تست بینایی نوزاد
خانه
مقالات
تست بینایی نوزاد

تست بینایی نوزاد

آخرین تاریخ به روز رسانی: 1403/02/05
تست بینایی نوزاد در منزل
انجام تست بینایی نوزاد از تولد تا یک‌سالگی می‌تواند تعیین‌کننده رشد سالم بینایی او شود. تشخیص به‌موقع مشکلات چشمی، بهترین راه برای رشد موفقیت‌آمیز در حال حاضر و در آینده او است در این مقاله در مورد این موضوع صحبت کرده‌ایم. برای ثبت درخواست می‌توانید بر روی دکمه ثبت رایگان درخواست کلیک نمایید.

عدم ارائه خدمت

به منظور ارزیابی بینایی کودک، پزشک علاوه بر گرفتن شرح‌حال، یک ارزیابی کامل از چشم‌های فرزندتان نیز انجام می‌دهد. تست بینایی انواع مختلفی دارد که هر کدام می‌توانند بینایی فرزندتان را ارزیابی کنند. برخی از آن‌ها در هر سنی قابل‌استفاده هستند اما برخی از آن‌ها بر اساس سن و سطح درک کودک شما انجام می‌شوند. تست بینایی نوزاد در سال اول تولد او اهمیت بسیار زیادی دارد. لازم است پزشک به صورت مرتب بینایی فرزندتان را در سال اول، بررسی کند.
اگر فرزندتان زودرس به دنیا آمده است و سابقه آب‌ مروارید، تومور چشم و سایر بیماری‌های ارثی در خانواده شما وجود دارد لازم است این تست بینایی در همان روزهای اول انجام بگیرد. با توجه به اینکه تست بینایی نوزاد به دلیل کم سن بودن فرزندتان و نگرانی از بهداشت کلینیک‌ها با توجه به وضعیت کنونی دشوار است، انجام آزمایش در منزل می‌تواند در این زمینه مفید باشد. در ادامه با این موضوع بیشتر آشنا می‌شوید.

دکمه ثبت درخواست رایگان

 

بینایی سنجی چیست؟

منظور از بینایی سنجی تعیین سطح بینایی نوزاد از بدو تولد، شناخت نشانه‌ها و عوارض ناشی از تولد زودرس، شناخت نشانه‌های نارسایی بینایی ناشی از نارس بودن نوزاد و تشخیص نوع بیماری بینایی نوزاد و تجویز روش درمانی مناسب است. در بسیاری از موارد بینایی سنجی در بدو تولد از بروز مشکلات جدی‌تر در بینایی نوزاد و یا نابینایی او جلوگیری می‌کند.

 

هدف از انجام تست بینایی نوزاد در منزل

در هر ویزیتی که در سال اول تولد نوزاد از او توسط پزشک انجام می‌گیرد لازم است فرزندتان از نظر بینایی معاینه شود تا از موارد زیر اطمینان حاصل شود:

✔ تمرکز هر یک از چشم‌ها

✔ انحراف نداشتن چشم‌ها

✔ عدم ابتلای نوزاد به بیماری‌های داخلی چشم

اگر مشکل بینایی فرزندتان به‌موقع تشخیص داده شود و روش‌های درمانی برای آن انجام گیرد می‌توانید از مشکلات مادام‌العمر در بینایی او پیشگیری کنید و درنتیجه از سلامت کلی او مراقبت کنید. حال از کجا بدانیم که ممکن است نوزاد دچار مشکلات بینایی باشد؟ سایت انجمن بینایی سنجی آمریکا(AOA) در این رابطه می‌گوید:

وجود مشکلات چشم و بینایی در نوزادان نادر است. اکثر نوزادان زندگی خود را با چشمانی سالم آغاز می‌کنند و توانایی‌های بصری مورد نیاز خود را در طول زندگی بدون مشکل رشد می‌دهند. اما گاهی اوقات، ممکن است نوزاد دچار مشکلات بینایی باشد. علائم زیر، ممکن است نشانه هایی از مشکلات چشم و بینایی باشند:

  • اشک بیش از حد ممکن است نشان دهنده مسدود شدن مجاری اشک باشد.
  • پلک‌های قرمز می‌توانند نشانه‌ای از عفونت چشم باشند.
  • چرخش مداوم چشم ممکن است نشانه‌ای از مشکل در کنترل عضلات چشم باشد.
  • حساسیت شدید به نور ممکن است نشان دهنده افزایش فشار در چشم باشد.
  • مردمک سفید ممکن است وجود سرطان چشم را نشان دهد.

تست بینایی نوزاد در منزل

 

چرا انجام مراحل پیگیری تست بینایی نوزاد در منزل مهم است؟

معاینه چشم نوزاد در بدو تولد یک شروع عالی برای مراقبت از چشم‌های اوست اما این کار فقط یک شروع است. اگر فرزندتان مشکل بینایی داشته باشد لازم است این مسئله در طول سال اول تولد که هنوز چشم کودک به صورت کامل رشد نکرده است تشخیص داده شود تا درمان موثرتر باشد.
بینایی کودک با رشد او تغییر خواهد کرد. در ابتدا، کودکان متوجه چیزهایی می‌شوند که حرکت می‌کنند. اگر کودک به‌موقع به دنیا آمده باشد، در اولین هفته زندگی قادر به دیدن حالت‌های چهره مانند لبخندهای شاد والدین خود خواهد بود. اگرچه کمی طول می‌کشد اما کودکان کم‌کم قادر به تشخیص رنگ‌ها و درک عمق می‌شوند. همچنین، به تدریج عضلات چشم آن‌ها شروع به کار با یکدیگر خواهند کرد.
شما به عنوان والدین فرزندتان، کودک خود را بهتر می‌شناسید. اگر متوجه شدید یا شک کردید که چشم‌های فرزندتان به سمت داخل یا خارج حرکت می‌کند یا اگر مردمک‌های او در عکس‌ها سفید به نظر می‌رسند لازم است بلافاصله پزشک، چشم‌های فرزندتان را معاینه کند. اگر نوزادتان زودرس است معاینه چشم به محض تولد لازم است انجام شود. شما می‌توانید با ثبت رایگان درخواست خود در هوم کا از دریافت خدمات تست بینایی نوزاد در منزل بهره‌مند شوید.

تماس برای ثبت درخواست رایگان

حتی باهوش‌ترین والدین نیز به سختی می‌توانند قضاوت کنند که بینایی فرزندشان چقدر خوب است. انجام معاینه چشم بسیار فرتر از خواندن حروف نمودار چشم است. نوزادان نیز به جز در هنگام گرسنگی و خستگی تعامل زیادی با دیگران برقرار نمی‌کنند. یک چشم‌ پزشک آموزش‌دیده می‌تواند بینایی نوزاد شما را گاهی اوقات بدون اینکه کودک حتی یک کلمه بگوید ارزیابی کند. نوزادان به این دلیل به تست بینایی نیاز دارند که مشکلات بینایی آن‌ها قبل از اینکه نتوان آن‌ها را درمان کرد تشخیص داده شوند. سیستم عصبی کودک پیچیده است و تا سن هفت تا هشت‌سالگی هنوز در حال رشد است. مشکلاتی که می‌توان قبل از سن هفت یا هشت‌سالگی آن‌ها را برطرف کرد، می‌تواند یک عمر بینایی، مشکلات اجتماعی یا شغلی فرزندتان را نجات دهد.

 

چه زمانی نوزاد شما به معاینه چشم نیاز دارد؟

در طول سال اول مراقب علائم مشکلات چشم یا بینایی باشید. در ادامه به این علائم اشاره شده است.

✔ انحراف چشم: چشمان فرزندتان هم‌تراز نیست و با یکدیگر حرکت نمی‌کنند.

✔ نیستاگموس: بعد از گذشت سه ماه از تولد کودک، به نظر می‌رسد چشمان فرزندتان می‌پرند یا جنبش سریع دارند.

✔ هرگونه آسیب چشم یا تغییر فیزیکی که شما را نگران کند.


✔ هر علامتی که نشان می‌دهد چشم‌های فرزندتان به درستی رشد نمی‌کند.

انجمن چشم‌ پزشکان آمریکا توصیه می‌کند که علاوه بر تست بینایی نوزاد در زمان تولد، شش ماه بعد نیز بینایی او ارزیابی شود. پزشک متخصص اطفال به شما کمک می‌کند تا زمان مناسبی را برای اولین ویزیت فرزند خود تعیین کنید. توصیه می‌شود یک معاینه چشم دیگر در سه‌سالگی و سپس دوباره در حدود پنج یا شش‌سالگی کودک انجام دهید که معمولا در حدود زمان شروع مدرسه ابتدایی است.

 

تست بینایی نوزاد در بدو تولد

اگر فرزندی تازه متولد شده‌ای دارید و یا اینکه نوزاد شما قرار است پیش از گذشت زمان طبیعی متولد شود حتما یکی از دغدغه‌های شما بینایی فرزندتان است و انجام تست بینایی را در الویت برنامه‌های خود گذاشته‌اید. بنابراین بهتر است درمورد تست بینایی سنجی بیشتر بدانید.

تیم مراقبت پزشکی و پرستاری در منزل هوم کا خدمات تست بینایی نوزاد در منزل را انجام می‌دهد. پزشک متخصص در منزل برای بررسی و یا ارزیابی سطح بینایی کودک شما شرح حالی از وضعیت بالینی او تهیه و تنظیم می‌کند، معاینه چشم‌ها نیز در این شرح‌ حال می‌گنجد. برای درخواست خدمت تست بینایی نوزاد در منزل کافیست بر روی دکمه ثبت رایگان درخواست کلیک کنید یا با شماره ۰۲۱۹۱۰۲۵۵۹۵ تماس بگیرید.

 

تست چشم کودک

برای تست بینایی کودک از بدو تولد برنامه‌ای مرتب تنظیم می‌شود که پیگیری آن برعهده والدین و معاینات دقیق پزشک متخصص است. برای تعیین سطح بینایی کودک روش‌های متفاوتی از تست بینایی وجود دارد. هریک از تست‌های بینایی سطحی از توانایی بینایی کودک شما را نشان می دهند. برخی از روش‌های تست بینایی سنجی در هر سنی قابلیت استفاده دارند و کاربردی هستند.

چنانچه شرایط کودک شما متفاوت باشد با توجه به تشخیص پزشک تست تغییر می‌کند. مثلا پزشک برای انتخاب روش تست به سن و درک کودک شما از انجام تست توجه کرده و با توجه به آن انتخاب نهایی را انجام می‌دهد.

 

چگونه از سلامت چشم فرزندمان مطمئن شویم؟

برای تشخیص سلامت چشم فرزند و یا شناسایی نارسایی‌های احتمالی در بینایی نوزاد بهترین کار مراقبت‌های از بدو تولد و انجام تست سلامت بینایی است. معمولا تست بینایی در بدو تولد از نوزادان به عمل می‌آید، پس از خروج از بیمارستان والدین موظف هستند که برای انجام تست بینایی و شناسایی مشکلات احتمالی در بینایی نوزاد او را در دوره‌های مشخص شده به مراکز بهداشت و یا پزشک اطفال یا متخصص چشم انتقال دهند.

البته برای شناخت بیماری‌های چشمی محتمل در نوزادان و یا نارسایی‌های مادرزادی روش‌های خانگی و معاینات جزئی هستند که انجام آن‌ها نیز ‌می‌تواند درصورت وجود علائم بیماری و نارسایی به والدین کمک کند. در این زمینه می‌توانید از هوم‌کا کمک بگیرید.

 

چه کسی تست بینایی نوزاد در منزل را انجام ‌می دهد؟

پزشک کودک لازم است در سال اول معاینه چشم فرزندتان را انجام دهد و در طول سال اول به دنبال مشکلات بینایی باشد. پزشک می‌تواند مشکلات جزئی سلامت چشم مانند عفونت را درمان کند. اگر پزشک، مشکلی را در بینایی فرزندتان تشخیص داد مراجعه به چشم‌پزشک ضروری است. هوم کا این امکان را برای شما فراهم کرده است که بتوانید از خدمات تست بینایی نوزاد در منزل بهره‌مند شوید.

تست بینایی نوزاد در منزل

 

انواع تست بینایی نوزاد در منزل

موارد زیر برخی از روش‌هایی است که پزشکان برای انجام تست بینایی نوزاد از آن‌ها استفاده می‌کنند.

✔ پاسخ به نور: نوزاد در واکنش به نور شدید چشمک می‌زند.

✔ واکنش مردمک: اندازه‌گیری پاسخ مردمک چشم (قسمت مرکزی و سیاه چشم) با تاباندن چراغ قلمی در چشم نوزاد.

✔ توانایی دنبال کردن هدف: متداول‌ترین تست بینایی نوزاد این تست است. این آزمایش به منظور بررسی توانایی کودکان در مشاهده و دنبال کردن یک شیء یا اسباب‌بازی انجام می‌شود.

✔ تست پاسخ برانگیخته دیداری: این‌ها آزمایش‌هایی هستند که در آن، چشم نوزاد با نور روشن یا الگوی خاصی تحریک می‌شود. نوزاد به مانیتور مخصوصی متصل می‌شود که روی سر نوزاد قرار دارد. این دستگاه درحالی‌که چراغ‌ها و الگوها را به نوزادان نشان می‌دهد فعالیت الکتریکی در مغز آن‌ها را ثبت می‌کند.

 

در طول تست بینایی نوزاد در منزل چه اتفاقی می افتد؟

معاینه چشم نوزاد مانند معاینه چشم بزرگسالان است. با این حال، کمی ساده‌تر شده است. تست بینایی نوزاد با سه هدف انجام می‌گیرد که پزشک در طول معاینه به دنبال دستیابی به آن‌هاست.

✔ رد کردن تشخیص دوربینی، نزدیک‌بینی و آستیگماتیسم در نوزاد

✔ رد کردن تشخیص مشکلات عضله چشم و دوبینی مانند استرابیسم

✔ رد کردن تشخیص بیماری‌های چشم مثل آب‌مروارید مادرزادی، اختلالات شبکیه و تومورها

پزشک، سابقه پزشکی، بینایی، عضلات چشم و ساختارهای چشم کودک را بررسی می‌کند. پزشک نحوه تمرکز کودک و اینکه آیا هر دو چشم با همدیگر حرکت می‌کنند یا نه را مشاهده می‌کند. معمولا در نوزادان تا ۴ تا ۶ ماهگی ممکن است دو چشم همیشه با یکدیگر همکاری نکنند. گاهی اوقات ممکن است مشاهده کنید یک چشم نوزاد به سمت خارج حرکت می‌کند یا ممکن است ببینید دو چشم به صورت متقاطع قرار گرفته‌اند.
اگرچه کودک در این سن نمی‌تواند هیچ‌گونه ورودی ذهنی ارائه دهد اما پزشک می‌تواند آزمایش‌های مختلفی را انجام دهد که اطلاعات مربوط به بینایی کودک را فراهم می‌کند. پزشک، بینایی کودک را ارزیابی می‌کند. آیا نوزاد نسبت به تابش نور در چشم واکنش نشان می‌دهد؟ آیا کودک به صورت او نگاه می‌کند یا یک اسباب‌بازی متحرک را دنبال می‌کند؟ در صورت لزوم ممکن است از آزمایش‌های بینایی پیچیده‌تری نیز استفاده شود.

پزشک مردمک‌های نوزاد را به‌طور موقت با قطره‌های گشاد کننده گشاد می‌کند. همچنین او از ابزاری برای آزمایش عیب انکساری چشم کودک مانند نزدیک‌بینی، دور بینی یا آستیگماتیسم استفاده می‌کند. بیشتر نوزادان در بدو تولد کمی دوربین هستند. این مسئله معمولا در ۳ تا ۳ سالگی از بین می‌رود. با این حال، کودک می‌تواند در صورت نیاز از عینک استفاده کند. عینک‌های مخصوص متناسب با صورت‌های بسیار کوچک طراحی شده‌اند.
علاوه بر این، پزشک از ابزاری چراغ دار همراه با ذره‌بین برای دیدن داخل چشم کودک استفاده می‌کند. با استفاده از علم چشم‌پزشکی، پزشک قادر خواهد بود سلامت کلی چشم کودک را ارزیابی کند و علائم اولیه مشکلات را تشخیص دهد.

 

چگونه می توانید متوجه شوید که فرزندتان دچار مشکلات بینایی است؟

علاوه بر تست بینایی، توجه شما به علائم مشکلات بینایی در نوزاد نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. تا سه‌ماهگی، نوزاد باید بتواند تماس چشمی ثابت داشته باشد و یک شی را با هر دو چشم به یک اندازه دنبال کند. همچنین لازم است به موارد زیر نیز توجه کنید:

✔ انحراف چشم‌ها

✔ رنگ سفید یا ابری در مردمک چشم‌ها

✔ چشمانی که به عقب و جلو حرکت می‌کنند یا نمی‌توانند به‌آرامی حرکت کنند

✔ درد، خارش، قرمزی، چرک، آبریزش مداوم چشم‌ها

✔ حساسیت بیش از حد به نور

✔ افتادگی پلک چشم

اگر به نظر می‌رسد مسئله‌ای وجود دارد فورا لازم است چشم‌های فرزندتان معاینه شود. آزمایش منظم چشم کودک علاوه بر اینکه می‌تواند به سلامت چشم او و آرامش شما کمک کند می‌تواند عادت سالم آزمایش منظم چشم در بزرگسالی را در فرزندتان نیز ایجاد کند. لازم نیست برای ارزیابی چشم‌های کودک، منتظر بمانید که تا فرزندتان به مدرسه برود. دوستان و خانواده خود را نیز تشویق کنید که تست بینایی نوزاد را برای فرزندشان انجام دهند. همچنین اگر رفت‌وآمد برای انجام این تست برای شما دشوار است می‌توانید با ثبت درخواست خود در هوم کا از امکان تست بینایی نوزاد در منزل بهره‌مند شوید.

تست بینایی نوزاد در منزل

 

بینایی نوزاد از تولد تا چهار ماهگی

در مورد بینایی نوزاد از بدو تولد تا ۱۶ هفتگی یا ۴ ماهگی باید نکاتی را در نظر بگیرید:

  • فرزند شما تا ۳۰ روز نخست زندگی خود قدرت دید بیش از ۳۰ سانتی‌متر ندارد. او بعد از فاصله ۳۰ سانتی‌متر اشیا و افراد را تار میبیند.
  • در یک ماهه اول دیدن اجسام بزرگ و افراد بالغ برای او بسیار راحتتر است به همین دلیل ممکن است مدام به شما زل بزند.
  • در هفته‌های نخست حرکت چشم‌ها،  ردیابی اجسام ممکن است به سختی صورت بگیرد اما از دو ماهگی حرکت چشم‌ها متعادل‌تر می‌شود و همزمان چشم‌ها روی یک شی متمرکز می‌شوند.
  • در سه ماهگی حرکات بینایی افزایش یافته و نوزاد می‌تواند با قدرت دید بیشتر دستهای خود را را برای ضربه زدن به اشیا حرکت بدهد.
  • در چهارماهگی قدرت بینایی نوزاد افزایش بیشتری خواهد داشت و از این مرحله به بعد کودک به مواردی که جذابیت بیشتری دارند توجه می‌کند.

 

تست سلامت بینایی نوزاد در ۱۶ هفتگی

  • تا ۱۶ هفتگی نوزاد دید سه بعدی ندارد یعنی دو چشم در تبعیت از یکدیگر کمی مشکل دارند. اما با ورود به ۱۶ هفتگی چشم‌ها در دنبال کردن اجسام از یکدیگر تبعیت می‌کنند.
  • این تغییر را با گرفتن یک شی جذاب برای نوزاد مقابل او یا در یک سو انجام دهید. نگاه هر دو چشم باید به سمت شی کشیده شود و واکنش خوبی نشان دهد در غیر اینصورت لازم است پزشک نوزاد را معاینه کند.
  • در ۵ ماهگی اگر کودک را به پشت بخوابانید در حالت طبیعی باید به دستانش خیره شود و سعی در نزدیک کردن آن‌ها داشته باشد.
  • در ۶ ماهگی اگر اشیای مورد علاقه‌اش را در محلی دور از دید او قرار دهید برای دیدن آن‌ها تلاش می‌کند و برای اینکه تصویر بهتری از آن‌ها بدست آورد به بدن خود تغییر حالت می‌دهد.
  • در ۱ سالگی در حالت طبیعی اگر شی جذابی را رو به روی صورتش سریع به حرکت درآورید او بدون حرکت سر تنها با چشمان آن را دنبال می‌کند. در غیراینصورت لازم است که پزشک متخصص این مسئله را مورد بررسی قرار دهد.

 

تست بینایی نوزاد نارس

رتینوپاتی نارس: کم بودن سطح بینایی در نوزادان که تنها در گروه نوزادان نارس مشاهده می‌شود. معمولا نوزادانی که زودتر از ۳۱ هفته متولد می‌شوند دچار این اختلال در بینایی خواهند شد.

این بیماری که ناشی از تولد زودرس و عدم رشد کافی چشم‌ها در ۱۲ هفته از دست رفته است، باعث رشد غیرطبیعی رگهای خونی چشم و منتشر شدن آن از طریق شبکیه می‌شود. این رگها مشکل شکنندگی دارند، بنابراین با کوچکترین تحریک دچار پارگی می‌شوند. خون نشت کرده اطراف شبکیه را میپوشاند و مانع دید طبیعی نوزاد می‌شود.

استرابیسم: این بیماری سبب می‌شود که چشم‌ها در نقطه متفاوت متمرکز شوند و به اینصورت مغز کودک دو تصویر دریافت کرده، چشم ضربدری را نادیده گرفته و فقط از چشم قوی‌تر برای پردازش تصاویر استفاده می‌کند.

 

روش خانگی سنجش سلامت بینایی نوزاد

  • از چندروزگی نوزاد، اجسام بزرگ را در مقابل چشم‌ها به حرکت درآورید. معمولا کودک نسبت به دیدن افراد بزرگتر واکنش نشان می‌دهند.
  • در چهار هفتگی از انگشتان خود برای تست استفاده کنید. دستان خود را از فاصله ۳۰ تا ۶۰ سانتی متری در اطراف کودک به حرکت درآورید. در حالت طبیعی او باید واکنش نشان دهد.
  • این آزمون را در ماه سوم نیز تکرار کنید. در این مرحله باید چشان کودک بتوانند یک زاویه ۱۸۰ درجه‌ای را دنبال کنند.
  • در هر مرحله و در هر سنجش بینایی اگر علامت و نشانه‌ای مشکوک در نوزاد مشاهده کردید در اولین فرصت فرزندتان را برای معاینات پزشکی به پزشک متخصص بسپارید.

 

چگونه بفهمیم چشم کودک انحراف دارد؟

انحراف چشم در نوزادان می‌تواند گاهی پیش بیاید و یا اینکه دائمی باشد. به عنوان مثال کودک به شما نگاه می‌کند اما چشم چپ به سمت داخل و یا بیرون چرخیده، هنگامی که چشم چرخیده به حالت مستقیم برمیگردد چشم مستقیم به سمت خارج یا داخل حرکت می‌کند.

این همان بیماری استرابیسم است که سبب می‌شود چشم‌ها دو تصویر دریافت کنند و به مغز بفرستند. در این حالت مغز تصویر چشم منحرف را نادیده می‌گیرد، بنابراین نوزاد دید و درک عمقی بینایی دو چشمی را از دست می‌دهد. درصورت برطرف نشدن این مشکل چون در آینده فرد بالغ می‌شود و درک دریافت تصویر از دو چشم را بدست می‌آورد با مشکل دو بینی مواجه خواهد شد.

این اختلال در نوزادان منجرب به آمبلیوپی یا تنبلی چشم می‌شود. انحراف چشم در نوزادان به سه صورت ایزوتروپی یعنی انحراف چشم به داخل و ایزوتروپی تطابقی و اگزوتروپی انحراف چشم به خارج خود را نشان می‌دهد.

 

مراقبت از چشم‌ها و بینایی کودک توسط والدین

اگر به تازگی صاحب فرزند شدید لازم است که از بدو تولد نسبت به انجام تست‌های بینایی جدی باشید. بخصوص اگر کودک شما نارس است باید مرتبا مورد معاینات تخصصی قرار بگیرد. انجام تست‌های خانگی نیز می‌تواند به شناخت نشانه‌های بیماری به شما کمک کند.

رعایت نظافت کودک یکی دیگر از دلایل مهم در حفظ سلامت بینایی او خواهد بود. کودک بدون درک از آلودگی‌ها ممکن است مرتبا دستهایش را به چشم‌ها نزدیک کند بنابراین پیشگیری و تمیز نگاه داشتن دست‌ها بهترین کار است. تمیز کردن چشم‌ها با دستمال مرطوب آب نیز می‌تواند در مراقبت از چشم‌ها و کثیف و آلوده نشدن آن‌ها موثر باشد.

 

برای تقویت بینایی کودک نیز به موارد زیر توجه کنید

  • زمانی که در اتاق او حرکت می‌کنید حرف بزنید.
  • هنگامی کودک قصد بیدار شدن دارد، نور اتاق را زیاد کنید تا تحریک بصری ایجاد شود.
  • به اتاق کودک خود هر چند وقت یکبار یک وسیله جدید ترجیحا با رنگ‌های متفاوت اضافه کنید.
  • هنگامی که در بیداری است با مراقبت کامل او را بر روی شکم قرار دهید، اینکار تجربیات بصری نوزاد را افزایش می‌دهد و به بهبود حرکتات چشم‌ها کمک می‌کند.

 

مزایای تست بینایی نوزاد در منزل

همان‌طور که مطالعه کردید ارزیابی بینایی نوزاد اهمیت بسیار زیادی دارد. همچنین، با توجه به اینکه سیستم ایمنی نوزادان هنوز رشد کافی نکرده است لازم است از سلامت کودک مراقبت بیشتری داشته باشید. ازآنجایی‌که بردن نوزاد به کلینیک می‌تواند برای برخی از والدین نگران‌کننده باشد لازم است بدانید شما می‌توانید تست بینایی را در منزل انجام دهید. هوم کا این امکان را برای شما فراهم کرده است که بتوانید برای نوزادتان تست بینایی را در منزل و با کمک پزشک انجام دهید. در ادامه به مزایای تست بینایی در منزل با جزئیات بیشتری پرداخته‌ایم.

۱. در وقت و هزینه‌های شما صرفه‌جویی می‌شود
با توجه به اینکه رفت‌وآمد به کلینیک و مراجعه به پزشک می‌تواند بسیار وقت‌گیر باشد دریافت خدمات پزشکی در منزل می‌تواند در صرفه‌جویی در وقت به‌شدت تاثیرگذار باشد. از سوی دیگر، گاهی اوقات، رفت‌وآمد می‌تواند هزینه زیادی نیز به دنبال داشته باشد که وقتی پزشک به منزل شما می‌آید این هزینه‌ها نیز کاهش می‌یابند. همچنین امروزه بسیاری از پدر و مادر‌ها مشغله زیادی دارند. اگر شما نیز جزء این دسته افراد هستید، اصلا نگران نوزاد خود نباشید. تیم متخصص هوم‌کا مجرب‌ترین پرستاران نوزاد را گرد هم آورده است، تا شما بتوانید با اطمینان از خدمات پرستار در منزل این مجموعه استفاده کنید.

۲. از سلامت نوزاد، بیشتر مراقبت می‌شود
همان‌طور که مطرح کردیم سیستم ایمنی نوزادان هنوز به صورت کامل رشد نکرده است. بنابراین، بردن نوزاد به مراکز بهداشتی و مطب می‌تواند تا حدودی نگران‌کننده باشد. شما می‌توانید با ثبت درخواست خود در هوم کا از خدمات تست بینایی نوزاد در منزل بهره‌مند شوید. همچنین برای انجام تزریقات نوزاد نیز نگران حضور در مراکز درمانی شلوغ و آلوده و یا تزریق نادرست نباشید. هوم‌کا حرفه‌ای‌ترین پرستاران را برای انجام خدمات تزریقات در منزل برای شما اعزام می‌کند.

۳. از خدمات افراد مورد اعتماد بهره‌مند می‌شوید
با توجه به اینکه تمام افرادی که با هوم کا همکاری می‌کنند از نظر سلامت و تخصص تایید شده‌اند شما می‌توانید از انجام تست بینایی نوزادتان توسط فردی متخصص و قابل‌اعتماد بهره‌مند شوید. از سوی دیگر، در انجام این خدمات، تمام تلاش هوم کا رعایت پروتکل‌های بهداشتی و مراقبت از سلامت شما و فرزندتان است.

۴. راحتی بیشتری دارید
وقتی تست بینایی نوزاد در منزل انجام می‌شود هم شما و هم فرزندتان احساس راحتی بیشتری خواهید داشت. محیطی که در آن قرار دارید کاملا آشناست و نگرانی شما از ناآشنا بودن محیط و مسائل بهداشتی نیز برطرف می‌شود.

 

هوم کا چگونه می تواند به شما در انجام تست بینایی نوزاد در منزل کمک کند؟

هوم کا با هدف ارائه خدمات مراقبت و سلامت در محل شکل گرفته است و تلاش آن بر این است که این خدمات با استانداردهای بالا و رعایت نکات بهداشتی انجام شود. انجام تست بینایی نوزاد در منزل، یکی از خدمات این مجموعه است که اگر می‌خواهید این امکان برای شما فراهم شود کافیست درخواست خود را در هوم کا ثبت کنید. برای دریافت مشاوره رایگان در خصوص تست بینایی نوزاد بر روی دکمه تماس زیر کلیک کنید.

دکمه تماس برای مشاوره رایگان

 

تعرفه تست بینایی نوزاد در منزل

تعرفه‌ها و هزینه‌های انجام تست بینایی نوزاد در منزل می‌تواند با توجه به نوع درخواست شما متفاوت باشد. به همین دلیل برای اطلاع از قیمت‌ها می‌توانید درخواست خود را در هوم کا ثبت کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند و به سوالات شما پاسخ بدهند.

تست بینایی نوزاد در منزل

 

هومکا چه مناطقی را برای تست بینایی نوزاد در منزل تحت پوشش قرار می دهد؟

در حال حاضر خدمات هوم کا برای ساکنین شهر تهران و کرج انجام می‌شود که اگر ساکن تهران یا کرج هستید در هر منطقه‌ای که زندگی می‌کنید می‌توانید برای انجام تست بینایی نوزاد در منزل با هوم کا تماس بگیرید. ما امیدواریم که خدمات خود را در آینده در شهرهای دیگر نیز ارائه دهد.

 

تست بینایی نوزاد در منزل با هومکا

انجام تست بینایی نوزاد از تولد تا یک‌سالگی می‌تواند تعیین‌کننده رشد سالم بینایی او شود. تشخیص به‌موقع مشکلات چشمی، بهترین راه برای رشد موفقیت‌آمیز در حال حاضر و در آینده او است. به همین دلیل برای اطمینان از سلامت چشم فرزندتان لازم است تست بینایی نوزاد برای او انجام شود. با توجه به مزایایی که برای انجام تست بینایی نوزاد در منزل مطرح شد شما می‌توانید برای بهره‌مند شدن از این مزایا درخواست خود را در هوم کا به صورت رایگان ثبت کنید یا با شماره ۰۲۱۹۱۰۲۵۵۹۵ تماس بگیرید.

دسترسی سریع

سوالات متداول

چگونه می‌توان متوجه مشکلات بینایی کودک شد؟
از علائم اینکه کودک ممکن است در بینایی خود مشکل داشته باشد می‌توان موارد ذیل را نام برد: چشم‌ها به سرعت از یک طرف به آن طرف حرکت می‌کنند (نیستاگموس)، حرکت تند و سریع دارند یا سرگردان می‌شوند. چشم‌های کودک، صورت شما و یا یک شی را دنبال نمی‌کنند، یا با خانواده و دوستانش ارتباط چشمی برقرار نمی‌کند. چشم‌ها در برابر روشن شدن نور در اتاق واکنش نشان نمی‌دهند.
بینایی کودک در ۲ هفتگی چگونه است؟
در ۲ هفتگی، کودک ممکن است چهره مراقبان خود را تشخیص دهد. هنگام لبخند زدن و بازی با او، برای چند ثانیه روی صورت شما متمرکز می‌شود. فقط به یاد داشته باشید که باید در محدوده دید وی باقی بمانید.
چه عواملی باعث بروز مشکل چشمی در نوزادان می‌شود؟
استرابیسم، عیوب انکساری (قدرت تمرکز نادرست)، پتوز (افتادگی پلک) و آب مروارید (کدر شدن یا تیرگی در لنز) شایع‌ترین علل آمبلیوپی است که در صورت عدم درمان می‌تواند منجر به بینایی بسیار ضعیف شود.
آیا تنبلی چشم در نوزادان شایع است؟
متأسفانه شرایط بسیاری وجود دارد که برای جلوگیری از آن نمی‌توانید کاری انجام دهید. یک بیماری غیرقابل پیشگیری که برخی از نوزادان را مبتلا می‌کند استرابیسم است که به عنوان "تنبلی چشم" یا "چشم ضربدری" نیز شناخته می‌شود که یکی از شایع‌ ترین بیماری‌های چشمی در کودکان است.
آیا تنبلی چشم قابل اصلاح است؟
تنبلی چشم یا آمبلیوپی از هر ۱۰۰ کودک ۳ نفر را درگیر می‌کند. این بیماری قابل درمان است و به طور معمول به خوبی به استراتژی‌هایی مانند استفاده از لنزهای اصلاحی و غیره پاسخ می‌دهد. بهترین نتیجه برای تنبلی چشم معمولاً در مواقعی که به موقع درمان می‌شود ، در کودکانی که ۷ سال یا کمتر دارند، دیده می‌شود.

پرسش و پاسخ با پزشک

Loading...
Loading...
دوست دارید درباره فاکتور CBC بیشتر بدانید؟
برای دریافت فایل راهنما، کافیست اطلاعات زیر را وارد نمایید.
request
دانلود فایل
interpretation-icon

تفسیر رایگان CRP

mg/L