مشاوره روابط زناشویی در دوران بارداری
خانه
مقالات
مشاوره روابط زناشویی در دوران بارداری

مشاوره روابط زناشویی در دوران بارداری

آخرین تاریخ به روز رسانی: 1403/02/04
مشاوره روابط زناشویی در دوران بارداری
در این مقاله قصد داریم در مورد ایمنی و خطرات رابطه جنسی در دوره بارداری و مشاوره روابط زناشویی در این دوران مطالبی را ارائه بدهیم.

 بنر عدم ارائه خدمت

شما تغییر کرده‌اید، باردار هستید و درآینده‌ای نچندان دور یعنی ۹ ماه دیگر مادر می‌شوید. با شروع بارداری و پدیدار شدن تغییرات ناشی از بارداری، تاثیرات این دگرگونی را بصورت محسوس روی فعالیت‌های کاری، روزمره، ورزشی و حتی روابط زناشویی خود مشاهده می‌کنید. ممکن است بتوان برخی از آن‌ها را شخصی دانست و به طریقی راه‌حلی برای سامان دادنشان پیدا کرد اما شاید درباره روابط زناشویی و تغییراتی که ممکن است در دوره بارداری درآن بوجود آید کمی احساس نگرانی کنید. اما این مسئله‌ای حل نشدنی نیست و می‌توان تمام ابعاد روابط زناشویی را نیز در سلامت حفظ کرد.

مشاوره روابط زناشویی در دوران بارداری

 

مشاور روابط زناشویی بارداری

مشاوره روابط زناشویی در دوران بارداری یکی از بهترین راهکارها برای این است که شما در دوره بارداری نیز بتوانید مدیر خوبی برای روابط عاطفی و جنسی میان خود و همسرتان باشید. اگر به یک مشاور خوب جهت راهنمایی احتیاج دارید خدمات مراقبت بارداری و پزشک در منزل هوم کا Homeca و تیم متخصص آن آماده ارائه خدمات مشاوره‌ای به شما هستند.
حتی می‌توانید خدمات جلسات مشاوره خود را در منزل دریافت کنید. کافیست با ما در ارتباط باشید بصورت تماس تلفنی و یا آنلاین. البته هوم کا تمام خدمات مربوط به دوران بارداری از جمله انجام انواع تست‌های لازم در دوره بارداری، مشاوره مامایی، مشاوره درباره حفظ سلامت نوزاد و حتی یوگا در خانه را هم در سبد خدماتی خود دارد.
در این قسمت درمورد ابعاد متفاوت روابط زناشویی که فکر می‌کنید در دوره بارداری ممکن است تاثیر بپذیرند صحبت می‌کنیم:

درباره بارداری این موارد را در نظر داشته باشید:
✔ بارداری تجربه‌ای بزرگ و تغییر دهنده است.

✔ خواب شما از حالت نرمال شاید خارج شود.

✔ کارتان تحت تاثیر این دگرگونی قرار می‌گیرد.

✔ در طول دوره بارداری عادات غذایی و نحوه تغذیه شما تغییر می‌کند.

✔ علاوه‌بر اینکه شما نوزادی را متولد می‌کنید، تجربه‌ای متفاوت از زندگی فردی و زناشویی را خواهید داشت.

زندگی شما عوض می‌شود، اما تمام اینها به معنی بد بودن بارداری و توصیه به مادر نشدن نیست، بلکه تنها نکاتی هستند برای اینکه آماده باشید و با آگاهی وارد این دوره زیبا شوید.
حتما با پزشکتان درباره توصیه‌های دارویی و عدم مصرف آن‌ها صحبت کردید. درمورد فرآیند بارداری و کارهایی که پزشک برای شما و جنین انجام می‌دهد مشورت کردید. پزشک به شما توصیه کرده که چگونه وزنتان را کنترل کنید و از طرفی دچار کمبود مواد مغذی نشوید.
حتما ارائه دهنده خدمات بهداشتی در دوره بارداری با شما در تماس است و توصیه‌هایش تمامی ندارد. اما با تمام این مراقبت‌ها و پیش‌بینی‌ها هنوز مواردی هستند، افزایش و کاهش وابستگی شما به همسر که سوال شماست و تعیین تکلیف درمورد روابط جنسی که یکی از آن مواردیست که شاید فکرش را نکردید.

 

رابطه جنسی در دوران بارداری

این سوال البته بیشتر برای پدرها مطرح می‌شود:
✔ آیا رابطه جنسی برای جنین خطر دارد؟ خیلی راحت بگوییم نه، نگران نباشید. اگر رابطه شما ایمن باشد خطری در کار نیست!

داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری کاملاً ایمن است مگر اینکه پزشک یا ماما به شما گفته باشد که این کار را نکنید. رابطه جنسی به کودک شما آسیب نمی رساند. آلت تناسلی شریک زندگی شما نمی تواند فراتر از واژن شما نفوذ کند و کودک نمی‌تواند آنچه که در آنجا اتفاق می‌افتد تشخیص دهد. با این حال، تغییر میل جنسی شما در دوران بارداری طبیعی است. مایع منی و اسپرم که در حین رابطه جنسی در واژن ریخته می‌شود به کودک آسیب نمی رساند.
کودک در حال رشد شما توسط مایع آمنیوتیک در رحم شما و همچنین توسط عضلات قوی رحم محافظت می‌شود. فعالیت جنسی تاثیری در کودک شما نخواهد داشت، به شرطی که عوارضی مانند زایمان زودرس یا مشکلات جفت نداشته باشید.
رابطه جنسی در دوران بارداری کاملاً بی خطر تلقی می شود. در یک بارداری طبیعی، رابطه جنسی با سقط زودرس ارتباط ندارد. اما در نظر بگیرید در دوران بارداری یک ارگاسم یا حتی رابطه جنسی می تواند باعث انقباض شود (معروف به انقباضات Braxton Hicks) و عضلات رحم سخت می‌شوند. تیم هوم کا در کنار شماست می‌توانید در تمام زمینه‌ها با پزشکان و مشاوران بارداری مشورت کنید.

 

ایمنی رابطه جنسی در دوره بارداری 

همانطورکه اشاره کردیم خطری وجود ندارد. تا وقتی که شما یک بارداری سالم را سپری می‌کنید و مشکلی بخصوصی به لحاظ سلامتی جسمی و از طرف جنین ندارید این رابطه می‌تواند سیر طبیعی خود را داشته باشد. اگر مادر سلامت است و وضعیت طبیعی دارد داشتن رابطه جنسی در دوره بارداری کاملا ایمن خواهد بود.

تفاوت‌ها بی‌شمار است:
✔ همه بانوان یک نوع بارداری با یک نوع علائم و عوارض را تجربه نمی‌کنند، بنابراین بارداری خود را با دیگری مقایسه نکنید، بخصوص روابطتان را.

✔ در شروع بارداری که همراه با نوسانات شدید هورمونی است احتمالا دچار تهوع‌های تکراری، خستگی بدن و حساس شدن پستان‌ها می‌شوید، بنابراین غیرطبیعی نیست که میل شما به شریک جنسیتان کمی کاهش پیدا کند.

✔ در ماه‌های آخر بارداری و نزدیک به تولد نوزاد شرایط به گونه‌ای دیگر است: کمردرد بیشتر می‌شود، شکم بزرگ‌تر شده، وزن شما افزایش یافته و هورمون‌ها مجددا تغییرات زیادی در بدن بوجود می‌آورند. پس در این بازه زمانی هم ممکن است کاهش میل جنسی را تجربه کنید.

✔ از آنجایی که دوره بارداری برای خانم‌ها یک تصویر احساسی قوی دارد بنابراین بیشتر از اینکه نیاز به رابطه جنسی داشته باشند، احتیاج به توجه و ابراز محبت خواهند داشت. البته این مورد حتی در مواردی می‌تواند احساس همدلی و علاقه را بین زن و شوهر تقویت کند.

✔ چنانچه شما نگران تغییر رابطه خود در دوره بارداری هستید و احساس می‌کنید این مسئله ممکن است به روابط زناشوییتان آسیب بزند، حتما با همسرتان صحبت کنید و نگرانی خود را پنهان نکنید.

✔ با مطرح کردن این موضوع دلایل و شرایط برای همسرتان روشن می‌شود، درک بهتری از شرایط خواهد داشت و حتی شاید رابطه شما بهتر هم بشود.

✔ عده‌ای از متخصصان توصیه می‌کنند که برای افزایش ایمنی بارداری در هفته‌های آخر از رابطه جنسی دوری کنید، چرا که منی حاوی پروستاگلاندین است و می‌تواند تحریک انقباضاط را بدنبال داشته باشد.

✔ برخی دیگر از متخصصین و پزشکان این را تنها یک نظر است و منی نمی‌تواند به زایمان ارتباطی داشته باشد. آن‌ها انقباضات ناشی از ارگاسم را متفاوت از انقباضات زایمان می دانند و معتقدند که این انقباضات منجرب به زایمان نمی‌شوند.

مشاوره روابط زناشویی در دوران بارداری

 

در چه مواقعی رابطه جنسی در بارداری منع می شود؟

همانطور که توضیح داریم شما برای ادامه رابطه جنسی خود در دوره بارداری منع و محدودیتی ندارید، اما در مواردی ممکن است جلوگیری از آن به نفع شما باشد. اگر شما بارداری پرخطری داشته باشید پزشک یا مشاور خدمات بهداشتی توصیه می‌کند که در این موارد از رابطه جنسی بپرهیزید. مانند شرایط زیر:

✔ قبلا ضربه و یا آسیب‌هایی به شما وارد شده  است.

✔ از واژن مایع آمنیوتیک خارج می‌شود.

✔ دهانه رحم مقاوت لازم است ندارد و باز می‌شود.

✔ خونریزی ناگهانی و غیرطبیعی از واژن.

✔ بخشی و یا تمام جفت شما دهانه رحم را پوشانده است.

✔ قبلا زایمان زودرس را تجربه کردید.

✔ در ورود به رحم شما (دهانه رحم) مشکلی وجود دارد که ممکن است در معرض خطر بیشتری برای زایمان زودرس یا سقط جنین باشید.

✔ شما دوقلو دارید یا قبلاً زایمان زودرس داشته‌اید و در مراحل بعدی بارداری هستید.


اگر مادر عدم رابطه جنسی را لازم می‌داند
رابطه جنسی بیش از مقاربت معنا می‌شود، بنابراین باید برای انجام آن هر دو آمادگی داشته باشید:

✔ نگرانی و دلایل خود را درمورد عدم برقراری رابطه با همسرتان درمیان بگذارید.

✔ روش‌های کم ریسک‌تر را پیشنهاد دهید.

✔ توضیح دهید که پس از زایمان و تولد نوزاد رابطه شما به حالت طبیعی برمی‌گردد.

✔ پس از زایمان برای برگشت به روابط جنسی بصورت قبل از بارداری چند هفته به خود فرصت دهید تا بدنتان آمادگی لازم را بدست آورد.


احساسات و وابستگی‌های مادر باردار نسبت به همسر
دومین مقوله‌ای که ممکن است در دوره بارداری ذهنتان را مشغول کند، مبحث میزان وابستگی شما به همسرتان است. فکر می‌کنید در این دوره احساسات شما تغییری می‌کند؟ روابطتان به چه صورت پیش خواهد رفت؟ کمی بیشتر دراین مورد صحبت کنیم:

 

روابط جنسی سالم زنان باردار و تغییرات احساسی

وقتی شما باردار می‌شوید ترشح هورمون‌های بیشتر سبب می‌شود که شما تغییرات احساسی زیادی را تجربه کنید. این طبیعیست که احساس کنید زندگیتان تغییر کرده و حتی حالات غیرمعمول و احساسی را در همسرتان نیز مشاهده می‌کنید. البته فقط این نیست و تغییرات و دگرگونی‌های بدنتان نیز روی این احساسات موثر خواهد بود. پس ممکن است این احساسات را داشته باشید:

✔ بیش از حد معمول احساس خستگی می‌کنید، فکر می‌کنید آسیب‌‌‌پذیر شده‌اید و دوست دارید که حمایت بیشتری از سوی همسرتان دریافت کنید.

✔ همسرتان بیشتر و یا کمتر از شما درگیر فرآیند بارداری شده و نسبت به آن علاقمندی نشان می‌دهد و یا نسبت به آن سرد است.

✔ علاقه شما نسبت به رابطه جنسی کمتر و یا بیشتر شده است.

در اوایل دوره بارداری شاید احساس کنید که همسرتان نسبت به این اتفاق و مسئله فرزنددار شدن چندان خوشحال نیست و آنگونه که باید احساسات از خود نشان نداده. چنانچه چنین حالتی برای شما رخ داده خیلی نگران نباشید. این کاملا گذراست و به احتمال قوی تنها محدود به دوره بارداری شماست و پس از تولد نوزاد شرایط کاملا تغییر خواهد کرد.
معمولا مردان پس از تولد نوزاد و یا با پیشرفت دوره بارداری یاد می‌گیرند که چگونه احساسات خود را بروز دهند. بخصوص از دوره‌ای که جنین شروع به حرکت می‌کند و پدر هم آن را می‌تواند حس کند رابطه‌ای قوی ایجاد می‌شود.
چنانچه شما پیش‌از بارداری نیز احساساتی متفاوت درمورد فرزنددار شدن داشتید شاید این احساس که او خوشحال نیست در شما قویتر باشد اما همانطورکه گفتیم با پیشرفت دوره بارداری احساسات همسرتان تغییر می‌کند و نقطه نظرات شما مشترک خواهد شد.

مشاوره روابط زناشویی در دوران بارداری

 

تجارب بارداری و تاثیری پذیری روابط زناشویی از آن

هر دو ممکن است از بارداری و تولد یک نوزاد بسیار خوشحال باشید، اما بدلیل تغییراتی که در دوره بارداری تجربه می‌کنید شاید روابط شما تحت فشارهایی قرار بگیرد. به برخی از تغییرات و دگرگونی‌هایی که می‌توانند روابط زن و شوهر را تحت تاثیر قرار بدهند اشاره می‌کنیم:

✔ فکر به دیگری و عدم تمرکز بر روابطتان ممکن است سبب بروز تنش میان شما شود.

✔ ممکن است از بچه‌دار شدن و زمان مناسب آن نگرانی داشته باشید.

✔ نگران تاثیر بارداری و فرزندآوری بر شغل و استقلال خود باشید.

✔ نگرانید که پس از تولد نوزاد نتوانید به لحاظ اقتصادی مدیریت خوبی انجام دهید.

✔ روابط جنسی شما یکسان نیست و یکی از دیگری بیشتر آن را تجربه می‌کند.

✔ نظرتان درمورد تغییر فرم بدنتان خوب نیست و این احساسات منفی می‌تواند روی روابط شما موثر باشد.

این تجربیات جدید هستند و اگر احساس سردرگمی، عدم اطمینان و نگرانی درباره همسرتان سراغتان آمده خیلی غیرطبیعی نیست. توصیه می‌کنیم دراین مواقع حتما باهم گفتگو کنید و از احساسات منفی و مثبت را باهم درمیان بگذارید. مشاوران ما در هوم کا می‌توانند در این زمینه کمک بسیاری به شما و همسرتان بکنند.
در اغلب موارد صحبت کردن باعث می‌شود که سوء برداشت‌ها ازبین بروند، روابط شما تقویت شود، امید به زندگی شما برگردد و درگیری‌های لفظی و تنش‌های احساسی به حداقل برسد و یا کاملا برطرف شود.

 

نکاتی در مورد روابط زناشویی در دوران بارداری

نکاتی هستند که به پرورش رابطه احساسی شما در بارداری کمک می‌کنند. بارداری برخلاف تصور عموم که سبب جدایی زوجین می‌شود، اتفاقیست برای تقویت روابط زناشویی. دراین دوره شما نقش‌های جدیدی را پذیرفته‌اید، جسم شما تغییر می‌کند و احساساتتان دگرگون می‌شود. بنابراین باید برای پرورش روابط خود در این دوره به نکاتی توجه کنید:

درمورد تصوراتتان از آینده و احساسات خود درمورد بارداری حرف بزنید:
✔ برای اینکه بتوانید به تفاهم درمورد بارداری و فرزندآوری برسید باید باهم صحبت کنید. هرآنچه که درمورد بارداری متصور می‌شوید بگویید و احساسات خود نسبت به مادر یا پدر شدن را نشان دهید. نکات مثبت و منفی باید درکنار هم گفته شوند.

✔ درمورد نظرات مخالف یکدیگر را سرزنش نکنید. روشی را برای بیان دیدگاه و نظر خود انتخاب کنید که برای او قابل درک و پذیرش باشد.


آرزوها هم مهم هستند
✔ برخی صحبت از آرزو را غیرمنطقی میدانند اما بازگو کردن آرزوها درمورد خانواده و گسترش آن می‌تواند به اهل مشکلات کمک کند.

✔ آداب و رسومی که درمورد بچه‌دار شدن در خانواده‌هایتان مرسوم است باهم درمیان بگذارید.


سبک پرورش فرزند را توضیح دهید
✔ ممکن است برای تربیت و فرزندآوری هریک سبک پرورشی خاصی را قبول داشته باشید. درمورد سبک پرورشی موردنظرتان باهم صحبت کنید و تفاوت‌ها را در نقطه‌ای به اشتراک برسانید.

✔ مذاکره و سازش دراین مواقع بهترین کار است چرا که درصورت نرسیدن به نقطه نظری مشترک مشکل بزرگ‌تر می‌شود.


نیازهای جنسی را پنهان نکنید
✔ اگر تغییرات دوره بارداری برای شما مشکل آفرین است و احساس می‌کنید به رابطه جنسی شما لطمه میزند آن را مطرح کنید.

✔ نیازهای جنسی خود را صادقانه بگویید و پاسخ معقول شریک زندگی خود را بپذیرید.


شنونده خوبی باشید
✔ به شریک زندگی خود اجازه دهید صحبت‌هایش را تکمیل کند و حرفهایش را قطع نکنید. با اینکار نشان می‌دهید که به صحبت‌هایش به خوبی گوش می‌دهید.

✔ خوب گوش دادن باعث می‌شود که شما بتوانید از جمع بندی حرف‌ها به نتیجه‌ای مطلوب برسید.

مشاوره روابط زناشویی در دوران بارداری

 

چگونه تغییرات روابط زناشوی در دوران بارداری را مدیریت کنیم؟

حتما از گفته‌های فوق به نتایج خوبی رسیدید و متوجه شدید که باردار شدن پایان یک رابطه عاشقانه نیست. بارداری دوره‌ای جدید از زندگی شما و همسرتان است. ممکن است در شروع آن اختلاف نظرهایی وجود داشته باشد و تغییرات احساسی شدیدی را تجربه کنید. تغییرات احساسی و عاطفی دوره بارداری درصورتیکه به درستی مدیریت شوند می‌تواند برخلاف تصور اکثریت به تقویت روابط زناشویی و استحکام زندگی منجرب شوند. اما اگر تغییراتی را تجربه کردید آن‌ها را چگونه مدیریت می‌کنید؟
برای اینکه بتوانید در نقش مادر و یا پدر تاثیرات دوره بارداری را بر روابطتان به‌خوبی مدیریت کنید لازم است آماده‌سازی عملی هم انجام دهید. اینجا به چند نکته اشاره می‌کنیم که می‌توانند در کنترل و مدیریت این جریان به شما کمک کنند:

✔ کلاسهای قبل از زایمان را امتحان کنید: مراکز تولد، بیمارستان‌ها و برخی از پزشکان خصوصی، حتی تیم هوم کا کلاس‌ها و دوره‌هایی برای والدین پیش‌از تولد و حتی قبل از بارداری برگزار می‌کنند.

✔ نگرانی خود درمورد هزینه‌های فرزندآوری و مدیریت آن را می‌توانید با نزدیکان درمیان بگذارید و درمواردی هم کمک بگیرید.

✔ تقسیم وظایف پس از تولد فرزند را به بعد از تولد موکول نکنید و درباره‌اش حرف بزنید و درمورد اینکه چگونه می‌توانید زمانی را به خود و روابطتان اختصاص دهید نیز تصمیم بگیرید.

✔ پس از تولد فرزند کمک‌ها و حمایت همسرتان را بپذیرید.

 

خدمات مراقبت بارداری و پزشک در منزل هوم کا

اگر در دوره بارداری احساس می‌کنید که به مشاوره روابط زناشویی احتیاج دارید می‌توانید بصورت تلفنی، آنلاین یا حضوری با مشاوران و پزشکان هوم کا در ارتباط باشید. 

 

بیشتر بخوانید:
آزمایشات دوران بارداری در منزل
آزمایش دیابت بارداری در منزل
آزمایش قند در منزل
مراقبت های دوران بارداری در منزل
مشاوره بارداری

 

دسترسی سریع

سوالات متداول

چرا باید قبل از بارداری، مشاوره بارداری داشته باشیم؟
مشاوره قبل از بارداری به شما کمک می‌کند تا در طول ۹ ماه بارداری سالمی داشته باشید، خطرات را بشناسید وو برای پیشگیری از آنها اقدام کنید. مشاروه بارداری به سلامتی مادر نوزاد کمک خواهد کرد.
آیا می‌توان در طی بارداری، رابط جنسی برقرار کرد؟
برای یافتن پاسخ این سوال، حتما با پزشک متخصص مشورا داشته باشید. این موضوع به طور کامل به وضعیت سلامتی مادر و جنین بستگی دارد.
چه زمانی رابطه جنسی در دوران بارداری توصیه نمی‌شود؟
به طور کلی در شرایط زیر داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری منع شده است: ✔ قبلا ضربه و یا آسیب‌هایی به شما وارد شده است. ✔ از واژن مایع آمنیوتیک خارج می‌شود. ✔ دهانه رحم مقاوت لازم است ندارد و باز می‌شود. ✔ خونریزی ناگهانی و غیرطبیعی از واژن. ✔ بخشی و یا تمام جفت شما دهانه رحم را پوشانده است. ✔ قبلا زایمان زودرس را تجربه کردید. ✔ در ورود به رحم شما (دهانه رحم) مشکلی وجود دارد که ممکن است در معرض خطر بیشتری برای زایمان زودرس یا سقط جنین باشید. ✔ شما دوقلو دارید یا قبلاً زایمان زودرس داشته‌اید و در مراحل بعدی بارداری هستید.
آیا می‌توان در دوران باردراری ورزش کرد؟
ورزش در دوران بارداری باید کاملا تحت نظر پزشک انجام شود. برخی تمرینات ورزشی سبب تقویت عضلات لگن شده و در نتیجه منجر به آسان‌تر شدن زایمان خواهد شد.
چگونه می‌توانم از خدمت مشاوره روابط زناشویی هوم‌کا استفاده کنم؟
به سایت هوم‌کا مراجعه کرده و برروی دکمه ثبت رایگان درخواست کلیک کنید. همچنین می‌توانید با شماره ۰۲۱۹۱۰۲۵۵۹۵ تماس بگیرید.

پرسش و پاسخ با پزشک

Loading...
Loading...

مقالات مرتبط

درباره‌ی این حوزه بیشتر بخوانید.
دوست دارید درباره فاکتور CBC بیشتر بدانید؟
برای دریافت فایل راهنما، کافیست اطلاعات زیر را وارد نمایید.
request
دانلود فایل
interpretation-icon

تفسیر رایگان CRP

mg/L