
آزمایش BG Rh
در این مقاله به طور اختصار و البته جامع، به بررسی و تحلیل آزمایش BG Rh خواهیم پرداخت و اطلاعات مورد نیاز درمورد این آزمایش را در اختیارتان قرار خواهیم داد. به طور کلی باید بگوییم که این آزمایش برای بانوان باردار و پس از تشخیص بارداری انجام میگیرد و اطلاعات مفیدی را در اختیار پزشک و مادر قرار میدهد. علاوه بر آن باید گفت این آزمایش جهت تشخیص گروه خونی (ABO) و فاکتور Rh نیز کاربرد دارد. زمانی که بارداری آغاز میشود آزمایشاتی به عنوان غربالگری انجام خواهد شد که یکی از آنها، مربوط به آزمایش BG Rh است. اگر نسخه آزمایش دارید و وقت کافی برای رفتن به آزمایشگاه را ندارید، کلیک کنید! با این مقاله از هومکا همراه باشید.
آزمایش BG Rh چیست؟
آزمایش تعیین گروه خونی به نام تست BG Rh شناخته میشود. همانطور که گفته شد، پس از اینکه بارداری مادر تشخیص داده شد، آزمایشاتی برای تشخیص سلامت مادر و جنین در مراحل بعدی صورت خواهد گرفت. از جملهی آنها، آزمایش BG Rh مربوط به آزمایش گروه خونی و مثبت یا منفی بودن آن است که با نام اختصاری ABO Rh از آن یاد میشود. این آزمایش گروه خونی زوج را مشخص میکند و چنانچه Rh خانم منفی و Rh مرد مثبت باشد، پزشک در ادامه برای پیشگیری از خطرات احتمالی و پیشامدهای ناگوار، بررسیهای بیشتری در این زمینه انجام خواهد داد.
از نامهای دیگر این آزمایش میتوان به موارد زیر نیز اشاره کرد:
- ABO group and Rh type
- Blood Group and Blood type Antibody Identification and Rh factor
- Grouping and Rh Blood
شرایط انجام آزمایش BG Rh
شاید فکر کنید که این آزمایش نیز مانند بسیاری از آزمایشهای دیگر نیاز به ناشتا بودن قبل از آزمایش دارد در صورتی که آزمایش BG Rh نیاز به ناشتایی ندارد. در صورتیکه که داروی خاصی مصرف میکنید، حتما در مورد آن با پزشک و تکنسین آزمایشگاه صحبت کنید. خونگیری به طور روتین از ورید بازویی گرفته میشود.
بررسی فاکتور آزمایشی BG Rh در بارداری
پس از اینکه آزمایش BG Rh را انجام دادید، در صورتی که در نتیجهی آزمایش شما مشکلی وجود داشته باشد، پزشک برای درمان بیماری و اختلالات پیش آمده، شیوه درمانی را پیشنهاد خواهد کرد. یکی از مواردی که باعث ایجاد اختلال در نتیجه آزمایش BG Rh میشود، بارداری است.
در زنانی که Rh خون آنها منفی میشود، احتمال اینکه خون مادر با خون جنین ناسازگاری داشته باشد زیاد است. از آنجایی که معمولا خون جنین آر اچ مثبت میشود در صورتی که مقداری از خون جنین وارد خون مادر شود، ممکن است در بارداریهای بعدی به فرزند دوم آسیب برساند. علت آن هم این است که بدن مادر Rh نوزاد دوم را دشمن تشخیص داده و به آن حمله میکند. اگر نتیجه آزمایش BG Rh شما منفی شده است و میخواهید که تفسیر آن را بدانید، کلیک کنید!
تفسیر آزمایش BG Rh
آزمایش BG Rh اختصار یافتهی Blood Group Rh است که ترجمهی آن گروه خونی آر اچ است. از این تست در هنگام پیوند اعضا، تشخیص آر اچ مادران باردار، اهدا خون و دیگر فراوردههای خونی استفاده میشود. در بانوان باردار، پس از اینکه پزشک تشخیص بارداری را بدهد، باید آزمایش خون و تشخیص گروه خونی مادر صورت بگیرد.
اغلب مادران دارای گروه خونی مثبت هستند که غالب بر ۸۵ درصد افراد را تشکیل میدهند. افرادی که عامل RH را در خون خود داشته باشند، در بین گروههای خونی مثبت قرار میگیرند. RH نوعی پروتئین است که در خون انسان قرار دارد و افرادی هم که این عامل را نداشته باشند، گروه خونی آنها منفی در نظر گرفته خواهد شد.
این آزمایش برای بیماریهایی از قبیل تومورهای بدخیم، بیماریهای ریوی و کبدی، بیماریهای مفصلی و استخوانی، و قبل از جراحیهای قلبی نیز صورت میگیرد. نتیجهی آزمایش میتواند کمک موثری در درمان بیماریهای مختلف داشته باشد.
در سایت March Of Dimes درباره مشکلاتی که بیماری Rh میتواند برای کودک ایجاد کند آمده است:
بیماری Rh می تواند مشکلات جدی برای کودک ایجاد کند، از جمله: کم خونی، ضربه مغزی، نارسایی قلبی و زردی. زردی میتواند چشم و پوست کودک را زرد نشان دهد. این بیماری زمانی رخ میهد که كبد كاملاً رشد نكرده است و یا كار نمیکند. اگر زردی شدید باشد و درمان نشود، کودک میتواند به نوعی آسیب مغزی بنام کرنیکتروس ( نوعی اختلال نادر مغزی) مبتلا شود.
تستهای مرتبط با آزمایش BG Rh
قبل از اینکه نوزادی متولد بشود، پزشک برای اطمینان از سلامتی نوزاد و مادر، آزمایشهایی را برای بیمار تجویز خواهد کرد که هر کدام در نوع خود میتواند در تشخیص بیماریها، موثر و کمک کننده باشد. یکی از تستهایی که بعد از بارداری گرفته میشود، آزمایش BG Rh است. در کنار آن تستهای دیگری نیز به عنوان غربالگری از مادر دریافت میشود که در ادامه به بیان برخی از آنها میپردازیم.
- تست HSV
برای تشخیص ویروسی به نام هرپس در بدن مادر انجام میشود. که وجود آن در بدن مادر ممکن است موجب عفونت دهان و در برخی موارد عفونت ناحیهی تناسلی شود. - تست هپاتیت بی و آزمایش ایدز
این دو تست با نامهای HBs Ag و HIV شناخته میشود و برای تشخیص عدم ابتلای بیمار به هپاتیت بی و ایدز بسیار مهم هستند. - تست تشخیص کم خونی باآزمایش CBC ( آزمایش شمارش کامل سلولهای خون)
در این آزمایش با بررسی تعداد گلبولهای قرمز و میزان هموگلوبین خون، کم خونی مادر تشخیص داده می شود. - تست VDRL
این آزمایش برای تشخیص عفونتهای احتمالی که ممکن است از طریق جنسی منتقل شوند تجویز میشود. - آزمایش FBS
از دیگر تستهای فراوردههای خونی، تست مربوط به قند خون ناشتا است. این تست سطح گلوکز خون را اندازهگیری خواهد کرد.
اگر نسخه دارید و میخواهید آزمایش خود را در منزل انجام دهید، کلیک کنید!
چه عواملی در نتیجه آزمایش BG Rh موثر هستند.
شرایط زیر میتوانند بر نتیجهی آزمایش BG Rh تاثیر گذار باشند:
- باردار بودن.
- دوران عادت ماهانه در بانوان.
- مصرف مواد مخدر.
- مصرف مواد غذایی که دارای قند زیادی هستند.
- استرس پس از عمل جراحی و قبل از آزمایش خون.
- انجام فعالیت سنگین مانند ورزشهای سخت قبل از آزمایش
آیا میتوان آزمایش BG Rh را در منزل انجام داد؟
برای انجام طیف وسیعی از آزمایشها به نمونه خون نیاز است. به همین دلیل بسیاری از آنها در خانه به راحتی انجام خواهند شد. کارشناسان هومکا در مورد چگونگی ارائه خدمت آزمایش در منزل، شما را راهنمایی خواهند کرد.
برای ثبت درخواست خود فقط کافی است با شماره ۰۲۱۶۷۳۷۱ تماس بگیرید. همچنین میتوانید همین حالا بر روی بنر زیر کلیک کرده و سفارش خود را ثبت نمایید. پس گذشت لحظاتی کوتاه، کارشناس هومکا با شما تماس خواهد گرفت. در همین مرحله همه سوالات خود را بپرسید. چنانچه موافقت کنید، درخواست به طور نهایی ثبت خواهد شد. حالا فقط کافی است در خانه بمانید تا متخصص هومکا را در منزل یا محل مورد نظر خود ملاقات کنید.
هرجای تهران، کرج، تبریز، مشهد، اصفهان، شیراز، اهواز، قزوین و رشت که ساکن باشید، میتوانید از خدمات آزمایشگاهی و درمانی هومکا بهره ببرید. هومکا همراه شما در مسیر سلامتی است. این مسیر را به دیگران نیز معرفی کنید.