درمان زخم دیابت در منزل
خانه
مقالات
درمان زخم دیابت در منزل

درمان زخم دیابت در منزل

آخرین تاریخ به روز رسانی: 1402/12/28
درمان زخم دیابت در منزل با هوم‌کا
اگر در خانواده خود با زخم دیابت دست و پنجه نرم می‌کنید، می‌توانید از خدمت درمان زخم دیابت در منزل هوم کا بهره‌مند شوید. پرستاران متخصص و دوره‌دیده ما در این مسیر همراه شما هستند و با اعزام به منزل شما، اقدامات لازم در زمینه درمان زخم دیابت را انجام می‌دهند.

عدم ارائه خدمت 

دیابت یکی از بیماری های شایع در کشور است و هر سال تعداد زیادی از افراد مبنلا به دیابت، دچار زخم دیابت یا همان زخم پای دیابتی می‎شوند. درصدی از این بیماران به علت بهبود نیافتن زخم، مجبور به قطع عضو می‎شوند. به عنوان یک جامعه ما متوجه شده ایم که تهدید به قطع عضو واقعی است. ما شاهد افزایش تعداد افرادی هستیم که به عفونت و زخم های دیابتی مبتلا می شوند، که به دلیل زخم های غیر قابل بهبود ، دچار قطع عضو می شوند.
چه دیابت داشته باشید و چه از عزیزی که نیاز به درمان زخم دیابتی پا دارید مراقبت می کنید، متخصصان هومکا می توانند به طور موثر به بهبود زخم شما کمک کرده و از عوارض بعدی جلوگیری کنند. در اینجا ما به مراقبت از پای دیابتی و چگونگی به حداقل رساندن پیامدهای آسیب زخم خواهیم پرداخت. برای ثبت درخواست درمان زخم دیابت در منزل می‌توانید بر روی دکمه‌ی ثبت رایگان درخواست کلیک کنید یا با شماره ۰۲۱۹۱۰۲۵۵۹۵ تماس بگیرید.

 

دیابت چیست ؟ 

دیابت به بیماری هایی گفته می‌شود که بر نحوه استفاده قند خون در بدن شما تاثیر میگذارد. قند خون همان گلوکز است. گلوکز برای سلامتی شما حیاتی است زیرا منبع مهمی از انرژی برای سلول‌هایی است که عضلات و بافت‌های شما را تشکیل می دهند. همچنین منبع اصلی سوخت مغز شماست.
علت اصلی دیابت بستگی به نوع آن دارد. اما مهم نیست که شما چه نوع دیابتی داشته باشید به هرحال دیابت منجر به قند اضافی در خون می‌شود. مقدار زیاد قند در خون می تواند منجر به مشکلات جدی در سلامتی شود. 

دیابت مزمن شامل دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲ است. دیابت برگشت پذیر شامل پیش دیابت و دیابت حاملگی است.

✔ پیش دیابت زمانی اتفاق می افتد که سطح قند خون شما بالاتر از حد طبیعی باشد ، اما به اندازه کافی بالا نباشد که بتوان آن را در زمره دیابت قرار داد. پیش دیابت غالباً پیش زمینه دیابت است مگر اینکه اقدامات مناسب برای جلوگیری از پیشرفت انجام شود.

✔ دیابت بارداری در دوران بارداری رخ می دهد اما ممکن است پس از زایمان کودک برطرف شود.

 

علائم دیابت چیست ؟ 

علائم دیابت بسته به میزان قند خون شما متفاوت است. بعضی از افراد ، به ویژه آنهایی که دیابت پیش دیابت دارند یا دیابت نوع ۲ دارند ، ممکن است گاهی علائمی را تجربه نکنند. در دیابت نوع ۱ ، علائم به سرعت ظاهر می شوند و شدیدتر می شوند.

برخی از علائم و نشانه های دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲ عبارتند از:

✔ افزایش تشنگی

✔ تکرر ادرار

✔ گرسنگی شدید

✔ کاهش وزن بدون دلیل

✔ وجود کتون در ادرار (کتون ها محصول جانبی تجزیه عضلات و چربی هستند که در صورت عدم وجود انسولین کافی در بدن اتفاق می افتد)

✔ خستگی

✔ تحریک پذیری

✔ تاری دید

✔ ترمیم کند زخم ها

✔ عفونت های مکرر ، مانند عفونت لثه، عفونت های پوستی و عفونت های واژن

دیابت نوع ۱ می تواند در هر سنی ایجاد شود ، گرچه اغلب در دوران کودکی یا نوجوانی ظاهر می شود. دیابت نوع ۲  نوع شایع دیابت است و در هر سنی ممکن است ایجاد شود، اگرچه این بیماری در افراد بالای ۴۰ سال بیشتر دیده می شود.

 

زخم دیابتی چه مدت بهبود می یابد؟

زخم پای دیابتی یک عارضه ترسناک دیابت است . زخم پای دیابتی دلایل مختلفی دارد ، اغلب شامل ایسکمی محیطی ، نوروپاتی یا هر دو. بهبود زخم هفته ها یا ماه ها به طول می انجامد و یک سوم زخم ها هرگز بهبود نمی یابند و به قطع عضو منجر میشوند.

 

چگونه زخم دیابتی می تواند سریعتر بهبود یابد؟

✔ تغذیه مناسب آنچه بدن شما برای ترمیم سریع زخم نیاز دارد فراهم میکند. مانند ویتامین C ، روی و پروتئین 

✔ فعال بمانید. ورزش به بهبود حساسیت به انسولین کمک می کند. ورزش به قند موجود در جریان خون کمک می کند تا با کارآیی بیشتری وارد سلول های شما شود که باعث بهبودی و سلامتی می شود.

 

مزایای استفاده از خدمات درمان زخم دیابت در منزل

در ادامه با فواید درمان زخم دیابت در منزل آشنا می‌شوید.

عدم ایجاد فشار بر روی زخم
همانطور که خواندید یکی از عواملی که باعث بهبود سریعتر زخم پای دیابتی میشود، عدم ایجاد فشار روی آن است که مستلزم راه نرفتن و حرکت نکردن است، از این رو مراجعه به پزشک و پرستار برای درمان این زخم ها سخت و دشوار است و ممکن است باعث وخیم‌تر شدن وضعیت زخم و آسیب بیشتر شود. استفاده از خدمات درمان زخم دیابت در منزل هوم کا این خطرات و سختی‌ها را برطرف می‌کند. 

آلودگی هوا 
امروزه اخبار بسیاری در ارتباط با آلودگی هوا در کلان شهرها می‌خوانیم و در بسیاری از روزهای سال هوا برای تمام رده‌های سنی مضر است و در طولانی مدت باعث ایجاد بیماری‌های خطرناکی می‌شود، به این دلیل نیز خارج نشدن از منزل به خصوص برای افراد بیمار بسیار مهم است زیرا جز قشر آسیب پذیر محسوب می‌شوند و ممکن است باعث تشدید بیماری آنها شود. 

عدم اتلاف وقت و حذف هزینه رفت و آمد
افراد بیمار قادر به استفاده از وسایل حمل ونقل عمومی نیستند و استفاده از خدمات درمان زخم دیابت در منزل باعث کاهش هزینه‌های رفت و آمد آنها نیز می‌شود. همچنین در تهران و کرج ترافیک زیادی وجود دارد که با درخواست خدمات هوم کا در منزل می‌توانید از اتلاف وقت خود نیز جلوگیری کنید.

بهره‌گیری از خدمات دیگر هوم کا برای درمان زخم دیابت
یکی از مواردی که برای افراد دیابتی که دچار زخم دیابت هستند بسیار مهم است چک کردن سطح قند خون است، هومکا علاوه بر درمان زخم دیابت در منزل خدمات دیگری دارد که شامل چکاپ کامل در منزل نیز می‌شود، پس این امکان نیز باعث سهولت درمان زخم دیابت شما خواهد شد. 

پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های عفونی
همچنین امروزه خطر ابتلا به بیماری مختلف عفونی بر کسی پوشیده نیست. تحقیقات نشان داده است که افراد دارای بیماری های خاص به خصوص دیابت، آسیب بیشتری از این بیماری‌ها می‌بینند و آمار مرگ و میر در آنها بیشتر است، پس مراجعه این افراد به مراکز بهداشتی و درمانی که احتمال آلودگی در آنها بیشتر از هر جای دیگری است، صلاح نیست. همکاران ما با رعایت تمام اصول بهداشتی به منزل شما می‌آیند و باعث رفع نگرانی شما در ابتلا به این نوع بیماری‌ها می‌شوند. 

اگر احتیاج به پرستار و مراقبت و درمان از زخم دیابت در منزل برای خود یا عزیزانتان دارید، از طریق دکمه ثبت درخواست در سیات و یا شماره تماس ۰۲۱۹۱۰۲۵۵۹۵ با ما در ارتباط باشید.

 

انواع زخم های دیابتی

قبل از آشنایی با انواع زخم پای دیابتی بهر است با دو اصطلاح نوروپاتی و ایسکمی آشنا شوید.
نوروپاتی آسیب یا اختلال در عملکرد یک یا چند عصب است که به طور معمول منجر به بی حسی ، گزگز ، ضعف عضلانی و درد در ناحیه آسیب دیده می شود. نوروپاتی ها اغلب در دست ها و پاهای شما ایجاد می‌شود ، اما سایر قسمت های بدن شما نیز می توانند تحت تأثیر قرار گیرند.
ایسکمی محدودیتی در خونرسانی به بافتها است و باعث کمبود اکسیژن مورد نیاز برای متابولیسم سلولی (برای زنده نگه داشتن بافت) می شود. ایسکمی به طور کلی در اثر مشکلات رگهای خونی، در نتیجه آسیب به بافت یا اختلال عملکرد آن ایجاد می شود.

انواع مختلفی از زخم های پای دیابتی وجود دارد: 

زخم های نوروپاتیک: در مواردی وجود دارد که نوروپاتی دیابتی محیطی وجود داشته باشد ، اما هیچ ایسکمی ناشی از بیماری شریان محیطی وجود ندارد.

زخم های ایسکمیک: در مواردی وجود دارد که بیماری شریان محیطی وجود داشته باشد بدون درگیری نوروپاتی محیطی دیابتی.

زخم های نورو ایسکمیک: در جایی اتفاق می افتد که فرد هم به نوروپاتی محیطی و هم به ایسکمی ناشی از بیماری شریان محیطی مبتلا باشد.

رسیدن به تشخیص صحیح و شناسایی علت ایجاد زخم دیابتی از آنجا که بر برنامه درمانی تأثیر می گذارد بسیار مهم است.

 

نکاتی در خصوص درمان زخم دیابت در منزل

زخم را پوشانده و مرطوب نگه دارید
مادران ما ممکن است به ما گفته باشند که "هوا خوردن " زخم به بهبود سریع آن کمک می کند. با این حال، ما کشف کرده ایم که برعکسش درست است. در صورت وجود یک لایه مرطوب در زیر باند، آنها سریعتر بهبود می یابند. تنها استثنا زمانی است که زخم بیش از حد از داخل تخلیه شود و رطوبت ایجاد کند، که به یک پانسمان با جذب بیشتر نیاز دارد.
برای مراقبت صحیح از زخم ، زخم را با نمک تمیز کنید، یک ژل موضعی یا پماد آنتی بیوتیک را طبق توصیه پزشک یک بار در روز بر روی زخم بمالید. پس از هر بار استفاده، زخم را با روکش گاز تمیز بپیچید.

نظارت مرتب سطح قند خون
بیماران دیابتی می دانند که مراقبت دقیق از سطح گلوکز خون تا چه اندازه مهم است. این مسئله به ویژه در صورت داشتن زخم در پا که در این صورت زخم پای دیابتی شناخته می شود بسیار مهم است.
وقتی سطح گلوکز خون بالا باشد ، از بهبود سلول های سفید ما در بافت ها جلوگیری می کند. گلوکز بالا می تواند منجر به بیماری رگ های خونی کوچک شود و همچنین جریان خون را در اطراف روند بهبودی محدود کرده و باعث تاخیر در اپیتلیالیزاسیون (یا رشد مجدد لایه پوست) شود. در متخصصان معتبر پا و مچ پا (AKA: متخصصان مراقبت از زخم دیابتی) در کلینیک های خود جراحان عروقی داریم که می توانند به طور کامل زخم های پای دیابتی را ارزیابی و انجام دهند و مشکلات قابل توجه گردش خون را که مانع ترمیم زخم دیابتی است ، درمان کنند.

فشار را بر روی پای خود کاهش دهید
مهمترین جنبه ترمیم زخم "بازسازی مجدد" است. مراقبت از زخم پا مانند محوطه سازی چمن‌های تازه کاشته شده است. برای بهبودی نیاز به مراقبت و زمان دارد و در مورد زخم پای دیابتی ممکن است نیاز باشد که از پایتان استفاده نکنید. مطالعه ای بر روی ۴۹ بیمار در سال ۲۰۱۷ نشان داد که "در حالی که راه رفتن ممکن است ترمیم زخم را به تأخیر بیندازد، ایستادن بدون محافظت ممکن است مقصر واقعی و خطرناک باشد". به طور خاص ، این مطالعه نشان داد که مدت ایستادن تنها عامل موثر در پیش بینی بهبودی در ۱۲ هفته است و تقریباً سه برابر بیشتر از مدت زمان راه رفتن در زخم های نوروپاتیک پا است.
در مدت بازسازی برای درمان زخم دیابتی، از بیماران مبتلا به زخم پای دیابتی خواسته می شود تا چند روز قبل از بهبود مستقیم از ایستادن روی زخم خودداری کنند اگرچه این ممکن است برای بیمارانی که به زندگی پرمشغله عادت دارند دشوار باشد، اما وسایلی مانند کفش های مخصوص، چکمه های ارتوپدی متحرک  و گچ با تماس کامل، می توانند شرایط "بازسازی" را برای مواقعی که مجبور به تحرک هستید فراهم کند.  مطالعات نشان می دهد که پوشیدن مداوم چنین کفش هایی می تواند با کاهش فشار مستقیم روند بهبودی را به طور قابل توجهی تسریع کند.

جلوگیری از زخم های دیابتی
در حالی که زخم پای دیابتی در بیماران دیابتی شایع است، اما اغلب قابل اجتناب است. می توانید با بررسی روزانه علائمی مانند ضرب دیدگی پا، ناخن های داخل پا ، زخم، کوفتگی ، بریدگی، تغییر رنگ و تاول ، مسئولیت جلوگیری از زخم شدن بر روی خود یا یکی از اعضای خانواده را بر عهده بگیرید. ممکن است بررسی پای خود برای شما دشوار باشد، بنابراین از یک آینه یا شخصی برای کمک استفاده کنید.

لازم به ذکر است ، برخی از افراد در معرض خطر بیشتری نسبت به دیگران به زخم پای دیابتی هستند:

✔ نوروپاتی دیابتی

✔ گردش ضعیف

✔ تاریخچه سیگار کشیدن

✔ قند خون بالا

✔ تاریخچه تغییر شکل پا (مانند نخی یا قوس های بلند)

✔ داروهای سازنده سیستم ایمنی (استروئیدها ، DMARD ها ، هومیرا ، خلجانز و غیره)

✔ کفش نامناسب

 

عوامل افزاینده ریسک ابتلا به زخم پای دیابتی 

نوروپاتی محیطی دیابتی و بیماری سرخرگ محیطی (PAD) از عوامل خطرناک مرتبط با ایجاد زخم پای دیابتی هستند. عوامل خطر دیگر شامل سیگار کشیدن ، کنترل ضعیف قند خون و زخم های قبلی پا است. علاوه بر این ، گروه های خاصی بیشتر در معرض خطر زخم پا هستند از جمله مردان مسن ، دیابتی های وابسته به انسولین و افرادی که به بیماری های کلیوی ، چشم و قلب مرتبط با دیابت مبتلا هستند. 

خطر ابتلا به زخم پا را می توان با موارد زیر کاهش داد:

✔ ترک سیگار

✔ کاهش مصرف الکل

✔ کاهش کلسترول بالا

✔ کنترل سطح گلوکز خون

✔ پوشیدن کفش و جوراب مناسب

✔ بازرسی هر روز  پا،  به خصوص کف پا و بین انگشتان پا ، از نظر بریدگی ، کبودی ، ترک ، تاول ، قرمزی ، زخم و سایر علائم غیرطبیعی

 

چگونه می توان خارش دیابتی را متوقف کرد؟

فرد مبتلا به دیابت می تواند اقدامات مختلفی را برای حفظ سلامت پوست و رفع خارش انجام دهد ، از جمله:

✔ کنترل دقیق دیابت و جلوگیری از افزایش بیش از حد سطح قند خون.

✔ اجتناب از استحمام بسیار گرم.

✔ استفاده از لوسیون پوست در حالی که پوست بعد از حمام یا دوش هنوز مرطوب است.

 

چرا ترمیم زخم دیابتی کند است ؟ 

هنگامی که به دیابت مبتلا هستید ، تعدادی از عوامل می توانند بر توانایی بدن شما در بهبود زخم ها تأثیر بگذارند. سطح قند خون شما عامل اصلی بهبود سریع زخم شما است.

۱. سطح بالای قند خون
سطح قند خون بالاتر از حد طبیعی پیامد های زیر را دارد:
✔ جلوگیری از جذب از مواد مغذی و اکسیژن در سلول‌ها 
✔ جلوگیری از عملکرد موثر سیستم ایمنی بدن شما 
✔ افزایش التهاب را در سلول‌های بدن 
این اثرات ترمیم زخم را کند می کند.

۲. نوروپاتی یا بی‌حسی
نوروپاتی محیطی همچنین می تواند ناشی از داشتن سطح قند خون بالاتر از حد طبیعی به طور مداوم باشد. با گذشت زمان، آسیب به اعصاب و عروق وارد می شود. این می تواند باعث از بین رفتن احساس در مناطق آسیب دیده شود.
نوروپاتی به خصوص در دست و پا شایع است. وقتی اتفاق می افتد ، ممکن است نتوانید زخم ها را هنگام بروز احساس کنید. این یکی از دلایل عمده ای است که باعث می شود زخم پا بیشتر در افراد دیابتی دیده شود.

۳. گردش ضعیف خون
در مبتلایان به دیابت احتمال ابتلا به بیماری عروق محیطی دو برابر بیشتر است، این بیماری باعث گردش خون ضعیف می‌شود. بیماری عروق محیطی باعث تنگ شدن رگ های خونی شما می شود که باعث کاهش جریان خون در اندام ها می شود. این وضعیت همچنین بر توانایی گلبول های قرمز خون برای عبور راحت از رگ ها تأثیر می گذارد. و سطح بالاتر از حد طبیعی گلوکز خون باعث افزایش ضخامت سلول های خون می شود و جریان خون بدن را حتی بیشتر تحت تأثیر قرار می دهد.

۴. سیستم ایمنی بدن ضعیف
بسیاری از افرادی که دیابت دارند در فعال سازی سیستم ایمنی بدن نیز مشکل دارند. تعداد سلول‌های جنگنده ایمنی که برای بهبود زخم‌ها ارسال شده و توانایی آنها برای اقدام اغلب کاهش می یابد. اگر سیستم ایمنی بدن شما نتواند به درستی کار کند، ترمیم زخم کندتر و خطر ابتلا به آن بیشتر است.

۵. عفونت
اگر سیستم ایمنی بدن شما در وضعیت مناسبی نداشته باشد، بدن شما برای مقابله با باکتری های عامل عفونت تقلا می‌کند.
سطح بالاتر از حد نرمال قند خون نیز احتمال عفونت را افزایش می دهد. این به این دلیل است که باکتری ها با قند اضافی موجود در جریان خون رشد می کنند. سطح بالای قند خون همچنین می تواند از سلول‌های ایمنی جلوگیری کند و آنها دیگر قادر به مقابله با باکتریهای مهاجم نیستند.
اگر عفونت شما درمان نشود و گسترش یابد ، می تواند منجر به عوارضی مانند قانقاریا یا سپسیس(عفونت خون) شود.

 

تعرفه درمان زخم دیابت در منزل 

زخم دیابت می‌تواند در مراحل مختلفی باشد، و درمان هر نوع آن احتیاج به مراقبت‌های خاص خود و همچنین طول درمان متفاوتی دارد. تعرفه‌های خدمات درمان زخم دیابت در منزل با توجه به تعداد جلسات درمانی و نوع آن می‌تواند متفاوت باشد. 
برای آگاهی از هزینه خدمات درمان زخم دیابت در خانه کافی است با شماره ۰۲۱۹۱۰۲۵۵۹۵ تماس بگیرید تا راهنمایی کاملی دریافت کنید.

 

مناطق تحت پوشش خدمات درمان زخم دیابت در منزل

در حال حاضر هوم کا در شهر تهران و کرج ارائه خدمت می‌کند و اگر در این شهرها سکونت دارید می‌توانید از خدمات ما بهره‌مند شوید. اگر در شهر های دیگر هستید، هوم کا قصد دارد مناطق تحت پوشش خود را افزایش دهد ولی در حال حاضر خدماتی در شهرهای دیگر ارائه نمی‌شود.  

 

خدمات درمان زخم دیابت در منزل با هوم‌کا

هوم کا برای ارائه خدمات درمان زخم دیابت  با متخصصین و پرستارهایی با تجربه و کارآزموده همکاری می‌کند و شما می‌توانید با کلیک بر روی دکمه ثبت درخواست در سایت و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۲۵۵۹۵، درخواست خود ثبت کنید و از این خدمات در منزل برخوردار شوید. تمام تلاش ما در مجموعه هوم کا این است که تجربه‌ی خوبی را در زمینه‌ی درمان زخم دیابت در منزل برای شما فراهم نماییم.

دسترسی سریع

سوالات متداول

چند نوع دیابت داریم؟
دیابت به طور کلی به دو دسته اصلی دیابت نوع یک و دیابت نوع دو تقسیم می شود.
آیا دیابت درمان می‌شود؟
دیابت درمان قطعی ندارد. اما داشتن رژیم غذایی و سبک زندگی سالم در کاهش عوارض ناشی از آن بسیار موثر هستند.
چرا زخم‌های افراد دیابتی دیر خوب می‌شوند؟
این مشکل می تواند ناشی از موارد زیر باشد: بالا بودن سطح قند نوروپاتی یا بی‌حسی گردش ضعیف خون سیستم ایمنی بدن ضعیف عفونت
چرا سطح قند خون بالا مانع از خوب شدن زخم دیابت می‌شود؟
سطح قند خون بالاتر از حد طبیعی پیامد های زیر را دارد: ✔ جلوگیری از جذب از مواد مغذی و اکسیژن در سلول‌ها ✔ جلوگیری از عملکرد موثر سیستم ایمنی بدن شما ✔ افزایش التهاب را در سلول‌های بدن این اثرات ترمیم زخم را کند می کند.
خارش دیابتی را چگونه کنترل کنیم؟
فرد مبتلا به دیابت می تواند اقدامات مختلفی را برای حفظ سلامت پوست و رفع خارش انجام دهد، از جمله: ✔ کنترل دقیق دیابت و جلوگیری از افزایش بیش از حد سطح قند خون. ✔ اجتناب از استحمام بسیار گرم. ✔ استفاده از لوسیون پوست در حالی که پوست بعد از حمام یا دوش هنوز مرطوب است.

پرسش و پاسخ با پزشک

Loading...
Loading...

مقالات مرتبط

درباره‌ی این حوزه بیشتر بخوانید.
دوست دارید درباره فاکتور CBC بیشتر بدانید؟
برای دریافت فایل راهنما، کافیست اطلاعات زیر را وارد نمایید.
request
دانلود فایل
interpretation-icon

تفسیر رایگان CRP

mg/L