
گاهی اوقات، خانمها ممکن است به دلیل افت فشار خون، بیماریها یا بارداری نیاز به تزریق سرم، واکسن و آمپولهای تقویتی یا درمانی داشته باشند. اما شاید برای شما مهم باشد که تزریقات توسط خانم انجام شود و اینکه امکان دارد مراجعهی حضوری به مراکز درمانی هم برایتان میسر نباشد. مجموعهی هوم کا با کادری از پرسنل مجرب و آموزش دیده آمادهی خدمترسانی به شما عزیزان میباشد. اگر قصد انجام تزریقات در منزل توسط خانم را دارید، این کار را به هوم کا محول کنید!
تزریق یا انژکسیون روشی برای وارد کردن داروهای مایع یا واکسن با استفاده از سرنگ و سوزن به داخل بدن است. دارو ممکن است در پوست، زیر پوست، داخل ماهیچه یا داخل رگ تزریق شود. راههای معمول تزریق دارو عبارتند از:
١ - وريدي
٢ - عضلاني
٣ - داخل جلدي
۴ - زير جلدي
١ - تزریق وریدی
در این نوع تزریق دارو حتماً باید داخل ورید تزریق شود. بعضی از افراد به انجام تزریق وریدی حساسیت دارند و بدن آنها واکنش منفی نشان میدهد. تزریق وریدی مزایایی دارد. در بخش زیر به بررسی مزایای تزریق وریدی میپردازیم:
✔ به علت سرعت پاسخدهی بیشتر تزریق وریدی، در موارد اورژانسی کاربردیتر است.
✔ جذب موثرتر دارو با تزریق از راه وریدی؛
✔درد کمتز نسبت به روشهای تزریقی دیگر؛
✔ جاگزین مناسبی برای داروهای خوراکی
٢- تزریق عضلانی
رایجترین نوع تزریق آمپول به بیمار معمولاً به شیوه تزریق ماهیچهای است. وقتیکه دارو جذب گوارشی ندارد یا بعد از جذب در کبد به مقدار زیاد تخریب میشود از روش تزریق عضلانی استفاده میکنیم. در تزريق عضلاني ، دارو در عضله وزير بافت زير جلدي تزريق میشود. در این روش، دارو سريعتر از روش زير جلدي جذب ميشود ولی خطر آسیب اعصاب و تزريق دارو داخل عروق خوني وجود دارد . تعیین محل تزریق به عوامل مختفی بستگي دارد که شامل حجم مادهای که باید تزریق شود، ماهیت داروي تجویزی، وزن بیمار، میزان بافت عضلاني در دسترس براي تزريق، تکنیک تزریق، مجاورت اعصاب و عروق خوني پوست اطراف محل تزريق است.
نحوهی انجام تزریقات عضلانی اهمیت زیادی دارد و پرستار باید باتوحه به سن و شرایط بیمار، محل تزریق را به درستی انتخاب کند. بعد از انجام تزریقات عضلانی ممکن است درد شدید در محل تزریق، تورم، سوزن سوزن شدن یا بیحسی، قرمزی و تورم در محل تزریق را احساس کنید. سه محل براي تزريقات عضلاني عبارتند از:
✔ عضلات سرین در دو طرف باسن؛
✔ قسمت خارجی عضله ران؛
✔ عضلات چهار سر ران؛
✔ عضله دلتوئید در قسمت بالاي بازو.
٣- تزریق داخل جلدی
تزريق داخل جلدي، تزريق مقدار کمي از مايع به داخل لایههای پوست است از روش تزریق داخل جلدی برای تشخیص و تست آلرژی و حساسیت به برخی از داروها مانند پنی سیلین, بررسی پاسخ سیستم ایمنی و تزریق بعضی از واکسنها استفاده میشود. به علت اينکه جريان خون پوست کم است، روند جذب دارو به آهستگی صورت میگیرد و اثرات موضعي به جاي ميگذارد. برای ساعد بالاي بازو، کتف و بالاي قفسه سینه از روش تزریق داخل جلدی استفاده میشود.
۴- تزریق زیرجلدی
تزریق زیر جلدی در بافت چربی که درست زیرپوست قرار دارد انجام میشود. بسیاری از داروها مانند واکسن، داروهای قبل ازعمل جراحی و انسولین با این روش تزریق میشوند. در این روش، هر ساعت مقدار کمی دارو ازمحل تزریق جذب می-شود. به همین دلیل، غلظت دارو در بدن کم میشود، اما اثرات دارو ازچند دقیقه تا ساعت ادامه دارد. در هر بخش از بدن میتوانید از تزریق زیر جلدی استفاده کنید، ولی تزریق زیرجلدی در بخش رویی بازو، بخش فوقانی ران، روی شکم و کتفها رایجتر است.
۵- سرم درمانی در منزل توسط خانم
گاهی اوقات به علت بیماری، بیمار آب زیادی را از دست داده یا دچار افت فشار خون میشود یا قادر به خوردن غذا نیست، در این مواقع برای فرد سرم تجویز میشود. خانمها بیشتر دچار افت فشار خون میشوند به همین دلیل پزشک ممکن است در این مواقع برای آنها سرم تجویز کند. اگر خانم هستید و تمایل دارید که در منزل خودتان توسط پرستار خانم سرم برای شما تزریق شود، این کار را به هوم کا بسپارید!
انواع سرم از نظر ترکیب مواد شیمیایی عبارتند از:
✔ محلولهای نمکی؛
✔ محلول قندی؛
✔ محلول قندی-نمکی؛
✔ محلول قلیایی؛
✔ محول تغذیهای.
گاهی اوقات، خانمها به دلایل مختلف مانند بارداری، مشکلات هورمونی، بیماریهایی مثل اِم اِس یا حتی یک التهاب ساده به تزریق آمپول نیاز پیدا میکنند. اکثر زنان تمایل دارند که تزریقات توسط خانم انجام شود. ما در مجموعهی هوم کا خدمات تزریقات توسط خانم را برای رفاه حال شما عزیزان ارائه میدهیم.
✔ کاهش خطر ابتلا به عفونت بیمارستانی؛
✔ انجام تزریقات در کمترین زمان؛
✔ کاهش هزینهها؛
✔ افزایش راحتی خانمها به خاطر انجام تزریقات توسط خانم؛
✔ خداحافظی با ترافیکهای طولانی برای رفتن به مراکز درمانی؛
✔ انجام تزریقات با دقت بیشتر توسط پرستار خانم؛
✔ کاهش استرس و ترس ناشی از تزریقات.
١- قرار دادن بیمار در وضعیت مناسب و توجه به حال بیمار و کنترل علائم حیاتی در صورت لزوم؛
٢- شستشوی دست با آب صابون و پوشیدن دستکش؛
٣- کنترل داروھای مورد نظر از نظر؛
۴- انتخاب وسایل تزریقات با توجه به نوع تزریق؛
۵- آماده سازی آمپول یا سرم با توجه به نوع تزریق؛
۶- تعیین و بررسی محل تزریق با توجه به نوع تزریق (وریدی- عضلانی- زیر جلدی- داخل جلدی)؛
۷- انجام تزریق با توجه به نوع تزریق؛
٨- دفع صحیح ضایعات ناشی از تزریق؛
٩- شستن دستها بعد از انجام تزریقات.
معمولاً خانمها تمایل دارند که در منزل خودشان و توسط پرستار خانم تزریقات برای آنها انجام شود. هوم کا یکی از مراکز شناخته شده در زمینهی ارائهی خدمات درمانی و مراقبتی به ساکنین شهر تهران میباشد. چنانچه قصد انجام تزریقات در منزل توسط خانم را دارید، به وبسایت هوم کا مراجعه نموده و درخواست خود را ثبت کنید. کارشناسان ما برای دریافت جزئیات بیشتر در اسرع وقت با شما تماس میگیرند و جزئیاتی دربارهی تعرفهی انجام تزریقات در منزل را در اختیارتان قرار میدهند. همچنین میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر، با شمارهی ۰۲۱۹۱۰۲۵۵۹۵ تماس بگیرید.