ابتلای مجدد به کرونا
خانه
مقالات
ابتلای مجدد به کرونا

ابتلای مجدد به کرونا

آخرین تاریخ به روز رسانی: 1403/09/14
ثبت رایگان درخواست

خدمت خود را انتخاب کنید

همه قیمت‌ها در هومکا شفاف و مشخص هستند.
چقدر احتمال ابتلای مجدد به کرونا وجود دارد؟
بسیاری از افراد گمان می‌کنند در صورتی که یکبار به ویروس کرونا مبتلا شوند، برای بار دوم به این ویروس مبتلا نخواهند شد و در برابر ویروس مصون هستند. این فرض تا چه حد درست است؟ آنتی بادی تشکیل شده در بدن در اثر ابتلای به ویروس کرونا تا چه مدت ما را در برابر ابتلا به این ویروس در امان نگه می‌دارد؟ آیا در صورت ابتلا به یک نوع از ویروس در برابر انواع جهش یافته آن نیز مصون هستیم؟

شاید شما هم دچار ویروس کرونا شده باشید و خوشبختانه آن را پشت سر گذاشتید و شکست دادید. حال که سلامت خود را مجدد بدست آورید آیا همچنان رعایت پروتکل‌های بهداشتی را جدی می‌گیرید و یا مانند برخی معتقد هستید که دیگر دچار این بیماری نمی‌شوید؟

 

ابتلای مجدد به ویروس کرونا

این تصوری اشتباه است که فکر کنیم پس از یکبار ابتلا به کرونا کاملا از ابتلای دوباره به آن مصونیت پیدا می‌کنیم. اگر ویروس کووید ۱۹ را با دیگر انواع ویروس‌ها از خانواده کرونا ویروس مقایسه کنیم متوجه می‌شویم که برای مدت یا بازه‌ای چند ماهه از ابتلا به آن مصون می‌مانیم اما پس از آن شاید مجددا بیمار شویم. بنابراین باز هم می‌بایست در صورت مشاهده علائم کرونا در خود، برای انجام تست کرونا در منزل اقدام کنیم.

اما سوالات دیگری نیز مطرح می‌شود که:

  • چقدر احتمال دارد مجددا مبتلا شوید؟
  • دوران مصونیت پس از اولین ابتلا چقدر است؟
  • آیا پس از ابتلا به نوع اول گرفتار انواع جهش یافته نیز خواهیم شد یا خیر؟
  • ممکن است کسانی که یکبار مبتلا شدند در ابتلای دوم بیماری شدیدتری را تجربه کنند و یا اینکه جان خود را از دست بدهند؟
  • چگونه می‌توانیم از دوباره بیمار شدن خود جلوگیری کنیم؟

به تمام این سوالات در این جا پاسخ خواهیم داد. جهت ثبت درخواست تست کرونا در منزل بر روی دکمه تماس زیر کلیک کنید.

call button submit

 

احتمال ابتلای مجدد به کرونا چقدر است؟

در پژوهش‌های سال گذشته ابتلا به بیماری را شرط مصونیت در برابر موج‌های بعدی میدانستند و معتقد بودند که با ابتلا به کووید ۱۹ شاید در آینده عفونت‌های دیگر نتوانند به فرد آسیب برسانند. این خبری کذب نیست و کاملا صحت دارد. در پژوهش‌های نشان داده می شود که بدن پس از ابتلا به کووید ۱۹ شروع به تولید پادتن یا آنتی‌بادی می‌کند. بنابراین افراد خیلی کمتر ممکن است دوباره مبتلا شوند.

اما موضوع ابتلای مجدد به کرونا رد نمی‌شود. اگر شما مجددا و دوباره دچار بیماری کووید ۱۹ شوید این بار خفیف تر خواهد بود، چراکه آنتی بادی‌های کرونا ویروس در بدن شما تولید شده است. چنانچه مجددا ویروس وارد بدن شود، پادتن‌های مرتبط با کرونا به پروتئین ویروس چسبیده و آن‌ را تخریب خواهند کرد.

نحوه پاسخگویی پادتن‌های موجود در بدن فردی که یکبار قبلا مبتلا شده دقیقا مانند کسی است که واکسن دریافت کرده است. هدف واکسن و پادتن‌ها یکی است. در واقع پس از اینکه شما واکسن تزریق می‌کنید واکسن بدنتان را به پادتن سازی وادار می‌کند و ایمنی بدنتان افزایش می‌یابد. اما آیا پادتن‌ها برای همیشه در بدن ما باقی می‌مانند؟

جهت ورود به صفحه ثبت درخواست تست کرونا می‌توانید بر روی آیکون زیر کلیک کنید:

ثبت رایگان درخواست تست کرونا در منزل

 

دوران مصونيت از ابتلای مجدد به کرونا

اینکه پادتن‌ها همیشه در بدن می‌مانند و یا نه به عمر آن‌ها و دوره مصونیت افراد از ابتلای مجدد ارتباط دارد. محققان دو آزمایش انجام دادند که درپی آن پاسخ به این سوال راحت‌تر شده است. در تست آزمایش خون یا آنتی بادی تشخیص به اینصورت است که پادتن‌های موجود در بدن پس از چند ماه گذشت ابتلا به کووید ۱۹ مورد شناسایی و بررسی قرار می‌گیرند.

در تست PCR ویروس فعال از طریق نمونه‌گیری مخاط دهان و بینی شناسایی می‌شود و ابتلای فرد و یا عدم ابتلا مورد بررسی قرار می‌گیرد.

نتیجه‌های بدست آمده از نمونه آماری نشان می‌دهد که از میان جمعیت ۱۲۶۵ نفری که مورد آزمایش و تست مجدد کرونا قرار گرفتند، پس از ۶ ماه تنها تست PCR دو نفر از افراد با سابقه ابتلا و دارای پادتن مثبت اعلام شده است. اما جالب است بدانید که این افراد هیچگونه علائم خفیف و شدید کرونا را احساس نکردند و یا بروز ندادند.

همزمان با این گروه یک گروه ۱۱۳۶۴ نفری که قبلا مبتلا نشده بودند نیز مورد تست آزمایش خون و PCR قرار گرفتند و پس از تست ۲۲۳ مورد از آن‌ها دچار کرونا شده بودند. بنابراین می‌توان نتیجه گرفتن که احتمال ابتلای مجددا به کرونا شما به ویروس کرونا ۱۰ برابر ضعیف‌تر از افرادیست که تاکنون دچار کرونا نشدند. همچنین سایت معتبر خط سلامتی(Health Line) نیز در مورد دوران مصونیت از ابتلای مجدد به کرونا نوشته است:

  • تحقیقات نشان داده است که کسانی که پس از ابتلا به کرونا بهبود می‌یابند، به مدت حداقل ۸ ماه و شاید بیشتر در برابر همان سویه از ویروس ایمن هستند.
  • مصونیت از ویروس کرونا، پس از ابتلای به کووید-۱۹و یا واکسیناسیون کووید-۱۹ به طور طبیعی ایجاد می‌شود.
  • از آن جا که مدت زمان مصونیت از ابتلا به ویروس، پس از مبتلا شدن به آن یا تزریق واکسن، مشخص نیست، رعایت فاصله فیزیکی و اجتماعی و همچنین استفاده از ماسک برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا باید همچنان ادامه داشته باشد.

ابتلای مجدد به کرونا

 

آيا با يکبار ابتلا به کرونا در برابر انواع جهش يافته آن مصون خواهيد بود؟

این را بخاطر داشته باشید که ابتلای شما به کرونا و داشتن پادتن و یا اینکه دوباره علائمی از بیماری ندارید به این معنی نیست که پادتن‌های کرونا که در بدنتان فعال هستند از شما مراقبت می‌کنند. پادتن به صورت قطعی نمی‌تواند محافظ شما در برابر ابتلا به انواع جهش یافته باشد، اما این موضوع را روشن می‌کند که سیستم ایمنی بدنتان نیروی خوبی دارد و به‌ویژه لنفوسیت تی می‌تواند در موج‌های جهش یافته جدیدتر نیز از خود مقاومت نشان دهد.

با این وجود متخصصین به افرادی که یکبار تجربه ابتلا به کرونا را داشتند توصیه می‌کنند که مانند دیگر افراد در رعایت پروتکل‌های بهداشتی جدیت بخرج دهند. از بروز مجدد بیماری در بدن پیشگیری کنند و افراد نزدیک به خود را نیز در رعایت این موارد ترغیب نمایند.

برای دریافت مشاوره رایگان از متخصصان هومکا در رابطه با ابتلای مجدد به کرونا بر روی دکمه تماس زیر کلیک کنید.

call button consult

 

آيا احتمال ابتلای شديدتر بهبوديافتگان به کرونا وجود دارد؟

کماکان متخصصین بر این باورند که با وجود سرعت در جهش یافتگی ویروس کرونا، این احتمال وجود دارد که افرادی که سابقا دچار این ویروس شده و درمان هم شدند دوباره در معرض خطر ابتلا قرار بگیرند. پس از درمان نیز شما نیاز به مراقبت دارید و نباید این موضوع را ساده و ابتلای مجدد به کرونا را راحت و خفیف تصور کنید.

ابتلای مجدد به کرونا

بنابراین با توجه به احتمال ابتلای مجدد، توصیه می‌شود که در صورت مشاهده علائم کرونا در خود، هر چه سریع‌تر تست شوید. برای ورود به صفحه ثبت درخواست تست کرونا در منزل بر روی آیکون زیر کلیک نمایید.

ثبت رایگان درخواست تست کرونا در منزل

 

پيشگيری از ابتلای مجدد به کرونا

اگر یکبار به ویروس کرونا مبتلا شدید و حالا سلامت خود را بدست آورید خوشحال باشید اما رعایت نکات بهداشتی را فراموش نکنید. چگونه می‌توان مجددا از بروز بیماری کرونا در خود جلوگیری کرد؟ کاملا روشن و واضح است مانند گذشته باید موارد پیشگیرانه، محافظتی و مراقبتی را رعایت کنید، چراکه موج‌های جهش یافته این ویروس به مراتب قویتر هستند و شما از میزان مصنوعیت بدنتان در مواجه با آن‌ها بی‌اطلاع هستید. برای مقابله و پیشگیری از بروز مجدد بیماری موارد زیر را رعایت گنید:

  • در محیط‌های سربسته و بدون تهویه مناسب نمانید.
  • در محیط‌هایی که تعداد افراد بالاست حضور پیدا نکنید.
  • از حضور در مراسم‌های مذهبی و جشن‌ها که ازدحام انسانی بالایی دارند جدا خودداری کنید.
  • دست‌ها را در روز چند بار با آب و صابون شستشو دهید.
  • از الکل و ضدعفونی‌ کننده‌های مجاز و موثر برای ضدعفونی دست‌ها استفاده کنید.
  • حتما از ماسک سه لایه به همراه ماسک پارچه‌ای استفاده کنید.
  • بیشتر مایعات مصرف کنید، بهتر است گرم باشند.

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و درخواست تست کرونا در منزل یا سنجش ایمنی بدن خود با تست آنتی بادی با مجموعه هومکا از طریق سایت و یا تماس تلفنی در ارتباط باشید.

دسترسی سریع

درخواست خدمت

کافیست فرم را پر کنید و دکمه "ثبت نهایی درخواست" را بزنید. همکاران ما به زودی با شما تماس خواهند گرفت.
جزئیات درخواست
شهر*
شهر موردنظرت رو انتخاب کن
نوع خدمت*
خدمت موردنظرت رو انتخاب کن
اطلاعات درخواست
فایل ضمیمه
محاسبه هزینه
هزینه خدمت
۰ تومان
هزینه خدمات در محل
- تومان
مالیات بر ارزش افزوده
۰ تومان
هزینه مشاوره و تجویز نسخه
تومان
هزینه تفسیر آزمایش
تومان
تخفیف
۰ ۰ تومان
مجموع هزینه‌ها
۰ تومان
اطلاعات تماس
کد تخفیف:
discount-icon
بررسی

کد معرف:
discount-icon
بررسی

سوالات متداول

آیا احتمال ابتلای مجدد به کرونا وجود دارد؟
بله، پزشکان می‌گویند که افراد ممکن است دو بار به ویروس کرونا مبتلا شوند و همچنین ممکن است که به فاصله چهار ماه دو نوع کاملا متفاوت از این ویروس را با علائم متفاوت تجربه کنند.
مصونیت از ابتلای به کرونا چه مدت طول می‌کشد؟
دانشمندان هنوز در حال تحقیق در مورد مدت زمان تقریبی مصونیت طبیعی بدن در برابر ویروس کرونا و چگونگی عملکرد آنتی بادی‌های کووید-۱۹ که می توانند از عفونت بیشتر جلوگیری کنند، هستند. یک مطالعه نشان داده است که مدت زمان مصونیت بدن به طور تقریبی، ۸ ماه می‌باشد.
آیا سرماخوردگی معمولی باعث مصونیت در برابر ویروس کرونا می‌شود؟
این امکان وجود دارد. ممکن است برخی از عفونت‌ها که در اثر سرماخوردگی ایجاد می‌شود، شبیه ویروس عامل کووید-۱۹ باشد و در نتیجه بدن پس از بهبودی از سرماخوردگی، تا مدت زمان محدودی در برابر این عفونت‌ها مصون است.
جهت جلوگیری از ابتلای مجدد به کرونا چه باید کرد؟
برای جلوگیری از ابتلای مجدد به کرونا باید موارد زیر را رعایت کرد: از حضور در محیط‌های سربسته و بدون تهویه مناسب و همچنین محیط‌هایی که تعداد افراد بالاست خودداری کنید. دست‌های خود را به طور مرتب با آب و صابون بشویید. دست‌های خود را به طور مرتب ضد عفونی کنید. بهتر است که از دو ماسک استفاده کنید.
بهترین زمان برای انجام تست آنتی بادی، جهت اطلاع از مدت زمان مصونیت در برابر کرونا، چه زمانی است؟
بهترین زمان برای انجام تست آنتی بادی حدود سه الی چهار هفته بعد از بروز علائم بیماری کرونا می‌باشد.

پرسش و پاسخ با پزشک

Loading...
Loading...
دوست دارید درباره فاکتور CBC بیشتر بدانید؟
برای دریافت فایل راهنما، کافیست اطلاعات زیر را وارد نمایید.
request
دانلود فایل