گفتاردرمانی بزرگسالان
خانه
مقالات
گفتاردرمانی بزرگسالان

گفتاردرمانی بزرگسالان

آخرین تاریخ به روز رسانی: 1403/02/03
گفتاردرمانی بزرگسالان
گفتاردرمانی می تواند طیف وسیعی از اختلالات گفتاری و زبانی را در بزرگسالان درمان کند. با مداخله زودهنگام ، گفتار درمانی می تواند باعث بهبود ارتباطات و افزایش اعتماد به نفس شود.

عدم ارائه خدمت

خدمت

قیمت (تومان)

گفتار درمانی

۲۵۰,۰۰۰ - ۲۰۰,۰۰۰

گفتاردرمانی بزرگسالان در واقع شناسایی و درمان مشکلات ارتباطی و اختلالات گفتاری است. مشکلات و اختلالاتی که به علت بیماری یا جراحات در حرف زدن و یا در غذا خوردن فرد ایجاد می شود؛ به کمک یک متخصص گفتاردرمانی قابل حل است. شاید تصور کنید که گفتاردرمانی بزرگسالان آنچنان اهمیتی در زندگی افراد ندارد اما گفتاردرمانی در بزرگسالان به اندازه گفتاردرمانی کودکان حتی بیشتر اهمیت دارد! چراکه این مشکل می تواند در اعتماد به نفس فرد، تعاملات روزانه، مسائل مرتبط با ازدواج، پیدا کردن شغل و ارتباطات دو طرفه مشکل ایجاد کند. متخصصین گفتار درمانی که از آنها به عنوان گفتاردرمانگر نیز یاد می شود با انجام تست های مختلف، علت مشکل را شناسایی کرده و متناسب با شرایط فرد و مشکل وی جلسات درمانی را مشخص می کنند. 

دلایل متفاوتی باعث اختلالات گفتاری و زبانی می شود. این دلایل ممکن است از سنین کم و در خردسالی به علت استرس یا در بزرگسالی به علل بیماری ها و سایر مشکلات ایجاد شود. بدیهی است که شروع درمان از سنین کم بسیار تاثیرگذارتر است اما به این معنی نیست که درمان در سنین بالاتر بی تاثیر است. با شروع دوره درمانی شما پیشرفت ها را به طور کامل و مملوس در فرد مشاهده می کنید.

 

گفتار درمانی بزرگسالان و درمان اختلالات گفتاری

چندین اختلال گفتاری و زبانی وجود دارد که با گفتاردرمانی قابل درمان هستند. این علل شامل موارد زیر است:

✔ آپراکسی گفتار
یک اختلال مربوط به ماهیچه (ماهیچه های صورت) که باعث ناتوانی در بیان صحیح اصوات و کلمه ها می شود.  فرد مبتلا به این اختلال گفتاری ممکن است توانایی بیان برخی کلمات را نداشته یا به صورت تحریف شده ادا کند.

✔ لکنت زبان
این مشکل یک اختلال مربوط به تسلط بر گفتار روان و سریع است. فردی که دچار لکنت زبان است در زمان صحبت کردن هر چند لحظه صحبت خود را قطع می کند یا اینکه یک کلمه را چندبار تکرار می کند. در برخی افراد دارای لکنت زبان ممکن است فرد در زمان صحبت کردن کلمات را با هم ادغام کند. 

✔ اختلالات تشدید
اختلال تشدید زمانی رخ می دهد که انسداد جریان هوا در حفره های بینی یا دهان ، ارتعاشات مربوط به کیفیت صدا را تغییر دهد. اختلالات رزونانس یا همان تشدید اغلب به علت شکاف کام، اختلالات عصبی و تورم لوزه هستند.

✔ زبان پذیرا
 فرد مبتلا به اختلال زبان پذیرا در درک و پردازش گفته های دیگران مشکل دارد. این موضوع باعث می شود وقتی شخصی در حال صحبت است ، فرد بیمار بی تفاوت نسبت به صحبت های شخص باشد و در فهمیدن و پاسخگویی مشکل داشته باشد. سایر اختلالات مرتبط با گفتار ، اوتیسم، کم شنوایی و آسیب به سر می تواند منجر به اختلال زبان پذیرا شود.

✔ اختلالات بیان
 اختلال بیان، مشکل در انتقال یا بیان اطلاعات است. فرد مبتلا به اختلال بیان ممکن است در ساخت جملات دقیق و استفاده از زمان درست فعل ها مشکل داشته باشد. این بیماری ممکن است به علت اختلالات رشد، سندرم داون و کاهش شنوایی باشد. همچنین می تواند ناشی از ضربه به سر یا یک بیماری پزشکی باشد.

✔ اختلال شناختی-ارتباطی
اختلال شناختی-ارتباطی به دلیل آسیب دیدگی به بخشی از مغز است که کار آن توانایی کنترل تفکر است. این مشکل می تواند به علت مشکلات مربوط به حافظه یا سایر مشکلات بیولوژیکی ، از جمله رشد غیر طبیعی مغز ، برخی شرایط عصبی ، آسیب مغزی یا سکته مغزی باشد.

✔ آفازی(زبان پریشی)
این یک اختلال ارتباطی است که بر توانایی فرد در صحبت کردن و درک صحبت دیگران تأثیر می گذارد. همچنین ممکن است بر توانایی خواندن و نوشتن فرد نیز تأثیر بگذارد. سکته مغزی شایع ترین علت بروز آفازی است ، اگرچه سایر اختلالات مغزی نیز می توانند باعث بروز این مشکل شوند.

✔ دیس آرتریا
این حالت به دلیل ضعف یا عدم توانایی در کنترل عضلات مورد استفاده برای گفتار ایجاد می شود. این بیماری معمولاً به دلیل اختلالات سیستم عصبی و شرایطی ایجاد می شود که باعث فلج صورت یا ضعف عضلات گلو و زبان می شود. مواردی مانند بیماری ام اس، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک، بیماری پارکینسون، فلج مغزی، تومورهای مغزی و سکته باعث بروز این مشکل می شوند.

✔ مشکلات بلع
ممکن است ماهیچه های صورت در هماهنگی عضلات صورت و دهان مشکل داشته باشند و در بلع نیز مشکلاتی ایجاد کنند. این مشکل توسط گفتاردرمانگرها قابل حل است. برای افرادی که مشکل بلع دارند اهداف اصلی کاهش احتمال پایین آمدن غذا از راه اشتباه و تقویت عضلات درگیر در بلع است.

 

روش های بهبود گفتار در گفتاردرمانی بزرگسالان

انتخاب روش های درمانی و نوع درمان با بررسی وضعیت فرد توسط گفتاردرمانگر مشخص می شود. یک گفتاردرمانگر بهترین راه درمان را شناسایی کرده و برای بهبود وضعیت بیمار استفاده می کند.

 

تمرینات گفتاردرمانی بزرگسالان

تمرینات گفتاردرمانی برای بزرگسالان می تواند به بهبود گفتار و ارتباط کمک کند. تمرینات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

✔ حل مسائل برای بهبود حافظه و سایر فعالیتهایی که در جهت بهبود ارتباط شناختی است.

✔ آموزش روش های مکالمه برای بهبود ارتباطات اجتماعی

✔ تمرینات تنفسی

✔ تمرینات تقویت عضلات دهان و فک 

 

یک بزرگسال چه مدت به گفتاردرمانی نیاز دارد؟

مدت زمانی که فرد به گفتاردرمانی نیاز دارد به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله:

✔ سن افراد

✔ نوع و شدت اختلال گفتاری

✔ تکرار درمان

✔ زمینه پزشکی

✔ درمان یک بیماری پزشکی زمینه ای

اختلالات به دلایل مختلفی در فرد ایجاد می شوند. برخی از اختلالات گفتاری از کودکی شروع می شوند و با افزایش سن بهبود می یابند ، در حالی که برخی دیگر تا بزرگسالی ادامه دارند و به درمان در طولانی مدت نیاز دارند؛ باتوجه به وضعیت فرد و مدت زمانی که درگیر اختلال است طول جلسات درمانی متفاوت خواهد بود.
*یک اختلال ارتباطی ناشی از سکته مغزی یا سایر شرایط پزشکی ممکن است همانند همزمان با بهبود مشکل پزشکی نیز بهبود یابد.

 

گفتار درمانی بزرگسالان چقدر در میزان بهبود مشکل تاثیر دارد؟

میزان موفقیت گفتار درمانی باتوجه به نوع اختلال و گروه سنی متفاوت است. اما هنگامی که گفتار درمانی را شروع می کنید می توانید تاثیرات و تغییراتی که در شما ایجاد می شود را به وضوح ببینید.

 

مزایای گفتاردرمانی بزرگسالان

✔ گفتاردرمانی کمک می کند تا افراد صداها، حروف و کلمات را واضح بیان کنند و همچنین روان و سریع صحبت کنند. این موضوع باعث اعتماد به نفس بیشتر در افراد می شود که در جنبه های مختلف زندگی اجتماعی بسیار تاثیر دارد.

✔ گفتاردرمانی به درمان افرادی که علاوه بر بیان در بلع نیز مشکل دارند کمک می کند و به بهبود شرایط آنها و همچنین بهبود وضعیت تغذیه آنها نیز کمک می کند.

و به طور کلی بهبود این اختلالات علاوه بر کمک به حل مشکلات مرتبط با آنها به افزایش اعتماد به نفس و بازگشت افراد به جامعه کمک می کند که این موضوع تاثیر زیادی در همه بخش های زندگی فرد می گذارد و باعث پیشرفت وی می شود.

 

فواید گفتاردرمانی بزرگسالان در منزل

حضور گفتاردرمانگر در فضای صمیمانه منزل کمک می کند تا فرد احساس راحتی بیشتری داشته باشد و سریعتر روند بهبودی را طی کند. همچنین استفاده از برنامه های شخصی سازی شده در منزل اثربخشی درمان را چند برابر می کند.
گفتاردرمانگر علاوه بر تمرکز بر بهبود مشکل فرد و آموزش نکاتی که در روند بهبودی تاثیر دارد، نکات و آموزش های لازم را به افراد خانواده وی می دهد و این موضوع نیز باعث افزایش اثربخشی درمان می شود.

 

خدمت گفتاردرمانی بزرگسالان در منزل هوم کا شامل چه مواردی است؟

خدمات مرتبط با گفتاردرمانی بزرگسالان شامل ارزیابی بیمار توسط گفتاردرمانگر و تنظیم کردن جلسات درمانی بر اساس مشکل بیمار است. 
گفتاردرمانگرهای هوم کا با حضور در منزل و با استفاده از روش های متناسب با هر فرد به بهبود بیمار کمک می کنند.

 

تعرفه گفتاردرمانی بزرگسالان

تعرفه ویزیت متناسب با شرایط هر فرد و تعداد جلسات درمانی متفاوت است و نمی توان یک تعرفه دقیق را در نظر گرفت. شما می توانید با تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۲۵۵۹۵  درخواست خود را مطرح کنید تا کارشناسان ما تعرفه دقیق را به شما اطلاع دهند.

 

خدمت گفتاردرمانی بزرگسالان در منزل چه مناطقی را پوشش می دهد؟

حضور گفتاردرمانگر در حال حاضر در منازل تهران و کرج امکان پذیر است.

 

چرا گفتار درمانی بزرگسالان با هومکا؟

هوم کا یک سرویس ارائه خدمت در محل است که با مراکز درمانی معتبری همکاری می کند. همکاری با پزشکان، پرستاران و متخصصین شناخته شده به شما این اطمینان را می دهد که  با خیالی آسوده روند درمان خود را طی کنید و به بهبودی دست یابید. سایر نکاتی که در هوم کا وجود دارد شامل:

✔ ارائه خدمات با کیفیت

✔ رعایت پروتکل های بهداشتی

✔ اهمیت دادن به سلامتی مخاطبان

✔ همکاری با متخصصان دوره دیده و با تجربه

✔ ایجاد تجربه راحت

 

 سخن آخر درباره گفتار درمانی بزرگسالان

گفتاردرمانی می تواند طیف وسیعی از اختلالات گفتاری و زبانی را در بزرگسالان درمان کند. با مداخله زودهنگام ، گفتار درمانی می تواند باعث بهبود ارتباطات و افزایش اعتماد به نفس شود.

دسترسی سریع

سوالات متداول

کاربرد گفتار درمانی در بزرگسالان چیست؟
گفتاردرمانی بزرگسالان به شناسایی و درمان مشکلات ارتباطی و اختلالات گفتاری می‌پردازد. مشکلات و اختلالاتی که به علت بیماری یا جراحات در حرف زدن و یا در غذا خوردن فرد ایجاد می شود؛ به کمک یک متخصص گفتاردرمانی قابل حل است.
وظیفه متخصص گفتاردرمانی چیست؟
متخصصین گفتار یا همان گفتاردرمانگر با انجام تست های مختلف، علت مشکل را شناسایی کرده و متناسب با شرایط فرد و مشکل وی جلسات درمانی را مشخص می کنند.
از چه زمانی باید گفتار درمانی شروع شود؟
شروع گفتار درمانی از زمان کودکی نتایج بهتری را در پی خواهد داشت.
آیا گفتار درمانی در سنین بزرگسالی موثر است؟
گفتار درمانی در سنین بزرگسالی می‌تواند بسیاری از اختلالات را در این زمینه درمان کند. شاید برای این منظور به تعداد جلسات یا تمرینات بیشتری نیاز باشد.
زبان‌پریشی چیست؟
آفازی یا زبان پریشی یک اختلال ارتباطی است که بر توانایی فرد در صحبت کردن و درک صحبت دیگران تأثیر می گذارد. همچنین ممکن است بر توانایی خواندن و نوشتن فرد نیز تأثیر بگذارد. سکته مغزی شایع ترین علت بروز آفازی است ، اگرچه سایر اختلالات مغزی نیز می‌توانند باعث بروز این مشکل شوند.

پرسش و پاسخ با پزشک

Loading...
Loading...

مقالات مرتبط

درباره‌ی این حوزه بیشتر بخوانید.
دوست دارید درباره فاکتور CBC بیشتر بدانید؟
برای دریافت فایل راهنما، کافیست اطلاعات زیر را وارد نمایید.
request
دانلود فایل
interpretation-icon

تفسیر رایگان CRP

mg/L