فیزیوتراپی تنفسی در منزل
خانه
مقالات
فیزیوتراپی تنفسی در منزل

فیزیوتراپی تنفسی در منزل

آخرین تاریخ به روز رسانی: 1403/06/20
ثبت رایگان درخواست

خدمت خود را انتخاب کنید

همه قیمت‌ها در هومکا شفاف و مشخص هستند.
‌یک نفس راحت!
آیا می‌دانستید افرادی که دچار مشکلات یا بیماری‌های تنفسی هستند هم به خدمات فیزیوتراپی احتیاج پیدا می‌کنند؟ در این مقاله قصد داریم درباره‌ی فیزیوتراپی تنفسی در منزل و خدماتی که هوم‌کا در این زمینه ارائه می‌دهد صحبت کنیم. همراهمان باشید.

فیزیوتراپی تنفسی با تقویت عضلات تنفسی، موجب بهبود روند نفس کشیدن در افراد شده و باعث کمک به عادی شدن روال زندگی بیماران می‌شود. همانطور که می‌دانید، در صورتی که تنفس فردی دچار اختلال شود، کار‌های روزمره‌ی او نیز دچار کندی و سختی خواهد شد به طوری که حتی فرد نمی‌تواند مانند گذشته راه برود، حرف بزند و حتی غذا بخورد. تفس بخش مهمی از جسم است که با اختلال آن سایر عضو های بدن نیز کم کار خواهند شد. در ادامه توضیحات بیشتری درمورد فیزیوتراپی تنفسی در منزل ارائه کرده و بیماری‌هایی را که می‌توانند با فیزیوتراپی در منزل درمان شوند را بیان خواهیم کرد. برای مشاوره رایگان فقط کلیک کنید. 

دکمه تماس برای مشاوره رایگان

فیزیوتراپی تنفسی شامل تمرینات و تکنیک‌هایی است که به کمک آن‌ها بیمار می‌تواند توانایی خود را در تنفس دوباره به دست آورد و همچنین موجب تقویت عضلات و اسکلت‌های مربوط به ریه‌های فرد می‌شود. فیزیوتراپی تنفسی در منزل در حالت کلی، برای هر فردی که ریه‌های ضعیفی داشته باشد و یا دچار شرایط حاد تنفسی شود، می‌تواند مفید واقع شود، به این صورت که موجب تخلیه ی ترشحات ریه شده و ترشحات ریه نیز تنفس فرد را راحت‌تر خواهد کرد.

فیزیوتراپی تنفسی در منزل

 

بیماری کرونا و فیزیوتراپی تنفسی در منزل

آزار دهنده‌ترین بیماری که امروزه در بین جوامع و کشور های مختلف شایع شده است، بیماری کرونا می‌باشد. کرونا بیماری‌ای است که در سخت‌ترین شرایط، ریه‌ها و مجاری تنفسی فرد را درگیر کرده و موجب ایجاد مشکل در آن‌ها می شود. فیزیوتراپی تنفسی در منزل در این‌جا می تواند به کمک بیماران کرونایی آمده و پس از گذراندن شرایط حاد بیماری، در بازگشت بیمار به حالت عادی تنفسی کمک کننده باشد. به کسانی که جهت محافظت خود از بیماری کرونا ترجیح می دهند در منزل بمانند، توصیه می‌کنیم با مشاورین ما در هوم‌کا جهت تست کرونا در منزل تماس برقرار کرده و فیزیوتراپی تنفسی را در خانه خودشان انجام دهند.
لازم به ذکر است که پزشکان در مرحله‌ی دارودرمانی، کمک به بهبود بیماران کرونایی کرده و پس از آن در مرحله ی آی سی یو، این فیزیوتراپیست است که با تمرینات ویژه به کمک بیماران کرونایی می‌آید.

سایت Web Md در مورد تاثیر کرونا بر دستگاه تنفسی می‌نویسد: 

از کرونا به عنوان یک بیماری تنفسی یاد می‌شود که به طور ویژه دستگاه تنفسی و ریه‌ها را درگیر می‌کند. این بیماری می‌تواند طیف وسیعی از مشکلات تنفسی  از خفیف تا بحرانی را منجر شود. سالمندان و افرادی که از  بیماری‌های زمینه‌ایی مانند ناراحتی‌های قلبی، سرطان و دیابت رنج می‌برند با علائم شدیدتری مواجه خواهند شد. زمانی که ویروس وارد بدن می‌شود، با غشاهای مخاطی بینی، دهان و چشم  تماس پیدا خواهد کرد. ویروس به سلول‌های سالم حمله کرده و از آنها برای ساختن  ویروس‌های جدید استفاده می‌کند. به این ترتیب تکثیر شده و دستگاه تنفسی را تحت تاثیر قرار می هد.

برای بهبود وضعیت سلامتی خود می‌توانید از خدمات فیزیوتراپی در منزل هومکا استفاده کنید. 

ثبت رایگان درخواست فیزیوتراپی در منزل

 

مزایای فیزیوتراپی تنفسی در منزل

در این قسمت می‌خواهیم به بررسی اهداف و نتایج حاصله از فیزیوتراپی تنفسی در منزل بپردازیم.
علاوه بر این که فیزیوتراپی تنفسی در منزل می‌‌تواند رفت و آمد و هزینه‌های ناشی از آن را کاهش دهد، برای افرادی هم که به کرونا و یا سایر بیماری‌های تنفسی دچار هستند، می تواند گزینه‌ی بسیار امنی برای درمان باشد. چرا که نه با آلودگی هوا در تماس خواهند بود و نه خطر ابتلا به کرونا در بیرون از منزل را خواهند داشت. در ادامه سایر مزیت‌های فیزیوتراپی تنفسی را برایتان بیان خواهیم کرد.

✔ فیزیوتراپیست با ارائه ی تمریناتی، کمک به سرفه ی پشت سر هم بیمار کرده و راه های تنفسی را باز تر می کند. همچنین ایجاد تنفس شکمی نیز یکی دیگر از تمرینات فیزیوتراپی تنفسی در منزل می باشد.

✔ ممکن است قفسه‌ی سینه به علت تنگی نفس دچار گرفتگی شده و ناملایماتی در آن رخ دهد. فیزیوتراپی می‌تواند با بهبود عملکرد قفسه‌ی سینه، تحرک پذیری آن را به مقدار مورد نیاز، افزایش یا کاهش دهد.

✔ آزادسازی اسپاسم عضلانی در قفسه‌ی سینه، یکی دیگر از نتایج فیزیوتراپی تنفسی است که در نتیجه‌ی آن، آرامش تنفسی در بیمار به وجود خواهد آمد.

✔ رفع ترشحاتی که ممکن است راه نفس کشیدن فرد را گرفته دم و بازدم را برای بیمار سخت تر کند. همچنین فیزیوتراپیست با ارائه‌ی تمرینات مختلف، از ایجاد گرفتگی در راه‌های تنفسی ریه، پیشگیری خواهد کرد.

✔ افزایش قدرت فرد برای تنفس یا به عبارتی تلاش برای کاهش انرژی مورد نیاز، جهت نفس کشیدن. بسیاری از افراد که دچار تنگی نفس هستند، برای دم و بازدم انرژی بیشتری نسبت به سایرین مصرف می‌کنند که این نشان دهنده‌ی ضعیف بودن عضلات تنفسی آن‌ها می‌باشد. فیزیوتراپی تنفسی در منزل این کمک را به فرد می کند که برای انجام دم و بازدم، انرژی کمتری مصرف کند.

✔ تخلیه ی ترشحات، بخش مهم دیگری در فیزیوتراپی تنفسی محسوب می‌شود که راه‌های مسدود شده‌ی تنفسی فرد را باز کرده و تنفس را راحت تر می‌کند.

فیزیوتراپی تنفسی در منزل

 

چه زمانی نباید فیزیوتراپی تنفسی انجام دهیم؟

فیزیوتراپی تنفسی مزیت های زیادی برای بیماران تنفسی دارد، اما در برخی از موارد، ممکن است موجب آسیب رسیدن به بیمار شود که فیزیوتراپیست باید همه‌ی آن‌ها را در نظر داشته باشد. برای اینکه آسیبی به علت فیزیوتراپی تنفسی برای بیمار رخ ندهد، به شما فیزیوتراپیست های ماهر هوم‌کا را توصیه می‌کنیم که همگی در کار خود حرفه ای و مجرب می باشند. در ادامه مواردی را که اصلا در آن‌ها توصیه به فیزیوتراپی تنفسی نمی کنیم را برایتان بیان خواهیم کرد.

✔ شکستگی قفسه‌ی سینه و دنده های فرد، یکی از مواردی است که فیزیوتراپی تنفسی در آن باید با احتیاط کامل صورت بگیرد و در غیر این صورت موجب بدتر شدن آسیب خواهد شد. در واقع برخی از تکنیک‌های فیزیوتراپی در اینگونه شکستگی، به هیچ وجه نباید اعمال شود.

✔ جراحی سر و یا مغز
از آنجایی که در برخی از تکنیک های فیزیوتراپی‌های تنفسی سر باید به پایین خم شده و پایین‌تر از بدن قرار بگیرد، بنابراین در جراحی مغزی توصیه‌ای به این گونه فیزیوتراپی نمی‌شود. پایین قرار گرفتن سر در جراحی مغزی، خون‌ریزی را تشدید خواهد کرد.

✔ در صورتی که در خلط فرد مقدار زیادی خون دیده شود، فیزیوتراپی تنفسی نباید صورت بگیرد و در صورت توصیه‌ی پزشک نیز باید تمریناتی انجام شود که آسیبی برای بدن نداشته باشد.

✔ افرادی که دچار آسم شدید می‌باشند نیز نباید فیزیوتراپی تنفسی انجام دهند.
منع این مورد برای افرادی است که آسم حاد دارند. تشخیص شدت آن نیز باید توسط پزشک صورت بگیرد.

✔ افرادی که دارای بی ثباتی ریوی و قلبی می باشند نیز نباید فیزیوتراپی تنفسی را انجام دهند. این گونه افراد ممکن است در مدت زمان کمی، دچار افت شدید و یا افزایش فشار خون شوند.

✔ تومور‌های استخوانی یکی دیگر از موارد منع فیزیوتراپی تنفسی به شما می رود. بنابراین ابتدا با مراجعه به پزشک متخصص بیماری خود را به درستی تشخیص داده و سپس در صورت نیاز به فیزیوتراپیست تنفسی مراجعه کنید.

✔ فیزیوتراپی تنفسی می تواند برای بیماری‌های ریوی حاد نیز خطرناک باشد که تشخیص آن فقط و فقط می تواند توسط فیزیوتراپیست ماهر صورت بگیرد. توصیه‌ی ما به شما این است که فیزیوتراپی‌های حساس این چنینی را به دست کسانی بسپارید که در کار خود متخصص هستند. همین حالا با متخصصان حرفه‌ایی هوم‌کا تماس بگیرید. 

دکمه تماس برای ثبت رایگان درخواست

 

مدت زمان فیزیوتراپی تنفسی در منزل 

بسته به شرایط بیمار، تعداد جلساتی که جهت بهبود بیمار باید فیزیوتراپی تنفسی در منزل انجام شود متفاوت است اما به طور متوسط در طول یک هفته سه جلسه کافی می باشد. تعداد کلی جلسات نیز تا زمان بهبودی کامل بیمار ادامه پیدا خواهد کرد. البته لازم به ذکر است که فیزیوتراپیست‌های ماهر در صورت مشاهده‌ی مشکل در حین فیزیوتراپی باید جلسات را متوقف کنند چرا که فیزیوتراپی تنفسی کمی پیچیده تر از سایر فیزیوتراپی‌هاست.
مشکلاتی که ممکن است در طول فیزیوتراپی تنفسی در منزل پیش بیاید شامل:

✔ مشاهده ی خلط خونی در بیمار که ممکن است با سرفه‌ی بیمار، مقدار زیادی خون ترشح شده و بیرون بریزد.

✔ به وجود آمدن درد در حین فیزیوتراپی و افزایش آن در روزهای بعدی فیزیوتراپی نیز می تواند زنگ هشدار برای فیزیوتراپیست و بیمار باشد.

✔ چنانچه در حین فیزیوتراپی سرگیجه و حالت تهوع به وجود بیاید، فیزیوتراپیست ملزم است تا برای بررسی مشکل، فیزیوتراپی را متوقف کند.

✔  نفس نفس زدن‌های کوتاه در بیمار، یکی دیگر از علایم هشدار برای فیزیوتراپیست است و در صورت مشاهده، فیزیوتراپی را متوقف خواهد کرد.

فیزیوتراپی تنفسی در منزل

 

فیزیوتراپی تنفسی قفسه سینه در منزل

فیزیوتراپیست‌ها برای بهبود عملکرد تنفسی، مجاری هوایی در قفسه‌ی سینه را پاکسازی می کنند که به این کار، فیزیوتراپی قفسه‌ی سینه گفته می شود. این نوع فیزیوتراپی با تقویت عضلات تنفسی، نفس کشیدن برای بیمار را راحت تر می کنند. در فیزیوتراپی قفسه‌ی سینه، فیزیوتراپیست با تحریک بیمار برای سرفه کردن، ترشحات درون ریه را پاکسازی کرده و راه های نفس کشیدن فرد را باز می کند. از آن جایی که فیزیوتراپی قفسه‌ی سینه یکی از حساس‌ترین نوع فیزیوتراپی محسوب می شود، بنابراین بهتر است برای انجام آن، از فیزیوتراپیست مورد اعتماد و مجرب کمک بگیرید. تلاش ما در هوم‌کا این است که با فیزیوتراپیست‌های متخصص و باتجربه همکاری کنیم تا بتوانیم از این طریق تجربه‌ی خوبی را برای شما به وجود آوریم.

 

تمرینات پاکسازی مجاری تنفسی در فیزیوتراپی تنفسی در منزل

تمریناتی که فیزیوتراپیست‌ها برای پاکسازی مجاری تنفسی از خلط‌ها ارائه می دهند، موجب راحت‌تر شدن تنفس و بهبود عملکرد عضلات تنفسی می‌شود. در ادامه به معرفی برخی از آن‌ها می پردازیم.

✔ دستگاه ایجاد کننده‌ی نوسان
این دستگاه در هنگام بازدم فرد، نوسان ایجاد می کند تا خلط‌ها از سایر مجاری، به مجاری مرکزی حرکت کنند. در نهایت زمانی که مخاط به مجرای اصلی رسید، فرد با سرفه کردن می تواند آن را از مجاری تنفسی خارج کند.

✔ دستگاه ایجاد کننده‌ی فشار در مجاری تنفسی
دستگاهی که با فشار بر مجاری تنفسی موجب می شود عمل دم یا فرو بردن نفس به راحتی صورت بگیرد. اما در ادامه در هنگام بازدم نیز در مقابل بیرون دادن نفس توسط فرد مقاومت ایجاد می کند تا فرد با وارد کردن فشار بیشتر، خلط های خود را از مجاری تنفسی خارج کند.
در نهایت فیزیوتراپیست با استفاده از روش های ذکر شده و سایر روش ها مانند تحریک مجاری تنفسی بیمار برای اوق زدن و سایر تمرینات در ناحیه‌ی تنفسی، موجب خالی شدن مخاط از مجاری تنفسی شده و نفس کشیدن را برای بیمار راحت‌تر می کند.

فیزیوتراپی در منزل به عهده کارشناسان هومکا بگذارید. 

ثبت رایگان درخواست فیزیوتراپی در منزل

 

فیزیوتراپی تنفسی در منزل برای چه بیمارانی کاربرد دارد؟

بیمارانی که حتما به فیزیوتراپی تنفسی در منزل نیاز پیدا میکنند و فیزیوتراپی می‌تواند برای بهبود تنفس آن‌ها مفید واقع شود شامل موارد زیر می‌شوند:

✔ بیمارانی که از عفونت هایی مانند پنومونی و آمفیزم رنج می‌برند.

✔ بیماران دارای تومور در ریه نیز به منظور تنفس راحت‌تر، به فیزیوتراپیست نیاز پیدا خواهند کرد.

✔ افرادی که به آسم مبتلا هستند، می‌توانند با فیزیوتراپی، عملکرد ریه‌های خود را بهبود ببخشند.

✔ برای افرادی که عمل جراحی مربوط به شکم داشته‌اند، برای خارج کردن مخاط، لازم است که فیزیوتراپی انجام دهند.

✔ بیماری برونشیت مزمن در افراد نیز می‌تواند با فیزیوتراپی تنفسی در منزل بهبود یابد.

✔ کودکانی که به صورت مادرزادی در نفس کشیدن دچار مشکل بوده و دارای خلط در مجاری تنفسی می‌باشند نیز می توانند با فیزیوتراپی تنفسی در منزل درمان شوند.

فیزیوتراپی تنفسی در منزل

 

کلام آخر درباره فیزیوتراپی تنفسی در منزل

فیزیوتراپی تنفسی یکی از حساس‌ترین نوع فیزیوتراپی محسوب می‌شود که در صورتی که به درستی انجام نشود، ممکن است موجب آسیب رسیدن به مجاری تنفسی بیمار شود و همچنین در برخی از آسیب‌ها نیز نباید فیزیوتراپی تنفسی صورت بگیرد. توصیه می‌کنیم برای داشتن فیزیوتراپی مطمئن‌تر، با مشاورین ما در هوم‌کا تماس گرفته و پس از دریافت راهنمایی‌‌های لازم، فیزیوتراپی تنفسی در منزل را، به کمک متخصصین هومکا انجام دهید. در کنار فیزیوتراپی می‌توانید از خدمات دیگری مانند پزشک در منزل یا پرستار در منزل نیز بهره ببرید. 
از اینکه تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید، از شما سپاسگزاریم.

دسترسی سریع

درخواست خدمت

کافیست فرم را پر کنید و دکمه "ثبت نهایی درخواست" را بزنید. همکاران ما به زودی با شما تماس خواهند گرفت.
جزئیات درخواست
شهر*
شهر موردنظرت رو انتخاب کن
نوع خدمت*
خدمت موردنظرت رو انتخاب کن
اطلاعات درخواست
فایل ضمیمه
محاسبه هزینه
هزینه خدمت
۰ تومان
هزینه خدمات در محل
- تومان
مالیات بر ارزش افزوده
۰ تومان
هزینه مشاوره و تجویز نسخه
تومان
هزینه تفسیر آزمایش
تومان
تخفیف
۰ ۰ تومان
مجموع هزینه‌ها
۰ تومان
اطلاعات تماس
کد تخفیف:
discount-icon
بررسی

کد معرف:
discount-icon
بررسی

سوالات متداول

هدف فیزیوتراپی تنفسی چیست؟
در فیزیوتراپی تنفسی تقویت عضلات تنفسی مورد توجه قرار می گیرد.
فیزیوتراپی تنفسی مناسب چه کسانی است؟
افرادی که از بیماری‌های دستگاه تنفسی نظیر آسم رنج می‌برند می‌توانند از این خدمت استفاده کنند.
آیا فیزیوتراپی تنفسی برای بیماران کرونایی مفید است؟
از آنجا که کرونا دستگاه تنفسی بدن را هدف قرار می‌دهد، فیزیوتراپی تنفسی با تقویت عضلات این ناحیه می‌تواند به بیماران در بازیابی سلامتی کمک کند.
به چند جلسه فیزیوتراپی تنفسی نیاز دارم؟
این موضوع به طور کامل به وضعیت سلامتی شما و میزان آسیب بستگی دارد.
آیا خدمت فیزیوتراپی در منزل هوم‌کا در سراسر استان تهران ارائه می‌شود؟
بله. این مجموعه سراسر استان تهران،‌کرج و حومه و مشهد را تحت پوشش قرار می‌دهد.

پرسش و پاسخ با پزشک

Loading...
Loading...
دوست دارید درباره فاکتور CBC بیشتر بدانید؟
برای دریافت فایل راهنما، کافیست اطلاعات زیر را وارد نمایید.
request
دانلود فایل