مراقبت از کودک اوتیسم در منزل
خانه
مقالات
مراقبت از کودک اوتیسم در منزل

مراقبت از کودک اوتیسم در منزل

آخرین تاریخ به روز رسانی: 1403/01/07
مراقبت از کودک اوتیسم در منزل
کودکان مبتلا به اوتیسم به علت اینکه رفتارهای مختلفی را از خود نشان می‌دهند و به راحتی مضطرب می‌شوند، به فردی نیاز دارند که از آنها مراقبت کند و نیازهای آنها را رفع کند. پرستار در منزل می‌تواند فردی بسیار مناسب برای این کار باشد.

 بنر عدم ارائه خدمت

اوتیسم، نوعی اختلال روانی است که از کودکی شروع می‌شود و مشخصه ی آن، اختلال در برقراری روابط اجتماعی و تعامل با دیگران است. در فرد مبتلا به اتیسم، الگوهای محدود وتکراری از رفتارها، علایق یا فعالیتها دیده می‌شود. این علائم از زمان کودکی وجود دارد و روی زندگی روزمره ی فرد تأثیر می‌گذارند. افراد مبتلا به اختلال شدید اتیسم ممکن است به سختی قادر به انجام فعالیتهای روزمره باشند؛ یعنی نمی‌توانند مثل افراد دیگر کارهایشان را خودشان انجام دهند. به همین دلیل، کودکان مبتلا به اتیسم نیاز به مراقب بیشتری دارد و اعضای خانواده باید توجه خاصی به آنها داشته باشند. اما گاهی اوقات اعضای خانواده به علت مشغله‌های زیاد یا عدم تجربه و اطلاعات کافی در زمینه ی مراقبت از این کودکان قادر به مراقبت از کودک مبتلا به اوتیسم در منزل نیستند. 
کودکان مبتلا به اوتیسم به علت اینکه رفتارهای مختلفی را از خود نشان می‌دهند و به راحتی مضطرب می‌شوند، به فردی نیاز دارند که از آنها مراقبت کند و نیازهای آنها را رفع کند. پرستار در منزل می‌تواند فردی بسیار مناسب برای این کار باشد و چنانچه این فرد از تجربه کافی برخوردار باشد، می‌تواند به بیمار در اجرای روش‌های درمانی کمک کند. تیم هوم کا خدمات اعزام پرستار و مراقب را به شما ارائه می‌دهد، کافیست با مشاوران ما تماس بگیرید و دیگر نگران مشکلات در زمینه‌ی نگهداری از کودک‌تان نباشید. 

مراقبت از کودک اوتیسم در منزل

 

علائم اختلال اوتیسم

اختلالات طیف اوتیسم (ASD)، معمولاً در  سن 3 سالگی و در بعضی موارد تا 18 ماهگی قابل تشخیص هستند. والدین و مراقبان کودک، معمولاً اولین کسانی هستند که متوجه رفتارهای غیرمعمول در فرزند خود می‌شوند. در بعضی موارد، کودک از همان ابتدای تولد، متفاوت به نظر میرسد، نسبت به افراد واکنش نشان نمی‌دهد،  یا برای مدت طولانی به چیزی خیره می شود. وقتی که یک کودک نوپا، یکدفعه ساکت، منزوی است یا نسبت به آزا و اذیت دیگران واکنشی نشان نمی‌دهد؛ پس حتماً مشکلی دارد. تحقیقات نشان داده است که والدین معمولاً به مشکلات مربوط به رشد کودکان شان اهمیت می‌دهند، ولی ممکن است متوجه علت اصلی مشکل نشوند.

✔ اختلال در تعاملات اجتماعی

✔ مشکلات ارتباطی کلامی و غیر کلامی

✔ اختلال در مهارتهای ارتباطی

✔ اختلال در ارتباط چشمی

✔ مشکل در خوابیدن

✔ تحریک پذیری بیش از حد

✔ عدم برقراری تماس چشمی

✔ حساسیت نسبت به افزایش یا کاهش دما

✔ حساسیت به لمس

✔ رفتار تکراری بیش از حد

 

نکات مهم در مراقبت از کودک اوتیسم در منزل

✔ خودتان را با کودک وفق دهید: تمرینات یا کارهایی را که در طول درمان یا یک جلسه مشاوره یاد گرفتید، در خانه تمرین کنید. 

✔ یک برنامه برای کودکتان ترتیب دهید و طبق آن کار کنید. 

✔ برای آرامش فرزندتان یک محیط ایمن ایجاد کنید.

✔ اگر کودک تان عصبانی شد، سعی کنید با حوصله علت آن را بفهمید.

✔ با هم به جلسات مشاوره بروید.

✔ همیشه حامی کودک باشید.

✔ ارتباط کلامی و غیرکلامی موثر با کودک برقرار کنید.

✔ به بهبود تعاملات اجتماعی کودک کمک کنید.

مراقبت از کودک اوتیسم در منزل

 

نحوه مراقبت از کودک اوتیسم در منزل

اگر کودک مبتلا به اوتیسم دارید، باید از کودک‌تان حمایت و مراقبت کنید. مراقبت از کودک اوتیسم می‌تواند کاری سخت و استرس زا باشد. به منظور مراقبت از کودک اوتیسم باید تمام وقت‌تان را در روز به او اختصاص دهید. عدم توجه کافی به کودک اوتیسم می‌تواند عواقب جدی به همراه داشته باشد. بنابراین، استخدام مراقبت کودک اوتیسم در منزل به شما کمک می‌کند و دغدغه‌های شما را در زمینه ی مراقبت و نگهداری از فرزنداتان کاهش می‌دهد. مراقبت کودک اوتیسم در منزل به صورت تمام وقت می‌تواند در خدمت کودکتان باشد و از او پرستاری کند. 

✔ کمک به بهبود پروسه ی درمان
درمان‌های رایج اوتیسم شامل رفتار درمانی، گفتار درمانی، بازی درمانی، فیزیوتراپی، کاردرمانی و تغذیه درمانی است. اما به خاطر داشته باشید که یک برنامه‌ی پایدار برای عملی کردن این روشهای درمانی انجام شود. مراقب کودک اوتیسم در منزل به این فکر می‌کند که چه مهارتها و رفتارهایی از همه مهمتر هستند و در پروسه ی درمان آنها به کودک کمک می‌کند.

✔ ارتقاء دانش تان 
اگر کودک مبتلا به اوتیسم دارید، دانش‌تان را درباره‌ی این بیماری افزایش دهید. شما با مطالعه‌ی کتاب‌ها یا مراجعه به سایت‌های علمی می‌توانید دانش‌تان را ارتقاء دهید. ولی اگر به عنوان والدین کودک وقت کافی برای این کار ندارید. به شما بهره بردن از تخصص مراقب کودک اوتیسم در منزل را پیشنهاد می‌کنیم که آموزش‌های لازم را در این زمینه دیده و درک بالایی از بیماری دارد.

✔ اطلاعات بیشتر درباره ی تغییر رژیم غذایی 
تغییرات رژیم غذایی می‌تواند باعث افزایش علائم اتیسم شود. کمبود بعضی ویتامین‌ها یا مواد معدنی خاص ممکن است  باعث ایجاد برخی از علائم اوتیسم شود. شما به عنوان والدین یا مراقب کودک باید برنامه ی رژیم غذایی مناسبی را تهیه کنید.
 

✔ کسب اطلاعات بیشتر درباره ی رفتار درمانی
آشنایی با روشهای رفتار درمانی باعث می شود که والدین یا مراقبان بدانند که چگونه رفتار کودک را تغییر داده و به نحوه ی ارتباط بهتر او با دیگران کمک کنند. آشنایی با رفتار درمانی، به حل مشکلات رفتاری رکودک کمک می کند. در روش رفتار درمانی از تشویق و تقویت برای بهبود مشکلات رفتاری و برقراری ارتباط مناسب استفاده می‌شود. همچنین با توجه به نیازهای خاصی که هر کودک دارد، برنامه‌های خاصی برای او به طور اختصاصی در نظر گرفته می‌شود. 

✔ توجه به خودتان
نگهداری از کودک مبتلا به اوتیسم به صورت دائم باعث ایجاد مشکلاتی مانند افسردگی در والدین می شود. پس سعی کنید برای خودتان وقت بگذارید و به تفریح بروید تا با انرژی بیشتری از کودک تان نگهداری کنید. مراقب کودک اوتیسم فردی است که در این باره تخصص‌های لازم را دارد و با ویژگی‌هایی مانند صبر و حوصله ی زیاد و انعطاف پذیری بالا قادر به نگهداری از فرزندان تان است. 

✔ تامین امنیت بیمار
از وظایفی که مراقب برای نگهداری از کودکان اوتیسم برعهده دارد، فراهم کردن محیطی ایمن برای کودک است.

✔ تقویت انگیزه ی درونی
اگر می‌خواهید که به خوبی از کودکتان مراقبت کنید، بیشتر روی نکات مثبت تمرکز کنید. و سعی کنید که انگیزه درونی کودکتان را افزایش دهید. اگر فرزندتان کار جدید یا حرکت جدیدی را انجام داد، و شما به این مسئله توجه نکنید، انگیزه ی کودک برای یادگیری کاهش پیدا می‌کند.

✔ ارتباط اجتماعی قوی
نگهداری از کودک مبتلا به اوتیسم در منزل، مشکلاتی را برای والدین ایجاد می‌کند. مراقبت از کودکان مبتلا به اتیسم به دلیل اینکه قادر به برقرای ارتباط اجتماعی لازم نیست کاری سخت محسوب می شود. شما هنگام انتخاب مراقبت کودک اوتیسم در منزل باید مطمئن شوید کودک تان حمایت و مراقبت لازم را دریافت می‌کند و همچنین باید از کیفیت این خدمات آگاهی کافی داشته باشید، با مراجعه به وبسایت هوم کا  و تماس با ما از کیفیت خدمات مان اطمینان پیدا خواهید کرد.

 برخی از روش‌های مراقبت از کودک اوتیسم عبارتند از:

✔ توانایی‌های ارتباطی کودک را ارزیابی کند و اعتماد کودک را با ایجاد رابطه ی موثر جلب کند.

✔ محیطی آرامش بخش را برای بیمار فراهم کند.

✔ روش‌های مراقبتی مختلف را برای خانواده توضیح دهد و با آنها مشورت کند.

✔ با کودک اوتیسم در مورد علایقش صحبت کند.

✔ رژیم‌های غذایی را با والدین بررسی کند و یک برنامه ی تغذیه طرح کند.

✔ بر مصرف داروهای تجویزشده توسط پزشک نظارت داشته باشد.

مراقبت از کودک اوتیسم در منزل

 

وقتی کودک مبتلا به اوتیسم دارید، چه وظایفی دارید

✔ درباره اوتیسم اطلاعات کسب کنید- هرچه اطلاعات بیشتری در مورد اختلال اوتیسم داشته باشید، از توانایی بیشتری برای کنترل رفتار و نگهداری از فرزندتان برخوردار خواهید بود. در مورد روش های درمان اطلاعات بدست آورید و در جلسات مشاوره و جلسات درمانی شرکت کنید.

✔ روی فرزندتان تسلط پیدا کنید- رفتارهای چالش برانگیز یا مختل کننده ی کودکتان را درک کنید. چه چیزی باعث ایجاد استرس یا ترس در فرزندتان می شود؟ چه چیزی کودک شما را ناراحت می کند یا چه کاری برای او لذت بخش است؟  اگر این ها را درک کنید، در رفع یا پیشگیری از بروز مشکلات موفق تر خواهید بود.

✔ تسلیم نشوید- پیش بینی روند اختلال طیف اوتیسم غیرممکن است. با فکر کردن درمورد آینده ی زندگی کودک مبتلا به اوتیسم به نتیجه ای نمیرسید. مانند سایر افراد، کودکان مبتلا به اوتیسم باید تا جایی که می توانند توانایی‌های خود را افزایش دهند و شما به عنوان والدین باید در این زمینه کنار آنها باشید.

 

کمک به والدین در مراقبت از کودک اوتیسم در منزل

اگر کودک شما مبتلا به اوتیسم است شما همواره نیازمند حمایت و مراقبت از کودک خود هستید که می‌تواند بسیار استرس زا باشد. برای نگهداری از کودک مبتلا به اوتیسم باید کل روز را برای او وقت بگذارید و توجه داشته باشید که یک لحظه غافل شدن در نگهداری از کودک ممکن است عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. بنابراین اگر شما قادر نیستید تمام وقت در اختیار فرزندتان باشید ما به شما پیشنهاد میکنیم که یک پرستار کودک با توجه به ملاک‌های خود و ویژگی‌های شخصی کودک استخدام نمایید تا تمام وقت در اختیار کودکتان باشد و از او مراقبت کند.

 

کلام آخر درباره مراقبت از کودک اوتیسم در منزل

اگر در زمینه‌ی مراقبت از کودک مبتلا به اوتیسم خسته شدید و میترسید که به علت عدم دانش و اطلاعات کافی درباره-ی بیماری حین مراقبت اتفاقی برای او رخ دهد، از مراقب کودک اوتیسم کمک بگیرید. استفاده از خدمات مراقب در منزل که از تخصص کافی برای مدیریت کودک مبتلا به اوتیسم برخوردار است، می‌تواند به بهبود رفتارهای بیمار کمک کند. چون کودک مبتلا به اوتیسم بسیار حساس است، لازم است که پرستار تجربه کافی در این زمینه داشته باشد. درنگ نکنید، با مراجعه به سایت هوم کا، درخواست اعزام مراقب کودک اوتیسم در منزل را ثبت کنید.

دسترسی سریع

سوالات متداول

اوتیسم چیست؟
اوتیسم، نوعی اختلال روانی است که از کودکی شروع می‌شود و مشخصه ی آن، اختلال در برقراری روابط اجتماعی و تعامل با دیگران است.
علائم اختلال اوتیسم درکودکان از چه سنی تشخیص داده می‌شوند؟
اختلالات طیف اوتیسم (ASD)، معمولاً در سن 3 سالگی و در بعضی موارد تا 18 ماهگی قابل تشخیص هستند.
آیا افراد مبتلا به اوتیسم قادر به انجام فعالیت‌های روزمره خود هستند؟
افراد مبتلا به اختلال شدید اتیسم ممکن است به سختی قادر به انجام فعالیتهای روزمره باشند.
چرا کودکان مبتلا به اوتیسم به پرستار و خدمات مراقبتی نیاز دارند؟
کودکان مبتلا به اوتیسم به علت اینکه رفتارهای مختلفی را از خود نشان می‌دهند و به راحتی مضطرب می‌شوند، به فردی نیاز دارند که از آنها مراقبت کند و نیازهای آنها را رفع کند.
علائم اختلال اوتیسم چیست؟
✔ اختلال در تعاملات اجتماعی ✔ مشکلات ارتباطی کلامی و غیر کلامی ✔ اختلال در مهارتهای ارتباطی ✔ اختلال در ارتباط چشمی ✔ مشکل در خوابیدن ✔ تحریک پذیری بیش از حد ✔ عدم برقراری تماس چشمی ✔ حساسیت نسبت به افزایش یا کاهش دما ✔ حساسیت به لمس ✔ رفتار تکراری بیش از حد

پرسش و پاسخ با پزشک

Loading...
Loading...
دوست دارید درباره فاکتور CBC بیشتر بدانید؟
برای دریافت فایل راهنما، کافیست اطلاعات زیر را وارد نمایید.
request
دانلود فایل
interpretation-icon

تفسیر رایگان CRP

mg/L