همراه سالمند
خانه
مقالات
همراه سالمند

همراه سالمند

آخرین تاریخ به روز رسانی: 1403/02/11
همراه سالمند
اگر برای شما مراقبت و همراهی از سالمند در منزل دشوار است و از عهده‌ی وظایف محول شده برنمی‌آیید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که با مراجعه به سایت هوم کا، درخواست خود را برای استخدام همراه سالمند در منزل ثبت کنید، تا در کوتاه‌ترین زمان فرد متخصص در این زمینه به منزل‌تان اعزام شود.

 بنر عدم ارائه خدمت

سالمندی، دوره ای از زندگی است و می‌تواند دوره‌ی طلایی استفاده از تجربیات برای سالمند و اطرافیان باشد. به سالمندان باید توجه ویژه ای داشته و به خواسته‌ها و نیازهای آنها توجه کنیم. برخی از افراد مسن براین باور هستند که نیازهای آنها توسط افرادی که از آنها مراقبت می‌کنند، برآورده نمی‌شود. سالمندان در این دوران نیاز به مراقبت‌های خاصی دارند. همراه سالمند در منزل باید خودش را جای اعضای خانواده قرار دهد و در انجام کارهای مراقبتی و خدماتی به وی کمک کند.
بهترین مکان برای مراقبت و نگهداری از سالمندان، منزل خودش است، چون در محیط خانه آرامش روانی بیشتر خواهد داشت و به بهبود سلامت فرد کمک بیشتری می‌شود. تأمین نیازهای منحصر به فرد افراد مسن می‌تواند برای فردی که باید همراه سالمند باشد، کار سختی باشد، مخصوصاً اینکه کارهای زیادی باید انجام دهید. شما فرزند دارید که باید از آنها مراقبت کنید، به کارهای خانه رسیدگی کنید. باید توجه داشته باشید که برخی از افراد مُسن می توانند اشتباهات کوچک شما را بزرگ جلوه دهند. پس باید حواس جمع باشید و اشتباهی در انجام کارها مرتکب نشوید.
اگر برای شما مراقبت و همراهی از فرزند سالمند در منزل دشوار است و از عهده ی وظایف محول شده برنمی‌آیید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که با مراجعه به سایت هوم کا، درخواست خود را برای استخدام همراه سالمند در منزل ثبت کنید، تا در کوتاه‌ترین زمان فرد متخصص در این زمینه به منزل‌تان اعزام شود.

همراه سالمند

 

وظایف همراه سالمند در منزل

همراه سالمند، فردی است که به وظیفه‌ی نگهداری، مراقبت و انجام امور شخصی سالمند را به عهده دارد. اگر سالمند از لحاظ جسمانی سالم است و برای انجام امور شخصی خود نیاز به همراهی دارد، همراه سالمند به خوبی از عهده انجام این وظایف برمی‌آید. اما گاهی اوقات، سالمند مشکلاتی در زمینه‌ی راه رفتن دارد که همراه سالمند به او در این زمینه کمک می‌کند.

✔ برقراری ارتباط صمیمیانه
همراهی با سالمند، نیاز به  برقراری ارتباط دوستانه با سالمند دارد. یکی از مهمترین وظایف همراه سالمند، ایجاد تعامل با فرد مُسن است. وجود همراه سالمند در کنار فرد می‌تواند مانع بروز افسردگی در وی شود.

✔ نظافت شخصی سالمند
از کارهایی که با افزایش سن، انجام آنها به علت مشکلات حرکتی مشکل می‌شود، نظافت شخصی است.  همراه سالمند در این زمینه به فرد مُسن کمک خواهد کرد.

✔ مراقبت‌های روانی 
مهمترین وظیفه‌ی همراه سالمند، حفظ روحیه و توجه به سلامت روان سالمند است. با افزایش سن افراد، فرد دچار ضعف های جسمانی و روحی می‌شود و بیشتر احساس تنهایی می‌کند و دچار انزوای اجتماعی می‌شود. انزوای اجتماعی و افسردگی در این افراد باعث کاهش کیفیت زندگی سالمند می‌شود. به همین علت، همراه سالمند باید مراقبت‌هایی در زمینه‌ی حل مشکلات روانی ارائه دهد.

✔ بررسی راه‌های درک ناتوانی ارتباطی
برخی از افراد مسن در برقراری ارتباط مشکل دارند. به عنوان مثال، سکته مغزی ممکن است روی گفتار فرد تأثیر بگذارد. بسیاری از افراد مسن برای اینکه قادر به شنیدن حرف‌های دیگران باشند، سخت تلاش می‌کنند. گاهی اوقات، برای اینکه حرف‌های خود را به سالمند بفهمانید، باید کمی بلند صحبت کنید. شما باید روش‌های مختلفی برای برقراری ارتباط با آنها را جستجو کنید.

✔ مراقبت‌های جسمانی
همراه سالمند باید در زمینه‌ی مشکلات جسمانی از فرد مراقبت کند. و برنامه‌ای درباره‌ی نحوه‌ی مراقبت جسمانی سالمند ترتیب دهد و به او در راه رفتن و انجام امور حرکتی کمک کند.

✔ مراقبت‌های روزانه 
همراه سالمند باید رژیم غذایی ویژه افراد سالمند را شناسایی کند و رژیم غذایی مناسب را تهیه کند. وظیفه‌ی همراه سالمند این است که سالمند را حمایت کند و مانع آسیب دیدن او شود. نگهداری از سالمند به معنی گرفتن استقلال از او نیست، فرد سالمند باید خودش کارهای خود را انجام دهد، ولی همراه سالمند باید در انجام این کارها به او کمک کند. همراه سالمند به فرد در انجام امور روزانه، مصرف داروهای تجویز شده، انجام کارهای خانه، سرگرمی و تفریح کمک می‌کند. یکی دیگر از مهمترین خدماتی که توسط مجموعه ی هوم کا ارائه می‌شود، خدمات اعزام همراه سالمند به منزل است.

✔ مراقبت‌های تغذیه‌ای از سالمند
همراه سالمند در زمان نگهداری از سالمند در منزل بر اساس توصیه های پزشک و متخصص تغذیه باید رژیم غذایی مناسبی را متناسب با وضعیت سلامتی فرد فراهم کند. در دوران سالمندی، افراد ممکن است که بیماری‌هایی مثل فشار خون، دیابت، کلسترول بالا و .. داشته باشند. همراه سالمند باید از رژیم‌های غذایی ویژه‌ی این افراد اطلاع داشته باشد، چون کنترل بیماری‌ها نیازمند داشتن سبک زندگی و برنامه‌ی تغذیه‌ی متعادل است.

✔ نگهداری از سالمند    
همراه سالمند در منزل، بهترین راه برای رفع نیازهای مراقبتی و درمانی سالمند در منزل و بدون نیاز به خارج شدن از منزل است. چون بعضی از مشکلات مانند محدودیت‌های حرکتی و بیماری های جسمانی و روانی، مشکلاتی در زمینه ی خارج شدن از منزل برای سالمند فراهم می‌کنند. از دلایل دیگر نیاز به همراه سالمند در منزل، این است که اعضای خانواده وقت کافی ندارند تا خدمات مراقبتی را به سالمند ارائه دهند یا اینکه فرزندان وی در جایی دور از او زندگی می‌کنند. همراه سالمند، به منظور نظارت و تسهیل روند زندگی سالمند در زمان‌های معین شده در کنار سالمند حضور دارد.

✔ پر کردن اوقات فراغت سالمند
یکی از نیازهای مهم دوران سالمندی، احتیاج به تفریح و لذت بردن از اوقات فراغت است. همراه سالمند می‌تواند در زمان های معینی، سالمند را به پارک و تفریح ببرد. همچنین، همراه سالمند می‌تواند کارهای سرگرم کننده‌ای مانند فیلم دیدن، کتاب خواندن، حل جدول را در کنار سالمند انجام دهد.

✔ انجام کارهای خانه 
همراه سالمند در منزل، علاوه بر نگهداری از سالمند، کارهای خانه را برای او انجام می‌دهد. این کارها عبارتند از: غذا پختن متناسب با رژیم غذایی وی، نظافت و تمیز کردن.

✔ رسیدگی به وضعیت درمانی سالمند 
در صورتیکه سالمند بیماری‌هایی خاصی داشته باشد و زیر نظر پزشک باشد و از داروهای خاصی استفاده کند، همراه سالمند وظیفه‌ی دارو دادن به او را بر عهده دارد. یا در صورت لزوم، قند خون و فشار خون وی را اندازه گیری کند. یک پرستار سالمند در منزل باید برای انجام وظایف خود برنامه‌ریزی داشته باشد و به جزئیات امور توجه کند.

همراه سالمند

 

خصوصیات همراه سالمند

۱- احترام به سالمند: با افزایش سن، توانایی انجام کارهای روزانه، توانایی جسمانی و ذهنی فرد کاهش پیدا می‌کند. عدم داشتن استقلال در انجام وظایف، باعث می‌شود که عده‌ای از افراد به سالمندان ترحم کنند. سالمند این احساس ترحم را دوست ندارد. بنابراین، در این مواقع احترام به سالمند اهمیت زیادی دارد.

۲- مهربان ودلسوز: مهمترین ویژگی که هر پرستار سالمند باید داشته باشد، این است که فردی مهربان و دلسوز باشد. انجام کارهای روزانه و ساده ممکن است برای سالمند سخت باشد، و برای انجام کارهای ساده هم به کمک همراه نیاز خواهد داشت. در این صورت، همراه سالمند با مهربانی و دلسوزی با سالمند ارتباط برقرار می‌کند و به او در انجام امور روزانه کمک می‌کند. یک همراه سالمند خوب، احساسات سالمند را در مواجه با مشکلات و چالش‌ها درک می‌کند.

۳- صبر و تحمل: یکی از مهمترین ویژگی‌هایی که همراه سالمند باید داشته باشد، صبر و تحمل است. همراه سالمند می‌داند که مراقبت از یک سالمند تا چه اندازه می‌تواند خسته کننده باشد. همراه سالمند باید وظایفی را انجام دهد و برای انجام آنها به زمان نیاز دارد؛ پس باید برای انجام کارها صبر و حوصله‌ی زیادی داشته باشد. همراه سالمند باید به قدری صبر داشته باشد که با وجود مشکلات و سختی‌ها بتواند کارش را به بهترین نحو انجام و بدون خستگی انجام دهد. همچنین، سالمندان با افزایش سن دچار مشکلاتی مانند افسردگی و آلزایمر می‌شوند. در این مواقع، افزایش میزان صبر و حوصله‌ی همراه سالمند اهمیت زیادی دارد.

۴- مهارت‌های ارتباطی: توانایی در برقراری ارتباط، اهمیت ویژه‌ای برای همراه سالمند دارد. اگر سالمندان ارتباط اجتماعی خوب و همدم مناسبی نداشته باشند تا با او حرف بزنند، دچار افسردگی می‌شوند؛ سالمندان تنها، به دلیل ارتباطات اجتماعی ضعیف بیشتر به افسردگی مبتلا می‌شوند. درک نیازهای بیمار و برقراری ارتباط با وی، مهارتی ویژه و مخصوص می‌‌‌خواهد که یک پرستار سالمند باید آن مهارت‌ها را داشته باشد.

۵- درک و فهم بالا: قدرت درک و فهم بالای همراه سالمند، امکان درک روش‌های مراقبت از سالمند را فراهم می‌کند و اینکه در چه مواقعی چگونه عمل کند.

۶- انعطاف‌پذیری: همراه سالمند باید انعطاف‌پذیر باشد و توانایی این را داشته باشد که خودش را با شرایط وفق بدهد. همراه سالمند باید خودش را برای مقابله با هر حادثه ای آماده کند و در صورت لزوم، واکنش نشان دهد. چون سالمند ممکن است دچار اختلالات حافظه، شنوایی، بینایی و دیگر اختلالات دوره سالمندی شود، همراه سالمند باید همیشه صبور و قادر به درک مشکلات سالمند باشد. همراه سالمند باید به خوبی بتواند در هر شرایطی به سالمند کمک کند.

۷- منظم و وقت شناس بودن: منظم بودن برای یک همراه سالمند اهمیت بسیار زیادی دارد. همراه سالمند باید در زمان معین شده داروی فرد را بدهد، پس باید منظم و وقت شناس باشد. یکی از اصلی‌ترین دلایلی که باعث می‌شود یک همراه سالمند نتواند وظیفه‌ی خود را به خوبی انجام دهد، بی‌نظمی و وقت‌نشناس نبودن است.

۸- قابل اعتماد بودن: معمولاً، همراه سالمند وظیفه‌ی انجام امور روزانه‌ی سالمند را برعهده دارد. اگر فرد رژیم غذایی سالمند را در هنگام پختن غذا رعایت نکند، عواقبی سلامتی سالمند را تهدید خواهد کرد.  بنابراین، خانواده‌ی سالمند باید همراه سالمندی را استخدام کنند که بتوانند به او اعتماد کنند و اطمینان داشته باشند که وظایف محول شده را به خوبی انجام دهد. اگر همراه سالمند دیر به منزل سالمند برسد، سالمند اعتمادش به او را از دست می‌دهد. فرد مسن در صورت تأخیر در رسیدن یا عدم رعایت موعد مقرر، به راحتی می‌تواند اعتماد خود را به مراقب از دست دهد. بسیاری از افراد مسن حوصله‌ی این را ندارند که به شخصی اعتماد کنند که مدام به قول‌های خود عمل نمی‌کند. شما باید فردی باشید که سالمند بتواند به او اعتماد کند. هوم کا با متخصصین آموزش دیده آماده‌ی خدمت‌رسانی به شما در زمینه‌ی اعزام همراه سالمند در منزل یا بیمارستان است. 

۹- توانایی کنترل عواطف و احساسات: ما همیشه تحت تاثیر احساساتمان قرار می‌گیریم. همراه سالمند نباید تحت تاثیر احساسات قرار بگیرد. همراه سالمند می‌تواند از روش‌هایی مانند مدیتیشن و ورزش برای کنترل احساساتش استفاده کند. 

۱۰- صمیمی باشید، اما حریم خصوصی مهم است: داشتن روابط صمیمی با سالمند به این معنا است که شما و فرد مسن می‌توانید در مورد موضوعات و خاطراتی صحبت کنید و بخندید. هر دو می‌توانید در مورد فرزندان‌تان با هم صحبت کنید ولی از خط قرمزها عبور نکنید. رفتار کردن مانند دوست با فرد سالمند، بسیار مهم است. برقراری روابط دوستانه به شما کمک می‌کند که یکدیگر را بهتر درک کنید. با این حال، به اشتراک گذاشتن موضوعات شخصی و خصوصی، به این معنی است که حریم‌ها و خط قرمزها را نادیده گرفتید. اختلافات خانوادگی را بیان نکنید و اطلاعاتی درباره ی زندگی خصوصی‌تان به اشتراک نگذارید.

همراه سالمند

 

سخن آخر درباره همراه سالمند

اگر به دنبال همراه سالمند متخصص و آموزش دیده هستید، این کار را به ما بسپارید. هوم کا در خدمت شما است و خدمات درمانی و مراقبتی از قبیل اعزام همراه سالمند را با هزینه‌ی مناسب به شما عزیزان ارائه می‌دهد. از طریق راه‌های ارتباطی با ما در تماس باشید تا شما را به نحو احسن در این زمینه راهنمایی کنیم. با خدمات مراقبتی و درمانی هوم کا، دیگر نگران مشکلات در زمینه‌ی نگهداری و مراقبت از والدین‌تان نباشید. ما در کنار شما هستیم تا بخشی از دغدغه‌هایتان را در زمینه‌ی خدمات درمانی و مراقبتی کاهش دهیم. با مشاوران ما تماس بگیرید. 

دسترسی سریع

سوالات متداول

همراه سالمند چه خصوصیات باید داشته باشد؟
۱- احترام گذاشتن به سالمند ۲- مهربان ودلسوز و بودن ۳- صبر و تحمل داشتن ۴- داشتن مهارت‌های ارتباطی ۵- داشتن درک و فهم بالا ۶- انعطاف‌پذیری ۷-منظم و وقت شناس بودن ۸- قابل اعتماد بودن ۹- صمیمی بودن و در عین حال حفظ حریم خصوصی
وظایف همراه سالمند در منزل چیست؟
✔ برقراری ارتباط صمیمیانه ✔ نظافت شخصی سالمند ✔ مراقبت‌های روانی ✔ بررسی راه‌های درک ناتوانی ارتباطی ✔ مراقبت‌های جسمانی ✔ مراقبت‌های روزانه ✔ مراقبت‌های تغذیه‌ای از سالمند ✔نگهداری از سالمند ✔ پر کردن اوقات فراغت سالمند
کدام دسته از سالمندان به همراه نیاز دارند؟
نیاز به همراه صرفا برای سالمندان بیمار و ناتوان نیست. برخی سالمندان از تنهایی رنج می‌برند و این امر منجر به آسیب‌های روحی وروانی می‌شود.
چگونه می‌توان به خدمت همراه سالمند در منزل هوم‌کا اعتماد کرد؟
هوم‌کا برای اعزام متخصصان و کارشناسان خود سابقه و پیشینه آنها را با دقت بررسی کرده است. این متخصصان کارآزموده بوده و در زمینه تخصصی خود دارای سابقه کاری مفید هستند.
برای استفاده از خدمت همراه سالمند در منزل هوم‌کا چکار کنم؟
به سایت هوم‌کا مراجعه کرده و بر روی دکمه ثبت رایگان درخواست کلیک کنید. همچنین می‌توانید با شماره ۰۲۱۹۱۰۲۵۵۹۵ تماس بگیرید.

پرسش و پاسخ با پزشک

Loading...
Loading...
دوست دارید درباره فاکتور CBC بیشتر بدانید؟
برای دریافت فایل راهنما، کافیست اطلاعات زیر را وارد نمایید.
request
دانلود فایل
interpretation-icon

تفسیر رایگان CRP

mg/L