متخصص تغذیه در منزل
خانه
مقالات
متخصص تغذیه در منزل

متخصص تغذیه در منزل

آخرین تاریخ به روز رسانی: 1403/01/27
متخصص تغذیه در منزل با هومکا
متخصص تغذیه در منزل یک پشتیان و مشاور تغذیه است و به بیمار مستقر در خانه که به هر دلیلی امکان مراجعه حضوری به مطب پزشک ندارد، برنامه غذایی ارائه می‌دهد. البته خدمات متخصص تغذیه در منزل محدود به ارائه برنامه غذایی نمی‌شود و با توجه به نوع بیماری یا وضعیت جسمی فرد، به درمان یا حفظ سلامت او می‌پردازد.

عدم ارائه خدمت

کاهش یا افزایش وزن و پیروی از یک رژیم غذایی سالم برای پیشگیری از بیماری‌ها، بزرگترین چالش زندگی هر فرد است. فرقی نمی‌کند خیلی چاق یا خیلی لاغر باشید، برای دستیابی به گنج سلامتی لازم است از برنامه غذایی مخصوص به خود پیروی کنید. برنامه غذایی شما با توجه به شرایط بدنی و نیاز بدنتان به بعضی از ویتامین‌ها باید تعیین شود.
یک متخصص تغذیه با بررسی دقیق آزمایش‌ها و سوابق پزشکی شما و با تدوین یک برنامه غذایی روزانه، کمک می‌کند تا از چاقی، لاغری مفرط و ابتلای به بیماری‌ها در امان باشید.
متخصصین تغذیه با تکیه بر این شعار (غذا بهترین دارو است)، به شما در مورد تغذیه و انتخاب سبک زندگی سالم مشاوره می‌دهند. ارزیابی وضعیت فعلی شما از جمله رژیم غذایی، رژیم ورزشی و سابقه سلامتی یا بیماری، از وظایف متخصص تغذیه است.
بنابراین اگر تصمیم شما برای لاغر و حتی چاق شدن جدی است یا می‌خواهید با داشتن برنامه تغذیه سالم از بروز بیماری‌های مختلف پیشگیری یا روند درمان را شروع کنید، بهتر است بیشتر با متخصص تغذیه آشنا شوید.

ممکن است در اینجا برای شما ابهامات زیادی پیش آید از جمله اینکه:

✔ من بارها به متخصص تغذیه مراجعه کرده‌ام و هربار با رژیم‌های غذایی طاقت‌فرسا مواجه شدم ولی هیچ نتیجه مثبتی نگرفتم، چطور می‌توان به یک متخصص تغذیه جدید اطمینان کرد؟

✔ من در جلسه‌های تغذیه درمانی زیادی شرکت کردم ولی برنامه‌های غذایی من مراقبت‌های بهداشتی را در برنمی‌گرفت و به همین دلیل رژیم غذایی را ادامه ندادم. حالا چطور می‌توانم یک متخصص تغذیه پیدا کنم که با بررسی دقیق شرایط فیزیکی من یک برنامه غذایی کامل ارائه دهد؟

✔ تمام زندگی، وقت و هزینه من صرف مراجعه به مطب متخصص تغذیه شده است ولی با وجود رژیم‌های سخت غذایی هرگز به هدف نرسیدم. چه انگیزه‌ای می‌تواند من را مجاب کند تا باز هم مسیرهای طولانی را برای رفتن به مطب متخصص تغذیه طی کنم؟

با توجه به این نظرات و سوالات پرتکراری چون: 
✔ چگونه لاغر شویم؟
✔ آیا پیروی از رژیم‌های لاغری برای افرادی که در سن رشد هستند مناسب است؟
✔ چگونه با رعایت رژیم غذایی و بدون مصرف دارو لاغر شویم؟

پیشنهاد می‌کنیم درباره متخصص تغذیه در منزل بیشتر بدانید.
متخصص تغذیه در منزل با شما ملاقات می‌کند و وظیفه دارد تمام خدماتی که یک متخصص تغذیه در مطب به بیمار ارائه می‌دهد را به طور دقیق‌تر و با صرف وقت بیشتر در اختیار شما بگذارد. پس از بررسی وضعیت جسمی و روحی و پیدا کردن دلیل سوء‌تغذیه یا پرخوری، نوبت تدوین یک برنامه غذایی همه جانبه است.
از آنجایی که امکان درمان بسیاری از بیماری‌ها چون فقر آهن، بیماری کرونا، دیابت و غیره با رعایت تغذیه سالم وجود دارد، متخصص تغذیه در خانه شما وظیفه دارد برنامه غذایی را تدوین کند که علاوه بر رسیدن به هدف کاهش یا افزایش وزن، برای پیشگیری و درمان بیماری‌هایتان نیز مفید باشد.
برای آشنایی کامل با خدمت جدید متخصص تغذیه در منزل تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. 

 

تعریفی مختصر از متخصص تغذیه در منزل 

متخصص تغذیه در منزل یک پشتیان و مشاور تغذیه است و به بیماران مستقر در خانه که به هر دلیلی امکان مراجعه حضوری به مطب پزشک ندارند، برنامه غذایی ارائه می‌دهد. البته خدمات متخصص تغذیه در منزل محدود به ارائه برنامه غذایی برای کنترل وزن نمی‌شود و با توجه به نوع بیماری یا وضعیت جسمی فرد، به درمان یا حفظ سلامت او می‌پردازد. موضوعات مختلفی چون مدیریت وزن، تغذیه ورزشی، سلامت قلب، دیابت، آلرژی، تغذیه بارداری و غیره در حوزه وظایف متخصص تغذیه در منزل قرار دارد.

 

یک متخصص تغذیه در منزل باید چه خصوصیاتی داشته باشد؟

فرد متقاضی تغذیه درمانی، انتظاراتی از یک متخصص تغذیه دارد که اگر برآورده نشود، فرد تغذیه درمانی را ادامه نخواهد داد.

 

انتظارات شما از یک متخصص تغذیه خوب چیست؟

در این بخش قرار است خصوصیات و ویژگی‌هایی که یک متخصص تغذیه خوب و حرفه‌ای باید داشته باشد می‌پردازیم:

✔ مشاور تغذیه باید در علم تغذیه تخصص کافی داشته باشد. یعنی باید علم و آگاهی او در حوزه تغذیه به حدی باشد که بتواند یک برنامه غذایی خوب برای افراد با مشکلات مختلف بنوسید. در صورتی که متخصص تغذیه در ابتدا دوره تحصیلی پزشکی عمومی را گذرانده باشد و در دوره‌های تغذیه شرکت کرده باشد، گزینه انتخابی بهتری خواهد بود.

✔ متخصص تغذیه در کنار علم تغذیه، باید یک منبع آموزشی خوب محسوب شود. یعنی توانایی داشته باشد تا بتواند لایف استایل و عادات غذایی را به بهترین شکل اصلاح کند و آسیبی به بدن فرد متقاضی وارد نکند.

✔ شنونده خوب بودن از دیگر خصوصیات یک متخصص تغذیه حرفه‌ای است. شخص متخصص باید بتواند با شنیدن حرف‌های فرد متقاضی تغذیه درمانی، بدون قضاوت، بهترین راه‌حل را پیش روی او قرار دهد.

✔ هماهنگی با تغییرات، از مهم‌ترین ویژگی‌های یک متخصص تغذیه برتر است. از آن جایی که بدن مدام در حال تغییر است، تغذیه درمانی هم باید مطابق با این تغییرات ارائه شود. پس اگر متخصص تغذیه‌ای تغییرات کلی را مد نظر قرار نداد، گزینه انتخابی خوبی برای ادامه درمان نخواهد بود.

✔ متخصص تغذیه‌ای خوب و قابل قبول است که برای متقاضیان خود امور پشتیبانی در نظر بگیرد. پشتیبانی کمک می‌کند تا تغذیه درمانی نتیجه بهتری به همراه داشته باشد.

✔ ایجاد انگیزه در فرد متقاضی کمک می‌کند تا نتیجه نهایی بهتری از تغذیه درمانی بگیرد. پس اگر متخصص تغذیه‌ای ایجاد انگیزه نکرد و تنها یک روتین کلی را پیش گرفت، باید در انتخاب او تجدیدنظر شود. بنابراین ایجاد کردن انگیزه هم می‌تواند از خصوصیات و ویژگی‌های یک متخصص تغذیه خوب باشد.

✔ یک متخصص تغذیه خوب، هیچ وقت سراغ مکمل و داروهای شیمیایی نمی‌رود. اگر متخصصی که برای برنامه‌ریزی تغذیه درمانی انتخاب کرده‌اید داروهای مختلفی را پیشنهاد کرد و شما را به خرید داروهایی با برند خاص ترغیب کرد، به سراغ متخصص دیگری بروید.

جدای از این مباحث، سعی کنید مربیان ورزشی را برای تغذیه درمانی انتخاب نکنید. مگر این که دوره‌های مشاوره تغذیه را گذرانده باشند.

 

چه افرادی به متخصص تغذیه در منزل نیاز دارند؟

بسیاری عادت دارند تا در برابر درمان مقاومت کنند اما نیاز شدیدی هم به درمان دارند. به نظر شما چرا ما باید از یک متخصص تغذیه حرفه‌ای کمک بگیریم؟ آیا تفاوتی بین افراد وجود دارد؟ 
در پاسخ به سوالات قبل باید گفت که بله، تفاوت زیادی بین انسان‌ها وجود دارد. افراد تغذیه‌ها و مکانیسم بدنی مختلفی دارند که همه این موارد باعث می‌شوند یک متخصص تغذیه وارد میدان شود! اگر نیازی به کنترل تغذیه خود نداشتیم روز به روز چاق‌تر می‌شدیم و در آینده به دام بیماری‌های خطرناکی مانند فشار خون می‌افتادیم. بنابراین مشاوره با یک متخصص تغذیه کار‌درست از ضروریات زندگی ما است.
حالا سوالی که پیش می‌آید این است که چطور تشخیص دهیم به متخصص تغذیه نیاز داریم یا خیر؟ اصولا چه افرادی باید به یک متخصص تغذیه مراجعه کنند و به چه افرادی توصیه می‌کنیم پیشگیری کنند؟
قبل از پاسخ به سوالات بالا باید بدانیم که مراجعه به یک پزشک تغذیه در چه حالاتی لازم است.

 

چه زمانی به متخصص تغذیه در منزل مراجعه کنیم؟

حالت اول: بروز مشکلات جسمی و روحی
اگر به مشکلات تغذیه‌ای برخورده‌اید و می‌خواهید هر چه سریع‌تر از شر آن‌ها خلاص شوید، مراجعه به پزشک ضروری است. توجه داشته باشید که اگر دیر اقدام کنید ممکن است مشکلات جدی‌تر و خطرناک‌تری اتفاق بیفتند. به محض مشاهده اولین نشانه‌های بیماری یا مشکلات به وجود آمده، به متخصص تغذیه رجوع کنید.

حالت دوم: پیشگیری 
اگر در این زمینه در سلامتی کامل به سر می‌برید، باید اول از همه شکر کنید اما این کار به تنهایی کافی نیست. هر کدام از ما انسان‌ها در سنین مختلف درگیر فعل و انفعالات متفاوتی در بدن خود می‌شویم. برای مثال در کودکی رشد بالایی داریم و مواد غذایی صرف این رشد می‌شوند. سپس در دوران میان‌سالی به دلیل تحرک کم و توقف رشد، بیشتر مواد اولیه به چربی‌ها و مواد دیگر تبدیل می‌شوند که عموما مطلوب نیستند و برای بدن ضرر دارند. 
حالا به نظر شما شکرگزاری تنها کاری است که باید انجام دهیم؟ واضح است که خیر. اگر اکنون در وضعیت مناسبی به سر می‌برید نباید آینده‌نگری را کنار بگذارید و به همین شکل ادامه دهید. به فکر وضعیت جسمانی خود در آینده نیز باشید. بنابراین اگر مشکل خاصی ندارید باز هم با پزشک مشورت کنید. متخصص تغذیه برنامه غذایی اصولی و بلند‌مدت به شما ارائه می‌کند تا طبق آن پیش روید و از مشکلات آینده پیشگیری کنید. 
شما جزو کدام دسته هستید؟ دوست دارید از مشکلات آینده پیشگیری کنید یا از همین مشکلات در زمان فعلی رنج می‌برید؟ بهتر است به فهرست زیر نگاهی بیاندازیم.

 

کدام افراد به منظور پیشگیری از متخصص تغذیه در منزل استفاده می‌کنند

✔ ورزشکار هستند و برای اهداف حرفه‌ای تلاش می‌کنند. بنابراین باید به تغذیه خود توجه داشته باشند.

✔ گیاه‌‍خوار یا خام‌گیاه‌خوار هستند و برای تامین تمام مواد مغذی بدن، به مشورت نیاز دارند.

✔ می‌خواهند برای سلامتی خود یک برنامه روزانه و بلندمدت تنظیم کنند تا در آینده از بسیاری از مشکلات پیشگیری کرده باشند.

✔ کودکان در سن رشد که باید غذاهای مفید و مغذی مصرف کنند بنابراین به مشاوره با متخصص تغذیه نیازمند هستند.

✔ خانم‌های باردار جزو قشرهای حساس جامعه هستند و علاوه بر این دوست دارند فرزندی سالم به دنیا آورند.

✔ این افراد تنوع غذایی کمی دارند یا اشتیاقی به خوردن غذاهای تکراری ندارند (این مورد در کودکان بسیار برجسته‎تر می‎شود)

✔ افراد به غذاهای غیر مفید مانند فست‎فود‎ها علاقه زیادی دارند و نمی‎توانند آن را ترک کنند. برای جایگزینی مواد غذایی سالم‌‎تر به کمک متخصص تغذیه نیاز دارند.

 

کدام افراد به منظور درمان به متخصص تغذیه در منزل مراجعه می کنند

✔ افرادی که آلرژی دارند حتما باید با یک متخصص تغذیه خوب صحبت کنند. این آلرژی می‌تواند دلایل فراوانی داشته باشد که قطعا تنها توسط یک پزشک قابل تشخیص است. برای برطرف کردن آلرژی خود هرگز ماده غذایی خاصی را قطع نکنید یا غذایی را بیش از حد مصرف نکنید.

✔ اگر فکر می‌کنید مزاج شما دچار آمیختگی شده است یا گرمی و سردی بیش از حد به شما دست داده است، در این صورت هم باید با یک متخصص مشورت کنید.

✔ اگر با مصرف غذاهای خاصی دچار یبوست، اسهال، مسمومیت، باد معده یا نفخ می‌شوید، بهتر است مصرف آن ماده غذایی را موقتا کاهش دهید و در این فاصله از پزشک متخصص بهره‌مند شوید. استفاده از پزشک متخصص در منزل می‌تواند بسیار مفید فایده باشد. برای استفاده از خدمت پزشک در منزل می‌توانید با شماره ۰۲۱۹۱۰۲۵۵۹۵ تماس بگیرید یا بر روی دکمه ثبت رایگان درخواست کلیک نمایید.

✔ بیشتر بیمارانی که در مطب یک پزشک تغذیه حضور دارند، به علت چاقی مراجعه کرده‌اند. اگر شما هم از چاقی رنج می‌برید و دوست دارید بدنی خوش‌فرم و زیبا داشته باشید، بهتر از هر کس دیگری یک پزشک تغذیه به شما کمک خواهد کرد. رسیدن به هدفی مانند یک بدن خوش‌فرم و نرمال به صبر و البته تخصص نیاز دارد.

✔ اگر بعد از دوران چاقی توانسته‌اید خودتان را لاغر کنید نباید بدون ملاحظه به زندگی ادامه دهید بلکه باید برای حفظ این وضعیت خود برنامه داشته باشید و برای آن تلاش کنید.

✔ بعد از مشکل چاقی، مشکل لاغری پرشمارتر است اما برخلاف موضوع اول، چا‌ق‌تر شدن کاری نسبتا ساده است. البته این اتفاق هم آن قدرها آسان نیست ولی در مقام مقایسه می‌توانیم این طور بگوییم که یک متخصص غذیه به شما کمک بیشتری خواهد کرد و سریع‌تر از موارد دیگر به نتیجه خواهید رسید.

✔ اگر حالت تهوع دارید و دچار ریفلاکس معده شده‌اید سریعا با یک متخصص تغذیه مشورت کنید. برای ارتباط سریع‌تر می‌توانید با مرکز خدمات منزل هوم‌کا صحبت کنید تا خدمت متخصص تغذیه در منزل را برای شما ارائه دهند. برای ارتباط سریع‌تر با شماره ۰۲۱۹۱۰۲۵۵۹۵ تماس حاصل کنید.

✔ افسردگی و بیماری‌های روحی تاثیر بسیار زیادی در اشتهای شما خواهند داشت. بنابراین شما نیز بهتر است از شماره تماسی که در بالا درج کردیم کمک بگیرید.

 

آیا تغذیه درمانی جواب گوی بیماری های خاص است؟

در زمان‌های دور که تنوع داروها چندان زیاد نبود و هنوز فناوری تولید داروهای شیمیایی آنقدرها پیشرفت نکرده بود، بیماران بیشتر با داروهای سنتی و غذاهای مناسب بهبود پیدا می‌کردند.
شاید مدتی روش تغذیه درمانی برای بهبود بعضی از بیماری‌ها چندان مورد توجه قرار نگرفت، اما بد نیست بدانید که این روزها باز هم پزشکان بر تغذیه درمانی تاکید زیادی دارند.
تغذیه درمانی که نام دیگر آن رژیم درمانی است، باید متناسب با بدن شخص، نوع بیماری و مواردی از این قبیل مشخص شود. پس اگر از بیماری خاصی رنج می‌برید و می‌خواهید به جای استفاده از داروهای شیمیایی، روش تغذیه درمانی را امتحان کنید، توصیه می‌شود تا آخر مطلب هوم‌کا را مطالعه کنید.

 

تعذیه درمانی چیست و چه بیماری هایی با تغذیه درمانی مداوا می‌شوند؟

اگر بخواهیم تعریفی کلی از تغذیه درمانی ارائه دهیم، باید بگوییم که روش درمان بعضی از بیماری‌ها به کمک رژیم غذایی خاص است و در جهان با عنوان روش درمانی MNT مخفف Medical nutrition therapy، شناخته می‌شود.
تغذیه درمانی باید توسط متخصص و پزشک تغذیه برنامه‌ریزی شود. البته بد نیست بدانید که برنامه‌ریز‌ی‌های رژیم غذایی بیمار توسط پزشک تغذیه، باید با توجه به عوامل زیر انجام شود:

✔ معاینه فیزیکی

✔ معاینه عملکردی

✔ سن بیمار

✔ جنسیت بیمار

✔ پرونده پزشکی

بیماری‌های متعددی هستند که بدون نیاز به داروهای شیمیایی و با کمک تغذیه درمانی بهبودپذیر خواهند بود. در ادامه، چندی از این بیماری‌ها و تغذیه درمانی مناسب آن‌ها را توضیح خواهیم داد.


تغذیه درمانی دیابت
مطمئنا همه بیماری دیابت را می‌شناسید و با آن آشنایی دارید. اما لازم است بدانید که دیابت همان قند خون بالا است که متاسفانه در ایران این بیماری بسیار شایع است و باید به روش‌های مختلفی کنترل شود.
جالب است بدانید که دیابت تنها قند خون را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد، بلکه عوارض متعددی دارد از جمله افزایش فشار خون، افزایش چربی خون، مشکلات کلیوی، بروز اختلالات عصبی و غیره.
برای این که بیمار از شر دیابت خلاص شود و عوارض بد این بیماری گریبان‌گیر او نشود، بهتر است در سریع‌ترین زمان ممکن تغذیه درمانی را آغاز کند.

کلیات تغذیه درمانی برای بیماری دیابت باید به شرح زیر باشد:

کربوهیدرات مجاز: ۵۰ الی ۶۰ درصد از کالری روزانه شما را می‌تواند کربوهیدرات تشکیل دهد. البته بد نیست بدانید که کربوهیدرات‌ها بر دو نوع هستند. یکی کربوهیدرات‌های ساده و دیگری مرکب نامیده می‌شوند که افراد دیابتی بهتر است کربوهیدرات‌های ساده و غیرمرکب را در برنامه غذایی درمانی خود استفاده کنند.

مواد قندی مجاز: شاید تا چند سال گذشته تاکید پزشکان بر استفاده نکردن از قند و شکر بود، اما امروزه دیگر این فرضیه وجود ندارد و بیشتر تاکید متخصصان تغذیه روی نوع کربوهیدرات‌ها است. چون کربوهیدرات‌های ساده از میزان قند کمتری نسبت به کربوهیدرات‌های مرکب برخوردار هستند. به عنوان مثال، سیب زمینی در تغذیه درمانی بیمار دیابتی می‌تواند بیشتر از قند و شکر معمولی باعث افزایش قند خون شود.

فیبر مجاز: کمترین میزان فیبر مجاز در تغذیه درمانی بیماران دیابتی، برابر با ۲۰ گرم است. مغزیجاتی از قبیل بادام، بادام‌زمینی، گردو، فندق و غیره، گزینه‌های انتخابی خوبی برای مصرف در تغذیه درمانی هستند. همچنین میوه‌ها، سبزیجات، نان جوی سبوس‌دار و مشتقات آن می‌تواند به اندازه مشخصی در برنامه غذایی استفاده شود.

پروتئین مجاز: افراد دیابتی مجاز هستند ۱۰ تا ۲۰ درصد کل کالری مصرفی روزانه خود را به مصرف پروتئین از قبیل تخم‌مرغ، گوشت سفید و گوشت قرمز اختصاص دهند. اما این میزان بستگی به وجود داشتن یا نداشتن مشکلات کلیوی خواهد داشت.

نمک مجاز: نمک بیشترین میزان تاثیر را روی فشارخون دارد. پس بهتر است مصرف آن را به حداقل برسانید. همچنین بیمار دیابتی باید از مصرف غذاهای کنسروی اجتناب کند. چون در مقایسه با غذاهای خانگی، از مقدار نمک بیشتری برخوردار هستند.

چربی مجاز: میزان چربی می‌توند ۳۰% از کالری روزانه بیمار دیابتی را تشکیل دهد. اما بد نیست بدانید که از این ۳۰%، بهتر است ۲۰ درصد چربی‌های گیاهی و مابقی چربی حیوانی باشند.

البته این یک اصل کلی است و جزئیات بسته به شرایط بیمار، نوع دیابتی که به آن درگیر است و موارد مشابه، متغیر خواهد بود.


تغذیه درمانی زخم معده
یکی از بیماری‌های دردناک و غیرقابل تحمل، زخم معده است. این بیماری به خاطر ملتهب شدن لایه‌های مخاط معده به وجود می‌آید و مصرف بعضی مواد غذایی سبب تشدید این بیماری می‌شود.
بدون شک بیماری زخم معده یکی از بیماری‌هایی است که تغذیه درمانی می‌تواند به بهبود سریع آن کمک کند. پس اگر به این بیماری دردناک دچار شده‌اید، حتما از یک متخصص تغذیه درخواست برنامه و رژیم غذایی مناسب کنید.

به طور کلی، مواد غذایی مناسب برای بهبود زخم معده را می‌توان این طور بیان کرد:

✔ سبزیجات مثل گل کلم، کلم برگ، تربچه، فلفل دلمه‌ای، کلم بروکلی، هویج، اسفناج و دیگر سبزیجات برگ‌دار

✔ میوه‌ها مانند سیب، تمشک، شاه‌توت، توت فرنگی، گیلاس، بلوبری و غیره.

✔ عسل اصل و موم طبیعی آن

✔ دمنوش‌هایی از قبیل چای سبز، شیرین بیان، زنجبیل و غیره

✔ ادویه‌هایی مانند زردچوبه و زنجبیل

✔ روغن‌های گیاهی به خصوص روغن زیتون

✔ لبنیات پروبیوتیک

از طرف دیگر، بیماران درگیر زخم معده، باید از مصرف خوراکی‌هایی اجتناب کنند. این مواد غذایی عبارتند از قهوه، شکلات، غذاهای با طعم تند، نوشیدنی‌های الکل‌دار، نوشیدنی‌های حاوی کافئین، غذاهای اسیدی و غیره.


تغذیه درمانی فقر آهن
کم‌خونی یا فقر آهن یکی از بیماری‌هایی است که اغلب خانم‌ها با آن درگیر هستند. بعضی از رژیم‌های گیاه‌خواری، خونریزی‌های زیاد در دوران عادت ماهیانه و عواملی از این قبیل، فقر آهن یا کم‌خونی را منجر می‌شوند که برای درمان آن، بهتر است افراد از برنامه غذایی خاصی پیروی کنند.
لازم است بدانید که تغذیه درمانی برای فقر آهن، شامل مواد غذایی خاصی می‌شود که در زیر به آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

✔ جگر
✔ قلوه
✔ گوشت قرمز
✔ ماهی
✔ زرده تخم‌مرغ
✔ جعفری
✔ اسفناج
✔ عدس
✔ لوبیا
✔ دانه‌های روغنی مانند تخم کتان
✔ میوه‌های خشک مثل زردآلو، آلو و غیره

البته به جز گنجاندن این مواد غذایی حاوی آهن در تغذیه درمانی، بهتر است به نکات مهم دیگری هم توجه داشته باشید. مثلا:

✔ از خوردن موادی که حاوی اسید فیتیک هستند تا دو ساعت قبل و بعد از خوردن مواد غذایی حاوی آهن، اجتناب کنید. چون این مواد جذب آهن در بدن را کاهش می‌دهند. مانند قهوه، شیر و لبنیات و غیره.

✔ سعی کنید بیشتر از حالت عادی از مواد غذایی حاوی ویتامین C استفاده کنید. چون ویتامین C سبب جذب بیشتر آهن در بدن می‌شود.

✔ آهن موجود در پروتئین‌های حیوانی را حتی‌الامکان جایگزین آهن موجود در پروتئین‌های گیاهی کنید. چون مقدار آهن پروتئین‌های گیاهی بیشتر است و همچنین جذب آن توسط بدن سریع‌تر انجام می‌شود.

✔ از نوشیدن و خوردن نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های سرد اجتناب کنید. چرا که هر چه نوشیدنی و مواد غذایی شما خنک‌تر باشد، بستر بدن را برای فقر آهن بیشتر آماده می‌کند.

✔ استفاده از مواد غذایی که حاوی اسید اسکوربیک و اسید سیتریک را در تغذیه درمانی خود فراموش نکنید. خربزه، گل کلم، لیمو ترش و لیمو شیرین، آب پرتقال، سیب، آناناس و غیره، از مواد غذایی حاوی اسید اسکوبیک و اسید سیتریک هستند.

 

ده دلیل برای این که چرا به متخصص تعذیه در منزل نیاز داریم؟

مطمئنا همه ما گاهی با مشکلات مزاجی، بلع و مواردی از این قبیل روبه‌رو شده‌ایم. این روزها متوجه هستیم که بسیاری از این مشکلات و بیماری‌هایی که به آن دچار می‌شویم، به خاطر رویه غلط خورد و خوراک است. پس به یک متخصص تغذیه نیاز خواهیم داشت.
بد نیست در این بخش، به معرفی ده دلیل برای این که چرا به متخصص تغذیه نیاز داریم اشاره کنیم و بگوییم در چه مواردی بهتر است به سراغ متخصصین تغذیه برویم.

۱. داشتن زندگی سالم، اهمیت به سلامت جسمی و ایجاد یک لایف استایل خاص

۲. درمان و جلوگیری از بروز بیماری‌های مختلف از قبیل مشکلات گوارشی، بیماری‌های قلبی و عروقی و غیره

۳. جلوگیری از چاقی مفرط و رهایی از استپ وزنی

۴. شناخت حساسیت‌های غذایی

۵. جلوگیری از بروز اختلالات خلقی و ایجاد شرایط مناسب برای بهداشت روانی

۶. درمان مشکلات باروری و برنامه‌ریزی‌های دقیق برای بارداری

۷. درمان و بهبود بی‌نظمی در خوردن شامل پرخوری عصبی و بی‌اشتهایی عصبی

۸. تقویت عملکرد ورزشی برای ورزشکاران حرفه‌ای

۹. جلوگیری از انجام عمل‌های تنظیم پرخوری از قبیل بای‌پس معده

۱۰. تنظیم خواب و استراحت به خاطر داشتن رابطه مستقیم با برنامه غذایی

 

مزایای استفاده از خدمات متخصص تغذیه در منزل هوم کا

فراموش نکرده‌اید که قرار است درباره چه چیزی صحبت کنیم؟ قبلا گفتیم که می‌توانید به پزشک متخصص تغذیه مراجعه کنید و مشکلات خود را با او در میان گذارید اما اگر دوست دارید این اتفاق سریع‌تر از گذشته برای شما رقم بخورد، ما خدمت متخصص تغذیه در منزل را به شما توصیه می‌کنیم.
به طور کلی همه ما راحتی و آسایش را دوست داریم و می‌خواهیم بدون کوچک‌ترین دردسری به هدف خود برسیم. این موضوع دقیقا زمانی که باید به مطب یکی از پزشکان برویم در ذهن ما مرور می‌شود. هیچ کس دوست ندارد تمامی مشکلات رفت‌و‌آمد و انتظار در مطب را قبول کند اما آیا راه بهتری وجود دارد که بتوان آن را جایگزین وضعیت کنونی کرد؟ قطعا بله!
خدمات منزل هوم‌کا این کار را برای شما به بهترین شکل ممکن انجام می‌دهند. شما تنها با شماره‌گیری چند عدد به هدف خود می‌رسید. منتظر می‌نشینید تا متخصص تغذیه در منزل شما حاضر شود. حالا می‌توانید با خیال آسوده با او صحبت کنید و بدون این که از وضعیت کرونا یا بیماری‌های دیگر در محیط مطب نگران باشید یا به این فکر کنید که زمان ویزیت در حال اتمام است، یک مشاوره عالی داشته باشید.

 

تعرفه‌ متخصص تغذیه در منزل 

تعرفه خدمات هوم‌کا بسته به نوع امکانات و تجهیزات ارائه شده متفاوت است و می‌تواند متغیر باشد. پس اگر دوست دارید از قیمت‌ها و تعرفه‌های مجموعه خدماتی هوم‌کا باخبر شوید بهتر است با شماره ۰۲۱۹۱۰۲۵۵۹۵ تماس بگیرید. کارشناسان مجموعه به تمامی سوالات شما پاسخ می‌دهند و شما را از آخرین قیمت‌ها باخبر می‌کنند.

 

مناطق تحت پوشش خدمت متخصص تغذیه در منزل 

برای همه افرادی که در دو استان تهران و کرج سکونت دارند خبر خوبی داریم! مجموعه خدمات منزل هوم‌کا تمامی کارهای خود را با کمترین تاخیر و بیشترین سرعت در این دو استان ارائه می‌دهد. اگر تهرانی یا کرجی هستید، این فرصت را از دست ندهید. حتی اکنون می‌توانید برای حضور متخصص تغذیه در منزل خود اقدام کنید. 

 

متخصص تغذیه در منزل با هوم‌کا

تنها کافی است با شماره ۰۲۱۹۱۰۲۵۵۹۵ تماس بگیرید. مجموعه هوم‌کا با بهترین مراکز درمانی و بهداشتی همکاری دارد و پزشکان مجرب و کاربلدی را به منزل شما ارسال می‌کند که مطمئنا تجربه فوق‌العاده‌ای با آن‌ها خواهید داشت.  همچنین می‌توانید برای ثبت درخواست خود از طریق دکمه ثبت رایگان درخواست اقدام نمایید.
اگر فکر می‌کنید این مطلب به تمامی سوالات شما پاسخ داد و مفید بود بسیار خوشحال خواهیم شد تا نظرات شما را بشنویم. منتظرتان هستیم.

دسترسی سریع

سوالات متداول

تعذیه درمانی یعنی چی؟
به کمک رژیم غذایی خاص می‌توان برخی بیماری ها را درمان کرد. از این روش در جهان با عنوان روش درمانی MNT مخفف Medical nutrition therapy، یاد می‌شود.
متخصص تغذیه با توجه به چه فاکتورهایی رژیم غذایی بیمار را تعیین می کند؟
متخصص تغذیه در تعیین رژیم غذایی بیمار به نکات زیر توجه خواهد کرد: ✔ معاینه فیزیکی ✔ معاینه عملکردی ✔ سن بیمار ✔ جنسیت بیمار ✔ پرونده پزشکی
آیا تغذیه می‌تواند عوارض دیابت را کنترل نماید؟
دیابت از جمله بیماری‌هایی است که با استفاده از یک رژیم غذایی سالم و متعادل می‌توان آن را به خوبی کنترل کرد.
آیا دیابت با تغذیه درمان می‌شود؟
برای دیابت درمان قطعی وجود ندارد. رژیم غذایی سالم شدت عوارض را کاهش خواهد داد. به طوریکه بیماران می‌توانند یک زندگی عادی داشته باشند.
چرا مراجعه به متخصصص تغذیه توصیه می‌شود؟
منشا بسیاری از بیماری‌ها در تغذیه ما نهفته است. متخصص تغذیه با بررسی وضعیت سلامتی به ما کمک می کند تا یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشیم.

پرسش و پاسخ با پزشک

Loading...
Loading...

مقالات مرتبط

درباره‌ی این حوزه بیشتر بخوانید.
دوست دارید درباره فاکتور CBC بیشتر بدانید؟
برای دریافت فایل راهنما، کافیست اطلاعات زیر را وارد نمایید.
request
دانلود فایل
interpretation-icon

تفسیر رایگان CRP

mg/L