هفته ششم بارداری + وضعیت جنین، علائم و تغذیه در هفته ششم بارداری

بارداری

 

هفته ششم بارداری یعنی یک ماه و دو هفته از بارداری شما گذشته‌است. شاید تغییرات چندانی در ظاهر شما دیده نشود اما اصل موضوع این است که در بدنتان اتفاقات شگرفی در حال رخ دادن است. در این هفته به درستی یک جوانه کوچک در بدن شما سر از جهان هستی درآورده و در حال رشد کردن است. رشدی بی‌وقفه و با سرعت که باعث می‌شود روز به روز بیشتر به نوزاد تبدیل گردد. این مقاله پیرامون نکات و اتفاقات این هفته برای شما اطلاعات جالبی دارد.

وضعیت جنین در هفته ششم بارداری

هفته ششم زمانی است که طول جنین داخل رحم شما به سه تا شش میلی‌متر رسیده است و حدود یک گرم وزن دارد. فرزند شما حالا به‌اندازه یک‌دانه گندم یا برنج است. فرزند شما در حال حاضر شکلی شبیه به بچه قورباغه دارد و یک دم کوچک نیز در انتهای بدن او وجود دارد. این دم کوچک با تکامل یافتن جسم او تبدیل به ستون فقرات می‌شود. در حال حاضر پوست و حتی بخشی از دندان‌های او در حال شکل‌گیری هستند.

وضعیت جنین در هفته ششم بارداری

جالب‌ترین موضوعی که در هفته ششم بارداری اتفاق می‌افتد این است که صورت جنین در حال شکل‌گیری است و در مراحل اولیه خود به سر می‌برد. تصورش برای شما سخت نخواهد بود. در هفته ششم اندام حیاتی و اعضای دیگر بدن جنین همچون دست، پاها، گوش‌ها، چشم‌ها، بینی و لب در حال شکل‌گیری هستند. ریه، مغز و دیگر اندام نیز به‌سرعت در حال تکامل یافتن هستند. برجستگی قسمتی که بعدها چشمان در آن‌جا قرار می‌گیرند، از این هفته شروع به شکل گرفتن می‌کند.

اگر این هفته به سونوگرافی رفتید چشم‌ها و سوراخ‌های بینی او را به‌صورت نقاطی کوچک و ریز خواهید دید. درست از همین زمان به بعد است که فرزند دلبند شما قادر به دست‌وپا زدن خواهد بود. همچنین در این هفته مادر می‌تواند صدای ضربان قلب جنین خود را بشنود.

ناگفته نماند که این حرکت‌ها و جنبیدن‌ها خیلی آرام و نامحسوس هستند. رشد و نمو فرزند دلبندتان در هفته ششم فقط به‌ظاهر او محدود نمی‌شود. قسمت‌های درونی او نیز شروع به رشد و نمو می‌کنند. در هفته ششم بارداری اندام‌هایی حیاتی مانند کبد، در مکان اصلی خود قرار می‌گیرد و بقیه قسمت‌ها نیز در حال رشد هستند.

 

حرکات جنین در هفته ششم بارداری

 چشمان خود را ببندید و تصور کنید که جنین شما در این مدت چقدر بزرگ شده. جنین شما در هفته ششم بارداری از قسمت سر تا نشیمن‌گاه یعنی مکانی که دنبالچه در آن شکل می‌گیرد، دو تا پنج میلی‌متر است. در این هفته جنین حرکات خاصی ندارد و نباید توقع داشته ‌باشید که حرکت خاصی را حس کنید، چون هنوز خیلی زود است. بدن جنین شما هنوز استخوانی نشده و حالت غضروفی دارد.

علائم هفته ششم بارداری

هفته ششم در سه‌ماهه نخست بارداری جای دارد، بنابراین اگر در این هفته علائمی نسبتاً شدید و ناخوشایند را تجربه می‌کنید نباید چندان نگران باشید. در سه‌ماهه نخست بدن مادر تغییرات هورمونی شدیدی را تجربه می‌کند، بنابراین عملکرد بسیاری از اندام‌ها و ارگان‌های بدن نیز دچار نوسان و اختلال می‌شود.

این هفته پر از شور و شوق خواهد بود. تغییرات هورمونی زیادی خواهد داشت و پر از هیجان و حالات عصبی خواهد بود. شما احساساتی جدید و عجیب را تجربه خواهد کرد. احتمالاً سندروم پیش از قاعدگی خواهید داشت. خستگی، سردرد، سینه‌درد، تورم سینه، تیره شدن اطراف نوک سینه، گرفتگی عضلات، نفخ شکم، تغییر خلق‌وخو و تکرر ادرار می‌توانند از علائم بارداری احتمالی باشند. البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که شاید تمام یا یکی از آنان برای شما پیش بیاید اما در همه نیز عمومیت ندارد. شما در انتهای هفته ششم بارداری حالت تهوع را تجربه خواهد کرد.

هفته ششم بارداری

شاید این علائم چندان خوشایند به نظر نرسند اما خبر خوش آن است که این علامت‌ها همگی نشان می‌دهند که بدن شما در زمان در حال ترشح هورمون‌های درستی است. هورمون‌هایی که موجب رشد و تکامل فرزند شما را فراهم می‌کنند. رحم شما در حال رشد است و این سبب ایجاد تکرر ادرار در شما خواهد شد.

وب‌سایت verywellfamily در مورد خستگی در هفته ششم بارداری می‌گوید:

برای مقابله با خستگی در این هفته:

  • بیشتر از قبل استراحت کنید
  • شب‌ها زودتر به رخت‌خواب بروید
  • ساعت خواب منظم داشته باشید
  • کافئین مصرف نکنید
  • روزانه مدتی ورزش کنید
  • در طول روز میان‌‌وعده‌های مقوی بخورید
  • نوشیدن مایعات در طول روز

لکه بینی در هفته ششم بارداری

یکی از مشکلات شایع در هفته ششم بارداری معمولاً لکه بینی است. البته گاهی اوقات این موضوع به دلیل مشکلات هورمونی بوده و هیچ خطری ندارد. اما خبر بد اینکه گاهی اوقات این لکه بینی خبر از سقط جنین می‌دهد. این هفته یکی از مهم‌ترین هفته‌های دوران بارداری خواهد بود. به همین دلیل بهتر است تمامی موارد و نکات در این هفته مورد بررسی دقیق قرار گیرند.

لکه‌بینی در هفته ششم یک اتفاق مهم است. البته تمامی این موارد که ذکر شد بستگی به نظر و تشخیص پزشک شما دارد. تصویری که شما از جنین در سونوگرافی می‌بینید می‌تواند بهترین راهنمای شما باشد. اما ما باز هم تأکید می‌کنیم که مادران باردار در صورت داشتن لکه بینی در هفته ششم، باید هرچه سریع‌تر به پزشک معالج خود مراجعه کنند.

دلایل لکه بینی در هفته ششم بارداری

اولین و معمولی‌ترین علت لکه بینی در هفته ششم بارداری می‌تواند تغییرات هورمونی باشد. همین تغییرات کم و اندک می‌تواند مشکلات فراوانی را برای بدن شما به‌وجود آورد. البته هیچ جای نگرانی نیست. تمامی این مشکلات هورمونی بعد از پایان بارداری و همراه با زایمان همگی از بین خواهد رفت. اگر بعد از مراجعه به پزشک متخصص زنان و زایمان علت لکه بینی مشکلات هورمونی قید شد، جایی برای نگرانی وجود ندارد.

اما در برخی موارد پزشک متخصص علت لکه بینی را سقط زودهنگام جنین می‌داند. در این‌صورت است که باید اقدامات لازم انجام شوند تا از بروز هر خطری برای مادر جلوگیری شود. پیشنهاد ما انجام سونوگرافی و آزمایشات بارداری است.

جنین در هفته ششم در ساک حاملگی بوده و همین موقعیت به شما این امکان را می‌دهد که او را در سونوگرافی به‌راحتی مشاهده کنید. به‌طورمعمول اندازه ساک بارداری به شما این امکان را می‌دهد که سلامت جنین خود را مشاهده کنید. اگر رشد جنین طبیعی باشد، ساک بارداری نیز به‌اندازه درست رشد کرده، در غیر این‌صورت نشانه سقط خواهد بود.

خون‌ریزی در هفته ششم بارداری

در هفته ششم بارداری ممکن است برای مادر خونریزی اتفاق بیفتد. این مشکل می‌تواند دلایل بی‌شماری داشته باشد. یکی از این دلایل تغییرات دهانه رحم است. این تغییرات منجر به خونریزی واژینال خواهد شد. اما جای نگرانی نیست. توصیه ما این است که هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید. دلیل بعد می‌تواند عفونت واژن باشد. اگر مادر عفونت دهانه رحم یا عفونت واژن داشته باشد، خونریزی اتفاق می‌افتد.

ناگفته نماند که علت این عفونت بیماری‌های مقاربتی است. بهتر است بعد از دیدن خون، حتماً به پزشک مراجعه کنید. رنگ خون و میزانش را نیز به خاطر بسپارید. حال اگر به همراه خونریزی تب غیرطبیعی و بالا، ترشحات غیرمعمول با بافت‌های جداشده، سرگیجه و گرفتگی عضلات را تجربه کردید، بهتر است هرچه سریع‌تر خود را به پزشک برسانید. فراموش نکنید هفته ششم بارداری بسیار مهم است و اگر خونریزی داشتید به‌هیچ‌وجه از تامپون استفاده نکنید.

سونوگرافی در هفته ششم

سونوگرافی در هفته ششم بارداری

وقتی مادر برای انجام سونوگرافی در هفته ششم بارداری به پزشک مراجعه می‌کند، از فرق سر جنین تا قسمت نشیمن‌گاه او معیار تعیین سن بارداری قرار می‌گیرد. در این هفته اندازه ساک بارداری چیزی در حدود ۱۰ الی ۱۷ میلی‌متر است. در قسمت ساک بارداری کیسه زرده و جنین قرار دارد. اگر قصد انجام سونوگرافی شکمی یا واژینال را دارید، بهتر است بدانید که گاهی می‌توانید صدای ضربان قلب جنین خود را بشنوید.

اما فراموش نشود که اگر نتوانستید صدای ضربان قلب جنین خود را بشنوید، باید در طول هفته آینده مجدداً سونوگرافی را انجام دهید. اما جای نگرانی نیست. ممکن است علت این امر تأخیر در امر بارداری و لقاح باشد. این بدین معناست که سن بارداری شما کمتر است و دوباره هفته آینده سونوگرافی شما تکرار خواهد شد.

تغذیه در هفته ششم بارداری

توصیه ما این است که در هفته ششم از مواد غذایی مقوی استفاده کنید. ادویه‌های گرم و مغزهایی مانند بادام، پسته، مویز، سیب شیرین، کشمش، به و خرما که همگی مقوی و موردنیاز بدن مادر هستند. در این هفته اندام‌های جنین در حال شکل‌گیری است پس بهتر است از خوردن هرگونه دارو بدون دستور پزشک پرهیز کنید.

غذاهای حاوی فیبر بیشتر بخورید، چراکه در دوره بارداری مادران بیشتر مستعد یبوست هستند. بنابراین با مصرف غذاهایی همچون دانه‌ها، غلات کامل، نان سبوس‌دار، میوه‌ها، سبزیجات و آجیل از بروز یبوست جلوگیری کنید. ضمن اینکه این مواد غذایی ارزش غذایی بالایی دارند و در رشد جنین نیز تاثیرگذار هستند.

برای تأمین اسیدهای آمینه بدن تخم‌مرغ، لبنیات کم‌چرب و گوشت میل کنید. آهن موردنیاز بدن را می‌توانید با مصرف حبوبات تامین کنید، ضمن اینکه حبوبات پروتئین نیز دارند و نیاز بدن به پروتئین را نیز برطرف می‌کنند. برای افزایش حجم خون مصرف گوشت قرمز به شما توصیه می‌شود. برای اینکه از بروز نقص لوله عصبی جنین جلوگیری کنید، حتماً به ‌اندازه کافی سبزیجات بخورید، چراکه سبزیجات حاوی مقدار زیادی فولیک اسید هستند.

مکمل‌های لازم در هفته ششم بارداری

در هفته ۶ بارداری برای مصرف مکمل‌ها نیاز به دستور و تجویز پزشک دارید. ولی به‌طورکلی فرزند شما برای تکامل و بزرگ شدن نیاز به چهار مکمل ویتامین D، اسیدفولیک، آهن و کلسیم دارد. ازآنجایی‌که نمی‌توانید با مصرف غذاها تمام نیاز خود و جنین به این مکمل‌ها را برطرف با تجویز پزشک از مکمل‌های داروخانه‌ای کمک بگیرید.

تغذیه در بارداری

ورزش در هفته ششم بارداری

درصورتی‌که وضعیت مادر عادی باشد، حتماً پزشک توصیه می‌کند مادر فعالیت بدنی خود را حفظ کند و جلوی بروز اضافه‌وزن را بگیرد. شما می‌توانید با راهنمایی پزشک تمرینات ورزشی مختلفی را در منزل انجام دهید. خوب است بدانید که ورزش کردن در دوره بارداری سطح انرژی شما را افزایش می‌دهد، سبب بهبود خلق‌وخو می‌شود، همچنین زایمانتان راحت‌تر خواهد بود.

سقط جنین در هفته ششم

در این هفته نیز مانند هر زمان دیگری امکان و احتمال سقط جنین وجود دارد. اگر در هفته ششم بارداری این اتفاق رخ بدهد، به علت نقص و بروز مشکل در کروموزوم‌ها است. اما به‌طور حتم این نمی‌تواند تنها دلیل این اتفاق باشد. گاهی اتفاقاتی مانند بروز سرخجه که علت آن عفونت است و یا مصرف برخی داروها، موجب سقط جنین در هفته ششم را می‌شود. گاهی اوقات نیز بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، استرس شدید و یا مشکلات تیروئیدی نیز زمینه‌ساز سقط جنین شما خواهدشد.

مراقبت‌های پزشکی هفته ششم بارداری

مراقبت‌های پزشکی هفته ششم بارداری از اهمیت بالایی برخوردار هستند. اگر تا این لحظه جهت انجام مراقبت‌های پزشکی اقدام نکردید، فرصت را از دست ندهید. هفته ششم شما برای اولین جلسه ویزیت متخصص زنان و زایمان آماده خواهید شد. به یاد داشته باشید که جلسه اول ملاقات با پزشک متخصص با دیگر جلسات ویزیت و درمان تفاوت دارد و حساسیت آن بیشتر است.

در این جلسه بهتر است تمام مدارک پزشکی که دارید را با خود به همراه داشته باشید، همچنین اطلاعات کافی درباره بارداری‌های قبلی، مصرف دارو و بیماری‌های که به آن‌ها مبتلا هستید در اختیار پزشکتان قرار دهید. وزن، فشارخون و ضربان قلبتان توسط پزشک موردبررسی قرار می‌گیرد. همچنین پزشک شما را به لحاظ سلامت و شرایط رحم، لگن، واژن، تخمدان و لوله‌های فالوپ مورد معاینه قرار می‌دهد.

 

خود مراقبتی در هفته ششم بارداری

تغذیه خود را کنترل کنید

ضمن مصرف مکمل‌ها و مواد غذایی که به تقویت بدن و افزایش سرعت رشد و تکامل جنین کمک می‌کنند، باید به حجم غذاهایی که می‌خورید هم دقت کنید. اضافه‌وزن نه برای شما خوب است و نه جنین.

آب بنوشید

بیش از قبل بدنتان به مایعات نیاز دارد. در روز حداقل ۱۰ لیوان آب بنوشید. مایعات هم به هیدراته شدن پوستتان کمک می‌کند و هم از بروز یبوست جلوگیری می‌کند.

وان آبگرم و سونا تا تولد فرزند ممنوع

از وارد شدن به آب داغ یا محیطی که دمای بالای ۳۸ درجه دارد بپرهیزید. محیط گرم وان و سونا شانس سقط‌جنین را افزایش می‌دهند.

مصرف مکمل‌ها

با تجویز پزشک مکمل‌های غذایی را مصرف کنید. فولیک اسید و ویتامین D ازجمله مکمل‌هایی هستند که پزشک تجویز می‌کند و شما نباید خودسرانه مصرفشان را قطع کنید یا اینکه افزایش دهید.

با مشاهده چه علائمی در هفته ششم بارداری به پزشک مراجعه کنیم؟

ازآنجایی‌که در ماه نخست بارداری هستید و بدنتان در حال تطبیق دادن خود با جنین داخل رحم است، نباید با مشاهده هر علائمی بترسید و نگران شوید. درصورتی‌که علائم زیر را در خود مشاهده کردید در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید:

  • سردرد شدید
  • تاری دید
  • ورم شدید دست‌ها و پاها
  • سوزش ادرار
  • خروج مایع از واژن
  • درد شدید شکم و لگن
  • تب
  • خون‌ریزی واژینال

تهوع بارداری

بایدها و نبایدهای هفته ششم بارداری

  • خود را برای ویزیت‌های پزشک و انجام غربالگری اول و آزمایشات تجویزشده آماده کنید
  • مصرف الکل و سیگار را کاملاً متوقف کنید. (البته به مادران توصیه می‌شود پیش از بارداری این کار را انجام دهند)
  • برای اینکه دچار یبوست نشوید مایعات بیشتری بنوشید
  • مصرف لوبیا، آجیل، سبزیجات، میوه و هر ماده غذایی سالمی که فیبر زیادی دارد را افزایش دهید
  • ورزش کنید و به دلیل باردارشدن فعالیت بدنی خود را ناگهان کم نکنید، چراکه ورزش به آسان شدن زایمان کمک می‌کند
  • هیچ دارویی را بدون تجویز پزشک مصرف نکنید
  • مصرف کافئین را به حداقل برسانید
  • شب‌ها زودتر بخوابید و در طول روز نیز به‌اندازه کافی استراحت کنید
  • مصرف غذاهای حاوی مقدار زیاد ادویه را قطع کنید
  • در چند وعده کوچک غذا بخورید تا دچار سوزش معده و حالت تهوع نشوید
  • به تغذیه خود توجه کنید و مواد غذایی که معده‌تان تحمل می‌کند را مصرف کنید
  • با تجویز پزشک مکمل‌های غذایی همچون اسیدفولیک مصرف کنید

جمع‌بندی

در این مقاله سعی ما بر این بود که شما را با تمام نکات و جزئیات بارداری در هفته ششم بارداری آشنا کنیم. تغذیه مناسب مادر، نکات ضروری پیرامون لکه بینی و خونریزی احتمالی، سقط جنین و تمامی مواردی که در پی بروز می‌توانند نگران‌کننده باشند. همچنین انجام سونوگرافی و اندازه جنین که البته در این هفته هیچ حرکت خاصی نخواهد داشت. هدف از این مقاله آگاهی دادن به مادران، پدران و اطرافیان است تا هم بارداری بدون استرس و هم زایمانی بی‌خطر را تجربه کنند.

توجه داشته باشید که این مطلب، جایگزین نظرات و توصیه‌های تخصصی پزشکان نیست و هرگز از این مطلب به‌عنوان جایگزین توصیه پزشکان استفاده نکنید.

منبع
verywellfamilybabycenter

مقالاتی که شاید برایتان جالب باشد

نظرات

شماره تلفن همراه و نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

۴۸ دیدگاه

    1. میشه نحوه ی تغذیه رو تغییر داد، مثلا حجم غذا کم و در عوض دفعاتش بیشتر شه، همراه با غذا مایعات کمتری مصرف شه و بعد از خوردن غذا بلافاصله دراز کشیده نشه، و مصرف غذاهایی که تهوع رو بدتر میکنن و یا بوی محرک دارن محدود بشه و یا به شکلی که کمتر محرک باشه تغییر داده بشه.
      مصرف چند تکه نان یا بیسکوییت کم شکر اول صبح بعد از بیدار شدن در رفع تهوع صبحگاهی کمک کننده هست، استفاده از زنجبیل هم میتونه به رفع مشکلات گوارشی در بارداری از جمله تهوع کمک کنه، در نهایت میتونن از پزشکشون بخوان داروهای ضدتهوع مجاز در بارداری رو موقتا براشون تجویز کنن.

        1. سلام من دوتا بچه شیش هفته داشتم هر دوتا سقط شود چون که قلب نداشتن الان دوباره باردار هستم در هفته ششم هستم میترسم برم سنو خیلی درزیر شکم و کمر درد دارم

            1. سلام به شما
              به محض مثبت شدن آزمایش بارداری، باید سونوگرافی انجام بشه. به تعویق انداختن اون مشکلی رو حل نمی‌کنه.

          1. سلام نازیلا عزیز
            برای انجام مراقبت‌های روتین بارداری که شامل سونوگرافی و آزمایش و معاینات اولیه هست، به پزشک مراجعه کنید

          2. ممنون از مطالب کاملتون من هنوز باردار نشدم و قصد دارم باردار شم خوندن مطالب شما آگاهی خوبی میده

              1. سلام باران عزیز
                دردهای گذرا به شرطی که با علائم دیگه‌ای همراه نباشند در دوران بارداری طبیعیه
                در صورت ادامه‌دار بودن دردها و یا تغییر نوعشون حتما به پزشک مراجعه کنید.

              2. ببخشید من هفته ششم بارداریم و قبل از این قرص پرانول میخوردم
                این دارو برای بچم ضرری نداره؟ نباید قطش کنم؟

                  1. این قرص در دوره بارداری صرفا با نظر متخصص قلب مصرف می‌شه. این قرص ممکنه به جنین آسیب بزنه برای همین حتما باید با نظر پزشک مصرف شه

                  2. سلام من وقت دندونپزشکی دارم ولی متوجه شدم باردارم. مشکلی نداره برم دندونپزشکی تو بارداری؟

                      1. سلام دوست عزیز
                        ماه‌های چهارم، پنجم و ششم بارداری مناسب‌ترین زمان برای رفتن دنونپزشکیه؛ چون حنین به اندازه کافی رشد کرده و مادر هم فشار زیادی برای جابه‌جایی تحمل نمی‌کنه. تو سه‌ماهه دوم بارداری می‌شه کارهایی مثل ترمیم و کشیدن دندون رو انجام بدید
                        تو این دوره مثل سه‌ماهه اول باید تا جایی که می‌شه از اشعه رادیولوژی دوری کرد.

                        1. سلام دوست عزیز
                          ممنون از شما که مطالب مارو مطالعه می‌کنید
                          اگر با دستور پزشک باشه مشکلی نداره

                          • سلام من الان هفته ششم هستم والان یک هفته است خونریزی دارم ولی هیچ دردی ندارم توهفته ی پنجم سونودادم گفتن هنوزنمیتونیم جواب قطعی بدیم.هفته ی هفتم سونوبده.آیابچه ی من سقط میشه.الان توهفته ششم سونوبدم برم پیش دکتر همه چیز معلوم میشه.

                              1. سلام به شما
                                بهتره دو هفته بین دو سونوگرافی فاصله باشه. مطرح کردن احتمال ممکن نیست. چون اطلاعی هم از سونوگرافی اولیه نداریم. بهترین مرجع پزشک معالج خودتون هست.

                              1. سلام دوست عزیز
                                احساس خستگی و تهوع مربوط به بارداریه.
                                اگه هرکدوم از علائمتون شدیدتر شد باید توسط پزشک بررسی بشه این موضوع.

                              2. سلام ممنون میشم راهنماییم کنید
                                من پارسال سقط داشتم. بعد از ۱۰ ماه باردار شدم. لکه بینی خیلی خیلی کمی دارم. لکه بینی خطرناکه؟

                                  1. سلام اکرم عزیز
                                    تگران نباشید اما با توجه به سابقه سقط بهتره به پزشک مراجعه کنید و درصورت نیاز سونوگرافی انجام بدید

                                  2. سلام هفته ۶ بارداری هستم. امروز ترشح ابکی خونابه داشتم . به رنگ قرمز نبوده یه هاله ای نارنجی بوده. همه تنم از ترس میلرزه. ممکن سقط کنم ؟؟ این بارداری سومم هستش دوفرزند دارم . ۳۹ ساله هستم
                                    شیاف اکتوژست پروژسترون دارم که دکتر داده
                                    میتونم مقعدی و طی روز استفاده کنم ؟؟؟؟
                                    روی جلد شیاف نوشته واژینال و مقعدی

                                      1. سلام سحر عزیز
                                        ترشحات خونابه‌ای و حتی لکه‌بینی در سه ماهه اول خیلی شایعه و الزاما نشانه‌ی سقط نیست.
                                        بافت واژن و دهانه‌ی رحم به‌طور طبیعی در طی بارداری بسیار پرخون و شکننده میشه.
                                        بهتره با پزشکتون درباره‌ی نحوه‌ی مصرف شیاف مشورت کنین ولی اگر توسط پزشکتون تاکید به مصرف واژینال نشده و روی جلد دارو مصرف مقعدی هم ذکر شده میتونین به همون صورت مصرف کنین.
                                        ولی ممکنه بیشتر دچار عوارضی مثل نفخ یا اسهال بشین و استفاده نادرستش در طولانی‌مدت میتونه باعث ایجاد شقاق (خراش) مقعد بشه.
                                        زمان مصرف در طی روز فرقی نداره ولی برای جلوگیری از بیرون اومدن شیاف بعد از استفاده معمولا قبل از خواب تجویز میشه.

                                      2. سلام،من وارد هفته۶بارداری شدم،لکه بینی دارم و استراحت مطلق شدم و دکتر شیاف داده،دل درد و کمر درد هم دارم،البته بچه اول رو هم همینطوری درد داشتم ولی لکه بینی نداشتم،الان ممکن سقط شه؟چه غذاهایی رو باید بخورم و چه چیزهایی ممنوع؟

                                          1. سلام به شما نازگل عزیز
                                            با علائم درد و لکه‌بینی همیشه احتمال سقط در نظر گرفته میشه (اگر جنین طبق سونو داخل رحم باشه).
                                            ولی این علائم میتونن در سه ماهه‌ی اول به علت تغییرات رحمی هم وجود داشته باشن و الزاما به معنی سقط نیستن.
                                            جهت جلوگیری از سقط تغییری در رژیم غذایی داده نمیشه، هر رژیم غذایی مناسب خانم‌های باردار برای شما هم مناسبه.

                                          2. سلام من حاملگی در هفته ششم هستم رفتم سونوگرافی و در جوابش این بود که جنین هنوز بوضوح دیده نمیشود من قبلا سقط کرده بودم تو جواب اونم اینجوری نوشته بود و دکتر بهم گفت که جنین شما قلبش تشکیل نشده و اصلا رشد نکرده احتمال داره باز مثله قبل اتفاقی رخ دهد

                                              1. سلام نسرین عزیز
                                                بدون معاینه و در صورت نیاز، تکرار سونوگرافی در زمان دیگه، نمی‌شه در مورد این موضوع اظهار نظر کرد. بهترین مرجع مشاوره و کمک، پزشک متخصص زنانی هست که تحت نظرش هستین.

                                              2. سلام منم شش هفته حامله هستم اما از یک چیز ترسیدم دفعتا خونریزی کدم ایا همی بچه ام سالم میمانه یانی؟

                                                • سلام خسته نباشید من هفته شش بارداری هستم رفتم سونو گفت قلبش ضعیف میزنه ممکنه سقط بشه یا بعد مدتی نرمال میشه یک هفته دیگه بیا سونو
                                                  الان خیلی زیر دلم وکمرم درد می‌کنه و لکه بینی قهوه‌ای دارم شیاف پروژسترون زدم بعداز استفاده از شیاف تا کی مشخص میشه سقط شده یا نشده

                                                  • سلام و وقت بخیر
                                                    من هفته ششم و چهار روزه در بارداری ام و در سونو ضربان قلب جنین وجود نداشت و داخل ساک حاملگی کنار جنین خونریزی دیده شده ممنون میشم دلیلش رو بدونم وآیا احتمال سقط هست !؟؟؟

                                                      1. سلام به شما
                                                        لخته خون پشت جفت معمولا جذب می‌شه. مضاف بر اینکه سونوگرافی شما حتما باید توسط متخصص زنان بازبینی و تفسیر بشه. بدون معاینه و اطلاعات کامل پیش‌بینی در مورد احتمال سقط ممکن نیست.

                                                      2. سلام من هفته ششم بارداری هستم بچه دوم
                                                        برابارداری اولم خیلی تهوع واستفراق داشتم ولی الان یه تهوع کم واینک ازهیچ غذایی هنوز بدم نبرده درحالی ک برابارداری اول برعکس بود
                                                        آیامشکلی هست؟؟

                                                          1. سلام به شما
                                                            خیر، هربارداری حتی در یک نفر، می‌تونه علایم مختلفی داشته باشه. علائم معیار سلامت بارداری نیست. سونوگرافی باید مرتب انجام بشه.

                                                          2. سلام من درهفته ششم بارداری هستم ازچهارروزپیش لکه بینی داشتم وامروزهم خونریزی دارم باکمی دل دردوکمردرد،آیاممکن است بچه سقط شود؟

                                                              1. سلام به شما
                                                                غالبا لکه بینی خفیف طبیعی هست اما حتما باید سونوگرافی انجام و توسط متخصص زنان معاینه بشه.

                                                              2. سلام خسته نباشید ببخشید من هفته ششم بارداریم سمت چپ پهلوم تکون می خوره از چیه من بارداری سومم هست سزارین هم میشم واسترس دارم

                                                                  1. سلام به شما
                                                                    بدون معاینه و بررسی امکان تشخیص نیست. ممکنه حس اولیه حرکت جنین یا مایع اطرافش باشه. بهرحال باید سونوگرافی انجام بشه.

                                                                  دکمه بازگشت به بالا