پانسمان در منزل
خانه
خدمات
پانسمان در منزل

پانسمان در منزل

در مورد پانسمان زخم در منزل و انواع آن بیشتر بدانید.
برخی از افراد به دلیل شرایط جسمانی خاص و بیماری قادر به رفتن به درمانگاه جهت انجام یا تعویض پانسمان زخم خود نیستند. ما در این مقاله سعی داریم اطلاعات مورد نیاز جهت انجام پانسمان در منزل را بیان کنیم. با ما همراه باشید. درصورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در هومکا تماس بگیرید.

در اغلب موارد بیماران برای انجام پانسمان یا تعویض پانسمان به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند. در شرایطی که بیمار شرایط انتقال به بیرون از منزل را نداشته باشد، می‌تواند از خدمات پانسمان در منزل بهره‌مند شود. انجام پانسمان یکی از بهترین روش‌هایی است که برای بهبود زخم انجام می‌شود. در همین راستا زمانی که فردی به هر دلیلی مجروح شود، برای انجام هر چه بهتر پانسمان، می‌تواند از خدمات پزشک در منزل و تشخیص او استفاده کند.

در چنین شرایطی امکان انجام خدمات تزریقات در منزل برای زدن واکسن کزاز و خدمات سرم در منزل برای پیشگیری از ابتلا به هاری نیز قابل استفاده خواهند بود. این موارد وابسته به علت به وجود آمدن جراحت یا همان زخم می‌باشند.

با توجه به این که ممکن است همه افراد در مورد جزئیات این خدمات اطلاعات کافی در دست نداشته باشند در این مقاله به معرفی خدمات پانسمان در منزل می‌پردازیم. اگر شما نیز به دنبال کسب اطلاعات در مورد هزینه پانسمان در خانه، انواع پانسمان و مراحل پانسمان هستید در این مقاله با ما همراه باشید.

پانسمان در منزل

 

تعویض پانسمان در منزل

تعویض پانسمان کار آسانی به نظر می‌رسد امل اگر توسط کادر درمان انجام نشود می‌تواند عوارض جبران ناپذیری مانند به تاخیر افتادن روند بهبودی  را به همراه داشته باشد. در صورتی که بیمار به دلیل ناتوانی یا کهولت سن امکان مراجعه به مراکز درمانی را ندارد، می‌تواند از خدمات تعویض پانسمان در خانه توسط پرستاران حرفه‌ای بهره مند شود. لذا بهتر است این کار تخصصی بر عهده پرستار در منزل که تخصص بالایی در انجام کارهای درمانی دارد انجام شود.

 

پانسمان زخم

پانسمان (Pansement)، نوعی پوشش محافظتی است که روی زخم قرار می‌گیرد. فواید استفاده از پانسمان زخم عبارتند از:

✔ کنترل فرآیند خونریزی

✔ تسریع در بهبودی زخم

✔ جلوگیری از ورود میکروب به داخل زخم

✔ حفظ دما و رطوبت محل آسیب دیده

✔ جذب تعریق در محل برای جلوگیری از عفونت و ورود آن به خون

پانسمان زخم بر اساس نوع آسیب دیدگی و عامل ایجاد کننده متفاوت است. در واقع زخم‌ها از لحاظ نحوه پانسمان به دو نوع باز و بسته تقسیم می‌شوند. زخمهای بسته (همچون تاول)، تا زمانی که راهی برای خروج ترشح یا خون نداشته باشند، نیازمند پانسمان نیستند. به عبارتی پانسمان کردن بیشتر برای زخمهای باز مورد استفاده قرار می‌گیرد. زیرا امکان گسترش عفونت و خونریزی در آنها وجود دارد. از جمله زخم‌های باز می‌توان به بریدگی، پاره شدگی، سوراخ شدگی، زخم بستر، زخم دیابت و غیره اشاره کرد.
در رابطه با زخم‌های باز تعیین خشک یا مرطوب بودن محل نیز از اهمیت بالایی برخوردار است که پرستاری که وظیفه انجام پانسمان در منزل را بر عهده دارد، کاملا با این موضوع آشناست و توانایی تشخیص زخم را دارد. زخم مرطوب به زخم‌های دارای خونریزی گفته می‌شود. اما در زخم‌های خشک، لایه‌ای مرده از ترشحات و پوست اضافه، اطراف محل آسیب دیده را می‌پوشاند. پانسمان زخم‌های خشک معمولاً یک بار در روز انجام می‌شود. اما این کار برای زخم‌های مرطوب و با توجه به نوع زخم، تا چندین بار در روز نیز ضرورت پیدا می‌کند. لازم به ذکر است که پانسمان کردن زخم می‌تواند یکی از مراحل درمان زخم در منزل نیز باشد.

پانسمان در منزل

 

مراحل پانسمان در منزل

اصول کار در فرآیند پانسمان در منزل شامل کنترل خونریزی، کنترل درد و بستن محل آسیب دیده است. اولین قدم برای پانسمان کردن شستشوی محل است. شستشو با استفاده از بتنادین، سرم نمکی، آب اکسیژنه یا آب گرم و صابون توصیه می‌شود. برای زخم‌های عمیق که خونریزی بالایی دارند، شستشو به هیچ عنوان مناسب نیست. بلکه باید روی زخم با پارچه تمیز و استریل پوشانده شده و فرد آسیب دیده به سرعت تحت مداوا قرار گیرد. اما در وضعیتی که خونریزی زیاد نیست، قبل از پانسمان باید محل آسیب دیده را به خوبی با آب و صابون شست. 
این کار با هدف دور کردن میکروب‌ها و عوامل عفونت‌زا از محل انجام می‌شود. در رابطه با گزش و گاز حیواناتی همچون سگ، بهتر است شستشو با آب و صابون حداقل ده دقیقه به طول انجامد. بعد از شستشو کنترل خونریزی در دستور کار قرار می‌گیرد. نزدیک کردن لایه‌های باز شده یا فشردن محل آسیب دیده برای قطع خونریزی بسیار موثر است. البته قبل از هر اقدامی باید دست به طور کامل ضدعفونی شده باشد. پانسمان کردن (dressing) زخم با پوشش‌های مختلف گاز، باند، فوم، هیدروژل، کامفیل و غیره انجام می‌شود. اندازه پانسمان باید متناسب با اندازه زخم باشد. طبیعتا زخم‌های بزرگ و عمیق به پانسمان بیشتری نیاز دارند.

 

انواع پانسمان

انواع مختلفی از پانسمان در زمینه درمان مورد استفاده قرار می‌گیرند که عبارتند از:

باند و گاز: گاز (gauze) یکی از رایج‌ترین و استانداردترین پوشش‌ها برای قرار دادن روی سطح زخم است. گاز از جنس نخ پنبه تشکیل شده و به واسطه بافت شل خود، خلل و فرج فراوانی دارد. به همین دلیل ترشحات زخم را به خوبی به خود جذب کرده و از تجمع عفونت در مجل زخم، جلوگیری می‌کند. گاز باید به کمک چسب و یا باند روی محل زخم ثابت و محکم شود. باند به نحوی دور زخم پیچیده می‌شود که جریان خون را دچار مشکل نکند. در صورت محکم بستن باند روی گاز، اعصاب و عروق دچار آسیب شده و اندام‌های تحتانی کبود و رنگ پریده می‌شوند.

پانسمان فوم: پانسمان فوم بسیار نرم و جاذب رطوبت است. به همین دلیل زخم‌های دارای ترشح فراوان به کمک این پانسمان‌ها پوشیده می‌شوند. در نتیجه مقدار زیادی از ترشحات را به خود جذب کرده و از تشکیل عفونت جلوگیری می‌کنند. همچنین مانع خشکی بیش از حد محدوده زخم می‌شوند. پانسمان فوم در زمینه کاهش زمان بهبودی زخم موثر است. 

پانسمان شفاف: در این روش، پوششی شفاف روی زخم قرار می‌گیرد که روند بهبودی را سرعت می‌بخشد. این پانسمان‌ها گزینه مناسبی برای زخم‌های بزرگ هستند. زیرا امکان بررسی وضعیت و روند بهبود آن را برای پزشک معالج فراهم می‌کنند. 

پانسمان کامفیل (هیدروکلوئید): سطح این پانسمان توسط موادی از جنس پلیساکارید و پلیمر پوشیده شده است که به محض برخورد با رطوبت حالت ژل‌ پیدا می‌کند. بهبودی سریع و نچسبیدن به زخم از مزایای این نوع پانسمان است. زخم‌های تاولی، سوختگی و وریدی را می‌توان با کمک پانسمان کامفیل با سرعت بیشتری بهبود داد.  

پانسمان هیدروژل: این پانسمان‌ها با توجه به رطوبت موجود در بافت خود برای زخم‌های خشک و دردناک مورد استفاده قرار می‌گیرند. زیرا رطوبت خود را به بافت‌های خشکیده و مرده اطراف زخم منتقل کرده و تجزیه و از بین رفتن آن‌ها را تسریع میکنند. استفاده از ژل‌های خنک‌کننده در این پانسمان‌ها موجب آسایش بیشتر بیمار می‌شود. 

پانسمان آلرژینات: این پانسمان‌ها از جلبک دریایی ساخته شده و به واسطه خاصیت جذب فوق‌العاده بالای خود شناخته می‌شوند. به همین دلیل برای زخم‌های دارای ترشحات بالا مفید هستند. مواد موجود در ترکیبات این نوع پانسمان روند بهبودی را نیز سرعت می‌بخشد. 

پانسمان کلاژن: پانسمان کلاژن با تحریک سلول‌ها برای رشد دوباره، روند بهبودی را سریعتر می‌کند. به همین دلیل آن‌ها را به عنوان پوست دوم می‌شناسند. زخم‌های مزمن و زخم‌هایی که بهبودی کندی دارند را می‌توان به سادگی با پانسمان کلاژن درمان کرد. 

پانسمان در منزل

 

هزینه پانسمان در منزل

در بسیاری از موارد امکان مراجعه فرد آسیب‌دیده به مراکز درمانی برای پانسمان انواع زخم وجود ندارد. به عنوان مثال جابجایی هر روزه بیماران دیابتی سالمند برای پانسمان زخم‌ها یا تعویض آن‌ها، ممکن نیست. از این رو مراکز متعددی در زمینه پانسمان در محل به متقاضیان خدمت رسانی می‌کنند. هزینه پانسمان در منزل بر مبنای آخرین تعرفه خدمات پزشکی مصوبه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تعیین می‌شود. البته هزینه ایاب و ذهاب و وسایل پانسمان نیز به مبلغ نهایی اضافه می‌شود. 

 

پانسمان در منزل با پرستاران هومکا

هومکا با هدف اطمینان بخشی و ایجاد حس امنیت در بیماران و خانواده آن‌ها، اقدام به ارائه خدمات در حوزه سلامت و مراقبت در محل نموده است. یکی از خدمات این مجموعه پانسمان در خانه است که توسط پرستاران مجرب و حرفه‌ای انجام می‌شود. مجموعه هومکا برای خانواده‌های درگیر در مسائل درمانی،  استفاده از خدماتی مانند مراقبت از کودک را توصیه می‌کند.
شما برای دریافت خدمات پانسمان در منزل می‌توانید با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید. پس از دریافت اطلاعات اولیه مشتری و ثبت آن، در کوتاهترین زمان ممکن اعزام پرستار به منزل فرد متقاضی خدمات انجام می‌شود. تعرفه پانسمان در منزل در مجموعه هومکا مطابق با تعرفه نهادهای نظارتی مربوطه است. از طرف دیگر این مجموعه در راستای کسب رضایت مشتری، به صورت مداوم کیفیت خدمات ارائه شده توسط نیروهای خود را پیگیری می‌کند و در صورت لزوم اقدامات لازم را انجام می‌دهد. همچنین مجموعه هومکا یکی از ارائه کنندگان خدمات واکسن آنفولانزا در منزل می‌باشد. 

دسترسی سریع

سوالات متداول

پانسمان زخم چیست؟
پانسمان، نوعی پوشش محافظتی است که روی زخم قرار می‌گیرد. پانسمان از آلودگی زخم و عفونت آن جلوگیری خواهد کرد.
پانسمان چه فوایدی دارد؟
✔ کنترل فرآیند خونریزی ✔ تسریع در بهبودی زخم ✔ جلوگیری از ورود میکروب به داخل زخم ✔ حفظ دما و رطوبت محل آسیب دیده ✔ جذب تعریق در محل برای جلوگیری از عفونت و ورود آن به خون
آیا پرستارها در فرایند پانسمان در خانه نکات بهداشتی را رعایت می‌کنند؟
در این زمینه جای نگرانی نیست. تمام پرستار‌ها آموزش‌دیده و با تجربه هستند و در هنگام مراجعه به منزل شما، تمامی پروتکل‌های بهداشتی را رعایت خواهند کرد و کمترین تماس را با وسایل خانه شما خواهند داشت.
آیا همه زخم‌ها به پانسمان نیاز دارند؟
خیر. برخی زخم‌ها به زخم‌های بسته مشهور هستند. تا زمانی که راهی برای خروج ترشح یا خون نداشته باشند، به پانسمان نیازی نیست. برای مثال می‌توان به تاول اشاره کرد.
هزینه پانسمان در منزل چقدر است؟
هزینه پانسمان در منزل طبق تعرفه خدمات پزشکی مصوبه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تعیین می‌شود. البته هزینه ایاب و ذهاب و وسایل پانسمان نیز به مبلغ نهایی اضافه می‌شود.

پرسش و پاسخ با پزشک

Loading...
Loading...