درمان ایدز + آیا ایدز درمان دارد؟

عفونی

 

تاکنون هیچ‌گونه درمان قطعی که قادر باشد ویروس ایدز را از بدن حذف کند، کشف یا ابداع نشده است اما با مراقبت‌های پزشکی می‌توان HIV را به طور موثری کنترل کرد به طوری‌که در عرض ۶ ماه از شروع درمان، پیشروی ویروس متوقف ‌شود. در این مقاله از هومکا انواع روش‌های درمان ایدز و نکات مهم مرتبط با آن‌ها برای همراهان هومکا بیان شده است.

چه زمانی باید درمان HIV را شروع کرد؟

بلافاصله پس از تشخیص ابتلا به HIV باید درمان آغاز شود. صرف نظر از مدت‌زمان آلوده شدن به ویروس و یا شرایط جسمانی، مصرف داروهای HIV برای همه افراد مبتلا ضروری است. در همان ویزیت اول هرگونه مشکل جسمانی و یا بیماری زمینه‌ای را به پزشک اطلاع دهید تا درمان موثرتری متناسب با شرایط سلامتی شما تجویز گردد.

بارداری یا تصمیم به باردارشدن را با پزشک خود مطرح کنید. در چنین مواردی داروهایی تجویز می‌شوند که از سرایت ویروس به جنین جلوگیری کند. درمان HIV شامل مصرف داروهایی است که بار ویروس HIV را در بدن کاهش می‌دهد. علاوه بر کاهش بار ویروس در خون، مصرف داروهای ضد رتروویروسی از انتقال بیماری به سایرین نیز پیشگیری می‌کند (شاخص‌ترین راه‌های انتقال ایدز عبارت‌اند از: فعالیت جنسی با فرد آلوده به ایدز، تماس با خون آلوده، استفاده از سوزن مشترک و …). داروهایی که به‌منظور درمان HIV مورداستفاده قرار می‌گیرند، ART یا داروهای ضد رتروویروسی نامیده می‌شوند.

چه زمانی باید درمان HIV را شروع کرد؟

آیا به تعویق انداختن درمان ایدز امکان‌پذیر است؟

اگر شروع درمان ایدز و مصرف داروهای تجویزشده را حتی به مدت کوتاه نادیده بگیرید، به HIV فرصت تکثیر داده‌اید. ویروس HIV باعث ایجاد یک عفونت پیش‌رونده در بدن می‌شود به‌طوری‌که هرچه زودتر آن را متوقف کنید آینده و امید به زندگی روشن‌تر خواهد بود و هرچه دیرتر برای درمان اقدام کنید احتمال ورود به مرحله ایدز و دچار شدن به عفونت‌های فرصت‌طلب قوت می‌گیرد. در صورت عدم درمان احتمال انتقال آلودگی به همسر و یا در صورت بارداری به جنین افزایش می‌یابد.

فواید مصرف داروی HIV چیست؟

  • کاهش میزان ویروس HIV در خون (کاهش بار ویروس)
  • بالا نگه‌داشتن تعداد سلول‌های CD۴ (حفظ قدرت سیستم ایمنی)
  • سرکوب ویروس به کمتر از ۲۰۰ ذره HIV در هر میلی‌لیتر خون
  • کم شدن تعداد ویروس در خون به حدی که آزمایش خون قادر به تشخیص HIV نباشد

اگر بار ویروسی پس از شروع درمان کاهش یابد، به این معنی است که درمان مؤثر است. بنابراین لازم است مصرف داروی خود را طبق دستور ادامه دهید. سهل‌انگاری در مصرف داروها سیستم ایمنی را به سمت افول و بدن را به سمت ایدز سوق می‌دهد. سرکوب ویروس به حدی که در آزمایش ایدز قابل‌شناسایی نباشد ایده‌آل‌ترین اثر درمانی برای سالم ماندن خود و محافظت از دیگران است.

مصرف داروها به جلوگیری از انتقال ویروس به دیگران کمک می‌کند

  • اگر ویروس در آزمایش خون غیرقابل تشخیص باشد، عملاً هیچ خطری برای انتقال HIV به همسر وجود ندارد
  • سرکوب شدن ویروس از انتقال HIV از مادر به نوزاد جلوگیری می‌کند. اگر مادر مبتلا به HIV در طول دوران بارداری داروی HIV را مصرف کند و به مدت ۴ تا ۶ هفته پس از تولد به نوزاد خود داروی HIV بدهد، خطر انتقال HIV به فرزند می‌تواند به ۱ درصد و یا کمتر برسد
  • سرکوب شدن ویروس به دلیل مصرف دارو، خطر انتقال HIV به نوزاد از طریق شیردهی را نیز کاهش می‌دهد اما خطر کاملاً از بین نمی‌رود. توصیه فعلی این است که مادران مبتلا به HIV نباید به نوزادان خود شیر بدهند
  • مصرف دارو طبق دستور پزشک مانع از مقاوم شدن ویروس به درمان می‌شود. مقاومت دارویی زمانی بروز می‌کند که به دلیل مصرف نامنظم داروهای HIV ویروس دچار جهش شده و داروهای تجویزشده بی‌اثر گردد
  • در صورت بروز مقاومت دارویی، گزینه‌های درمانی محدود خواهد شد
  • سویه‌های مقاوم به درمان می‌توانند به دیگران منتقل شوند

آیا داروی HIV عوارض جانبی دارد؟

مصرف داروهای HIV در برخی افراد موجب بروز عوارض جانبی می‌شود. شایع‌ترین عوارض جانبی به‌صورت زیر است:

  • تهوع و استفراغ
  • اسهال
  • اختلالات خواب
  • خشک شدن دهان
  • سردرد
  • راش‌های پوستی
  • سرگیجه
  • خستگی
  • درد عمومی بدن

اگر مصرف داروها شما را آزار می‌دهد موضوع را به پزشک اطلاع دهید. در چنین حالتی ممکن است برنامه درمانی تغییر کند.

آیا داروی HIV عوارض جانبی دارد؟

آیا مصرف داروهای HIV با هورمون درمانی تداخل دارد؟

تاکنون تداخل دارویی برای HIV و هورمون درمانی گزارش نشده است. اگر نگران مصرف همزمان داروهای HIV و هورمون درمانی هستید، با پزشک خود صحبت کنید.

آیا ممکن است درمان ایدز بی‌نتیجه باشد؟

گاهی مصرف داروها ممکن است اثربخشی مورد انتظار را نداشته باشد. در چنین حالتی پزشک شیوه درمان را تغییر می‌دهد. چنین تغییری غیرعادی نیست بلکه هر فردی به شیوه متفاوتی به داروها پاسخ می‌دهد به همین دلیل ممکن است یک دارو برای یک نفر مفید و برای دیگری کارایی لازم را نداشته باشد. اغلب با تغییر داروها و انتخاب روش درمانی جدید مشکل مرتفع می‌شود.

اگر پایبندی به برنامه درمان ایدز سخت باشد چگونه با آن کنار بیایم؟

مهم‌ترین دلایلی که ممکن است پیروی از روند درمان را با چالش مواجه سازد، به شرح زیر است:

عوارض جانبی داروها

اگر در پیروی از برنامه خود مشکل دارید، فوراً موضوع را به  پزشک اطلاع دهید تا برای چالش‌های پیش‌رو چاره‌اندیشی شود. یکی از مشکلات عوارض جانبی داروهاست که به دلیل بروز حالت تهوع یا اسهال باعث می‌شود فرد تمایلی به مصرف داروهای خود نداشته باشد. گاهی مشاوره تغذیه برای اطمینان از دریافت مواد مغذی مهم است چراکه ممکن است حالت تهوع یا اسهال باعث بروز اختلالات تغذیه‌ای در فرد شوند.

افسردگی

اگر در زمان درمان، افسردگی و یا ناخوش‌احوالی ادامه مصرف داروها را برای شما مشکل کرده است، توصیه می‌شود مشاوره روانشناسی را در دستور کار خود قرار دهید. بازیابی انرژی ذهنی تأثیر بسزایی در پایبندی به روند درمان دارد.

مصرف الکل یا مواد مخدر

اگر دچار اعتیاد به مواد مخدر و الکل هستید شاید بهترین فرصت برای ترک باشد. مصرف الکل و مواد مخدر تأثیر درمان را کاهش داده و ازنظر روحی و روانی شما را تحت فشار قرار می‌دهد.

به گفته CDC در بیشتر موارد با از دست دادن یک دوز دارو می‌توان به محض متوجه شدن، دوز فراموش‌شده را مصرف کرد و سپس دوز بعدی را مطابق زمان‌بندی ادامه داد.

اما از دست دادن چند نوبت متوالی را باید به پزشک خود اطلاع دهید تا در صورت نیاز علت فراموشی مشخص شود و برای آن چاره‌جویی گردد. شاید لازم باشد ساعات مصرف دارو متناسب با سبک زندگی شما و یا مشغله روزانه تغییر کند. در چنین مواردی کمک گرفتن از خانواده و دوستان می‌تواند به شما در پایبندی به دوره درمانی مؤثر باشد.

داروی اورژانسی HIV چیست؟

اگر فکر می‌کنید در معرض ویروس قرارگرفته‌اید، داروهایی پیشگیری پس از مواجهه (PEP) ممکن است از ابتلای شما به HIV جلوگیری کنند. داروهای  PEPباید ظرف ۷۲ ساعت پس از تماس با ویروس مصرف شوند تا مؤثر باشند. طبق دستورالعمل، به مدت ۱ ماه هرروز باید داروهای پیشگیری‌کننده مصرف شوند، هرچند که ممکن است عوارض جانبی نیز به دنبال داشته باشند. داروهای PEP را می‌توان از کلینیک‌های سلامت جنسی یا کلینیک‌های اورولوژی تهیه کرد.

داروی اورژانسی HIV چیست؟

برای درمان ایدز چه داروهایی تجویز می‌شوند؟

برای درمان ایدز چند گروه دارویی مورداستفاده قرار می‌گیرد، که عبارت‌اند از:

  • داروهای NNRTIs که آنزیم موردنیاز HIV برای ساخت کپی از خود را مهار می‌کنند. از این داروها می‌توان افاویرنز، ریلپیویرین و دوراویرین اشاره کرد
  • داروهای NRTIs با مهار تکثیر ویروس HIV از گسترش آن جلوگیری می‌کنند. از این گروه دارویی می‌توان آباکاویر، تنوفوویر، امتریسیتابین، لامیوودین و زیدوودین را نام برد. داروهای ترکیبی نیز شامل امتریسیتابین/تنوفوویر دیزوپروکسیل و امتریسیتابین/تنوفوویر آلافنامید فومارات هستند
  • داروهای مهارکننده پروتئاز ویروسی نظیر آتازاناویر، داروناویر و لوپیناویر/ریتوناویر که از تکثیر ویروس ممانعت می‌کنند
  • مهارکننده اینتگراز با غیرفعال کردن پروتئینی به نام اینتگراز که HIV از آن برای وارد شدن به سلول‌های CD۴ T استفاده می‌کند، عمل می‌کنند
  • داروهای مهارکننده ورودی مثل انفوویرتاید با ممانعت از ورود HIV به سلول‌های CD۴ T عمل می‌کنند

درمان بیماری‌های مرتبط با سن در افراد مبتلا به ایدز

در صورت ابتلا به HIV ممکن است کنترل برخی از مسائل بهداشتی که بخشی طبیعی از پیری هستند، دشوارتر باشد. به‌عنوان مثال، بعضی از داروهایی که برای بیماری‌های قلبی، استخوانی یا متابولیسمی مورداستفاده قرار می‌گیرند، ممکن است در حضور داروهای ضد HIV اثربخشی لازم را نداشته باشند. بنابراین مهم است که در جلسه ویزیت پزشکی جهت درمان سایر بیماری‌ها، داروهای مصرفی خود ازجمله داروهای HIV را به پزشکان اطلاع دهید تا تداخل دارویی رخ ندهد.

آزمایش‌های اثربخشی دارو درمان ایدز

پزشک با بررسی بار ویروسی و تعداد سلول‌های CD۴ T پاسخ شما به درمان HIV را کنترل می‌کند. برای این منظور ابتدا در ۴ تا ۶ هفته ابتدایی و سپس هر ۳ تا ۶ ماه یک‌بار آزمایش خون تجویز می‌شود. درمان باید بتواند بار ویروسی را در خون کاهش دهد تا حدی که پس از مدتی ویروس در خون قابل‌تشخیص نباشد. البته به این معنی نیست که HIV در بدن ریشه‌کن می‌شود بلکه تکثیر و رشد آن سرکوب‌شده است. اگرچه نمی‌توان HIV را در خون یافت اما همچنان در سایر نقاط بدن مثل غدد لنفاوی و اندام‌های داخلی وجود دارد.

توجه داشته باشید که این مطلب، جایگزین نظرات و توصیه‌های تخصصی پزشکان نیست و هرگز از این مطلب به‌عنوان جایگزین توصیه پزشکان استفاده نکنید.

منبع
mayocliniccdcnhs
homeca-doctors

مطالب بالا با تایید دکتر سیدحسن مرتضوی منتشر شده است.

تخصص پزشک: پزشک عمومی

فارغ‌التحصیل دانشگاه: دانشگاه علوم پزشکی اراک

شماره نظام پزشکی: 155058

مقالاتی که شاید برایتان جالب باشد

نظرات

شماره تلفن همراه و نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

۵۴ دیدگاه

    1. سلام به شما
      لطفا سوالتون رو واضح‌تر بیان کنین.
      اگه در مورد زمان مصرف داروهای ایدز سوال دارین از پزشکی که تحت معالجشون هستین این سوال رو بپرسین.
      پزشک با توجه به شرایط شما برای درمان شما تصمیم می‌گیره.

        1. سلام وخسته نباشید
          من ۷یا ۸سالیه که از گردنم یه غدد در اومده آزمایش هم دادم منفی شده ولی روز به روز بدنم زیاد درد داره عرق زیاد میکنم و استخوان درد و گرفتگی عضلات دارم لطفا راهنماییم کنید

            1. سلام مرتضی عزیز
              باید از اون غده نمونه‌برداری بشه. همچنین با مراجعه به پزشک معاینه کامل انجام بشه.

          • باسلام خدمت جناب دکتر . ببخشید من ۱۵ سالم هست و ۷ ماه پیش اول زگیل تناسلی زدم و بعد همین طور علایم شبیه ایدز الان دوماه فهمیدم که ایدز دارم . چون الان این ویروس تو بدم پیشرفت کرد آیا شانس زنده ماندن دارم یا نه چون در یک مقاله خوندم اگه درمان دیر شروع شود یک تا دوسال بیشتر زنده نمی مانیم ممنون میشم زود جواب بدین خیلی استرس دارم . باتشکر

              1. سلام دوست عزیز
                حتما باید تحت نظر پزشک متخصص عفونی باشین و درمان رو شروع کنین. در حال حاضر درمان این بیماری پیشرفت زیادی داشته و سطح ویروس تا حد خیلی خوبی در بدن کم می‌شه. بدون ترس و نگرانی درمان رو پیش بگیرین.

              2. با سلام من دارو اچ آی وی مصرف میکنم پهلو شکم درد می‌کند دکتر می گوید از دارو نیست حالا چ کار کنم

                  1. سلام به شما
                    در درد حاد شکم و پهلو لازم هست آزمایش خون و ادرار برای بررسی علت احتمالی انجام بشه. به پزشک عمومی یا داخلی مراجعه کنین.

                  1. سلام به شما
                    باید حتما از نظر ویروس ایدز، بررسی آزمایشگاهی بشین. درخواست خودتون رو ثبت کنین تا همکاران برای انجام آزمایش، با شما تماس بگیرن.

                      1. سلام وقتتون بخیر
                        چند وقته افسردگی خیلی شدید و ریزش مو گرفتم الآنم چند روزی هست سردرد شدید دارم یعنی میشه از علایم ایدز باش؟
                        لطفا راهنماییم کنین ممنون

                          1. سلام امیرحسین عزیز
                            این علائم نشان‌دهنده ایدز نمی‌تونه باشه. بهتره در مرحله اول با کمک روانپزشک، شرایط روحی رو بهتر و استرس رو کم کنین. بعد مشکلات موجود رو جهت کشف علت، با کمک پزشک متخصص داخلی بررسی کنین.

                              1. سلام بعد از چند بار رابطه محافظت نشده تا حالا که حدود هشت سال از موضوع می گذرد چندین بار تست به روشهای مختلف دادم که یکی بصورتو آنتی بادی ۰.۷۸۲ ودیگری آنتی بادی وانتی ژن ۰.۴۵۱ با رفرنس کمتر از یک منفی در آمد از یک دکتر شنیدم عدد ۵۰۰ یا نیم مثبت اما ازمایشگاها گفتند این واکنش غیر متقاطع وارد ارتباط با بیماری های دیگر هستند اما در این روزها من اوضاع خوبی دارم خوب فواتساب بازی می کنم اصلا وزنم هم کم نشده لطفا منو راهنمایی کنید.

                                • سلام به شما
                                  برای تفسیر آزمایش صرفا به بازه معیار آزمایشگاهی دقت کنین. می تونین از مشورت یک متخصص عفونی هم کمک بگیرین. بنظر ابتلا محتمل نیست.

                          2. سلام
                            من هیچ علاعمی تو بدنم ندارم
                            فقط ند وقتیه که یکی از زیر بغلام زده بیرون
                            دوتا دکتر عمومی رفتم بررسی کردن عفونته گفتن
                            الان ک این مطالبو میخونم غدد لنفاوی مرتبت به ایدز یا اچ آی ویه از کجا بدونم مبتلا شدم یا ن؟
                            کل علاعمیو ک نوشتین اصلت ندارم چند ماهیه یکی از زیر بغلام با ی طرف کشاله پام زده بیرون دکتر رفتم گفتش عفونته بخاطر افزاش وزن میخام مطمعن شم

                              1. سلام به شما
                                اگر التهاب و تورم غدد لنفاوی وجود داره، و شک به ابتلا هم دارین (باهر مواجهه‌ای)، بهتره نمونه‌برداری و آزمایشات لازم انجام بشه.

                              2. سلام
                                رابطه جنسی که ادم بهش مشکوک میشه ایدز گرفته یا ن ، چند روز بعدش باید بره آزمایش و چه آزمایشی انجام بده؟

                                  1. سلام دوست عزیز
                                    به محض مواجهه مشکوک، باید ضمن مراجعه به پزشک عفونی، آزمایشات لازم رو انجام و در زمان‌های معین تکرار کنین.

                                      1. سلام وخسته نباشید
                                        من ۷یا ۸سالیه که از گردنم یه غدد در اومده آزمایش هم دادم منفی شده ولی روز به روز بدنم زیاد درد داره عرق زیاد میکنم و استخوان درد و گرفتگی عضلات دارم لطفا راهنماییم کنید

                                          1. سلام مرتضی عزیز
                                            باید از اون غده نمونه‌برداری بشه. همچنین با مراجعه به پزشک معاینه کامل انجام بشه.

                                      2. سلام خسته نباشید
                                        آیا ایدز از دهان به دهان‌ منتقل میشه یا نه
                                        احتیاجی به آزمایش هست یا خیر

                                          1. سلام به شما
                                            در صورت وجود زخم خونریزی دهنده دهانی محتمل هست. در صورت شک به ابتلا حتما باید آزمایش بدین.

                                            1. سلام اکبر عزیز
                                              در مراکز بیماری‌های رفتاری دولتی، هم آزمایش هم دریافت داروهای درمانی رایگان و یا با حداکثر پوشش بیمه هست.

                                              1. سلام احمد عزیز
                                                درمان به شکل قطعی خیر. اما با مصرف داروهای جدید تحت نظر پزشک متخصص عفونی، می‌شه تعداد و سطح ویروس در بدن رو به صفر نزدیک کرد. در این صورت ازدواج و زایمان افراد بیمار هم به صورت کنترل شده بدون انتقال ممکن می‌شه.

                                              2. سلام دکتر دو ماه هست که حال خوبی ندارم زبانم هم سفید شده می‌خوام بدونم کجا آزمایش دقیق داد

                                                  1. سلام کامران عزیز
                                                    سفیدی زبان ممکنه براساس قارچ دهانی باشه. اگر به طور کل احساس بدحالی دارین، باید معاینه بشین و آزمایشات چکاپ انجام بدین.

                                                      1. بعدا اینکه حلوا خورده شده یک نفر بعد اون گلودرد گرفت و یکم تب کرد و آبریزش بینی امکان داره به اون طرف سرایت کرده باشه بعدا اگه طرف مطمن نباشه اون طرف که قاشق گرفت مبتلا باشه چی یعنی فرد که یه تکیه حلوا گرفت سالم باشه ؟؟؟ اون موقع چی اگه مریض باشه و اگه نباشه لطفا جواب بدین

                                                    • سلام ببخشید من الان تازه فهمیدم که ایدز دارم و حدودی ۱ میگذره آیا اگه درمان شوم ممکن است زنده بمونم یا بعد ۱یا ۲ سال میمیرم اگه میشه پاسخ بدین ممنون.

                                                        1. سلام دوست عزیز
                                                          حتما باید تحت نظر پزشک متخصص عفونی باشین و درمان رو شروع کنین. در حال حاضر درمان این بیماری پیشرفت زیادی داشته و سطح ویروس تا حد خیلی خوبی در بدن کم می‌شه. بدون ترس و نگرانی درمان رو پیش بگیرین.

                                                            1. سلام .
                                                              من ۳۶ سالمه . حدود یه ماهی میشه که به صورن اتفاقی و در اثر ازمایش خون دادن مشکوک شدم اچ ای وی مثبت هستم. به مرکز رفتارهای جنسی مراجعه کردم و با انجام چند تست گفتن که مثبتی و باید درمان و شروع کنی.
                                                              ولی انقدر که از عوارض داروهای ایدز میترسم از خود ایدز نمیترسم. حالا میخام قبل شروع مصرف داروهای ضدویروسی که به شدت عارضه دارن به یک دکتر
                                                              هومیوپاتی برم .لطفا منو هم راهنمایی کنین

                                                                1. سلام به شما
                                                                  اصلا این موضوع توصیه نمی‌شه. دیدگاه شما کاملا غلط هست. هر دارویی عارضه داره اما یک جایی اولویت درمانی پیدا می‌کنه. این موضوع یک شرایط عفونی و همینطور خیلی ضروری هست. درمان رو جدی بگیرین.

                                                            2. سلام من رابطه دهانی داشتم. الان چند هفته میگذره و میترسم ایدز گرفته باشم و من زمانی که این کارو کردم ۱ یا ۲ یا ۳ روز بعد خانوادگی آنفولانزا گرفتیم خیلی میترسم جرعت نمیکنم به خانواده بگم لطفا بگید امکان داره ایدز داشته باشم یا نه ممنون

                                                                1. سلام به شما
                                                                  بهتره حتما با یک بزرگتر این موضوع در میان گذاشته بشه. چون نیاز به بررسی آزمایشگاهی هست.

                                                                2. با سلام من چندوقته که بدنم شدید ب خارش افتاده جوری و زخمشون میکنم
                                                                  سر معدمم خیلی سنگینه و پایین نمیره
                                                                  کل بدن به خارجه از صورت گرفته تا دستها و پاهام و یه سری چیزا قرمز و ریزی ازش میزنه بیرون۰

                                                                    1. سلام علی عزیز
                                                                      بهتره ضایعات توسط متخصص پوست معاینه بشه. همچنین انجام بررسی آزمایشگاهی به تشخیص کمک کننده هست.

                                                                    2. سلام
                                                                      غدد لنفاوی گردنم ۱۵ میلی در ۶ ورم کرده
                                                                      تیروئیدم بزرگ شده دکتر برام ازمایش خون داد
                                                                      ازمایش crp دادم منفی بود
                                                                      ازمایش ESR و PBS و CBC هم خوب بودن
                                                                      ایا ممکنه ب hiv مبتلا شده باشم؟
                                                                      ایا ازمایش CRP منفی بود یعنی ایدذ ندارم؟

                                                                        1. سلام به شما
                                                                          آزمایش سی‌آر‌پی ارتباطی با تشخیص ایدز نداره و حتما باید آزمایشات مشخصی انجام بشه.

                                                                        2. سلام اگر کسی این بیماری داشته باشد حلوا درست کند و یک دیکه حلوا را از روی قاشق بردارد و دوباره این کار تکرارکند و با اول قاشق حلوا برای بقیه بریزد امکان داره به بقیه افرد که اون حلوا را خوردن سرایت کند ؟؟؟

                                                                              1. سلام خسته نباشید .فرد آلوده با درمان چند سال میتونه زندکی کنه یا بدون درمان تا چند سال زده هست ؟

                                                                                  1. سلام مصطفی عزیز
                                                                                    درحال حاضر این بیماری به خوبی کنترل می‌شه. اگر زود تشخیص داده بشه و درمان فورا تجویز بشه، سطح ویروس به طور قابل توجهی میاد پایین. حتی منعی برای ازدواج هم نخواهد بود.

                                                                              2. سلام من حدود ۶ ساله که غدد لنفاوی م بزرگ شدن گردن زیر بغل و کشاله ران خودم مشکوک شدم به ایدز دو بار تست hiv آنتی بادی دادم به فاصله ۶ ماه دوبار منفی بود الانم هنوز این غدد بزرگ هستن و گاهی هم دردناک ممکنه ایدز داشته باشم؟

                                                                                  1. سلام به شما
                                                                                    اگر آزمایشات مرتبط با ایدز منفی بوده، تشخیص تقریبا رد می‌شه. بهتره غدد به طور مجزا معاینه و بررسی تصویربرداری انجام بشه. از پزشک متخصص جراحی کمک بگیرین.

                                                                                  2. با سلام وقت بخیر
                                                                                    آیا ایدز ازطریق رابطه دهانی و برخورد بزاق با الت تناسنلی زن یا مرد قابل انتقال است؟چه مدت بعد از رابطه جنسی مشکوک جواب آزمایش صحیح و بدون خطاست؟آیا افرادی که این بیماری را دارند تحت نظر هیچ ارگانی نیستند تا رفتار پرخطری ایجاد نکنند؟

                                                                                      1. سلام به شما
                                                                                        در صورت وجود زخم دهانی و برخورد با مایعات بدن طرف مقابل، احتمال انتقال هست. برای بررسی توصیه می‌شه یک نوبت ۴۰ روز و نوبت دوم ۹۰ روز بعد از مواجهه، بررسی آزمایشگاهی انجام بشه. انجام رفتار پرخطر و عدم رعایت موارد پیشگیری و انتقال، یک موضوع اخلاق فردی هست و قابل کنترل نیست.

                                                                                        1. سلام به شما
                                                                                          آزمایش اولیه یعنی تست رپید؟ باید تحت نظر متخصص عفونی مراحل بررسی رو کامل طی بکنن تا جواب منفی قطعی بشه.

                                                                                        2. سلام آیا ازمایشگاهها مجازند شخصی را که با بار ویروسی کم مبتلا شده منفی اعلام کنند لطفا در مورد اعداد ازمایشگاهها مطلب بنویسید واینکهم واقعا کدام اعداد مثبت هستاد. ممنون

                                                                                            1. سلام به شما
                                                                                              در مطلوب ترین حالت ممکن نتیجه آزمایش باید کمی گزارش بشه. برای مثبت یا منفی بودن هم بر اساس کیت استفاده شده یک محدوده ای وجود داره. نظر شما به تیم تحقیق و گردآوری مقالات منتقل می‌شه.

                                                                                            همچنین ببینید
                                                                                            بستن
                                                                                            دکمه بازگشت به بالا