متخصص غدد در منزل
خانه
مقالات
متخصص غدد در منزل

متخصص غدد در منزل

آخرین تاریخ به روز رسانی: 1403/02/02
متخصص غدد در منزل
اگر بیماری مربوط به غدد دارید و قصد مراجعه به متخصص غدد را دارید، ولی امکان مراجعه‌ی حضوری به مطب یا بیمارستان برای شما میسر نیست، ما به شما استفاده از خدمات درمانی مجموعه‌ی هوم کا را پیشنهاد می‌کنیم. با هوم کا دیگر نگران اتلاف وقت بابت مراجعه‌ی حضوری به مراکز درمانی و مشکلاتی از این قبیل نباشید.

عدم ارائه خدمت

توجه داشته باشید که اگر مشخص شد به بیماری هورمونی مبتلا هستید باید هر کاری را برای درمان بیماری‌تان انجام دهید. تشخیص و درمان این بیماری‌ها وظیفه‌ی متخصص غدد است. پس هرچه زودتر به یک متخصص غدد مراجعه کنید تا پروسه‌ی تشخیص و درمان زودتر انجام شود. اگر به هردلیل امکان مراجعه‌ی حضوری به مراکز درمانی برای شما میسر نمی‌باشد، ما به شما استفاده از خدمات درمانی مجموعه‌ی هوم کا را پیشنهاد می‌کنیم. برای درخواست اعزام متخصص غدد به منزل‌‌‌تان کافیست به وبسایت هوم کا مراجعه نموده یا با ما تماس بگیرید.
یک متخصص غدد در واقع یک متخصص داخلی است که وظیفه‌ی ارزیابی اثرات هورمون‌ها روی رشد، متابولیسم، وزن، خواب، خلق و خو، قاعدگی، تولیدمثل و عملکرد اُرگان‌‌‌ها را برعهده دارد. بسیاری از این اختلالات مزمن هستند و به مدیریت مداوم از سوی متخصص غدد نیاز دارند.

 

متخصص غدد در منزل به درمان چه بیماری هایی کمک می‌کند ؟

عدم تعادل هورمونی می‌تواند نتیجه‌ی عوامل محیطی یا ژنتیک باشد. نوزادانی که با مشکلات هورمونی متولد ‏می‌شوند که باعث بروز اختلالات رشد میشود. اختلالات غدد درون‌ریز به سه گروه طبقه بندی می‌شوند:‏
غده مقدار بسیار زیادی هورمون تولید می‌کند؛ این گروه از بیماری‌ها اصطلاحاً پر‌ترشحی یا پرکاری غدد درون‌ریز ‏گفته می‌شود‎.‎
درون غدد درون ریز، تورمور ایجاد می‌شود. این تومورها ممکن است بدخیم یا خوش‌خیم باشند‎.‎

متخصص غدد به درمان انواع بیماری‌های مختلفی کمک می‌کند که در بخش زیر به بررسی آنها می‌پردازیم‎ :‎

✔ تیروئید
تیروئید غده ای به شکل پروانه است و در زیر سیب گردن قرار دارد. تیروئید هورمون‌هایی را تولید می‌کند که در تنظیم ضربان قلب، فشار خون، متابولیسم نقش مهمی دارند. هورمون‌هایی که توسط غده تیروئید تولید می‌شوند، شامل تیروکسین و تریودوتیرونین هستند. متخصصان غدد می‌توانند بیماران مبتلا به اختلالات تیروئید مانند بیماری کم کاری و پرکاری تیروئید ‏را درمان کنند. متخصص غدد می‌تواند یک آزمایش برای شما تجویز کند و سطح هورمون‌ها را بررسی کند و بعد به درمان بیماری بپردازد. علاوه بر اینکه با انتخاب هوم کا می‌توانید در منزل خودتان توسط متخصص غدد ویزیت شوید، آزمایشات مربوطه هم می‌تواند در منزل خودتان از شما گرفته شود. پزشک بعد از انجام آزمایشات نوع بیماری تیروئید را تشخیص می‌دهد. در بیماری کم کاری تیروئید، غده تیروئید به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید نمی‌کند. کم کاری تیروئید باعث خستگی، یبوست، خشکی پوست، افزایش وزن، افسردگی، رشد غیرعادی استخوان می‌شود. همچنین، کم کاری تیروئید منجربه توقف رشد و تاخیر رشد در کودکان می‌شود. در اختلال پرکاری تیروئید، غده‌ی تیروئید بیش از حد هورمون تیروئید تولید می‌کند. پرکاری تیروئید باعث بروز علائمی مانند کاهش وزن، افزایش ضربان قلب و تعرق می‌شود. بیماری کریوز رایج‌ترین علت پرکاری تیروئید است که علائمی از قبیل تسریع متابولیسم، تعریق، آریتمی، کاهش وزن می‌شود.

✔ دیابت
دیابت، رایج‌ترین اختلال غدد درون ریز است. ﺩﻳﺎﺑﺖ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪﺍﻱ ﺍﺯ ﺍﺧﺘﻼﻻﺕ ﺑﺎ ﺳﺒﺐﺷﻨﺎﺳﻲ ﭘﻴﭽﻴﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ به علت ﺗﻌﺎﻣﻞ ﻋﻮﺍﻣﻞ ﮊﻧﺘﻴﮑﻲ ﻭ ﻣﺤﻴﻄﻲ ﺑﺮﻭﺯ پیدا می‌کند. بیماری دیابت، هنگامی ایجاد می شود که انسولین به اندازه‌ی کافی در بدن تولید نشود. انسولین، ماده‌ای است که در بدن توسط لوزالمعده تولید می‌شود و منجر می‌شود که قند مورد استفاده سلول‌ها قرار گیرد.
 علائم هشدار دهنده دیابت، افزایش تشنگی و دفع ادرار، خستگی و تاری دید هستند‎ .‎متخصصان غدد پس از تشخیص بیماری دیابت ‏بیماران آموزش می‌دهند که چگونه میزان قند خون را کنترل کنند و رژیم غذایی را به آنها پیشنهاد می‌دهند. آنها همچنین ممکن است داروهای مختلفی را هم تجویز کنند‎ .‎

✔ بیماری‌های غدد فوق کلیوی
ترشح بیش از حد هورمون‌های فوق کلیه توسط این غدد باعث بروز بیماری کوشینگ، عصبی شدن بیش از حد، تعریق بدن و افزایش فشار خون می‌شود. ترشح کم هورمون‌های فوق کلیه باعث بروز بیماری آدیسون و کاهش وزن و ... می‌شود.

✔ پوکی استخوان
پوکی استخوان منجر به تضعیف و شکنندگی استخوان‌ها می‌شود. شکستگی‌های مربوط به پوکی استخوان بیشتر در مفصل ران، مچ یا ستون فقرات رخ می‌دهد. پوکی استخوان هنگامی رخ می‌دهد که ایجاد استخوان جدید با از بین رفتن استخوان قدیمی همخوانی نداشته باشد. پزشک متخصص مصرف داروها، رژیم غذایی سالم و ورزش را به فرد پیشنهاد میدهد که می‌توانند به جلوگیری از پوکی استخوان یا تقویت استخوان‌ها کمک کنند.

✔ سرطان غدد درون ریز
سرطان غدد درون ریز شامل سرطان تیروئید، هیپوفیز، پاراتیروئید و سرطان غدد فوق کلیوی است. این سرطان‌ها می‌توانند باعث ایجاد اختلال در سطح هورمون‌های بدن شوند. افراد مبتلا به سرطان غدد درون ریز برای ‏مدیریت بیماری باید تحت نظارت متخصص غدد درون ریز و متخصص بیماری‌های سرطانی قرار بگیرند. متخصص غدد ممکن است میزان هورمون‌ها را برای درمان سرطان غدد درون ریز تنظیم کند. 

✔ سندرم تخمدان پلی کیستیک یا ‎ PCOS
در خانم‌های مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک میزان هورمون آندروژن بیشتر از حد معمول است. سندرم تخمدان پلی کیستیک ‏ باعث بروز علائمی مانند قاعدگی نامنظم، دیابت و بزرگ شدن تخمدان‌ها می‌شود. سندرم تخمدان پلی کیستیک ممکن است با مشکلاتی از قبیل رشد بیش از حد مو، ناباروری و آکنه شود‎.‎ درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک از طریق متعادل سازی هورمون‌ها انجام می‌شود. متعادل سازی هورمون‌ها ‏می‌تواند با استفاده از داروهای تنظیم کننده انسولین و آندروژن، کنترل هورمون باروری و کاهش وزن تحت نظارت پزشک انجام شود. ‏تغییر سبک زندگی نیز می‌تواند به کاهش علائم این مشکل کمک کند‎.‎

✔ اختلالات رشد
اختلالات رشد شامل کمبود هورمون رشد، آکرومگالی، غول پیکری، کوتاهی قد، بلوغ زودرس و اختلالات ژنتیکی دیگر است. برخی از این اختلالات منجربه رشد بیش از حد یا زودرس می‌شوند. ‏سایر اختلالات رشد باعث تأخیر در رشد یا رشد ناقص همراه با اختلالات یادگیری می‌شوند‎.‎ فرد مبتلا به اختلالات رشد باید تحت نظارت متخصص غدد قرار بگیرد.

✔ بیماری کوشینگ 
تولید بیش از حد هورمون غده هیپوفیز باعث فعال شدن بیش از حد غده‌ی فوق کلیه و بروز بیماری کوشینگ می‌شود.

✔ مشکلات مربوط به غده آدرنال
افزایش ترشح غده آدرنال باعث عصبی شدن بیمار، افزایش تعریق، افزایش فشار خون و بیماری ‏کوشینگ ‏می‌شود‎.‎ کاهش ترشح غده آدرنال منجر به ابتلا به بیماری آدیسون، کاهش وزن، کاهش انرژی و ‏کم‌خونی می‌شود.

✔ مشکلات مربوط به پانکراس
افزایش ترشح پانکراس یا لوزالمعده باعث هیپرانسولینمی می‌شود. کاهش ترشح لوزالمعده منجر به ابتلای فرد به دیابت می‌شود.

✔ مشکلات مربوط به غده پاراتیروئید
افزایش ترشح این غده باعث شکنندگی استخوان‌ها و سنگ کلیه می‌شود‎.‎

✔ مشکلات مربوط به غده هیپوفیز
پرکاری غده هیپوفیز باعث رشد بیش از اندازه می‌شود‎. کم‌کاری غده هیپوفیز باعث کوتاهی قد و کوتولگی می‌شود‎.‎

✔ مشکلات مربوط به غده تیموس
پرترشحی غده تیموس باعث وجب بیش‌فعالی سیستم ایمنی و ابتلا به بیماری خودایمنی می‌شود‎.‎ کم‌ترشحی غده تیموس باعث تضعیف سیستم ایمنی می‌شود، به همین علت بدن قادر به مبارزه با عفونت نیست و فرد به راحتی دچار بیماری می‌شود.

 

قبل از ملاقات با متخصص غدد در منزل به چه مواردی توجه کنیم؟

قبل از مراجعه به پزشک، تمام علائم‌تان را در نظر بگیرید. اگر آزمایشاتی را انجام دادید، نتایج آزمایشات‌تان را به همراه داشته باشید. قبل از مراجعه به پزشک، این سوالات را بپرسید:

✔ چه عواملی باعث بروز علائم شده است؟

✔ این علائم تا چه مدت ادامه دارند؟

✔ چه آزمایشاتی باید انجام دهم؟

✔ بهترین روش درمان چیست؟

✔ دوره‌ی درمان چقدر طول می‌کشد؟

✔ چه داروهایی برای من تجویز می‌‌‌کند؟

 

سوالاتی که باید از متخصص غدد در منزل بپرسید

در وهله‌‌‌ی اول، متخصص غدد شما را معاینه می‌کند و بعد سوالاتی از این قبیل از شما خواهد پرسید‎:‎

✔ سابقه خانوادگی مربوط به بیماری‌های غدد

✔ علائم‌تان

✔ آزمایشاتی که انجام دادید

✔ داروهای مصرفی

✔ سابقه بستری قبلی

✔ سابقه عمل جراحی

 

متخصص غدد در منزل با هوم کا 

اگر بیماری مربوط به غدد دارید و قصد مراجعه به متخصص غدد را دارید، ولی امکان مراجعه‌ی حضوری به مطب یا بیمارستان برای شما میسر نیست، ما به شما استفاده از خدمات درمانی مجموعه‌ی هوم کا را پیشنهاد می‌کنیم. با هوم کا دیگر نگران اتلاف وقت بابت مراجعه‌ی حضوری به مراکز درمانی و مشکلاتی از این قبیل نباشید. شما می‌توانید درخواست خود را در وبسایت هوم کا ثبت کنید یا با ما تماس بگیرید تا در اسرع وقت متخصص غدد را به منزل‌تان اعزام کنیم. به منظور کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی هزینه‌ی ویزیت متخصص در منزل کافیست که با شماره ۰۲۱۹۱۰۲۵۵۹۵ تماس بگیرید یا درخواست خود را از طریق دکمه ثبت رایگان درخواست، ثبت و نهایی نمایید.

دسترسی سریع

سوالات متداول

متخصص غدد کیست؟
متخصص غدد، یک متخصص داخلی است. این متخصص وظیفه‌ی ارزیابی اثرات هورمون‌ها روی رشد، متابولیسم، وزن، خواب، خلق و خو، قاعدگی، تولیدمثل و عملکرد اُرگان‌‌‌ها را برعهده دارد. بسیاری از این اختلالات مزمن بوده و به مدیریت مداوم از سوی متخصص غدد نیاز دارند.
وظیفه غده تیروئید در بدن چیست؟
این غده وظیفه تنظیم متابولیسم بدن را بر عهده دارد.
منظوراز متابولیسم بدن چیست؟
منظور از متابولیسم بدن همان سوخت و ساز بدن است.
برای درمان و کنترل دیابت به چه متخصصی باید مراجعه کنم؟
متخصص غدد می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند.
برای تشخیص دیابت چه آزمایشی تجویز می‌شود؟
آزمایش قند خون ناشتا روشی موثر برای تشخیص این بیماری است.

پرسش و پاسخ با پزشک

Loading...
Loading...

مقالات مرتبط

درباره‌ی این حوزه بیشتر بخوانید.
دوست دارید درباره فاکتور CBC بیشتر بدانید؟
برای دریافت فایل راهنما، کافیست اطلاعات زیر را وارد نمایید.
request
دانلود فایل
interpretation-icon

تفسیر رایگان CRP

mg/L