آزمایش RPR
خانه
مقالات
آزمایش RPR

آزمایش RPR

آخرین تاریخ به روز رسانی: 1403/02/05
آزمایش RPR روشی مطمئن برای تشخیص سفلیس ثانویه
آزمایش RPR چیست و چه تفاوتی با آزمایش VDRL دارد؟ در این مقاله از هومکا قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم. این آزمایش می تواند یکی از بیماری‌های شایع و عفونی مقاربتی را تشخیص دهد. افرادی که رفتارهای پرخطر جنسی دارند، بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند. آزمایش RPR قادر به تشخیص بیماری سفلیس (سیلفیس) است. اگر این بیماری به موقع تشخیص داده نشود، زندگی بیمار را تهدید خواهد کرد.

سفلیس عفونت مقاربتی (SIT) است که توسط باکتری ایجاد می‌شود. راه انتقال این بیماری از طریق رابطه جنسی است. اگر سفلیس به درستی درمان نشود، می‌تواند تهدید کننده زندگی باشد. از باکتری این بیماری به عنوان تروپونما پالیدوم یاد می‌شود. آزمایش RPR همراه با تست آنتی‌بادی خاص به پزشک اجازه می‌دهد تا تشخیص دهد عفونت وجود دارد یا نه. 

با تشخیص عفونت فعال، احتمال بروز عوارض و شیوع بیماری توسط فرد آلوده، کاهش پیدا می‌کند. سفلیس می‌تواند از طریق تماس جنسی با فرد آلوده و از طریق مادر به نوزاد در هنگام زایمان یا بارداری منتقل شود. با آزمایش‌های مختلف می‌توان سفلیس را تشخیص داد و روند درمان را آغاز کرد تا از بروز مشکلات حادتر در آینده جلوگیری شود.

 اگر می‌خواهید این آزمایش را در خانه انجام دهید، می‌توانید از خدمات آزمایش در منزل مجموعه هومکا بهره‌مند شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آزمایش RPR با ما همراه باشید.

دکمه ثبت درخواست رایگان

 

RPR در آزمایش خون چیست؟ 

Rapid Plasma Reagin یا به‌طور اختصار RPR تستی است که در آن آنتی‌بادی رآژین تشخیص داده می‌شود. در واقع این تست آزمایش خونی است که برای غربالگری بیماری سفلیس مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در سایت Health Line در خصوص علت تجویز این آزمایش توسط پزشک اینطور آمده است:

پزشک شما به چند دلیل ممکن است آزمایش RPR را تجویز کند. این یک روش سریع برای غربالگری افراد در معرض خطر سفلیس است. در صورت داشتن زخمی مانند سفلیس یا جوش، پزشک ممکن است این آزمایش را تجویز کند. پزشکان همچنین با استفاده از آزمایش RPR، زنان باردار را از نظر سفلیس غربال می‌کنند.

آزمایش RPR به جای باکتری عامل بیماری، آنتی بادی‌هایی را که در خون کسی مبتلا به سفلیس وجود دارد اندازه‌گیری می‌کند. همچنین می‌توان از آن برای بررسی روند درمان سفلیس فعال استفاده کرد. بعد از یک دوره درمان آنتی‌بیوتیکی موثر، پزشک انتظار دارد که تعداد آنتی بادی‌ها کاهش یابد و آزمایش RPR می‌تواند این موضوع را تأیید کند.

 

تفسیر آزمایش آر پی آر چگونه است؟

یک تست خون RPR نرمال هیچ آنتی‌بادی خاصی را که به‌طور معمول موجب عفونت می‌شود نشان نمی‌دهد. با این حال، پزشک در صورت مشاهده نکردن آنتی‌بادی نمی‌تواند احتمال ابتلا به سفلیس را به‌طور کامل رد کند.

هنگامی که به این بیماری آلوده شدید مدت زمانی طول خواهد کشید تا سیستم ایمنی بدن آنتی‌بادی‌های لازم را تولید کند. اندکی پس از عفونت، آزمایش احتمال دارد آنتی‌بادی را نشان ندهد و در واقع جواب Negative در این جا منفی کاذب خواهد بود.

منفی‌های کاذب معمولا در مراحل اولیه و انتهای عفونت بیشتر دیده می‌شوند. از آن طرف افرادی که در مرحله ثانویه (میانی) عفونت قرار دارند، نتیجه آزمایش RPR تقریبا همیشه مثبت یا Positive است.

آزمایش RPR همچنین می‌تواند نتایج مثبت کاذب ایجاد کند. بعضی از شرایطی که می‌تواند باعث ایجاد یک مثبت کاذب شود شامل موارد زیر است:

  • ایدز
  • بیماری لایم
  • مالاریا
  • لوپوس
  • انواع خاصی از ذات‌الریه، به ویژه آن‌هایی که با سیستم ایمنی آسیب‌دیده همراه هستند.

اگر نتیجه تست آر پی آر منفی است، امکان دارد پزشک از شما بخواهد چند هفته صبر کنید، سپس مجددا برای آزمایش اقدام کنید، در صورتی که طبق نظر پزشک در معرض خطر برای بیماری سفلیس قرار دارید.

برای اطمینان از نبود مثبت کاذب، پزشک قبل از شروع درمان، با آزمایش دیگری وجود آنتی‌بادی‌ها علیه باکتری عامل سفلیس را تایید می‎کند. یکی از این آزمایش‌ها، آزمایش جذب آنتی‌بادی فلورسنت ترپونمال (FTA-ABS) نام دارد.

همچنین بهتر است بدانید که گاها برخی بیماری‌های مقاربتی مانند کلامیدیا، سوزاک، تریکوموناس و HPV می‌توانند بصورت همزمان در فرد اتفاق بیفتند. به همین دلیل بهتر است تا تمامی آزمایشات مقاربتی را بطور همزمان انجام دهید.

تفسیر آزمایش

 

تفاوت آزمایش RPR و تست VDRL چیست؟ 

در واقع تست پی آر پی به عنوان تستی که پیشرفته‌تر از VDRL است مورد استفاده قرار می‌گیرد. آزمایش RPR بدون استفاده از میکروسکوپ انجام می‌شود. نتیجه را می‌توان با چشم غیر مسلح نیز مشاهده کرد.

در مقابل، آزمایش VDLR برای پی بردن به نتایج آزمایش به میکروسکوپ نیاز دارد. بیشترین آزمایش‌ها برای تشخیص سفلیس با PRP انجام می‌شود، چون انجام آن از Vdrl راحت‌تر است.

در هر دو آزمایش RPR و VLDR از خون به عنوان نمونه برای تشخیص سفلیس استفاده می‌شود. با این حال‌، در مراحل آخر سفلیس، زمانی که سیستم عصبی مرکزی درگیر می‌شود و آن را نوروسفیلیس می‌نامند. VDLR تنها آزمایشی است که در این مرحله با بررسی مایع مغزی نخاعی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

شرایط انجام آزمایش RPR چگونه است؟ 

برای انجام آزمایش RPR نیازی نیست شرایط ناشتایی را رعایت کنید. اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید بهتر است قبل از آزمایش خون در مورد آن با پزشک مشورت کنید. مصرق داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین قبل از آزمایش محدود یا قطع می‌شود.

 

تست‌های مرتبط با آزمایش RPR

 

بیماری‌های پیش زمینه‌ای تاثیر گذار در نتیجه آزمایش RPR

به‌طور کلی آزمایش RPR برای غربالگری بیماری سفلیس مورد استفاده پزشکان قرار می‌گیرد، پس تنها بیماری پیش زمینه‌ای که می‌تواند در جواب نهایی این تست تاثیرگذار باشد بیماری سفلیس خواهد بود.

 

آشنایی با علائم سفلیس 

طبیعتا وقتی فردی به بیماری سفلیس مبتلا است و آنتی‌بادی مربوط به این بیماری در خون فرد موجود است. اختلالات و علائم بالینی خاصی در پی این مشکل بروز خواهد کرد.

به عنوان مثال در افرادی که به بیماری سفلیس مبتلا هستند علائم بالینی زیر بروز پیدا می‌کند:

  • غدد و برجستگی و یا زخم روی آلت تناسلی و ناحیه مقعدی
  • زخم‌های ماندگار پوستی
  • سکته
  • مشکلات قلبی
  • مننژیت
  • از دست دادن شنوایی و بینایی
  • زوال عقل
  • از دست دادن حس پوستی
  • ناتوانی جنسی در مردان
  • بی اختیاری مثانه

پزشک می‌تواند علاوه بر استفاده از جواب آزمایش با مشاهده این علائم و اختلالات تشخیص دهد که فرد مبتلا به سفلیس شده است یا خیر و سپس روند درمان لازم را مطابق با شرایط فرد آغاز کند.

 در صورت نیاز می‌توانید از خدمات خدمات آزمایشگاهی در منزل هومکا مانند چکاپ در منزل استفاده کنید.

 

آزمایش RPR در منزل با هومکا

برای انجام آزمایش RPR و سایر آزمایشات خون مانند آزمایش ایدز، می‌توانید از خدمت آزمایش در منزل هومکا استفاده کنید. برای ثبت سفارش می‌توانید با شماره ۰۲۱۶۷۳۷۱ تماس بگیرید یا در همین صفحه بر روی دکمه ثبت رایگان درخواست کلیک کنید. همکاران ما با شما تماس خواهند گرفت تا راهنمایی‌های لازم را انجام دهند. اگر همچنان مایل به دریافت خدمت باشید، درخواست ثبت نهایی شده و متخصص هومکا به منزل یا محل مورد نظر مراجعه خواهد کرد. هومکا را به دیگران معرفی کنید. 

دکمه ثبت درخواست رایگان

دسترسی سریع

سوالات متداول

آزمایش RPR مثبت به چه معناست؟
نتیجه آزمایش مثبت ممکن است به معنای ابتلا به سفلیس باشد. اگر آزمایش غربالگری مثبت باشد، مرحله بعدی تأیید تشخیص با آزمایش اختصاصی‌تری برای سفلیس است.
چه چیزهایی می‌توانند باعث RPR مثبت شوند؟
انواع خاصی از ذات الریه، مالاریا، بارداری، لوپوس اریتماتوز سیستمیک و برخی دیگر از اختلالات خود ایمنی، سل و برخی موارد دیگر.
آیا بیماری سفلیس قابل درمان است؟
بله، سفلیس با مصرف آنتی‌بیوتیک مناسب قابل درمان است. با این حال، درمان ممکن است خسارتی را که عفونت از قبل ایجاد کرده است، جبران نکند.
علائم سفلیس در زنان چیست؟
رشد قسمت‌هایی از پوست مانند زگیل تناسلی غالبا در ناحیه تناسلی، البته ممکن است برای مردان و زنان در اطراف مقعد هم ظاهر شود. لکه‌های سفید در دهان. علائم شبه آنفولانزا مانند خستگی، سردرد، دردهای مفصلی و تب.
شرایط انجام آزمایش RPR چگونه است؟
این تست نیاز به ناشتایی ندارد.
خدمات هومکا به چه شهرهایی ارائه می‌شود؟
سراسر استان تهران، کرج و حومه و شهر مشهد.
آیا آزمایش در منرل هومکا تحت پوشش بیمه های درمانی است؟
بله. آزمایش در منزل هومکا تحت پوشش بیمه‌های پایه و تکمیلی است.

پرسش و پاسخ با پزشک

Loading...
Loading...
دوست دارید درباره فاکتور CBC بیشتر بدانید؟
برای دریافت فایل راهنما، کافیست اطلاعات زیر را وارد نمایید.
request
دانلود فایل
interpretation-icon

تفسیر رایگان CRP

mg/L