مراقبت از بیمار ام اس در منزل
خانه
مقالات
مراقبت از بیمار ام اس در منزل

مراقبت از بیمار ام اس در منزل

آخرین تاریخ به روز رسانی: 1403/02/25
مراقبت از بیمار ام اس در منزل
در این مقاله با نکاتی درباره ی نحوه‌ی مراقبت از بیمار اِم اس آشنا خواهید شد. اگر می‌خواهید که فردی را استخدام کنید تا از بیمار شما مراقبت کند، مجموعه‌ی هوم کا آماده ی خدمت رسانی به شما در این زمینه می‌باشد.

 بنر عدم ارائه خدمت

رایج‌ترین نوع بیماری عصبی، بیماری مالتیپل اسکلروزیس یا ام اس است که روی سیستم عصبی مرکزی تاثیر می‌گذارد. ام اس یک بیماری خود ایمنی است که در آن غلاف میلین دچار آسیب می‌شود و انتقال پیام در سیستم عصبی مختل می‌شود. در ام اس، دستگاه ایمنی به سلول‌های عصبی حمله می‌کند و سلوهای عصبی را تخریب می‌کند. تخریب بافت‌های اطراف عصب باعث می‌شود که انتقال پیام در رشته‌های عصبی صورت نگیرد و یا به کندی انجام شود. شیوع این بیماری در خانم‌ها بیشتر از آقایان است. 
مراقبت از بیمار ام اس در منزل به مهارت‌های خاصی نیاز دارد. یکی از مهم‌ترین نکات در زمینه ی حمایت از بیماران مبتلا به ام اس، دانستن نحوه‌ی رفتار با این افراد و ارائه‌ی مراقبت‌های مناسب است. معمولاً این بیماری ناتوان کننده بوده و درمان مشخصی برای این بیماری وجود ندارد. اما با توجه به عامل ایجاد کننده بیماری می‌توانیم از بروز حملات جدید جلوگیری کنیم. در این مقاله با نکاتی درباره ی نحوه‌ی مراقبت از بیمار اِم اس آشنا خواهید شد. اگر می‌خواهید که فردی را استخدام کنید تا از بیمار شما مراقبت کند، مجموعه‌ی هوم کا آماده ی خدمت رسانی به شما در این زمینه می‌باشد. 

مراقبت از بیمار ام اس در منزل

بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) می‌تواند علائم زیادی داشته باشد و این علائم روی هر قسمت از بدن تأثیر می‌گذارند. برخی از علائم بیماری ام اس عبارتند از:

✔ خستگی: یکی از رایج‌ترین و مشکل سازترین علائم بیماری ام اس، احساس خستگی است. خستگی می‌تواند به صورت قابل توجهی روی فعالیت‌های روزمره‌تان تاثیر بگذارد. فرد خسته حتی قادر به انجام ساده ترین کارها هم نیست. پس باید فردی وظیفه‌ی مراقبت از او را برعهده بگیرد. بنابراین، شما می‌توانید از خدمات مراقبت از بیمار ام اس در منزل هوم کا استفاده کنید.

✔ اختلال بینایی: فرد دچار کوررنگی و دوبینی و اختلال انکسار نور می‌شود. ار این مواقع، مراقب بیمار ام اس در منزل کمک زیادی به بیمار می‌کند.

✔ مشکلات تفکر، یادگیری و برنامه ریزی: برخی از مبتلایان به ام اس در تفکر، یادگیری و برنامه ریزی مشکل دارند که به آنها اختلال عملکرد شناختی می‌گویند.

✔ مشکلات حرکتی و عدم تعادل در راه رفتن: بیماری ام اس می‌تواند راه رفتن و حرکت را دشوار کند، به خصوص اگر ضعف عضلانی داشته باشد. 

✔ اختلال در بلع: این اختلال به علت آسيب اعصابی ایجاد می‌شود كه عضلات كوچك دهان و حلق را كنترل مي‌كنند. در این صورت، فرد نیاز به مراقب دارد تا وظیفه‌ی کمک به تغذیه را برعهده بگیرد.

✔ بی حسی و گزگز اندام ها

✔ اسپاسم و سفتی عضله

✔ سرگیجه و احساس گیجی

✔ درد

✔ لکنت زبان

✔ خارش شدید

✔ احساس گرما

✔ اختلالات شناختی و کاهش حافظه

✔ افسردگی و اضطراب

✔ مشکلات جنسی

✔ مشکلات مثانه

✔ مشکلات روده

✔ مشکلات گفتاری؛

✔ كاهش شنوايي

✔ مشکلات درک و پردازش اطلاعات بصری

✔ مشکلات مربوط به استدلال، مانند حل مسائل ریاضی یا معما

 

روش های مراقبت از بیمار ام اس در منزل

✔ انجام فعالیت بدنی
 ورزش منظم در بیماران مبتلا به ام اس می‌تواند باعث افزایش قدرت عضلانی، بهبود تعادل افراد شود. با انجام ورزش‌ها و فعالیت‌های بدنی مناسب تا حدودی می‌توان که اسپاسم عضلانی و مشکلات مربوط به سیستم حرکتی را کنترل کرد. مراقب بیمار ام اس در منزل باید بیمار را در انجام فعایت‌ها و برنامه‌های مناسب درگیر کند. در این زمینه تیم هوم کا با ارئه ی خدمات مراقبت در منزل در کنار شما است.

✔ توجه به مصرف داروها
بیمار مبتلا به ام اس باید داروها را به صورت منظم مصرف کند. مراقب بیمار باید از نحوه‌ی مصرف دارو اطلاع داشته باشد و در زمان مناسب این داروها را به بیمار بدهد. 

✔ ایجاد محیط امن و آرام
از علائم اصلی ام اس، بروز اختلال در تحرک و جابجایی و کاهش توانمندی این بیماران است، محیط خانه باید به شکلی باشد که بیمار بتواند با کمترین تلاش و آسیب دیدگی به امور شخصی خود رسیدگی کند و وابستگی کمتری به دیگران داشته باشد. افراد مبتلا به این بیماری نیازمند زندگی کردن در موقعیتهای کم‌تنش هستند، ما می‌توانیم با انجام اقداماتی فشار و تنش را در این بیماران کاهش دهیم. وجود بیماران مبتلا به ام اس و نگهداری و مراقبت از او می‌تواند باعث بروز مشکلاتی در خانواده شود. برای حل تعارضات در خانواده می‌توانید از کمک مشاور استفاده کنید. 

✔ ممانعت از انزوای اجتماعی بیمار 
به علت کاهش توانایی بیمار در ایجاد ارتباط و تعامل با دیگران، اختلال در تحرک و جابه جایی و مشارکت اجتماعی، احتمال بروز افسردگی و انزوای اجتماعی افزایش پیدا می‌کند. به همین علت، بیمار دارای اختلال ام اس باید روابط خود را با دوستانش حفظ کند و روابط اجتماعی خود را گسترش دهد.


✔ استفاده از رژیم متعادل
در برنامه غذایی روزانه بیماران مبتلا به ام اس از همه‌ی گروه‌های غذایی استفاده کنید. بیماران مبتلا به ام اس بهتر است از مصرف قند و چربی، مواد غذایی کنسرو شده و یا دارای افزودنی پرهیز کنند و بیشتر میوه و سبزیجات مصرف کنند. مصرف امگا ۳ که شامل انواع ماهی بخصوص ماهی ساردین و سالمون، روغن سویا و کانولا، جوانه گندم، گردو است، توصیه می‌شود. 
اسیدهای چرب امگا ۶ نیز در روغن های غیر اشباع گیاهی مانند روغن ذرت، روغن کانولا، روغن سویا، روغن بادام زمینی و روغن آفتابگردان وجود دارد. همچنین، افراد مبتلا به ام اس باید مایعات به خصوص چای‌های گیاهی بیشتر مصرف کنند. این بیماران باید مواد غذایی دارای ویتامین دی مصرف کنند. همچنین، ویتامین دی مورد نیاز بدن از طریق مصرف مکمل‌ها و نورآفتاب هم فراهم می‌شود.

✔ تنظیم الگوی خواب
بیماران مبتلا به ام اس باید به اندازه ی کافی بخوابند و استراحت کنند. اگر فرد اختلالات خواب داشته باشد باید تحت نظر پزشک قرار بگیرد.

✔ کاهش دمای بدن
در اغلب بیماران مبتلا به ام اس، با افزایش میزان دمای بدن، علائم بیماری شدت پیدا می‌کنند. بنابراین، به صورت مرتب دمای محیط را اندازه گیری کنید و از وسایل و تجهیزات خنک کننده استفاده کنید.

✔ کاهش استرس
استرس زیاد باعث افزایش علائم بیماری می‌شود. استرس را با استفاده از روش‌هایی مثل مدیتیشن و یوگا و سایر روش‌ها میتوان کاهش داد. بیماران مبتلا به ام اس باید اطلاع داشته باشند که آشنایی با روش‌ها و مهارت‌های کنترل استرس برای آن‌ها اهمیت زیادی دارد. برای آشنا با روش‌های بیشتر کنترل استرس هم می‌توانید با مشاوران هوم کا تماس بگیرید.

 

وظایف مهم در مراقبت از بیمار ام اس در منزل

✔ بهبود روحیه ی بیمار

✔ متعادل و خنک نگه داشتن محیط اطراف

✔ تشویق به ورزش

✔ بردن بیمار به جلسات فیزیوتراپی

✔ کمک به انجام کارهای روزانه از قبیل، استحمام و دستشویی

✔ تفریح بردن بیمار

 علائم بیماری ام اس از قبیل اختلال در راه رفتن و حرکت کردن، مشکلات حافظه، ضعف در دست و پا و افسردگی باعث می شوند که فرد قادر به انجام کارهای روزانه مانند انجام کارهای خانه، نظافت شخصی و غیره نباشد. در این مواقع، باید فردی باشد که وظیفه‌ی مراقبت از بیمار مبتلا به ام اس را برعهده بگیرد. اگر فکر می‌کنید که نمی‌توانید از این بیماران در خانه به تنهایی مراقبت کنید، به وبسایت هوم کا مراجعه کنید و درخواست اعزام مراقبت بیمار ام اس در منزل را ثبت کنید.

مراقبت از بیمار ام اس در منزل

 

مراقبت های لازم در نگهداری از بیمار ام اس در منزل

علاوه بر استفاده از روش‌های درمانی و رژیم غذایی مناسب در راستای بهبود وضعیت، مبتلایان به بیماری ام اس نیاز دارند که اطرافیان رفتار مناسبی با آنها داشته باشند. بیماری ام اس ممکن است که روی روان افراد تاثیر بگذارد. مراقب این بیماران باید ویژگی‌هایی مانند صبر و حوصله، روحیه ی بالا و مهربانی داشته باشد تا به حفظ روحیه ی فرد مبتلا به این بیماری کمک کند. برخی از رفتارهای مناسب که مراقب بیمار ام اسی باید داشته باشد، عبارتند از:

✔ انگیزه دادن به بیمار

✔ ایجاد محیطی آرام

✔ عدم داشتن حس ترحم

✔ درک شرایط و رفتار متناسب با شرایط زندگی فرد

✔ آموزش مهارت‌هایی از قبیل کنترل احساسات، غلبه بر ترس و اضطراب

✔ کمک گرفتن از روان شناسان

✔ رعایت نکات مهم در نگهداری از بیمار ام اس

✔ انجام ورزش‌ها تحت نظر پزشک

 

کلام آخر درباره مراقبت از بیمار ام اس در منزل

افرادی که به عنوان پرستار از یک بیمار مبتلا به ام اس مراقبت می‌کنند باید برای وضعیت غیرقابل پیش‌بینی بیمار آماده باشند. مراقب بیمار ام اس در منزل، نقش مهمی در بهبود حال و وضعیت روحی و جسمی این افراد دارد. اگر در منزل‌تان فردی مبتلا به بیماری ام اس است و قادر به مراقبت از این فرد نیستید، مجموعه‌ی هوم کا در خدمت شما است تا با ارائه‌ی خدمات در زمینه‌ی مراقبت، در پروسه‌ی مراقبت از بیمار مبتلا به ام اس همراه شما عزیزان باشد. با مشاوران ما تماس بگیرید و با هزینه‌ی مناسب از خدمات مراقبتی هوم کا بهره ببرید.

دسترسی سریع

سوالات متداول

ام اس چیست و چرا بروز می‌کند؟
بیماری مالتیپل اسکلروزیس یا ام اس است که روی سیستم عصبی مرکزی تاثیر می‌گذارد. ام اس یک بیماری خود ایمنی است.
ام اس با چه علائمی همراه است؟
از جمله علائم ام اس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: خستگی اختلال بینایی مشکلات تفکر، یادگیری و برنامه ریزی مشکلات حرکتی و عدم تعادل در راه رفتن اختلال در بلع بی حسی و گزگز اندام ها اسپاسم و سفتی عضله سرگیجه و احساس گیجی درد لکنت زبان خارش شدید احساس گرما اختلالات شناختی و کاهش حافظه افسردگی و اضطراب مشکلات جنسی مشکلات مثانه مشکلات روده مشکلات گفتاری كاهش شنوايي مشکلات درک و پردازش اطلاعات بصری مشکلات مربوط به استدلال، مانند حل مسائل ریاضی یا معما
بهترین راه درمان ام اس چیست؟
راه حلی برای درمان قطعی این بیماری وجود ندارد.
چگونه می‌توان عوارض ام اس را کنترل کرد؟
تکنیک‌های کاردرمانی و فیزیوتراپی می‌توانند در کاهش کنترل عوارض ام اس موثر باشند.
بیماری ام اس پیشرونده است، یعنی چه؟
یعنی با گذر زمان بیماری گسترش می‌یابد و فرد با عوارض بیشتری مواجه می‌شود.

پرسش و پاسخ با پزشک

Loading...
Loading...
دوست دارید درباره فاکتور CBC بیشتر بدانید؟
برای دریافت فایل راهنما، کافیست اطلاعات زیر را وارد نمایید.
request
دانلود فایل
interpretation-icon

تفسیر رایگان CRP

mg/L