و احساس ناخوشایندی برای شما به دنبال دارد، نیاز است که توسط پزشک معاینه شوید.
علت تپش قلب چیست؟
- اضطراب، استرس، ترس و وحشت
- فعالیت ورزشی سنگین
- تغییرات دوران بارداری
- مصرف زیاد قهوه
- تیروئید پرکار
- افت قند خون، پتاسیم و اکسیژن بدن
- کاهش دیاکسید کربن در خون
- تب
- کمخونی
- کمآبی بدن
- خونریزی
- مصرف داروهایی مانند داروهای استنشاقی و ضد احتقان آسم، مسدودکنندههای بتا (که برای فشار خون بالا یا بیماری قلبی تجویز میشوند)، داروهای تیروئید و داروهای ضدآریتمی و همچنین بعضی از داروهای سرماخوردگی
- مصرف بعضی از مکملهای دارویی
- مواد مخدر مانند کوکائین و آمفتامین
- نیکوتین
- مصرف الکل
مدت زمان این عارضه بستگی به علت آن دارد اما معمولاً مدت زیادی طول نمیکشد و طی چند ثانیه تا چند دقیقه برطرف میشود.
علت تپش قلب در زنان
یکی از دلایل ضربان قلب غیرطبیعی در زنان مربوط به تغییرات هورمونی و علائم دوران یائسگی است. بهطورکلی، تپیدن غیرطبیعی قلب دوران یائسگی بیخطر است اما در صورت ادامهدار بودن تپش قلب بهتر است برای اطمینان از سلامت خود توسط پزشک معاینه شوید. تپش قلب در بین علائم شایع یائسگی نیست اما احتمال اینکه در ابتدای یائسگی آن را تجربه کنید، دور از انتظار نیست. این عارضه معمولاً به دلیل تغییرات هورمونی نهتنها در دوران یائسگی بلکه در دوران قاعدگی و بارداری نیز رخ میدهد و غالباً از علائم موقتی و گذرا محسوب میشود.
علت تپش قلب در جوانان
ضربان قلب غیرطبیعی اغلب نشاندهنده یک مشکل جدی نیست و ازاینرو نباید نگرانی و دلهره به خود راه دهید. تپش قلب در جوانان میتواند به دلایل مختلفی ازجمله ترس، استرس، مصرف کافئین، داروهای سرماخوردگی، داروهای آلرژی و آسم، مکملهای گیاهی و سایر داروها بروز کند. دو مورد از شایعترین علل این مشکل در نوجوانان و جوانان ننوشیدن کافی مایعات و عدم ورزش و تناسب اندام است و البته بهندرت ممکن است نشانه یک بیماری زمینهای مثل کمخونی، مشکلات تیروئید یا آریتمی قلب باشد.
علائم خطر تپش قلب
ضربان غیرطبیعی قلب معمولاً خطرناک نیست و تنها زمانی نشانه یک مشکل جدیتر است که علائم زیر نیز همراه با آن ظاهر شوند:
- احساس سرگیجه و سبکی سر
- فشار یا درد قفسه سینه
- بروز مشکلات تنفسی
اگر تپش قلب همراه با علائم زیر بود با اورژانس تماس بگیرید:
- درد، فشار یا سفتی در قفسه سینه، گردن، فک، بازو یا قسمت بالای کمر
- تنگی نفس
- عرق کردن غیرمعمول
علت سردی دست و پا و تپش قلب چیست؟
بیشتر افراد مبتلا به حملات پانیک، در زمان بروز حمله چندین مورد از علائم زیر را تجربه میکنند، ازجمله:
- سرد شدن دست و پا
- تند شدن ضربان قلب
- سرگیجه، بیحسی یا سوزن سوزن شدن دستها و انگشتان
- درد قفسه سینه و مشکلات تنفس
- احساس از دست دادن کنترل بر رفتار خود
فردی که حمله پانیک را تجربه میکند ممکن است تصور کند که دارای علائم سکته قلبی را تجربه کرده یا مرگ وی قریبالوقوع است. ترس و وحشتی که فرد در زمان حمله پانیک تجربه میکند با واقعیت بیرون و آنچه در اطراف او اتفاق میافتد هیچ تناسبی ندارد.
علت تپش قلب و سیاهی رفتن چشم چیست؟
احیاناً در بعضی شرایط که خیلی تشنه هستید و بدنتان دچار کمآبی شده، و یا زمانی که سطح قند خونتان افت کرده است صدای ضربان قلب خود را شنیده باشید. در چنین حالتی به دلیل کاهش فشار و کاهش قند خون ممکن است هنگام بلند شدن چشمتان سیاهی برود. در شرایط کمآبی قلب مجبور است برای جبران کاهش حجم خون بدن با فشار بیشتری خون را پمپاژ کند.
گاهی به دلیل خصوصیات متفاوت افراد و همچنین سکوت شبانه، برخیها در طول شب بیشتر متوجه ضربان قلب خود میشوند و گاهی ضربان قلب را با تپش قلب اشتباه میگیرند. بعلاوه، در افرادی که مبتلا به حملات پانیک هستند، امکان تپش قلب و بروز اپیزودهای پانیک در هنگام خواب وجود دارد.
به گفتهی وبسایت my.clevelandclinic برای تشخیص تپش قلب باید به نکات زیر توجه کنید تا در معاینه پزشکی اطلاعات درستی را در اختیار پزشک قرار دهید:
- چه زمانی تپش قلب شروع میشود؟
- چه مدت زمان طول میکشد؟
- در زمان بروز تپش قلب چه احساسی دارید؟
- وقتی شروع میشود چه کاری انجام میدهید؟
پزشک شما پس از معاینه بالینی و پرسیدن سوالات مربوط به این عارضه موارد زیر را نیز چک خواهد کرد:
- سوابق درمانی شما
- علائم بالینی
- رژیم غذایی
- داروها و مکملهایی که مصرف میکنید
تشخیص تپش قلب
گاهی پزشکان برای تشخیص بعضی از مشکلات زمینهای یکی از آزمایشات زیر را تجویز میکنند:
- آزمایشهای خونی: در این آزمایشها سطح هورمونها، ریز مغذیها و الکترولیتهایی که بر ریتم قلب شما تأثیرگذار هستند، سنجیده میشوند. همچنین در آزمایشهای خونی تعداد سلولهای خونی و خصوصیات فیزیکی آنها مورد ارزیابی قرار میگیرند
- آزمایش ادرار: در آزمایش ادرار سطح الکترولیت، سلولهای خونی، هورمونها و قند موجود در ادرار اندازهگیری میشود
- تست استرس (تست ورزش): با استفاده از این تست، عملکرد قلب در زمانی ارزیابی میشود که ضربان قلب بیشتر از حد طبیعی باشد. این کار معمولاً با دویدن بر روی تردمیل و بالارفتن ضربان قلب انجام میشود
- اکوکاردیوگرافی: در تست اکوکاردیوگرافی از امواج صوتی برای ایجاد تصاویر زنده و متحرک از قلب استفاده میشود
- نوار قلب (EKG یا ECG): نوار قلب فعالیت الکتریکی قلب را ثبت میکند
- رادیوگرافی قفسه سینه: این روش تصویربرداری به پزشک کمک میکند تا اندازه قلب را ارزیابی نماید
- روش مانیتورینگ هولتر: در این روش یک دستگاه کوچک به بدن وصل شده و ریتم قلب را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت ثبت میکند
درمان تپش فلب
نوع درمان این عارضه بستگی به علت آن دارد و گاهی درمان آن نیازی به دارو ندارد. برای مثال بعضیاوقات تپیدن غیرطبیعی قلب ناشی از مصرف یک نوع ماده غذایی خاص مثل قهوه است. در چنین مواردی باید از مصرف قهوه اجتناب کرد. اگر عامل تپیدن غیرطبیعی قلب یک محرک بیرونی باشد اغلب بدون تجویز دارو قابل درمان است. از محرکهای شایع تپش قلب میتوان موارد زیر را نام برد:
- استعمال دخانیات
- مصرف الکل
- نوشیدن بیشازحد قهوه
- خوردن غذاهای تند
- فعالیتهای ورزشی سنگین
اما اگر تپش قلب ناشی از بیماری قلبی یا آریتمی قلبی باشد، برای درمان آن نیاز به دارو، عمل جراحی و یا کاشت دستگاه در زیر پوست است.
توجه داشته باشید که این مطلب، جایگزین نظرات و توصیههای تخصصی پزشکان نیست و هرگز از این مطلب بهعنوان جایگزین توصیه پزشکان استفاده نکنید.
قرص تپش قلب
اگر دچار تپش قلب پیوسته و آزاردهنده هستید نوع دارویی که برای شما تجویز میشود بستگی به عامل زمینهای دارد. بر این اساس احتمال تجویز برخی از داروهای زیر وجود دارد.
- مهارکنندههای ACE: از این گروه دارویی میتوان قرصهای انالاپریل مالئات، لیزینوپریل و فزینوپریل سدیم را نام برد
- داروهای ضد اضطراب: اگر تپش قلب شما به دلیل اضطراب باشد، پزشک ممکن است یک داروی ضد اضطراب تجویز کند. داروهای ضد اضطراب شامل قرصهای لورازپام و آلپرازولام (زاناکس) است و تنها زمانی باید مصرف شوند که برای شما تجویز شده باشند. در حین رانندگی، استفاده از ماشینآلات و انجام کارهایی که نیازمند هوشیاری بالا هستند از مصرف داروهای ضد اضطراب خودداری کنید
- بتا بلوکرها: از بتا بلوکرها میتوان قرصهای متوپرولول، پروپرانولول (ایندرال) و آتنولول را نام برد
- مسدودکنندههای کانال کلسیم: وراپامیل و دیلتیازم دو داروی رایج این گروه به شمار میآیند
هیچیک از داروهای معرفیشده را خودسرانه و بدون تجویز پزشک مصرف نکنید زیرا ممکن است عوارض جانبی جدی در انتظار شما باشد.
درمان خانگی تپش قلب
اگر تپیدن غیرنرمال قلب شما ناشی از اضطراب یا استرس است، میتوان با انجام فعالیتهای آرامبخش مانند یوگا و مدیتیشن یا تمرین تمرکز حواس و تکنیکهای تنفسی تپش قلب را متوقف نمود.
تکنیکهای تمدد اعصاب را امتحان کنید
استرس و هیجان باعث بالا رفتن سطح آدرنالین خون میشوند. ازاینرو استرس یکی از محرکهای تپیدن غیرنرمال قلب است و اگر بتوانید آن را برطرف کنید تپش قلبی نیز بهآرامی برطرف میشود. با روشهای زیر میتوان استرس را کنترل کرد و آرامش را به ذهن و عضلات بازگرداند:
- مراقبه
- تایچی
- یوگا
- تکنیکهای تنفسی
البته تمرینهای ذهنی باید پیوسته و منظم باشند نه اینکه تنها در زمان تپش قلب به فکر انجام دادن آنها باشید. پایین نگهداشتن سطح استرس به شما کمک کند تا ضربان قلب خود را در سطح نرمال حفظ کنید و بدین ترتیب بروز تپش قلب به حداقل برسد.
تحریک عصب واگ
عصب واگ وظایف مهمی ازجمله اتصال مغز به قلب را بر عهده دارد. انجام مانور واگ عصب واگ را تحریک میکند و در تنظیم ضربان قلب موثر است. شما میتوانید تمرینات واگ را در خانه نیز انجام دهید البته در ابتدا لازم است که از پزشک مشورت لازم را دریافت کنید. شستن صورت با آب سرد و یا قرار دادن یک حوله سرد یا کمپرس یخ به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه روی صورت به تحریک عصب واگ کمک میکند. انجام تمرینات تنفسی در این زمان و در حال درازکش تأثیر مفیدی در بهبود عملکرد واگ دارد. با مشورت و راهنمایی پزشک خود نحوه انجام صحیح این حرکات را یاد بگیرید.
آب کافی بنوشید
کمآبی بدن یکی از عوامل رایج تپیدن غیرطبیعی قلب است. زمانی که بدن دچار کمآبی میشود خون غلیظتر شده و قلب برای حرکت دادن آن در رگها باید با قدرت بیشتری خون را پمپاژ کند. این روند موجب بروز نامنظمی ریتم قلب میشود. هرگاه متوجه شدید که ادرارتان غلیظ و تیره است، مایعات بیشتری بنوشید تا از تپش قلب جلوگیری گردد.
برای تپش قلب چه بخوریم؟
در زالزالک یک ماده موثره مهم وجود دارد که برای کمک به رفع مشکلات گوارشی و فشار خون بالا مورد استفاده قرار میگیرد. عصاره زالزالک از ترکیبات طبیعی بوده که در کاهش تپش قلب موثر است. البته زالزالک ممکن است با داروهای قلبی تداخل داشته باشد بنابراین اگر در حال مصرف دارو هستید قبل از مصرف زالزالک با پزشک خود مشورت کنید. پیروی کردن از یک رژیم غذایی مغذی و متعادل یکی دیگر از راهکارهای غلبه بر تپش قلب است. رژیم متعادل حاوی مواد غذایی زیر است:
- میوههای تازه
- سبزیجات
- غلات کامل
- پروتئین بدون چربی
- چربیهای سالم مثل گردو و ماهی
برای کاهش خطر ابتلا به مشکلات قلبی، مصرف مواد غذایی زیر را به حداقل برسانید:
- چربیهای اشباعشده
- چربیهای ترانس
- نمک
- قند و شکر
- غذاهای فرآوری شده و بستهبندیشده
پیشگیری از بروز تپش قلب
بسته به علت این عارضه، نکات زیر میتواند در پیشگیری از آن به شما کمک کند:
- سطح استرس خود را با استفاده از تمرینات تنفسی، تکنیکهای تمدد اعصاب، یوگا، تای چی یا تکنیکهای بیوفیدبک کاهش دهید
- از مصرف الکل پرهیز کنید
- قهوه و مواد غذایی کافئیندار را بهصورت متعادل مصرف کنید
- از مصرف دخانیات خودداری کنید
- بهطور منظم ورزش کنید
- از مصرف مواد غذایی محرک و فعالیتهای سنگین خودداری کنید
- فشار خون و سطح کلسترول خود را کنترل کنید
چه زمانی تپش قلب طبیعی به حساب میآید؟
عارضه تپیدن غیرطبیعی قلب بسیار شایع است و معمولا یک پاسخ طبیعی به استرس یا اضطراب محسوب میشود. هر فردی ممکن است در بعضی شرایط دچار تپش قلب شود. در یک مطالعه مشخص شد که ۱۶ درصد از مراجعات به پزشکان به دلیل تپش قلب است. تپش قلب همچنین دومین دلیل مراجعه افراد به متخصص قلب و عروق به شمار میرود. شایعترین شرایطی که در آن افراد دچار تپش قلب میشوند به شرح زیر است:
- هنگام دراز کشیدن: خوابیدن به پهلو ممکن است فشار بر قفسه سینه را افزایش داده
- در طول روز: اگر در ساعات زیادی در طول روز دچار تپش قلب میشوید، با پزشک خود مشورت کنید چراکه تپش قلب طبیعی نباید بیش از چند ثانیه ادامه پیدا کند
- همراه با اضطراب: تپش قلب بخشی از واکنش طبیعی بدن به احساس اضطراب یا وحشت است
- در دوران بارداری: در زمان بارداری ضربان قلب و میزان گردش خون بدن برای حمایت از جنین افزایش مییابد. تپش قلب در زنان باردار طبیعی است و معمولاً عوارضی به همراه ندارد
توجه داشته باشید که این مطلب، جایگزین نظرات و توصیههای تخصصی پزشکان نیست و هرگز از این مطلب بهعنوان جایگزین توصیه پزشکان استفاده نکنید.
سلام گاهی اوقات تپش قلب شدید دارم استرس دلشوره وسواس نوار قلب گرفته ام ولی دارو معده به من داده ۵سال است به این مریضی مبتلاشدم
سلام رضای عزیز
علائم اختلالات اضطرابی هم به همین نحو هستن، توصیه میشه جهت درمان مناسب به روانپزشک مراجعه کنین.
سلام مرسی واسه مطالب خوبتون من یک ماهی میشه که گاهی دچار تپش قلب میشم و تعریق هم دارم. علتش چیه؟
سلام به شما
اگر تعریق و تپش قلب همزمان هست، درد قفسه سینه دارین، فعالیت فیزیکی سبب تشدید درد میشه و یا هر علامت همراه دیگه، باید حتما نوار قلب گرفته و ارزیابی قلبی توسط پزشک انجام بشه.
سلام خسته نباشید قرص پرانول رو میشه موقع تپش قلب خورد؟
سلام به شما
بله کاهنده تپش قلب هست. اما اولا باید با تجویز پزشک و با کمترین دوز شروع بشه. دوما تپش قلب بهخودی خود باید ارزیابی بشه تا بفهمیم علتش چه چیزی هست.
سلام من ۲۵ سالمه و وقتی سردرد میگیرم همراهش تپش قلب هم دارم علتش چیه؟ لازمه برم دکتر؟
سلام پرستوی عزیز
تپش قلب میتونه بر اثر خود درد ایجاد بشه و یا نتیجه تغییرات فشارخون باشه. اگر خیلی آزاردهنده هست، بهتره نوار قلب بگیرین و معاینه بشین.
سلام.۲۷سالمه چندبار با استرس و فشار عصبی زیاد دچار حملات پانیک شدم. بیشتر مواقع هم تپش قلب دارم حتی در حالت عادی خوابیده و بدون استرس. دوبار هم نوار قلب گرفتم دکتر هم مراجعه کردم گفتن قلبت سالمه و باید استرس رو کنترل کنم.ولی این تپش قلب همیشگیه و منو اذیت میکنه
سلام به شما
بله ریشه روحی داره و به همین خاطر کنترل نمیشه. باید به روانپزشک مراجعه کنین تا ضمن رواندرمانی و مصاحبه برای بررسی ریشه استرس و کمک به رفع اون، برای کمتر شدن حس تپش قلب برای شما دارو درمانی تجویز کنن.
عالی خسته نباشید
ممنون از توجه شما
سلام من ۳۸ سالمه وقتی هیجانی میشم و گاهی وقتا حالت عادی تپش غلب میگیرم سرم شبک میشه و احساس حمله قلبی میکنم و سریعا به فصای باز میرم و با لرزش بدن همره هست بعد ۳ ساعت موقت خوب میشم ولی بازم سرم سفت میشه و تپش. قلب میگیرم.
سلام نیلوفر عزیز
باید بررسی قلبی انجام بشه. اگرچه بنظر میاد بیشتر ناشی از شرایط روانی و عصبی باشه.
سلام من ۲۸سالمه معمولا تپش قلب دارم هر چند وقت
ولی الان یک هفته هر روز چند بار میگیره بچه کوچک هم دارم که شبا چند بار بیدار میشم کم خونی هم دارم و وقتی در حالت ایستاده ام کمتره ولی میشینم یاوقت خواب بیشتر تپش قلب کوبنده دارم این خطرناکه
سلام به شما
با توجه به شرایط پراسترس و کمخوابی، ایجاد این علامت طبیعی هست. اما باید حتما بررسی قلبی انجام بشه.
سلام چندهفته هست شب ها تپش قلب شدید دارم.در طول بیداری متوجه نمیشم ولی زمان خواب به سراغم میاد به طوری که توی خواب از خواب میپرم احساس فشار شدید توی سینه ام دارم و نفسم بالا نمیاد.هرشب میبینم قبل خواب دوباره تپش گرفتم پروپرانول ۲۰ میخورم.گفتم شاید خوب بشه ولی هرشب همین جورم چکار کنم؟
سلام به شما
توصیه میشه در مرحله اول ارزیابی قلبی انجام بشه. در صورت نرمال بودن وضعیت، از روانپزشک برای تنظیم خواب و رفع اختلال کمک بگیرین.
سلام خسته نباشید
من ۱۹ سالمه
راستش یک ماهه بخاطر میکروب معده تحت درمانم و برای اولین بار تو عمرم مجبور شدم کلی دارو و آنتی بیوتیک مصرف کنم سر همین قضیه زبونم قارچ زد دکتر برای درمان قارچ بهم قرص فلوکونازول داد چند روز بعد مصرفش حس کردم قلبم یجوری شده و و ضربان های قلبم رو حس میکنم و گاهی قلبم میلرزه یا قشنگ متوجه میشم قلبم چه کوبنده میزنه یه درد های کوتاه و چند ثانیه ای هم جدیدا اطراف قلبم یا کتف و بازوم حس میکنم که بشدت کوتاهه البته ناگفته نمونه این مدت خیلی هم استرس داشتم چندین بار هم ضربان قلبم رو اندازه گرفتم همیشه زیر ۸۰ و بالای ۶۰ بوده الان تقریبا یه هفته اس که کپسول رو نمیخورم حالم تقریبا بهتره اما وقتی قلبم به تپش میوفته و من صداشو میشنوم بشدت واسم آزار دهنده اس حالا واقعا نمیدونم مشکلم چیه ممکنه این شرایط خطرناک باشه یا به دلیل تغییرات هورمونی استرس یا هر چیز دیگه ای بوجود اومده باشه؟
و اینکه این شرایط تا کی ممکنه ادامه پیدا کنه؟
به دکتر هم که مراجعه کردم فقط ازم خواستن چای سبز مصرف کنم و گفتن این شرایط تو این سن یه چیز عادیه و نیازی به آزمایشاتو اینا نیست اما خب من هی استرس دارم که نکنه بیماری قلبی هم بگیرم 🤦🏻♀️
سلام به شما
میتونین بررسی قلبی انجام بدین که خیالتون راحت باشه. اما توصیه میشه در درجه اول از کمک یک روانپزشک استفاده کنین تا شرایط روحی و استرس رو کنترل کنین.
سلام خسته نباشید
ببخشید من ۱۹ سالمه
ماه گذشته بنا به دلایلی استرس بشدت زیادی داشتم بعد هم بخاطر مشکلات معده دکتر بهم یه قرص داد دو هفته مصرف کردم گفته بود یکی از عوارضش تپش قلبه که خب مورد نداره
الان مصرف دارو رو قطع کردم اما همچنان گاهی دچار تپش قلب میشم خوشبختانه تپش قلبم با دردی همراه نیست یا اذیتم نمیکنه اما شنیدن صدای ضربان قلبم یا اون لرزشی که گاهی ایجاد میشه تو قلبم خیلی آزار دهنده اس … البته الان چند روزه احساس میکنم علائمم نسبت به روزای قبل بهتر شده و خیلی کمتر دچار تپش و لرزش قلب میشم اما وقتی میاد سراغم استرس میگیرم و نگران میشم نکنه مشکل جدی باشه
الان فقط میخواستم یه چیزو بدونم
این شرایط تا کی ممکنه اینجوری باشه؟ حداقل چند وقت دیگه طول میکشه تا تپش قلبم کاملا خوب بشه؟
آیا نگرانیم بی مورده؟
اخه تا حالا سابقه نداشتم واسه همین یکم میترسم پس تصمیم گرفتم از شما مشورت بگیرم 🙏🏻
سلام به شما
پیشبینی اینکه علامت یا عارضهای در یک فرد چقدر باقی میمونه ممکن نیست. چراکه شرایط افراد متفاوت هست. بیشتر از ارتباط تپش قلب به قرص، بنظر میاد عوامل اعصاب و روان در ایجاد اون دخیل هست. برای کنترل استرس از یک روانپزشک کمک بگیرین. اگر لازم باشه ایشون برای بررسی قلب ارجاع میدن.
سلام خسته نباشید دختری ۱۸ ساله هستم و چند سال هست که تپش قلب بالا و نامنظم دارم و در مواقعی که حال روحیم مساعد نیست تپش قلبم ب قدری بالاست که دیگه احساس میکنم قلبم درحال لرزیدن و کَنده شدن هست و گاهی اوقات درد بدی در قفسه سینه ام میپیچه که دم بازدم برام سخت میشه اما این درد فقط برای چند ثانیه ست و بعدش از بین میره وقتی هم که خیلی آرام باشم تپش قلبم بالای نود هست یعنی دیگه از نود پایین تر نمیاد اما خب بیشتر اوقات بالای نود هستش
سلام به شما
بالای نود الزاما غیر طبیعی نیست و ممکنه وابسته به شرایط فرد نرمال باشه. علائم واضحا ریشه اعصاب و روان داره. بهتره ضمن بررسی قلبی، از روانپزشک کمک بگیرین.
سلام دکتر
من پسرم و ۱۵ سالمه و دچار بلوغ دیررس شده بودم که رفتیم پیش فوق تخصص غدد و این قرص ها رو دادن:
تاموکسیفن برای سینه هام
آل آلژنین
استعوکینون
و یک آمپول تستسترون ماهی یک بار
دکتر داستان اینه که من یک روز از شکمم نبض حس میکردم بعد زدم اینترنت و چیز هایی نوشته بود که استرس گرفتم
اون نبض کاملا برطرف شد اما
از اون موقع هست که تپش قلب دارم
هیچ علایم دیگری هم ندارم
میشه یک راه بگید که از شرش راحت بشم؟
این قرص هارم هم گفتم که اگه تپش قلبم از این هاست لطفا بگید
ممنون
سلام محمد عزیز
متاسفانه بدون معاینه کامل و اطلاع از شرایط زمینهای، امکان توصیه درمانی وجود نداره. با توجه به اینکه تحت درمان هستین، بهترین مرجع برای رفع علائم و کمک به شما، پزشک معالجتون هستن. در این زمینه با والدین خودتون صحبت کنین.
سلام من ۱۴ ساله هستم من چند وقتی میشه که دچار تپش قلب شدید که حدود یک ربع یا نیم ساعت میشم و کل بدنم از جمله دست و پا و شکم و یا فکم میلرزه و دست و پام و بقیه جاها سرد میشه و یهو چشم سیاه و تاریکی میره و تنگی نفس میگیرم و سرم گیج میره و استرس شدید دارم . خیلی آزار دهنده است . تپش قلب و احساس میکنم و خیلی شدید است من تا حالا به پزشک مراجعه نکردم باید چی کار کنم ؟؟
سلام به شما
علائم ذکر شده خیلی منطبق بر وضعیت قلبی نیست و بیشتر بنظر میاد براثر شرایط روحی و استرس ایجاد میشه. در هر صورت باید با والدین خودتون صحبت و به همراه اون ها به متخصص اطفال مراجعه کنین.
سلام خسته نباشید اولا تشکر از مطلب فوقالعادتون عالی بود
دوما من دخترم و ۱۸ سالمه تقریبا اوایل خرداد ماه درد تو ناحیه قفسه سینم و سمت چپم بیشتر شد قبلش این حالت ها رو داشتم ولی خیلی مهم نبود تا همون خرداد ماه جوری شد که نفس که میکشیدم بدتر میشد رفتم نوار قلب دادم گفت مشکلی نیست بعدش هم اکوکاردیوگرافی انجام داد گفت که مشکوک به پرولاپس دریچه ی میترال هستم ولی برای اطمینان بیشتر ازمایش بدم و گفت زیاد چیز مهمی نیست من همین چند وقت پیش رفتم برای اون ازمایشه یعنی بعد از هفت ماه و بازم اکو بود که یک مایعه ی تزریق میکردن که عملکرد قلب و ببینن که گفتن مشکلی نیست ولی من سمت چپم و قفسه سینم خیلی درد میکنه اغلب اوقات تپش قلب هم دارم ینی کوبیدنش و خیلی خوب حس میکنم از جام هم که بلند میشم سرگیجه میگیرم و چشام سیاهی میرن کم خونی و هیچ مشکلی و بیماری زمینه ای هم ندارم ورزش هم یه مدت سنگین کار میکردم ولی خیلی وقته کار نمیکنم و بیماری های قلبی تو خانواده ی مادریم شایع تره به نظر شما من باید چیکار کنم؟؟
ایا لازم هست پیش دکتر دیگه ای برم برای ازمایشات بیشتر؟؟
سلام به شما
ممنون از توجه تون
وقتی اکوکاردیوگرافی انجام شده و نرمال بوده، نیاز به بررسی مجدد نیست. صرفا توصیه میشه یک نوبت تست ورزش انجام بشه. اگر ضربان قلب آزاردهنده هست، پزشک متخصص قلب میتونن ریتم قلب رو بررسی کنن تا آریتمی احتمالی تشخیص داده بشه.
سلام
دختری ۱۸ ساله ام و تپش قلب بالایی دارم طوری که خودمم صدای تپشم رو میشنوم و بدنم نبض میزنه بیشتر رویه بازو ها و انگشت هام و احساس سنگینی و فشار در قفسه سینه ام دارم و درد قلبم نسبت ب قبل بیشتر شدع و گاهی تیر میکشه اما چند ثانیع هستش ولی احساس سنگینی و فشاری که در قلبم دارم تا چند ساعت هست و نفس تنگی هم دارم اما زیاد نیست… تپش قلبم همیشه بالاست و از ۱۰۰ پایین تر نمیاد قرص پروپرانولول ۱۰ هم مصرف میکنم.
علت این تپش و دردی که دارم میتونه نشون دهنده عصبی بودن قلبم باشه؟
ممنون میشم راهنماییم کنید.
سلام به شما
این علائم ممکنه بر اثر اختلال ریتم قلبی و یا یک حالت عصبی باشه. همینطور کم خونی هم باید بررسی بشه. بهتره به متخصص قلب مراجعه کنین تا ارزیابی کامل صورت بگیره.