هفته سی و نهم بارداری

بارداریزنان و زایمان

 

در هفته سی و نهم بارداری فرزند عزیزتان در آستانه به دنیا آمدن می‌شود. زمان متولد شدن جنین بسیار نزدیک است و برای مادر ممکن است این چند روز خیلی سخت و یا خیلی راحت سپری شود، این کاملاً بستگی به شرایط مادر و جنین دارد.

رحم در این هفته بیشترین سنگینی را به شما تحمیل می‌کند و در ضمن شما ممکن است ساعات بیشتری در روز را با احساس کسالت و ناخوشی سپری کنید. چنانچه وضعیت سلامت مادر و جنین نرمال باشد این بی‌حالی نگران‌کننده نیست و می‌توانید مطمئن باشید که تنها به خاطر نزدیک شدن زمان تولد جنین و افزایش وزن جنین چنین حالتی را تجربه می‌کنید. در این مقاله از مجله سلامت هومکا به شما می‌گوییم که در هفته ۳۹ بارداری چه اتفاقاتی برای شما و جنینتان می‌افتد.

جنین در هفته سی و نهم بارداری

جنین در هفته سی و نهم بارداری در حالت نرمال ۳ کیلو و ۱۵۰گرم وزن دارد و قد او به ۶۰ سانتی‌متر می‌رسد. خوب است بدانید که وزن و قد جنین دختر و پسر در این هفته معمولاً متغیر است و جنین پسر سنگین‌تر است. در این هفته بدن جنین کاملاً رشد کرده و حالا لایه‌ای تازه از پوست روی لایه فعلی خارجی در حال شکل گرفتن است، چراکه پوست جدید باید جایگزین پوست قدیمی شود.

جنین در هفته سی و نهم بارداری

صورت فرزند شما در این هفته کامل است. چشمان جنین در هفته ۳۹ باز است. گوش‌ها از سر فاصله گرفتند و حالا صورت فرم طبیعی‌تری دارد. در این هفته مغز کودکتان به بدن دستور می‌دهد. اندازه سر نرمال است و تقریبا یک‌چهارم اندازه کل بدن است.  جالب است بدانید که در این مرحله اندازه دور شکم و دور سر جنین یکی است. احتمالاً اگر متولد شود جا می‌خورید چون سر و صورتش پر از مو است، این کاملاً طبیعی است و پس از تولد خیلی زود برطرف می‌شود. در این هفته سیستم ایمنی بدن کودک شما تکمیل می‌شود. بدن شما آنتی‌بادی‌های خود را به کودک منتقل می‌کند تا در برابر عفونت‌ها مقاوم باشد. با انجام آزمایش غربالگری سوم، می‌توان تا پیش از زایمان از سلامت جنین آگاهی پیدا کرد.

علائم زایمان در هفته سی و نهم بارداری

ازآنجایی‌که در آستانه تولد جنین هستید، باید منتظر مشاهده علائم زایمان در هفته سی و نهم بارداری باشید. در این هفته جز پاره شدن کیسه آب علائم دیگری نیز خواهید دید. هنگامی‌که به توالت می‌روید به لباس‌زیر خود دقت کنید احتمالاً کمی مخاط ضخیم قرمز یا صورتی خواهید دید. اگر این علامت را در خود دیدید به این معناست که بدن در مرحله نمایش خونی قرارگرفته و تا یک یا دو روز آینده زمان تولد فرزند شما فرامی‌رسد و شما دردهای زایمان را کم‌کم تجربه خواهید کرد.

انقباضات متناوب دیگر که به آن انقباضات برکستون هیکس می‌گویند، علامت فرارسیدن زمان زایمان است. اگر انقباضات بیش از یک دقیقه طول می‌کشند، هر ۵ دقیقه یک‌بار تکرار می‌شوند و شما یک ساعت است که این انقباضات را در خود مشاهده می‌کنید، پس کم‌کم برای رفتن به بیمارستان آماده شوید. چنانچه باوجود بروز انقباض‌های متناوب هنوز شک دارید که زمان زایمان فرارسیده یا خیر موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

معاینه لگن در هفته ۳۹ بارداری

معاینه لگن در هفته ۳۹ بارداری یکی از آخرین کارهایی است که شما در دوره بارداری خود و پیش از تولد نوزاد انجام خواهید داد. البته خوب است بدانید که معمولاً این معاینه در اواخر هفته سی و هشتم انجام می‌گیرد.

معاینه لگن یکی از ضروری‌ترین مراقبت‌هایی است که باید پیش از زایمان انجام بگیرد. پزشک متخصص ممکن است برحسب شرایط مادر چند بار معاینه لگن را در دوره بارداری تکرار کند. معاینه لگن به‌ویژه برای مادرانی که قرار است به‌صورت طبیعی فرزند خود را به دنیا بیاورند از اهمیت بالایی برخوردار است.

پزشک در هفته ۳۸ و ۳۹ لگن را معاینه می‌کند. پزشک بررسی می‌کند که آیا اندازه کانال زایمانی برای به دنیا آمدن نوزاد مناسب است یا نه. در این معاینه اندازه کانال زایمانی با قطرهای بدن و سر جنین مورد مقایسه قرار می‌گیرد. با توجه به این توضیحات چنانچه مادر در هفته ۳۹ هم بدنش آماده زایمان طبیعی نباشد، امکان اینکه پزشک نوع زایمان را تغییر دهد بالاست.

سزارین در هفته ۳۹ بارداری

یک سؤال متداول مادران باردار در ارتباط با زمان سزارین است. متخصصین بهترین زمان برای سزارین را هفته ۳۹ تا ۴۰ بارداری می‌دانند. خوب است بدانید که سزارین نوزاد پیش از هفته ۳۹ و پس از هفته ۴۰ می‌توانند عوارض جسمانی برای جنین به همراه داشته باشند. نوزادانی که در هفته ۳۹ به دنیا می‌آیند خیلی کمتر از نوزادانی که در هفته‌های پیش از آن متولد می‌شوند دچار مشکلات تنفسی خواهند شد.

تغذیه در هفته سی و نهم بارداری

تغذیه در هفته سی و نهم بارداری

در هفته ۳۹ بارداری به مادر توصیه می‌شود که غذاهای مقوی، کم‌حجم و سالم میل کند. بهتر این است پیش از مراجعه به بیمارستان مادر سوپ، میوه و تنقلات سلامت میل کند. چرا که مادر در بیمارستان نمی‌تواند غذا بخورد. زمانی که شما برای زایمان به بیمارستان مراجعه می‌کنید اجازه غذا خوردن ندارید. مادر در زمان زایمان دچار تهوع می‌شود، بنابراین حتی پس از زایمان نیز ممکن است میل به غذا خوردن نداشته باشد. زمانی که دردهای زایمان شروع می‌شوند تنها توصیه می‌شود مادر بیشتر مایعات بنوشد.

کلام آخر

روزهای سخت بارداری در شرف پایان هستند. نگرانی‌های دوران بارداری تمام می‌شود؛ اما باید خود را برای بزرگ کردن و تربیت کودک خود آماده کنید. استراحت تنها کاری است که باید در این هفته انجام دهید. پیاده‌روی روزانه را فراموش نکنید. سوالات ابهامات خود را از پزشک خود یا سایر متخصصین بپرسید. برای دریافت مشاوره دوره بارداری، انجام آزمایشگاه مرتبط با بارداری و یا ویزیت پزشک متخصص در منزل شما می‌توانید با شماره ۰۲۱۹۱۰۲۵۵۹۵ هومکا تماس بگیرید.

منبع
verywellfamilywhattoexpect

مقالاتی که شاید برایتان جالب باشد

نظرات

شماره تلفن همراه و نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

۲ دیدگاه

دکمه بازگشت به بالا