درمان زخم بستر در منزل
خانه
مقالات
درمان زخم بستر در منزل

درمان زخم بستر در منزل

آخرین تاریخ به روز رسانی: 1403/01/06
درمان زخم بستر در منزل با هوم کا
در صورتی که شما یا یکی از عزیزانتان دچار زخم بستر شده است می‌توانید از خدمت درمان زخم بستر در منزل هوم کا استفاده کنید. متخصصین با تجربه و دوره‌دیده هوم کا در منزل حاضر خواهند شد و اقدامات لازم را در راستای درمان زخم بستر انجام خواهند داد. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله زیر را مطالعه کنید.

عدم ارائه خدمت

زخم بستر عارضه‌ای است که ممکن است برای هرکسی اتفاق بیفتد ، اما معمولاً در افرادی که در تخت هستند یا برای مدت طولانی روی صندلی یا ویلچر می نشینند، رخ می‌دهد این افراد اغلب خود دچار درد و بیماری هستند و ایجاد زخم بستر می‌تواند برای آن ها بسیار ناگوار و طاقت فرسا باشد. اغلب افرادی که دچار زخم بستر می‌شوند که حرکت کردن برای آنها دشوار یا غیرممکن است. به همین دلیل راهکارهای درمانی و مراقبتی در منزل برای این افراد بسیار مفید است و باعث کاهش دشواری های مراجعه به مراکز درمانی می‌شود.
اگر قصد دریافت خدمات درمانی، پانسمان و مراقبت از زخم بستر در منزل را دارید، میتوانید با هوم کا تماس بگیرید تا پرستاران ما به منزل شما برای درمان مراجعه کنند. اگر خودتان یا عزیزانتان به این عارضه دچار هستید مطالعه این مقاله برای شما مفید است.

 

زخم بستر چیست؟

زخم بستر آسیب هایی به پوست و بافت زیرین است که به دلیل فشار طولانی مدت بر روی پوست رخ می دهد. زخم بستر اغلب نتیجه نشستن یا خوابیدن برای مدت طولانی در یک وضعیت هستند. زخم بستر که به عنوان بدسور (Bedsore) یا زخم فشاری (pressure sore)  نیز شناخته می شود، می تواند منجر به انواع مشکلات سلامتی شود. اگر شما یا کسی که می شناسید دارای زخم بستر است، بلافاصله درمان را آغاز کنید زیرا گذشت زمان باعث وخیم تر شدن این عارضه می‌شود.

 

علائم زخم بستر

زخم بستر می تواند بر روی هر قسمت از بدن که تحت فشار قرار گرفته است ایجاد شود. زخم‌های بستر بیشتر در قسمت های استخوانی بدن مانند پاشنه ، آرنج ، باسن و پایه ستون فقرات دیده می شوند. آنها اغلب به تدریج ایجاد می شوند، اما گاهی اوقات ممکن است در عرض چند ساعت ایجاد شوند.

علائم اولیه زخم بستر
علائم اولیه زخم بستر شامل موارد زیر است:

✔ بخشی از پوست بی رنگ می شود، افرادی که پوست کم رنگ دارند لکه های قرمز پیدا می‌کنند، در حالی که افرادی که پوست تیره دارند لکه های بنفش یا آبی پیدا میکنند.

✔ تکه های تغییر رنگ داده نشده با فشار دادن سفید نمی‌شوند.

✔ تکه ای از پوست احساس گرما، اسفنجی یا سفتی می‌کند.

✔ احساس درد یا خارش در ناحیه آسیب دیده

یک پزشک یا پرستار ممکن است در این مرحله زخم بستر را زخم بستر رده ۱ بنامد.


علائم بعدی زخم بستر
ممکن است ابتدا پوست شکسته یا باز نشود، اما اگر زخم بستر شدیدتر شود باعث موارد زیر می‌شود:

زخم بستر رده ۲: یک زخم یا تاول باز

زخم بستر رده ۳: یک زخم عمیق که به لایه های عمیق پوست می رسد.

زخم بستر رده ۴: یک زخم بسیار عمیق که ممکن است به عضله و استخوان برسد.

 

مراقبت و درمان زخم بستر در منزل 

اگر در خانه تحت مراقبت هستید ، در صورت بروز علائم زخم بستر، تیم پزشکی و پرستاری را در اسرع وقت مطلع کنید. اگر در این زمینه کاری انجام نشود احتمالاً بدتر خواهد شد. با تماس با هوم کا پرستاران ما در اسرع وقت به منزل شما می‌آیند. اگر به درمان زخم بستر در منزل نیاز دارید، کافیست بر روی دکمه ثبت رایگان درخواست کلیک کنید یا با شماره ۰۲۱۹۱۰۲۵۵۹۵ تماس بگیرید.
شما باید مرتباً تحت نظر باشید و برای کاهش خطر ابتلا به زخم های بستر مشاوره به شما پیشنهاد شود، اما گاهی اوقات حتی با بالاترین استانداردهای مراقبت نیز زخم های بستر می‌توانند ایجاد شوند.
اگر در حال بهبودی از بیماری یا جراحی در خانه هستید، یا از شخصی که به تخت یا ویلچر محدود شده است مراقبت می کنید، اگر فکر می کنید ممکن است زخم فشار شما یا شخصی که از او مراقبت می کنید ممکن است وخیم‌تر شود، با پزشک عمومی خود تماس بگیرید. در صورت وجود موارد زیر فوراً مشاوره پزشکی دریافت کنید:

✔ پوست قرمز و متورم

✔ چرک ناشی از زخم بستر

✔ پوست سرد و ضربان قلب سریع

✔ درد رو به تشدید

✔ تب

این علائم می تواند نشانه ای از عفونت جدی باشد که باید در اسرع وقت درمان شود.

 

انواع درمان زخم بستر در منزل

درمان زخم های فشار به شدت آنها بستگی دارد. برای برخی از افراد ، زخم بستر یک ناراحتی است که نیاز به مراقبت های ابتدایی پرستار دارد. برای برخی از بیماران، زخم‌های بستر می توانند جدی باشند و منجر به عوارض تهدید کننده زندگی، مانند مسمومیت خون شوند.
درمان‌های زخم بستر شامل تغییر منظم وضعیت شما، استفاده از تشک های مخصوص برای کاهش یا تسکین فشار و پانسمان برای کمک به بهبود زخم است. همچنین ممکن است گاهی به جراحی نیاز باشد.

تغییر وضعیت
حرکت و تغییر منظم موقعیت خود به کاهش فشار وارد شده بر زخم هایی که قبلاً ایجاد شده اند کمک می کند. همچنین به جلوگیری از تشکیل زخم های بستر کمک می کند.
بعد از اینکه پزشک یا پرستار شما خطر ابتلا به زخم فشار را ارزیابی کرد، آنها یک جدول زمان بندی را تنظیم می کنند که بیانگر این است که هر چند وقت یک بار نیاز به حرکت دارید. اگر خودتان قادر به انجام این کار نیستید، می‌توانید از خدمات درمان زخم بستر درمنزل هوم کا استفاده کنید.
برخی افراد ممکن است نیاز باشد که هر ۱۵ دقیقه یک بار حرکت کنند در حالی که برخی دیگر فقط هر ۲ یا ۴ ساعت یک بار احتیاج به جا به جایی دارند. همچنین پرستاران و مراقبان زخم بستر در منزل در مورد موارد زیر توصیه هایی می‌کنند:

✔ حالت های نشستن و خوابیدن صحیح

✔ چگونه می توانید موقعیت های نشسته و خوابیده خود را تنظیم کنید

✔ چگونه می توان از پاهای خود پشتیبانی کرد تا فشار بر روی پاشنه پا را کاهش دهد

✔ تجهیزات خاصی را که لازم دارید و نحوه استفاده از آن


استفاده از تشک و بالشتک برای بهبود زخم بستر
اگر در معرض ابتلا به زخم فشار هستید یا زخم جزئی دارید استفاده از فوم های ثابت با طراحی خاص و تشک متحرک توصیه می‌شود. اگر زخم جدی تری دارید ، به یک تشک یا سیستم تخت پیچیده تر ، مانند تشک متصل به پمپ که جریان مداوم هوا را به داخل تشک منتقل می کند ، نیاز خواهید داشت.
همچنین انواع بالشتک های کف یا توزیع مجدد فشار نیز در دسترس است. در مورد انواع مناسب شما از سرپرست خود سوال کنید.


پانسمان  زخم بستر در منزل
از پانسمان های مخصوص می توان برای محافظت از زخم های بستر و تسریع روند بهبودی استفاده کرد.
این پانسمان ها شامل:

پانسمان های آلژینات: این ها از جلبک دریایی ساخته می شوند و حاوی سدیم و کلسیم هستند که به تسریع روند بهبودی معروف هستند.

پانسمان های هیدروکلوئیدی: این پانسمان‌ها حاوی ژلی است که رشد سلول های جدید پوست را در مکان زخم ترغیب می کند، در حالی که پوست سالم اطراف را خشک نگه می دارد.

انواع دیگر پانسمان: پانسمان های فوم، فیلم، هیدروفیبر / الیاف ژل، و پانسمان ضد میکروبی (آنتی بیوتیک) نیز ممکن است استفاده شوند.

شما می‌تونید از پرستار خود بپرسید که از کدام نوع پانسمان برای کنترل زخم بستر استفاده می کند. برای استفاده از خدمت پانسمان زخم بستر در منزل می‌توانید روی هوم کا حساب کنید. کافیست با شماره ۰۲۱۹۱۰۲۵۵۹۵ تماس گرفته یا بر روی دکمه ثبت رایگان درخواست کلیک کنید.


استفاده از کرم و پماد
کرم ها و پمادهای ضدعفونی کننده یا ضد میکروبی موضعی معمولاً برای درمان زخم بستر توصیه نمی شود. اما ممکن است برای محافظت از پوستی که در بی اختیار آسیب دیده یا تحریک شده است، به کرم های پیشگیری کننده نیاز باشد.


آنتی بیوتیک ها
آنتی بیوتیک ها ممکن است برای درمان زخم آلوده یا عفونت جدی تجویز شوند. در موارد زیر آنتی بیوتیک استفاده می‌شود:

✔ مسمومیت خون (سپسیس)

✔ عفونت باکتریایی بافتهای زیر پوست (سلولیت)

✔ عفونت استخوان (استئومیلیت)


رژیم و تغذیه
خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل که حاوی پروتئین کافی و انواع مختلفی از ویتامین ها و مواد معدنی باشد می تواند روند بهبودی را تسریع کند.
اگر رژیم شما ضعیف است ، ممکن است لازم باشد به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید. آنها می توانند یک برنامه غذایی مناسب برای شما تنظیم کنند.
همچنین برای جلوگیری از کمبود آب بدن ، نوشیدن مایعات فراوان بسیار مهم است، زیرا کمبود آب بدن می تواند روند بهبودی را کند کند.


از بین بردن بافت آسیب دیده (دبریدمان)
بعضی اوقات ممکن است لازم باشد که بافت مرده را از زخم بستر خارج کنید تا به بهبود آن کمک کنید. این کار با عنوان دبریدمان شناخته می شود.
اگر مقدار کمی بافت مرده وجود داشته باشد ، ممکن است با استفاده از پانسمان های مخصوص طراحی شده، آنرا از بین ببرند.
مقادیر بیشتری از بافت مرده را می توان با استفاده از موارد خارج کرد:

✔ جت های پر فشار آب

✔ سونوگرافی

✔ ابزارهای جراحی ، مانند اسکالپس و پنس

برای بی حس كردن ناحیه اطراف زخم باید از بی حسی موضعی استفاده شود ، بنابراین در صورتی که با پانسمان زخم بستر درمان نشدید، بدانید که از بین بردن بافت آسیب دیده دردی برای شما ایجاد نمی كند.


عمل جراحی
زخم های بستر شدید ممکن است به خودی خود بهبود نیابند. در این صورت ممکن است برای از بین بردن زخم، تسریع در ترمیم و به حداقل رساندن خطر عفونت به جراحی نیاز باشد.
درمان با جراحی شامل موارد زیر است:

✔ تمیز کردن زخم و بستن ان با کنار هم قرار دادن لبه‌های زخم

✔ تمیز کردن زخم و استفاده از بافت پوست سالم در نزدیکی زخم

جراحی زخم بستر می تواند چالش برانگیز باشد، به خصوص به این دلیل که اکثر افرادی که این عمل را انجام می دهند از قبل دچار بیماری هستند و وضعیت جسمانی ضعیفی دارند.

خطرات پس از جراحی عبارتند از:

✔ کاشتن بافت پوست در حال مرگ

✔ مسمومیت خون

✔ عفونت استخوان (استئومیلیت)

✔ آبسه

✔ ترومبوز سیاهرگی عمقی

اگر جراحی به شما توصیه می شود از جراح خود در مورد فواید و خطرات جراحی سوال کنید.

 

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به زخم بستر هستند؟

هر کس ممکن است به زخم بستر مبتلا شود ، اما موارد زیر می تواند احتمال ایجاد آن را بیشتر کند:

✔ سن بالای ۷۰ سال: افراد مسن بیشتر دچار مشکلات حرکتی و پوستی می شوند زیرا پوست به راحتی از طریق کمبود آب و عوامل دیگر آسیب می‌بیند.

✔ در بستر بودن به علت بیماری یا بعد از جراحی

✔ ناتوانی در حرکت دادن برخی از اعضا یا کل بدن (فلج)

✔ چاقی

✔ بی اختیاری ادرار و بی اختیاری روده

✔ یک رژیم غذایی ضعیف

✔ بیماری هایی که بر تأمین خون تأثیر می گذارد ، پوست را شکننده تر می کند یا باعث مشکلات حرکتی می شود : مانند دیابت ، بیماری شریانی محیطی ، نارسایی کلیه ، نارسایی قلبی ، مولتیپل اسکلروزیس (MS) و بیماری پارکینسون

 

جلوگیری از زخم بستر در منزل

پیشگیری کامل از زخم بستر ممکن است دشوار باشد ، اما مواردی وجود دارد که شما یا پرستار مراقب از زخم بستر شما می توانید برای کاهش خطر انجام دهید. 

✔ به طور مرتب موقعیت خود را تغییر دهید، اگر خودتان قادر به تغییر موقعیت نیستید ، یکی از اقوام یا پرستار باید به شما کمک کند. اگر به پرستار احتیاج دارید با هوم کا تماس بگیرید.

✔ بررسی پوست هر روز از نظر علائم و نشانه های زخم بستر، توسط فردی که مراقب شماست.

✔ داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل که حاوی پروتئین کافی و انواع مختلفی از ویتامین ها و مواد معدنی باشد : اگر نگران رژیم خود هستید یا از شخصی که رژیم شما ممکن است ضعیف باشد مراقبت می کنید، با یک متخصص تغذیه مشورت کنید. 

✔ قطع سیگار : سیگار کشیدن به دلیل آسیب وارد شده به گردش خون احتمال زخم بستر را در شما افزایش می‌دهد. 

اگر در بیمارستان یا خانه تحت مراقبت هستید، مراقبان شما باید از خطر ابتلا به زخم های بستر آگاه باشند. آنها باید ارزیابی خطر را انجام دهند، پوست شما را کنترل کنند و از اقدامات پیشگیرانه مانند تغییر مکان منظم استفاده کنند.
اگر در حال بهبودی بعد از بیماری یا جراحی در خانه هستید، یا از شخصی که در تخت یا صندلی چرخدار است، مراقبت می کنید از پزشک عمومی بخواهید که خطر ابتلا به زخم بستر را ارزیابی کند.

 

مزایای استفاده از خدمات درمان زخم بستر در منزل 

اکثر افرادی که به زخم بستر دچار می‌شوند توانایی حرکت کردن ندارد یا حرکت کردن برای آنها دشوار است. به همین علت احتیاج دارند تا فردی به آنها در این زمینه کمک کند، از این رو می توانند از خدمات پرستاری هوم کا به منظور کمک برای بهبود زخم بستر در منزل استفاده کنند. 
به علت نقص توانایی های حرکتی در این افراد، مراجعه به مراکز درمانی برای آنها دشوار است و همچنین افراد بیمار قادر به استفاده از وسایل حمل ونقل عمومی نیستند و استفاده از خدمات درمان زخم بستر در منزل باعث کاهش هزینه‌های رفت و آمد آنها نیز می‌شود. همچنین در تهران و کرج ترافیک زیادی وجود دارد که با درخواست خدمات هوم کا در منزل می‌توانید از اتلاف وقت خود نیز جلوگیری کنید.
 هنگامی که از خانه خارج شوید خطر ابتلا به عفونت‌های مختلف بسیار افزایش میابد و مراجعه این افراد به مراکز بهداشتی و درمانی که احتمال آلودگی در آنها بیشتر از هر جای دیگری است، صلاح نیست. همکاران ما با رعایت تمام اصول بهداشتی به منزل شما می‌آیند و باعث رفع نگرانی شما در ابتلا به بیماری‌های مختلف می‌شوند. 
اگر احتیاج به پرستار و مراقبت و درمان از زخم بستر در منزل برای خود یا عزیزانتان دارید، از طریق دکمه ثبت رایگان درخواست در سایت و یا شماره تماس ۰۲۱۹۱۰۲۵۵۹۵ با ما در ارتباط باشید.

 

 تعرفه درمان زخم بستر در منزل 

همانطور که گفتیم زخم بستر می‌تواند در مراحل مختلفی باشد، و درمان هر رده‌ی آن احتیاج به مراقبت‌های خاص خود و همچنین طول درمان متفاوتی دارد. تعرفه‌های خدمات درمان زخم بستر در منزل با توجه به تعداد جلسات درمانی و طول هر جلسه آن می‌تواند متفاوت باشد. 
برای آگاهی از هزینه خدمات درمان زخم بستر در منزل کافی است با شماره ۰۲۱۹۱۰۲۵۵۹۵ تماس بگیرید تا راهنمایی کاملی دریافت کنید.

 

مناطق تحت پوشش خدمات درمان زخم بستر در منزل

در حال حاضر هوم کا در شهر تهران و کرج ارائه خدمت می‌کند و اگر در این شهرها سکونت دارید می‌توانید از خدمات ما بهره‌مند شوید. اگر در شهر های دیگر هستید، هوم کا قصد دارد مناطق تحت پوشش خود را افزایش دهد ولی در حال حاضر خدماتی در شهرهای دیگر ارائه نمی‌شود.  

 

درمان زخم بستر در منزل با هوم‌کا

همانطور که در مقاله نیز به آن اشاره کردیم، زخم بستر از جمله آسیب‌های مهمی است که باید جدی گرفته شود و در اسرع وقت، اقدامات لازم برای درمان آن انجام گردد. هوم کا به کمک تیم متخصص و دوره‌دیده خود در تلاش است که در این مسیر همراه شما باشد و خدمت درمان زخم بستر در منزل را به شما ارائه دهد. 
اگر احتیاج به پرستار و مراقبت و درمان از زخم بستر در منزل برای خود یا عزیزانتان دارید، کافیست از طریق دکمه ثبت رایگان درخواست در سایت و یا شماره تماس ۰۲۱۹۱۰۲۵۵۹۵ با ما در ارتباط باشید.

 

دسترسی سریع

سوالات متداول

علت بروز زخم بستر چیست؟
زخم بستر اغلب نتیجه نشستن یا خوابیدن برای مدت طولانی در یک وضعیت هستند. زخم بستر که به عنوان بدسور (Bedsore) یا زخم فشاری (pressure sore) نیز شناخته می شود، می تواند منجر به انواع مشکلات سلامتی شود.
زخم بستر چگونه درمان می‌شود؟
در درمان زخم بستر به نکات زیر دقت کنید: تغییر وضعیت استفاده از تشک و بالشتک برای بهبود زخم بستر پانسمان مناسب زخم بستر استفاده از کرم و پماد مصرف آنتی بیوتیک ها از بین بردن بافت آسیب دیده (دبریدمان) داشتن رژیم و تغذیه مناسب
چگونه می‌توان بافت‌های آسیب دیده در زخم بستر را از بین برد؟
اگر مقدار کمی بافت مرده وجود داشته باشد ، ممکن است با استفاده از پانسمان های مخصوص طراحی شده، آنرا از بین ببرند. مقادیر بیشتری از بافت مرده را می توان با استفاده از موارد خارج کرد: ✔ جت های پر فشار آب ✔ سونوگرافی ✔ ابزارهای جراحی ، مانند اسکالپس و پنس
آیا می‌توان از آنتی بیوتیک برای درمان زخم بستر استفاده کرد؟
در موارد زیر می‌توان از آنتی بیوتیک استفاده کرد: ✔ مسمومیت خون (سپسیس) ✔ عفونت باکتریایی بافتهای زیر پوست (سلولیت) ✔ عفونت استخوان (استئومیلیت)
زخم بستر در کجای بدن دیده می‌شود؟
زخم بستر می‌تواند بر روی هر قسمت از بدن که تحت فشار قرار گرفته است ایجاد شود. زخم‌های بستر بیشتر در قسمت‌های استخوانی بدن مانند پاشنه، آرنج، باسن و پایه ستون فقرات دیده می‌شوند.

پرسش و پاسخ با پزشک

Loading...
Loading...

مقالات مرتبط

درباره‌ی این حوزه بیشتر بخوانید.
دوست دارید درباره فاکتور CBC بیشتر بدانید؟
برای دریافت فایل راهنما، کافیست اطلاعات زیر را وارد نمایید.
request
دانلود فایل
interpretation-icon

تفسیر رایگان CRP

mg/L